هاشمی رفسنجانی: معترضان و منتقدان به نتایج انتخابات ۸۸ وفاداران به جمهوری اسلامی هستند
چکیده :هاشمی رفسنجانی حضور گروه ها و دسته جات مختلف در اعتراضات مردمی را با تظاهرات انقلاب اسلامی مقایسه کرد و گفت: در آن زمان هم در میان دریای مردم که به سمت میدان آزادی می رفت و خواستار راه امام را می رفت استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بودند افرادی هم شعارهای خودشان را می دادند و خواسته های حزبی خود را مطرح می کردند. در تظاهرات سال 88 هم یک عده ای می آمدند و شعارهایی دادند. اما اکثریت اعتراض کنندگان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال 88، نظام جمهوری اسلامی را می خواهند و اعتراضات آنان جنبه اصلاحی دارد و با اصل مخالفتی ندارند. ...
کلمه- گروه خبر: هاشمی رفسنجانی در سالگرد رفراندوم جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه معترضان بعد از انتخابات ۸۸ وفاداران به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی بودند، حرکت آنان را اصلاحی خواند که با اصل نظام مخالفتی ندارند.
به گزارش کلمه، وی در خصوص اتفاقات سال ۸۸ بار دیگر تصریح کرد که معترضان یا منتقدان به نتایج انتخابات که به خیابانها آمدند، اکثریتشان به جمهوری اسلامی و قانون اساسی وفادار هستند. یک گروه هایی هم می آیند و شعارها و خواسته های دیگری دارند.
هاشمی رفسنجانی حضور گروه ها و دسته جات مختلف در اعتراضات مردمی را با تظاهرات انقلاب اسلامی مقایسه کرد و گفت: در آن زمان هم در میان دریای مردم که به سمت میدان آزادی می رفت و اکثریت راه امام را می خواستند استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بودند افرادی هم شعارهای خودشان را می دادند و خواسته های حزبی خود را مطرح می کردندکسی هم مخالفت نمی کرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در تظاهرات سال ۸۸ هم یک عده ای می آمدند و شعارهایی دادند. اما اکثریت اعتراض کنندگان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، نظام جمهوری اسلامی را می خواهند و اعتراضات آنان جنبه اصلاحی دارد و با اصل مخالفتی ندارند.
وی در جریان اعتراضات مردمی در سال ۸۸ با دلجویی از آسیب دیدگان گفته بود: جمهوری اسلامی لفظ تشریفاتی نیست. هم جمهوری است و هم اسلامی. باید این دو با هم باشند. اگر هر یک از این دو آسیب ببیند، دیگر انقلاب و جمهوری اسلامی نخواهیم داشت.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرده بود که بخش بزرگی از مردم در نتیجه انتخابات تردید دارند و ما باد این تردیدها را از بین ببریم.
صدای متحجران بلندتر شده
اینک در سالگرد جمهوری اسلامی هاشمی رفسنجانی در خصوص شکل گیری جمهوری اسلامی به مخالفان رای مردم اشاره دارد و می گوید: متحجران همان موقع هم بود. بعضیها موافق جمهوریت هم نبودند، منتها صدای آنها خیلی رسا نبود، چون آنها در انقلاب شرکت نداشتند. الان در داخل ایران صدای متحجرین بلندتر شدهاست.
وی که بارها نسبت به خطر ساکتین انقلاب و مخالفان جمهوری اسلامی هشدار داده و گفته است: مسببین اوضاع کنونی و حامیان دیروزجریان مرموز تخریب دستاوردهای انقلاب کسانی هستند که وقتی مبارزان راستین این کشور در زندانهای ستم شاهی شکنجه میشدند، گوشه عافیتطلبی گزیده بودند و اینگونه توجیه میکردند که در زمان غیبت امام زمان(عج) هر پرچمی برای حکومت بلند شود، پرچم ضلالت است و حتی به مبارزین اعتراض میکردند جواب این خونها را که خواهد داد؟
هاشمی در سخنانی گفته بود: که مخالفان حکومت اسلامی و ولایت فقیه از قبل از انقلاب زمانی که مبارزه با شاه به مرحله خطر و جانفشانی رسید، تحت عنوان «ولایتیون» با برنامه و اعتقادات حضرت امام برای مبارزه و تشکیل حکومت اسلامی به مخالفت پرداختند.
