روزشمار انتخابات ۲۵ فروردین ۱۳۸۸/ واکنش علیرضا بهشتی به سخنان رئیس ستاد انتخابات: آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است
چکیده :خبرهاي رسيده از برخي نهادهاي تحت نظر رياست جمهوري حکايت از دست و دلبازي رئيس دولت در آستانه انتخابات دارد. علاوه بر ماجراي مشهور توزيع سيب زميني مجاني و دادن پول دستي به كاركنان وزارت خارجه، كاركنان نهاد رياست جمهوري نيز از شش ماه پيش هديه جشن تولد دريافت مي كنند. در اين طرح در روز تولد كارمندان به هر نفر از آنها يك سكه تمام بهار آزادي داده مي شود....
روزشمار تاریخ؛ انتخابات دهم
۲۵ فروردین ۱۳۸۸
سرخط خبرها
– علیرضا بهشتی در واکنش به سخنان کامران دانشجو: آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است/ تشکیل کمیته صیانت از آرا با نص صریح قانون اساسی مطابقت دارد (کلمه)
– میرحسین موسوی: سرنوشت خوزستان عقبماندگی و ۲۰ درصد بیکاری نیست (ایسنا)
– محسن آرمین: در غیاب خاتمی مناسبترین فرد، موسوی است (ایسنا)
– اعلمی با صدور بیانیهای، کروبی و موسوی را به مناظره دعوت کرد (ایسنا)
– هادی خامنه ای: دلیل حمایت از مهندس موسوی ضرورت بازگشت منطقى به گفتمان انقلاب است (ایسنا)
– موسوی در گفتوگو با فایننشیال تایمز: هیچکس در ایران تعلیق را نخواهد پذیرفت (ایسنا)
– وزیر کشور در جمع خبرنگاران: کمیته صیانت از آراء مساله آمریکا و سلطنتطلبان است (ایسنا)
– علی اکبر جوانفکر: احمدینژاد به صورت مستقل وارد عرصه انتخابات میشود (ایسنا)
– بیانیه انجمن روزنامهنگاران زن در حمایت از میرحسین موسوی (ایسنا)
– عبدالله ناصری: احزاب اصلی اصلاحطلب موسوی را نامزد نهایی و رسمی خود انتخاب کردهاند (ایسنا)
– عشرت شایق ا: احمدینژاد کاندیدای نهایی اصولگرایان خواهد بود (ایسنا)
– مرتضی نبوی: احمدی نژاد در بین اصولگرایان رقیب جدی ندارد (فارس)
– علیرضا زاکانی: اصولگرایی میر حسین در صورت عدم مرز بندی با مشارکت و مجاهدین محل تردید است (مهر)
– اعلام نظر دفتر تحکیم وحدت(طیف علامه) نسبت به کروبی (آفتاب نیوز)
– اقلام انتخاباتی مشاوران جوان رونمایی شد(فردا نیوز)
فراتر از خبر
– صادق محصولی وزیر کشور با تاکید بر اینکه «نامزدهای انتخاباتی باید سعی کنند از تخریب نامزدهای دیگر جلوگیری کنند» گفت: خودشان و ستادهایشان باید به این مساله توجه داشته باشد.
وی همچنین در مورد طرح برخی بحثها مبنی بر تشکیل کمیته صیانت از آرا گفت: در سالهای گذشته و پس از پیروزی انقلاب هرگاه که بحث انتخابات در ایران مطرح میشد، کشورهای بیگانه و سلطهگر به دنبال زیر سوال بردن انتخابات به انحای مختلف بودهاند؛ از جمله آنها بحث سلامت انتخابات است که همیشه سعی کردند با ایجاد شائبه در مورد سلامت آن، انتخابات را زیر سوال ببرند. امروز هم وقتی رسانههای بیگانه را پیگیری میکنیم، میبینیم که هم رسانههای کشورهای سلطهگر از جمله آمریکا و هم سلطنتطلبان ـ که بر علیه کشور خود مقاله یا مطالبی مینویسند ـ بر این مساله هم داستان شدهاند که اگر کمیته صیانت نباشد، نمیشود سلامت انتخابات ایران را تعیین کرد. متاسفانه برخی نیز در داخل بدون توجه به اینکه این مساله ساخته اذهان و دست چنین افرادی است به آن دامن میزنند. طبیعی است که در قانون مشخص شده است که نظارت بر انتخابات بر عهده شورای نگهبان است و سلامت انتخابات همیشه در کشور ما مورد تایید مردم بوده است و با حضور گسترده شان این سلامت را تایید کردهاند.
