زمینلرزه بی سابقه در سیستان و بلوچستان، خاور میانه را لرزاند
چکیده :شدت این زمین لرزه به حدی بود که مردم از خانههای خود خارج شده و به کوچه و خیابان ریختند. این زلزله ساعت ۱۵ و ۱۴ دقیقه و ۱۷ ثانیه در عمق ۱۸ کیلیومتری روی داده...
دقایقی پیش زمینلرزهای به قدرت ۷.۵ ریشتر سراوان در سیستان و بلوچستان را لرزاند.
به گزارش خبرگزاری ها، دقایقی پیش زمینلرزهای نسبتا شدید زاهدان و منطقه جنوب سیستان و بلوچستان را لرزاند.
شدت این زمین لرزه به حدی بود که مردم از خانههای خود خارج شده و به کوچه و خیابان ریختند. این زلزله ساعت ۱۵ و ۱۴ دقیقه و ۱۷ ثانیه در عمق ۱۸ کیلیومتری روی داده است.
مرکز زلزله نگاری آمریکا گزارش داده که زلزله ای به قدرت هشت درجه در مقیاس ریشتر در منطقه سراوان سیستان و بلوچستان روی داده است. موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، قدرت این زمین لرزه را هفت و نیم درجه در مقیاس ریشتر اعلام کرده است.
همچنین خبرگزاری ها می نویسند که این زمین لرزه در نقاط مختلف خاورمیانه نیز احساس شده. تا کنون گزارشی از تلفات و خسارات وارده نرسیده است.
مرتضی اکبرپور معاون آمادگی و مقابله بحران کشور در گفتوگو با ایلنا با تایید این زلزله گفت: هنوز آماری از تلفات و خرابیها در دسترس نیست و ارتباط تلفنی با سروان قطع شده و تیمهای ارزیاب به منطقه اعزام شدهاند.
گفته میشود شهر سروان و منطقه کلپورگان به طور جدی آسیبدیده است. شهر سروان دارای ۲۷۵ هزار نفر جمعیت است.
بر اساس گزارشات اعلام شده؛ شدت زلزله به حدی بوده که از دهلی نو تا دوبی احساس شده و ساکنان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از ترس از خانههای خود بیرون ریخته و در خیابان جمع شدهاند.
هفته ی گذشته نیز زلزله ای شدید، بوشهر و مناطق اطراف را لرزانده بود. این زلزله که پس لرزه های شدیدی داشته، در استان های اطراف و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس هم احساس شده بود.
***
رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی کشور گفت: زمین لرزه سراوان بزرگترین زلزله کشور در ۴۰ سال گذشته بوده است.
به گزارش مهر، زارع افزود: در سال ۷۶ زلزله ای با قدرت بیش از ۷ ریشتر در شهرستان قائن رخ داده بود و می توان گفت که زمین لرزه سراوان بزرگترین زلزله ای است که پس از دهه ۵۰ در کشور رخ داده است.
به گفته رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی کشور، این زلزله در عمق ۱۵ کیلومتری زمین رخ داده است که با توجه به وجود روستاهایی که در آن منطقه وجود دارد ممکن است تلفاتی را داشته باشد.
زارع افزود: این گسل با گسل برازجان مرتبط نیست و هیچ ارتباطی بین آنها وجود ندارد.
***
هارون نجفیزاده، بیبیسی فارسی در افغانستان میگوید: تکانهها در نیمروز، فراه، هرات و شهرهای هم مرز با ایران هم حس شده. در نیمروز که هم مرز سیستان و بلوچستان است، لرزهها شدیدتر بوده. خیلی از مردم از خانههای خود بیرون آمده و به خیابانها ریختهاند.
***
رئیس سازمان امداد و نجات کشور گفت: نیروهای امداد و نجات به محض اطلاع از وقوع حادثه از شهرستان ها و استان های همجوار عازم منطقه شده اند.
به گزارش بلوچ پرس، محمد مظفر افزود:از شهرستان های خراسان رضوی، هرمزگان، کرمان و … تعداد سه فروند بالگرد عازم منطقه شده اند. به دلیل قطعی خطوط ارتباطی تاکنون هیچ گونه اطلاعی از شهرستان های سراوان در دست نیست.
