سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » پیش بینی افزایش تنش‌های آبی در سال ۹۲...

پیش بینی افزایش تنش‌های آبی در سال ۹۲

چکیده :با توجه به این که همچنان کشاورزی یکی از مهم‌ترین خاستگاه‌های تولید ملی در ایران است و مدیریت منابع آبی به سیاق قبل پیش می‌رود و راندمان آبیاری در کشاورزی به میزان هدف‌گذاری شده نرسیده‌است، به نظر می‌رسد تنش‌های آبی در سال 92 افزایش یابد....


در روزهای پایانی سال ۹۱، تنش‌های اجتماعی در استان‌های اصفهان و یزد بابت انتقال آب شدت گرفت. هرچند به نظر می‌رسد این ماجرا ختم به خیر شده باشد، اما پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که جنگ آب در سال ۹۲ تشدید خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، با توجه به این که همچنان کشاورزی یکی از مهم‌ترین خاستگاه‌های تولید ملی در ایران است و مدیریت منابع آبی به سیاق قبل پیش می‌رود و راندمان آبیاری در کشاورزی به میزان هدف‌گذاری شده نرسیده‌است، به نظر می‌رسد تنش‌های آبی در سال ۹۲ افزایش یابد.

«محمد درویش»، فعال محیط زیست در گفت و گو با CHN در مورد تنش آبی به عنوان یکی از مهم‌ترین مسایل محیط زیست در سال ۹۲ گفت: «در شرایطی که اعلام شده است در شیوه‌های کشاورزی فعلی راندمان که تا پایان برنامه پنجساله دوم قرار بوده به ۴۲.۵ درصد برسد،‌ هرگز به این رقم نرسیده است، دورنمایی خوشایند در بخش آب در سال جاری در ایران نخواهیم داشت.»

به گفته درویش، درصد راندمان آبیاری در کشاورزی در ایران در ابتدای سال اجرای برنامه پنجساله دوم، در حدود ۳۰ درصد بوده است. قرار بوده هر ساله ۲.۵ درصد به این میزان افزوده شود اما در جایی که اعتبار ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی بخش کشاورزی تامین نشده است، کماکان در بخش کشاورزی، ۶۰ تا ۷۰ درصد آب هدر می‌رود.

او اضافه کرد: «بنابراین در حال حاضر در ایران محدودیت منابع آبی وجود ندارد بلکه مشکل در هدر رفتن آب در بخش کشاورزی است.»

او با انتقاد از شیوه‌های مدیریت دولت در بخش کشاورزی گفت: «مسایل ایجاد شده در حوزه آب در حالی رخ داده است که اولویت نخست دولت، زدن سد و پروژه‌های انتقال آب است و البته این اولویت درخوری نیست.»

میزان هدررفت آب در بخش کشاورزی در حالی هنوز در حدود ۷۰ درصد است که در این بخش هر ساله حدود ۲۰ درصد محصولات مربوط به ضایعات است و این میزان لازم است به کمتر از ۵ درصد برسد به علاوه این که لازم است میزان آفت‌کش‌ها و کودهای شیمیایی نیز کاهش یابد.

درویش با اشاره به این که در ایران پول به اندازه کافی وجود دارد اما در جای درست هزینه نمی‌شود گفت: «این درست مثل این است که برای انسانی که به دارو نیاز دارد، با پول دارو، کت و شلوار نو بخریم.»

او با هشدار در مورد افزایش تنش‌های اجتماعی در نتیجه درست نبودن مدیریت منابع آبی در ایران گفت: «این موضوع باعث بر هم خوردن تراز هیدرولوژیکی در پایاب حوزه‌های آبخیز می‌شود و افزایش تنش‌های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.»

به گفته او، نمونه آشکار این برهم خوردن تراز هیدرولوژیکی را می‌توان در حوزه‌های آبخیز دریاچه ارومیه، گاوخونی، تونل گلاب در استان چهارمحال و بختیاری، جلگه خوزستان و در خشک شدن نخلستان‌های بهمنشیر مشاهده کرد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.