وزیر کشور تاکید کرد: ما به مردم عزیزمان تعهد کامل و اطمینان میدهیم؛ هیچگونه نگرانی از بابت سلامت انتخابات وجود ندارد و مسایل مطرح شده شایعات و دسیسههای دشمنان کشور ماست تا با این جوسازیها فضای روانی نامطلوبی برای مردم ایجاد کنند و آنها را از مشارکت بازدارند؛ ما نیز صیانت از تک تک آرای مردم را بر خود فرض میدانیم.
– بهاره هدایت عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت(طیف علامه) که با “ایلنا”، گفتگو میکرد، با بیان اینکه هنوز کاندیداها مواضع خود را به صورت شفاف اعلام نکردهاند، ادامه داد: «تا الان آقای کروبی برای آزادی دانشجویان زندانی تلاش و پیگیری زیادی انجام دادهاند و در واقع ایشان تنها کسی محسوب میشود که پیگیر وضعیت دانشجویان شده است».
وی گفت: «۹ تن از دانشجویان و اعضای دفتر تحکیم وحدت در حال حاضر در بازداشت به سر میبرند. عباس حکیم زاده دبیر سیاسی این تشکل در تاریخ ۶ اسفند بازداشت شد و تاکنون موفق به تماس با خانواده نشده است. حکیم زاده از ناحیه ستون فقرات دچار آسیب بود و این امر موجب نگرانی خانواده وی شده و همچنین ۸ دانشجوی دیگر که در بهمن و اسفند ماه سال گذشته بازداشت شدهاند، هنوز آزاد نشدهاند».
– سایت فردا نیوز خبر داد که استانداری آذربایجان غربی پیش از آغاز زمان قانونی تبلیغات و در حالی که هنوز دکتر احمدی نژاد اعلام کاندیداتوری نکرده، تبلیغات انتخاباتی برای وی را شروع کرده است.
به گزارش«فردا» آقای (ذ) مدیر کل حوزه استاندار آذربایجان غربی کارت های تبلیغاتی را برای فرمانداران استان فرستاده که یک طرف آن عکس احمدی نژاد و طرف دیگر آن تقویم است.
این مدیر استانی از فرمانداران استان خواسته که این کارت های تبلیغاتی را در بین مردم پخش کنند.
در ذیل این کارت ها نیز عنوان« گروه مشاوران جوان استاندار آذربایجان غربی» قید شده است.
– روزنامه جمهوری اسلامی در ستون ویژه های خود نوشت: خبرهای رسیده از برخی نهادهای تحت نظر ریاست جمهوری حکایت از دست و دلبازی رئیس دولت در آستانه انتخابات دارد. علاوه بر ماجرای مشهور توزیع سیب زمینی مجانی و دادن پول دستی به کارکنان وزارت خارجه، کارکنان نهاد ریاست جمهوری نیز از شش ماه پیش هدیه جشن تولد دریافت می کنند. در این طرح در روز تولد کارمندان به هر نفر از آنها یک سکه تمام بهار آزادی داده می شود. کارکنان این نهاد هرچند از گرفتن سکه بدشان نیامده اما از اینکه چرا در نزدیکی انتخابات آقای رئیس جمهور یادش آمده سکه به آنها بدهد; به شدت تعجب کرده و آن را حرکتی تبلیغی آنهم از کیسه بیت المال می دانند.
برگزیده ها
خبر روز/ کلمه
علیرضا بهشتی در واکنش به سخنان کامران دانشجو: آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است
تشکیل کمیته صیانت از آراء با نص صریح قانون اساسی در مورد وظیفه شهروندان در قبال امر به معروف و نهی از منکر و نیز قانون انتخابات در زمینه حق نظارت بر شمارش آرا توسط ناظران اعزامی کاندیداها موافقت دارد.
سید علیرضا حسینی بهشتی در گفتگویی با پایگاه خبری “کلمه” در پاسخ به سخنان کامران دانشجو رییس ستاد انتخابات وزارت کشور که تشکیل کمیته صیانت از آراء را غیر قانونی خوانده بود با اشاره به مثل معروف “آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است” گفت: «واکنش سخنگوی شورای نگهبان و رییس ستاد اتخابات کشور در مقابل خبر تشکیل کمیته صیانت از آرا و اخلاق انتخاباتی تعجب برانگیز است».
