سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » آغاز ثبت نام داوطلبان چهارمین دوره انتخابات شوراها...

آغاز ثبت نام داوطلبان چهارمین دوره انتخابات شوراها

چکیده :از امروز 26 فروردین تا اول اردیبهشت 92 به مدت هفت روز، ثبت‌نام از داوطبان مایل به نشستن بر صندلی‌های شوراهای شهر در سراسر کشور انجام می‌شود....


از امروز ۲۶ فروردین تا اول اردیبهشت ۹۲ به مدت هفت روز، ثبت‌نام از داوطبان مایل به نشستن بر صندلی‌های شوراهای شهر در سراسر کشور انجام می‌شود.

خبرآنلاین با انتشار این خبر، به ذکر موارد قانونی مربوط به ثبت نام این انتخابات پرداخته و گزارش داده که داوطلبان چهارمین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برای ثبت‌نام باید درای شرایط و مدارک زیر باشند:

در ماده ۱ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور آمده است: برای پیشبرد سریع برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی،‌ فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی‌ اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان با نظارت شورایی به‌نام شورای ‌روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان صورت می‌گیرد و به‌منظور جلوگیری از تبعیض و‌ جلب همکاری در تهیه برنامه‌های عمرانی و رفاهی استان‌ها و نظارت بر اجراء هماهنگ آن،‌ شورای عالی استان‌ها مرکب از نمایندگان شوراهای استان تشکیل می‌شود.

کسانی که از امروز ساعت ۸ صبح می‌خواهند به فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها برای ثبت نام مراجعه کنند بر طبق قانون شوراها باید دارای شرایط زیر باشند:

الف – تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

ب – حداقل سن ۲۵ سال تمام.

ج – اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه.

د – ابراز وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

و – دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا کارت معافیت دائم از خدمت برای مردان.

همچنین در مورد مدرک تحصیلی داوطلبان تغییراتی صورت گرفته که بدین شرح است:

در روستاهای زیر ۱۵۰۰ نفر باید کاندیداها سواد خواندن و نوشتن داشته باشند و در روستاهای بالای ۱۵۰۰ نفر با مدرک دیپلم ثبت‌نام به عمل خواهد آمد. همچنین برای کاندیداهای شهرها نیز داشتن مدرک لیسانس برای ثبت‌نام کاندیداها الزامی است.

تبصره ۱ – اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.

‌تبصره ۲ – اعضاء شوراها باید در محدوده حوزه انتخابیه خود سکونت اختیار نمایند. تغییر محل سکونت هر یک از اعضاء شورا از محدوده‌ حوزه انتخابیه به خارج از آن موجب سلب عضویت خواهد شد.

همچنین در ادامه این مواد آمده است:

‌ماده ۲۷ – اعضاء هیأت‌های اجرائی و نظارت انتخابات شوراها از داوطلب شدن در حوزه‌های انتخابیه تحت مسئولیت خود محرومند.

ضمن اینکه در ماده ۲۸ این قانون بر این موضوع تاکید شده است که: اشخاص زیر به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن برای شوراهای اسلامی به ترتیب ذیل محرومند:

۱ – رییس‌جمهور و مشاورین و معاونین وی، نمایندگان خبرگان رهبری وزراء معاونین و مشاورین آنان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضاء شورای نگهبان، رئیس‌ قوه قضائیه و معاونین و مشاورین وی، رییس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور و معاونین و مشاورین آنان، رئیس دیوان عدالت اداری، رئیس دیوان محاسبات کشور و معاونین وی، دادستان دیوان محاسبات رئیس‌ سازمان بازرسی کل کشور و معاونین وی شاغلین نیروهای مسلح، رؤسای سازمان‌ها و ادارات عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح، رئیس سازمان صدا و سیمای‌جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی، دبیرهیأت دولت، رؤسای دفاتر سران سه قوه، رؤسا و سرپرستان سازمان‌های دولتی، رؤسای دانشگاه‌ها(دولتی و غیردولتی)، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رؤسای کل و مدیران عامل بانک‌ها، رئیس‌ جمعیت هلال احمر و معاونین وی، رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان، سرپرست بنیاد شهید، سرپرست بنیاد مسکن، سرپرست کمیته امداد امام،‌ رؤسای سازمان‌ها، مدیران عامل شرکت‌های دولتی (‌مانند شرکت مخابرات، دخانیات…)، سرپرست نهضت سوادآموزی، رئیس سازمان نظام پزشکی‌ ایران، مدیران کل تشکیلات ستادی وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و ادارات دولتی و سایر رؤسا، مدیران و سرپرستانی که حوزه مسؤولیت آنان به کل کشور‌ تسری دارد، از عضویت در شوراهای اسلامی سراسر کشور محرومند مگر آن‌که قبل از ثبت نام از سمت خود استعفاء نموده و به هیچ وجه در آن‌ پست شاغل نباشند.