وی با تبیین اعتقادات این گروه می گوید: «ولایتیون» اعتقاد داشتند تا ظهور امام عصر(عج) هیچ پرچمی تحت عنوان حکومت اسلامی به خصوص با نام اهل بیت(ع) نباید برافراشته شود که همین امر امام(ره) را بر آن داشت تا با تدریس درس ولایت فقیه در نجف این طیف را به حاشیه براند.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه، نظر منفی بنیانگذار جمهوری اسلامی با این طیف تا پایان عمر ادامه داشت، تصریح کرده بود: متأسفانه این طیف با نفوذ به برخی باندهای قدرت توانستند تحت شعارهای ظاهرالصلاح و اسلامی و البته عملکردهای ضداسلامی خود، ضربات خود را به انقلاب، نظام اسلامی و به خصوص رکن اساسی آن یعنی ولایت فقیه وارد آورند.
هاشمی رفسنجانی که به مناسبت روز جمهوری اسلامی گفت و گو می کرد، می گوید: اما قبل از پیروزی انقلاب هروقت بحث از شکل حکومت میشد، میگفتیم اصل حکومت مهم است، شکل آن را مردم باید انتخاب کنند. ما در این مورد چیزی از امام نشنیده بودیم جز بحث های ولایت فقیه ایشان. ایشان از سال ۴۸ در نجف بحث ولایت فقیه را شروع کردند. مدتی طول کشید، بعد هم چاپ و منتشر شد. خب، معلوم شد که ایشان در همین نظام جمهوری «ولایت فقیه» را پذیرفته اند
اختصاصی / hashemirafsanjani.ir – آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن تاکید بر اینکه « نظام جمهوری اسلامی نظر خاص امام (ره) و حاکی از پذیرش ولایت فقیه در قالب جمهوری» بود ، متحجران را مهم ترین دشمن تفکر “اسلام مردمی”برشمرد و گفت: متحجران در ابتدای پیروزی انقلاب هم بودند ولی چون در مبارزه نبودند فضای ابراز نظر نداشتند ولی امروز صدای آنها علیه جمهوری اسلامی بلندتر شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در خصوص چگونگی رفراندوم جمهوری اسلامی می افزاید: مردم خودشان انقلاب کرده بودند؛ رهبری امام را با دل و جان پذیرفته بودند، مشکلی هم نداشتند که با شورای انقلاب مدت ها کار بکنند، ولی امام یک «نظر خاصی» داشتند و معتقد بودند که ما هرچه زودتر کار کشور را به دست خود مردم بدهیم،« بهتر» است. مردم «خودشان» تصمیم بگیرند،« خودشان» فکر کنند، «خودشان» اجرا کنند و با نظام همراهی کنند و برایشان روشن باشد که کار، کار خودشان است، یعنی همان که روح اسلام است و همان که امروز دنیا مدعی است حکومت «مردم بر مردم» است. این سوالی که امروز شما میکنید را همان ماههای بعد از پیروزی معمولاً خارجی هایی که پیش ما میآمدند مطرح میکردند آنها می گفتند انقلاب ها معمولاً سالها میگذرد تا نظام شان را و قانون اساسی شان را بنویسند و تصویب کنند. چرا شما اینقدر عجله کردید، باید تجربه بدست میآوردید و نظام های دنیا را بیشتر مطالعه میکردید. ما هم جوابمان همین بود که این خواست امام بود. امام در اولین صحبتی که در موقع نصب مهندس بازرگان به نخستوزیری موقت کردند ،همین ماموریت را به ایشان دادند که ایشان این دوره موقت را اداره کنند، مجلس تشکیل دهند و قانون اساسی را به تصویب برسانند. درست همینها را میخواستند در زمان معین و کوتاه انجام دهند. بله، اگر صبر میکردیم شاید پختهتر از این میتوانستیم قانون اساسی را بنویسیم که احتیاج به بازنگری بعد از ۱۰ سال نباشد. ولی فواید اینکه زود خود مردم را متصدی کار خودشان بکنیم بیشتر بود. اعتماد به مردم را خوب نشان داد. تجربه ما در این رابطه موفق بود. بعداً هم فرصت شد که قانون اساسی را تا آنجا که مایل بودیم اصلاح بکنیم.