بهشتی تاکید کرد: «همانگونه که پیش از این هم بارها بیان شده، شکلگیری این کمیته برای افزایش اطمینان رأی دهندگان از کاهش تخلفات اخلاقی و انتخاباتی است نه تقابل با مراجع نظارتی ذیربط».
وی ادامه داد: «برای تشکیل کمیته به صورت مشترک با جناب آقای کروبی هماهنگیهای لازم صورت گرفته و از برخی چهرههای فعال که در این زمینه دارای تجربه هستند برای اداره این کمیته دعوت به عمل آمده است».
سید علیرضا بهشتی با اشاره به بروز برخی بداخلاقیها در انتخابات سال ۸۴ و نگرانیهایی که بخشی از مردم در مورد شمارش آرا دارند اضافه کرد: «خوشبختانه بیانات روشن و مدبرانه مقام معظم رهبری در صحن مقدس آستان رضوی که ناشی از روشنبینی و جامعنگری ایشان در این عرصه است باعث اطمینان خاطر مردم شده است و این کمیته نیز در همان راستا و با بهرهبردن از ابزارهای اطلاع رسانی عمومی و مراجعه و مذاکره با مراجع قانونی در قبال اعمال غیراخلاقی، هم در حوزه تبلیغات انتخاباتی و هم در زمینه اعمال دقت کافی در مراحل رأی گیری تلاش خواهد کرد».
وی با اشاره به اینکه رییس ستاد انتخاباتی کشور فرزند یکی از قضات بسیار با سابقه کشور و بدون شک آگاه به قانون است اضافه کرد: «تشکیل این کمیته با نص صریح قانون اساسی در مورد وظیفه شهروندان در قبال امر به معروف و نهی از منکر و نیز قانون انتخابات در زمینه حق نظارت بر شمارش آرا توسط ناظران اعزامی کاندیداها موافقت دارد».
بهشتی در پایان اظهار امیدواری کرد: «به یاری خداوند و تلاش این کمیته و همیاری همه شهروندان، گل خنده نه تنها بر لب مجریان انتخابات که بر لبهای همه ایرانیان بنشیند».
گفتنی است، سخنگوی شورای نگهبان تشکیل چنین کمیتهای را غیرقانونی خوانده بود و کامران دانشجو رییس ستاد انتخابات کشور نیز گفته بود: «اینکه عدهای این موضوع را مطرح میکنند که چنین کمیتهای تشکیل شود، من درآوردی است و به درد خودشان میخورد و بعضا از جایی هم قلقلک میشوند که این حرفها را بزنند، اما آنها میگویند و ما هم میخندیم».
یادداشت روز/ کلمه
ساختارشکنی دوگانه های ساختگی
کلمه – آرش موحد*: دیدار میرحسین موسوی با مراجع عظام قم بیش از آن که دستآوردی برای وی تلقی شود؛ تحولی بی نظیر در مسیر توسعه سیاسی نظام جمهوری اسلامی بود؛ که عمق استراتژیک آن هنوز برای بسیاری ناشناخته است.
میرحسین موسوی؛ بنیانگذار جریان اصلاح طلبی در دهه ۶۰، مردی که رویکرد های اصلاح طلبانه دولت وی او را در کانون دعوا و اصلی ترین موضوع اختلافات راست گرایان با خط امام خمینی قرار داد؛ اکنون پس از ۲۰ سال سکوت در شرایطی بار دیگر رهبری این جریان را عهده دار شده است که ۲ دهه فرصت برای تأمل و قضاوت درباره کارنامه عملکرد او، قضاوت منصفانه مراجع عظام قم را نیز در این باره به همراه دارد.
چنان که آیت الله العظمی نوری همدانی میرحسین موسوی را به مثابه یکی از پرو بال های نظام در ۸ سال دفاع مقدس توصیف می کنند که توفیق بسیار بزرگ او هرگز فراموش شدنی نیست، و سوابق وی در آن مقطع بسیار روشن و انکارناپذیر است.
ایشان به درستی تأکید می کنند که عزت و نگه داشتن نظام اسلامی ما احتیاج دارد که تقابل های کاذب وجود نداشته باشد و همه باهم وحدت داشته باشند و در ادامه سخنان خود خطاب به میرحسین موسوی می فرمایند: مطمئن هستم شیوه ای که شما برای مطرح کردن برنامه های خود در نظر گرفته اید کاملا ملایم و مستحکم است و در رفتار مردم تأثیرگذار خواهد بود تا توفیق بیشتری برای انتخابات حاصل شود.