۲ – استانداران و معاونین و مشاورین آنان، فرمانداران و معاونین آنان، شهرداران و معاونین آنان، بخشداران، مدیران کل ادارات استانداری، مدیران کل، سرپرستان ادارات‌ کل، معاونین ادارات کل، دادستان‌ها، دادیارها، بازپرس‌ها، قضات، رؤسای دانشگاه‌ها، رؤسای بانک‌ها، رؤسا، سرپرستان و معاونین سازمان‌ها و‌ شرکت‌های دولتی و نهادها و مؤسسات دولتی و یا وابسته به دولت که از بودجه عمومی به هر مقدار استفاده می‌نمایند و سایر رؤسا، مدیران و‌ سرپرستان استان، شهرستان و بخش به ترتیب از عضویت در شوراهای اسلامی واقع در محدوده استان، شهرستان و بخش محرومند، مگر آن‌که ‌قبل از ثبت نام از سمت خود استعفاء نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.

۳ – شهرداران، مدیران مناطق شهرداری و مؤسسات و شرکت‌های وابسته و شاغلین در شهرداری و مؤسسات و شرکت‌های وابسته به آن و شاغلین در دهیاری و همچنین دهیاران از عضویت در‌شورای اسلامی شهر محل خدمت محرومند، مگر آن‌که قبل از ثبت نام از سمت خود استعفاء نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.

اعضاء شوراهای اسلامی موضوع این قانون در طول مدت عضویت نمی‌توانند در سمت‌های مذکور در این ماده مشغول به کار شوند.

‌ماده ۲۹ – اشخاص زیر از داوطلب شدن برای عضویت در شوراها محرومند:

الف – کسانی که در جهت تحکیم مبانی رژیم سابق نقش مؤثر و فعال داشته‌اند به تشخیص مراجع ذی‌صلاح.

ب – کسانی که به جرم غصب اموال عمومی محکوم شده‌اند.

ج – وابستگان تشکیلاتی به احزاب، سازمان‌ها و گروهک‌هایی که غیر قانونی بودن آنها از طرف مراجع صالحه اعلام شده باشد.

‌د – کسانی که به جرم اقدام بر ضد جمهوری اسلامی ایران محکوم شده‌اند.

ه – محکومین به ارتداد به حکم محاکم صالح قضائی.

‌و – محکومین به حدود شرعی.

‌ز – محکومین به خیانت و کلاهبرداری و غصب اموال دیگران به حکم محاکم صالح قضائی.

ح – مشهوران به فساد و متجاهران به فسق.

ط – قاچاقچیان مواد مخدر و معتادان به این مواد.

ی – محجوران و کسانی که به حکم دادگاه مشمول اصل (۴۹) قانون اساسی باشند.

ک – وابستگان به رژیم گذشته از قبیل (‌اعضاء انجمن‌های ده، شهر، شهرستان و استان و خانه‌های انصاف، رؤسای کانونهای حزب رستاخیز و‌حزب ایران نوین و نمایندگان مجلس‌های سنا و شورای ملی سابق، کدخدایان و خوانین وابسته به رژیم گذشته).

‌ماده ۳۰ – هیچ یک از داوطلبان عضویت در شوراها نمی‌توانند همزمان در بیش از یک حوزه انتخابیه به عنوان داوطلب عضویت در شورا ثبت نام‌ نمایند، در غیر این صورت اسم آنان از فهرست داوطلبان حذف و از آن تاریخ تا پایان همان دوره از داوطلب شدن در انتخابات شوراها محروم می‌گردند.

‌ماده ۳۱ – در صورتی که هر یک از شوراها به علت فوت، استعفاء یا سلب عضویت اعضاء اصلی و علی‌البدل فاقد حد نصاب لازم برای تشکیل‌ جلسه گردد، انتخابات میان دوره‌ای همزمان با اولین انتخابات سراسری در موعد مقرر برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا کسانی که شرایط لازم برای حضور در این عرصه را دارندبر طبق اطلاعیه شماره ۴ ستاد انتخابات وزارت کشور باید این مدارک را در هنگام ثبت نام خود ارائه دهند:

۱- اصل شناسنامه عکس دار و دو نسخه تصویر کلیه صفحات آن

۲- اصل کارت ملی و تصویر آن

۳- اصل کارت پایان خدمت یا مدرکی دال بر مشخص بودن وضعیت خدمت وظیفه عمومی و تصویر آن

۴- چهار(۴) قطعه عکس جدید ۴ × ۳

۵- اصل و تصویر آخرین مدرک تحصیلی معتبر

۶- اصل و تصویر گواهی پذیرش استعفا از سمت یا شغل جهت مشمولین ماده ۲۸ قانون.

اصل و تصویر مدرک معتبر ایثارگری جانبازان، آزادگان و فرزندان شهدا جهت برخورداری از امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر

همچنین وزارت کشور در جهت تسهیل امر ثبت نام داوطلبان مراجعه آنان به دفاتر پیشخوان و اخذ کد رهگیری را از تاریخ ۲۴ /۱ در نظر گرفته با این حال داوطلبان می‌توانند بر اساس همین اطلاعیه برای ثبت نام مستقیما نیز به فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها مراجعه کنند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.