***
بنا به پژوهش شرکت عمران و بهسازی وزارت راه و شهرسازی ایران در سال هشتاد و پنج بیش از یک پنجم بافت مسکونی شهرستان سراوان فرسوده محسوب میشود.
ایران از کشورهای زلزله خیز محسوب میشود و تعدادی از زمین لرزه های این کشور در شمار پرتلفاتترین زمین زلزلههای جهان ثبت شده است.
***
پیش بینی های هواشناسی از احتمال بارانی بودن هوای منطقه زلزله زده در بلوچستان ایران و پاکستان در روز آینده حکایت دارد. بارندگی می تواند مشکلاتی برای کسانی که سرپناه خود را از دست داده اند ایجاد کند، اما در عین حال دمای هوا را کاهش می دهد.
***
یک مقام محلی در پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفته است که دست کم ۳۴ شهروند این کشور در جریان زلزله کشته و ۸۰ تن زخمی شدهاند.
***
یک شهروند ایرانی در دوبی به بیبیسی فارسی گفت: ” در طبقه نهم یک ساختمان ۳۰ طبقه زندگی می کنم، در ابتدا فکر کردم این لرزش به خاطر سروصدای همسایهها است، اما وقتی خودم هم لرزیدم متوجه شدم زلزله است و مسئولان امنیت برج نیز از ساکنان خواستند که ساختمان را ترک کنند. در حال حاضر همه مردم در خیابانها هستند و مراکز خرید تعطیل است.”
***
عباس نخعی، معاون برنامه ریزی استاندار سیستان و بلوچستان به ایسنا گفته با توجه به اینکه محور گسل زمین لرزه سیستان و بلوچستان خلاف شهرستان چابهار است ،خطر وقوع سونامی در سواحل چابهار وجود ندارد.
***
معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: طبق آخرین آمار وقوع زلزله در سیستان و بلوچستان منجر به کشته شدن یک زن و مجروح شدن ۵ نفر از شهروندان سراوانی شد.
به گزارش مهر محمود میری گفت: همچنین با توجه به ادامه پس لرزه ها در استان سیستان و بلوچستان امدادگران از مردم می خواهند سازه های غیر مقاوم را ترک کنند و در اردوگاههای اسکان موقت حضور یابند.
***
دو پس لرزه به شدت ۴.۱ و ۴.۲ ریشتر شهرستان خاش در نزدیکی آتشفشان نیمه فعال تفتان را لرزاند.
به گزارش مهر، پس از وقوع زمین لرزه ۷.۵ ریشتری در سراوان سه زمین لرزه روی داده است که نخستین آن با شدت ۴.۴ ریشتر در سراوان روی داد و دو زمین لرزه در خاش در چند کیلومتری بزرگترین آتش فشان نیمه فعال ایران روی داده است.
زمین لرزه نخست خاش به شدت ۴.۱ ریشتر و در کانون ۸۰ کیلومتری عمق زمین و ساعت ۲۰ و ۵۶ دقیقه روی داده است و دومین زمین لرزه نیز به شدت ۴.۲ ریشتر در همین عمق و ساعت ۲۳ و ۴۴ دقیقه روی داد.
مشخصات جغرافیایی این زمین لرزه ها به ترتیب زمان وقوع که همچون دیگر زمین لرزه ها در عمق بالای زمین روی داده ۶۱.۹۶ درجه طول جغرافیایی و ۲۸.۲۲ درجه عرض جغرافیایی و ۶۱.۸۴ درجه طول جغرافیایی و ۲۷.۹۴ درجه عرض جغرافیایی ثبت شده است.
تاکنون نیز گزارشی در خصوص افزایش فعالیت آتش فشان تفتان دریافت نشده است و دود غلیظ گوگرد همچون روزهای عادی از دهانه این آتش فشان خارج می شود. آتش فشان تفتان تا شهر خاش ۵۰ کیلومتر فاصله دارد.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085