ایشان اظهار امیدواری کردند که در نتیجه به میدان آمدن میرحسین موسوی در عرصه انتخابات، این نظام قدرت بیشتری پیدا کرده و انشاءلله انتخابات باشکوهی داشته باشیم.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به دفاع مقدس و شرایط ایران در این تاریخ دوران ساز، فرمودند:«معتقدم در دفاع مقدس که ۱۰ ساله بود و نه ۸ ساله، چرا که دو سال درگیر جنگ داخلی بودیم، تلاش دولت توانست ایران را از مشکلات بسیاری که می توانست وجود داشته باشد نجات دهد.»
سخنان آیت الله صافی گپایگانی و میرحسین موسوی به مرور خاطرات دوران پاک دفاع مقدس می گذرد ایشان فرمودند: زمانی که در شورای نگهبان بودم، یکی از پرسنل وقت شورای نگهبان وقتی می خواست تلفنی بزند، جهت استفاده از تلفن از بنده سوال می نمود و اجازه می گرفت ؛ تلفن شورای نگهبان را بیت المال به حساب می آورد. میرحسین موسوی در تایید سخن ایشان گفت: در نخست وزیری نیز روال به همین صورت بود.
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی همچنین بار دیگر به دوران خود در شورای نگهبان اشاره کردند و گفتند: در آن دوران بودجه شورای نگهبان تنها ۶ میلیون تومان بود. موسوی هم به بودجه نهاد نخست وزیری اشاره کرد و گفت: بودجه این نهاد در آن زمان ۱۰۰ میلیون تومان بود و هیچ بودجه پنهانی هم وجود نداشت.
آیت الله العظمی صانعی میرحسین موسوی را حاصل عمر امام در سیاست و تدبیر جامعه توصیف می کنند و آیت الله العظمی مکارم شیرازی نیز با اشاره به این که ما خاطره خوبی از دوران نخست وزیری شما و اداره کشور در دوران طوفانی جنگ داریم و انشاء الله این خاطره باقی بماند. فرمودند: یکی از آفت هایی که در حال حاضر در کشور هست و من در صحبت های شما آن را دیدم و بسیار آن را پسندیدم، این بود که گفته بودید با تغییرات کامیونی در وزارت خانه ها مخالفم و اینکه شایسته سالاری در مسئولیت های اجرایی کشور حاکم باشد و نه واسطه ها.
آیت الله العظمی موسوی اردبیلی با بیان این که در دوران نخستوزیری شما هیچ قصوری از شما به نظر ما نیامد و امام هم با کمال دقت و خلوص ناظر اعمال بود و من شهادت میدهم امام تا لحظه آخر از شما حمایت میکرد، توضیح می دهند که: «امام(ره) به دلیل خلوص شما تا دم آخر از شما حمایت میکرد و حتی زمانی که فردی در آن زمان به خدمت ایشان رسیده بود و از امام میخواست که در مورد شما سکوت کند امام به وی گفت: «این وظیفه شرعی من است که از ایشان حمایت کنم شما به من میگویید ساکت باشم؟ مگر میشود من به وظیفه شرعی خود عمل نکنم.»
قضاوت امروز مراجع از دولت میرحسین موسوی مضمون حمایت های امام خمینی از دولت وی را به ذهن متبادر می کند که به طور مستقیم و غیر مستقیم در سخنان و نامه های ایشان به مراجع عظام وقت و شورای نگهبان بارها و بارها مورد تأکید قرار گرفت؛ چه آنکه او میدانست رویکردهای اصلاح طلبانه دولت و مجلس وقت، معطوف به مصلحت نظام و مصلحت نظام به تعبیر ایشان «مقدم بر همه چیز است و همه باید تابع آن باشیم». تا آن جا که امام خمینی حکومت را فلسفه عملی فقه تلقی میکند.
واقعیت آن است که اگر موسوی بنیانگذار اصلاح طلبی در قوه مجریه است؛ امام خمینی بینانگذار بنیادهای نظری این رویکرد در فقه و مبانی اندیشه حکومت اسلامی بوده است. حال آنکه اگر امام خمینی در تلاش برای ساختارشکنی دوگانه «جمهوریت – اسلامیت» بود و پیوند و همسویی آن دو را به درستی مسیر ترقی نظام تلقی می کرد، اما پس از دوم خرداد ۷۶ تداوم این رویکرد اصلاح طلبانه در تناقض با اصول انقلاب تلقی شد و جمهوریت و اسلامیت به مثابه دو قطب متضاد که هرگز همنشینی آن ها امکان پذیر نیست معرفی شدند.