وی با اشاره به مباحث مطرح شده در شورای انقلاب افزوده است: یعنی همان موقع وقتی میخواستیم نظام مان را شکل بدهیم و رفراندوم کنیم. در سوالی که باید از مردم بکنیم. در شورای انقلاب بحث میشد. جمعی میگفتند که فقط جمهوری، بعضی میگفتند جمهوری دموکراتیک، بعضی میگفتند جمهوری اسلامی. چون این در شعارهای مردم آمده بود و کسانی که در صحنهها حاضر بودند و شعار میدادند ” استقلال آزادی جمهوریاسلامی ” و ما نهایتاً میخواستیم به رای مردم بگذاریم.کسی هم تا آن موقع مخالفت نمی کرد. اسم های دیگری هم بود. وقتی که بحثهای مان را خدمت حضرت امام بردیم ایشان گفتند که ما جمهوری اسلامی را به رای میگذاریم. همین کار را هم کردند. یعنی با نظر ایشان بود. در آن موقع ایشان هنوز آنطور نبودند که در این گونه مسائل نخواهند دخالت کنند، نظرشان را میدادند کسی هم با نظر ایشان مخالفت نمیکرد. اکثریت شورا هم همین را میخواستند. منظور ما هم همین بود. یعنی هم باید در چارچوب اسلام باشد، هم جمهوری باشد، یعنی باید رای مردم باشد. چون فرض ما براین بود که ملت ما مسلمان است، انقلابمان اسلامی است و شروع نهضت هم برپایه اسلام بود، خواست مردم هم همین بود. ما میخواستیم هم مردم را داشتهباشیم و هم اسلام را مردم هم همین را میخواستند و رای بالایی هم دادند.
هاشمی رفسنجانی در مورد مخالفان جمهوری اسلامی می افزاید: عدهای جمهوری بدون اسلام میخواستند که آنها هم خودشان سکولار نبودند ولی میگفتند همین کلمه کافی است. عدهای هم بودند که خیلی صریح میگفتند همین کلمه کافی است، متحجران همان موقع هم بود. بعضیها موافق جمهوریت هم نبودند، منتها صدای آنها خیلی رسا نبود، چون آنها در انقلاب شرکت نداشتند. اما آن طرفیها زیاد بودند. الان در داخل ایران صدای متحجرین مقداری از آنها بلندتر شدهاست. گرچه در فضای جهانی شاید آن صداها بلندتر باشد. ولی بله، با یک مقدار تفاوت همین جورها بود. راه ما همان جمهوری اسلامی است. در چارچوب اسلام و با نظر مردم.
متن کامل این مصاحبه را می توانید اینجا بشنوید
خاتمی را بارها و بارها بیشتر از هاشمی دوست دارم و اکنون هاشمی را بارها کارآمدتر از خاتمی می بینم. همه ی کسانی که در داخل و خارج علیه انحصارگرایی و خیانت به کشور دغدغه دارند باید با هم متحد شوند جلسه های مشترک برگزار کنند و دغدغه و هدف مشترکشان باز هم «نه گفتن» باشد؛ نه گفتن به این رفتار و سیاست که یک نفر ختم کلام را بگوید به جای همه ی ملت تصمیم بگیرد؛ فصل الخطاب باشد و استبداد پیشه کند. نه گفتن به اینکه کسی جرات کند بخشی از شریفترین انسانها را مثل گروه نهضت آزادی و صدر حاج سید جوادی را حذف یا تحدید و تهدید کند. نه گفتن به اینکه کسی به اسم اصولگرایی شعار بدهد و مدعی شود و خیانت کند و اصول را زیر پا بگذارد و کیان و آشیان ایران را به باد دهد و به روی خود نیاورد که همین چند روز پیش چه گفت و چه کرد که امروز چنین شد.
به عنوان یک هم میهن، از هاشمی و خاتمی و همه ی سیاسیون و عقلا و صاحب نظران کشور تقاضای نشست های مشترک پی در پی دارم با هدف با هم بودن تنها برای تنها نماندن علیه کسی که می خواهد ما، ما نشویم. سوگند به خود همین راهگشا خواهد بود.
آنها بیشتر از مردم می ترسند و روز به روز هم بیشتر خواهند ترسید. دیکتاتور از ترس خوابش نمی برد و زمین و زمان را دشمن خود می داند.
امسال حماسه را محقق می کنیم.
فکر کردی هاشمی می خواد اون یک نفر برداده؟؟!!
باید بگم ادرس و عوضی اومدی برادر این ۲ نفر دوست ۵۰ ساله اند و با هم دوست خواهند ماند.
سلام
جمهوری اسلامی از نظر من اصلا معنایی نداره
آیت الله خمینی یه ماه قبل از فوت خویش خطاب به روحانیت و حوزه در روز سوم اسفند ۶۷ در مورد مصابح یزدی و چراغانی نیمه شعبان سال ۵۷ فرمودند :
دیرو حجتیهایها مبارزه را حرام کرده بودند و در بحبوحه مبارزات تمام تلاش خود
را نمودند تا اعتصاب چراغانى نیمه شعبان را بنفع شاه بشکنند امروز انقلابیتر از
انقلابیون شدهاند ولایتىهاى دیروز که در سکوت و تحجر خود آبروى اسلام و مسلمین
را ریختهاند و در عمل پشت پیامبر و اهلبیت عصمت و طهارت را شکستهاند و عنوان
ولایت برایشان جز تکسب و تعیش نبوده است امروز خود را بانى و وارث ولایت نموده …
. ( صحیفه نور ج ۲۱ ص ۹۳) ].