درست به همین دلیل است که دوگانه اصلاحات – اصول گرایی از منظر میرحسین موسوی دوگانه ای ساختگی و دروغین است که نمی تواند اعتباری در گفتمان او داشته باشد.
واقعیت آن است که محافظه کاران قبل از آن که ستیز با اصلاح طلبان را در ساختار تشکیلاتی نظام آغاز کنند، ستیزی گفتمانی را تدارک دیدند. این ستیز گفتمانی همواره بر گرد تقابل های استراتژیکی شکل گرفت که بیش از هرچیز ساخته مغلطه های محافظه کاران بود.
دوگانههای ساختگی «اصلاحات – ارزش های اسلامی»، « اصلاحات – اصول انقلاب اسلامی» و «اصلاح طلبی – اصول گرایی» درست همان تقابل های استراتژیکی هستند که از بیشترین انرژی برای تخریب و حذف اصلاح طلبان برخوردارند.
موفقیت میرحسین موسوی در ساختارشکنی این دوگانه ها به همان اندازه ارزشمند است که شکستن دوگانگی اسلامیت – جمهوریت در دهه ۶۰ اعتبار داشت. دوگانه های پرهزینه و تلخی که سالهاست به مثابه بزرگترین موانع توسعه سیاسی این کشور عمل می کنند و تا کنون فرصت های زیادی را از جامعه ما سلب کرده اند.
ساختارشکنی دوگانه ها و تقابل های ساختگی، استراتژی هوشمندانه ای بود که میرحسین موسوی در برابر ستیزگفتمانی رقیب در پیش گرفت. او در عین پایبندی به مهمترین ارزش های دمکراتیک گفتمان اصلاح طلبی، تأکید کرد که اصلاح طلبی هرگز در تقابل با اصول و ارزش های دین و انقلاب اسلامی قرار نمی گیرد، بلکه اصلاح طلبی همواره پایی در اصول دارد و اصول گرای واقعی برای حفظ پویایی اصول مورد تأیید خود ناگزیر از در پیش گرفتن رویکرد هایی اصلاح طلبانه است.
به این ترتیب گفتمان ساختارشکنانه میرحسین موسوی ثابت کرد تقابل اصلاحات – اصول گرایی به همان اندازه غیر واقعی است که محافظه کاری و تحجر معادل و هم وزن با دین داری تلقی شود.
در اندیشه میرحسین موسوی به همان اندازه که نادیده گرفتن مدرنیته و ابعاد پیچیده توسعه یافتگی در جهان امروز غیرعقلانی است، نادیده گرفتن سنت و ستیز با آن نیز نادرست می نماید. ستیز با سنت تنها از این منظر نادرست نیست که به گفته تاریخ نگاران ستیزه گران محکوم به پرداخت هزینه هایی گزاف در اندازه ی شکست هایی بزرگ هستند، بلکه به این دلیل هم هست که به گفته دانشمندان اندیشه سیاسی، ستیزگران با سنت عمدتاً بسیاری از پویایی های سنت را برای توسعه مدرنیته نمی بینند و نمی تواند این نکته را بفهمند که سنت و مدرنیته همواره در تقابل با یکدیگر نیستند، بلکه در بسیاری از موارد می توانند همسویی هایی بزرگ و پیوندهای استراتژیکی با یکدیگر داشته باشند؛ این درست برجسته ترین شاخص گفتمان امام خمینی و هنر بی نظیر او در طراحی مبانی نظام جمهوری اسلامی است. در گفتمان امام خمینی فهم مجلس از مصلحت نظام به همان اندازه اعتبار دارد که فهم شورای نگهبان از احکام اولیه. او در نامه ای به آیت الله گپایگانی توضیح می دهد که «تشخیص موضوع [مصلحت]….در عرف و شرع به عهده عرف است و مجلس نماینده عرف، و نمایندگان خود از عرف هستند» امام در پاسخ به استفتایی درباره تشخیص مصداق اعلام می کند: « میزان عرف است، و اگر بین مجتهد و مقلد اختلاف باشد باید از عرف نظر خواهى کنند.»
ساز و کاری که امام خمینی در تعریف حدود عرف و شرع در نظام اسلامی ارائه می دهد، پیوند عرف و شرع را همچون پیوند اسلامیت و جمهوریت به دنبال دارد. این دو پیوند که معنای آن ها کاملاً به هم پیوسته و در گرو یکدیگر است، پویایی هایی بی نظیری را در مسیر توسعه سیاسی جامعه به دنبال دارد.
باید توجه کرد به همان اندازه که پیوندها و همسویی هایی پیش گفته در مسیر توسعه سیاسی جامعه ما مؤثر است، دوگانه ها به مثابه بزرگترین موانع توسعه سیاسی این کشور عمل می کنند.
واقعیت این است که معنای واژگان هرگز نمی تواند از گزند مقاصد سیاسی کارانه نیروهای سیاسی مصون بماند. تحریف معنای واژگان کلیدی گاه اولین ابزاری است که جریان های سیاسی برای تخریب رقیب به آن متوسل می شوند. بنابراین رقابت و ستیز نیروهای سیاسی، قبل از آن که صورتی در ساختار بیرونی قدرت داشته باشد، صورتی دیگر در ساختارهای گفتمانی دارد.
برای تشخیص قدرت نهفته در گفتمان نیازی نیست که یک فعال سیاسی با اندیشه های پسامدرن آشنا باشد و روش شناسی تحلیل گفتمان را بداند. متحجرترین نیروهای محافظه کار جامعه نیز می توانند، تحجر را معادل دین داری و اصول گرایی نامیده و اصلاح طلبی را در مقابل دین داری معنا کنند و از قدرت واژگان محبوب جامعه سوء استفاده کنند.
در عرصه رقابتهای سیاسی، هر جریانی در تلاش است تا واژگان محبوبی چون عدالت، راستی، دین داری و اخلاق را به نفع خود مصادره به مطلوب کند و با تحریف معنای واژگان رقیب خود، گفتمان وی را در تقابل با معنای این واژگان محبوب و جهانی معرفی کند. بدین ترتیب بسیاری از واژگان رقیب از معنای واقعی خود تهی می شوند و معنای دیگری از آن ها معرفی می شود که فاصله زیادی با معنای قصد شده از آن ها خواهد داشت.
این استراتژی تبلیغاتی محافظه کاران، موقعیتی بی نظیر را برای آن ها ایجاد می کند تا با بهره بردن از نفوذ مثبت گفتمان عدالت و دین داری از سویی و نسبت دادن ضد ارزش ها به اصلاح طلبان از سوی دیگر تقابل های استراتژیک بزرگی را به نفع خود ایجاد کنند.
این تقابل استراتژیک از پتانسیل بالایی برخوردار است که هم بهانه ی مشروعیت بخشی به رفتارهای غیر قانونی و غیر اخلاقی آن ها در حذف اصلاح طلبان بوده است و هم زمینه ای برای کسب محبوبیت و اخذ رأی! و محافظه کاران در طول سال های گذشته همواره با شکل دادن به این تقابل، اصلاح طلبان را به چالشی سخت فرا خوانده اند.
نکته مهم این جاست که موضع میرحسین موسوی در برایر این رویکرد رقبای خود نه صرفاً به مثابه یک تاکتیک گفتمانی بلکه به مثابه یک «اعتقاد» اعتبار دارد.
میرحسین موسوی اولین سخنرانی رسمی خود از کنفرانسی درباره شهید بهشتی و سپس بزرگداشت برادران شهید باکری در بیت پدر آن اسطوره های ایثار انقلاب آغاز کرد و اولین سفر استانی خود را با دیدار از مراجع عظام قم!
شگفت آن که میرحسین موسوی، همان بزرگترین قربانی تحریف واژگان که ۲۰ سال پیش همچون خاتمی امروز، متهم به نادیده گرفتن برخی از احکام اسلامی در دولت خود می شد، با گذشت دو دهه از دولت او امروز در قضاوت مراجع عظام، همچون قضاوتی که امام خمینی از او داشت ؛ پشتوانه ای برای نظام تلقی می شود.
دیدارهای موفق میرحسین موسوی با مراجع عظام قم و تأکید مراجع بر ضرورت برگزاری پرشور انتخابات و صیانت از آرا، چشم انداز موفقیت گفتمانی میرحسین موسوی را در پیوند اسلامیت و جمهوریت و اصلاح طلبی و اصول گرایی به تصویر می کشد.
*عضو کارگروه تبیین گفتمان کمیته سیاسی ستاد مرکزی
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085