هیچوقت به این مرد شک کرده و نخواهم کرد،هاشمی یک میراث گرانبها برای ایران است
زنده باد هرکس درراه مردم قدم برمیدارد زنده بتد خاتمی ویه کمی هم هاشمی
شیخنا کدام جمهوری کدام اسلامی
استقلال جمهوری اسلامی ایران به استقلال قوای سه گانه از هر امری در بیرون از آنهاست.
وقتی ارزش پول ملی ۲۵۰درصدکاهش میابدوسپرده های نقدی مردم دربانکهابه همین نسبت کم میشوداسمش دزدی است یعنی دولت بابی کفایتی یاتعمدااین سرقت راانجام داده است وبه این حکومت نمیتوان اسلامی گفت حالاهرچقدردرتلویزیون قران بخوانندونمایش نمازجماعت بدهندجبران آن دزدی نمیشود
شما بقول خودتان هم مردم را می خواستید و هم اسلام را .با قدرت طلبی و انحصارگری که به راه انداختید تکلیف هر دو را یکسره کردید.
آقایان انتخابات پر رای خواهد بود چه شما بگویئد چه نگوئید دلیلش هم مقاربت اون با انتخابات شورهاست اصلا سیاست نظام همین بوده مردم رو به جان هم بندازه بخاطر شوراها که بتونه برای ریاست جمهوری رای جمع کنه
حالا نه که در انتخابات شوراها دستکاری نمیشه؟ نه که اینهمه مدت شوراها هیچ کاری برای مردم نکردند؟؟شورائی که جلساتش برای دور هم جمع شدن ورانت برای این و اون درست کردن و میوه و شیرینی خوردن و خندیدن باشه به درد لای جرز هم نمیخوره
بهبودی اوضاع با بر داشتن حصر آغاز میشود!
از نظر این حقیر جناب آقای رفسنجانی در بوجود آمدن این اوضاع سهم بزرگی دارند
و انصاف این است که نظرشان را در مورد حصر حد اقل روشن بیان کنند نه چنین غیر مستقیم و ضعیف “ضعیف تر از آقای عسگر اولادی!”.
سوال اینجاست که آیا بعد از گذشت ۳۴ سال از آن رفراندومی که مردم با ۹۸ درصد آرا به استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی رای دادند، توانستند آنرا بدست آورند؟ در زمان پهلوی، غرب زدگی افراطی حکومت مردم را ناراحت می کرد و امروز شرق زدگی افراطی حکومت دامن گیر ملت شده. از شر غرب و آمریکا رها شدیم به شر چین و روسیه افتادیم. این از استقلالمان.
در مورد آزادی هم فقط نام آن روی یکی از میادین اصلی شهر تهران هست که آن هم برای چاپ روی کارت ویزیت محل کارمان مورد استفاده قرار می گیرد. وضع آزادی در این حکومت با حصر خانگی سردمداران انقلاب که به وضع موجود انتقاد دارند کاملاً بر همگان مشخص است
بعد از وقایع تابستان ۸۸ هم جمهوریت نظام برای همه معنی شد. نظر آقا یک طرف، کل آرای مردم هم یک طرف. آقا فقط یک رای دارند خودشان هم بارها گفته اند. اما نگفته اند همان یک رای است که تکلیف ریاست جمهوری را مشخص می کند
در مورد اسلامی بودن هم موارد بسیار است اما فعلاً همین بس که جوان منتقدی را بازداشت می کنند و چند روز بعد جنازه اش را به خانواده اش تحویل می دهند. بعد از گذشت چندین ماه هنوز هم آمران و عاملان این جنایت، در حکومت به اصطلاح اسلامی حتی محاکمه هم نشده اند
آقای رفسنجانی، قبول کنید که بعد از رحلت امام، هم استقلال، هم آزادی، هم جمهوری اسلامی از بین رفت
چرا با این بلوغ سیاسی که امروزه وجود دارد، مجددا رفراندوم برگزار نمی کنید
اقای هاشمی بیایدراستش را بگویدکه ایا واقعا نظر امام خمینی این بودکه اقای خامنه ای بهترین ادم برای بعد از خودش است و لاغیر ! همین تساهل و تسامح در شفاف بودن رهبران جامعه است که چنین روزهای سیاهی را برای ما رقم زده است
آقا چرا این آقایون از طرف مردم حرف می زنن؟ ما اعتراض داشتیم اونوقت شما تفسیر می کنین که به چی اعتراض داشتیم؟