جشن سالانه کانون کارگردانان خانه تئاتر؛ تقدیم تندیس یادمان استاد سمندریان به هما روستا
چکیده :هنگامی که میهمانان وارد سالن محراب شدند، تابلوی نقاشی شده از استاد سمندریان روی صندلی در گوشه سمت راست صحنه اجرای مراسم، همراه با شاخه گلهای رز قرمز خودنمایی میکرد. همان صحنهای که خانهاش بود. کتابهایی منقوش به چهره او سراسر صحنه چیده شده و شاید خاطره همین صورت خندان بود که همچون همیشه حال و هوایی دیگر به مراسم داد تا در طول برگزاری برنامه، چشمهای همسر مهربانش، هما روستا؛ بدون اشک نماند....
جشن سالانه هیئت مدیره کانون کارگردانان خانه تئاتر جمعه شب با حضور اعضای کانون، هنرمندان و علاقمندان به تئاتر در سالن محراب برگزار شد.
به گزارش ایلنا، هنگامی که میهمانان وارد سالن محراب شدند، تابلوی نقاشی شده از استاد سمندریان روی صندلی در گوشه سمت راست صحنه اجرای مراسم، همراه با شاخه گلهای رز قرمز خودنمایی میکرد. همان صحنهای که خانهاش بود. کتابهایی منقوش به چهره او سراسر صحنه چیده شده و شاید خاطره همین صورت خندان بود که همچون همیشه حال و هوایی دیگر به مراسم داد تا در طول برگزاری برنامه، چشمهای همسر مهربانش، هما روستا؛ بدون اشک نماند. تا یادمان باشد، سایه او که اهالی تئاتر پدر صدایش میکردند، یا به قول بهرام بیضایی؛ «سمندر آتشین» هنوز بر سر تئاتر ایران است.
این نشست با پخش کلیپی به مناسبت ۲۵اسفند سالروز تاسیس تماشاخانه دارالفنون، نخستین تماشاخانه تئاتر کشور آغاز شد.
در ادامه این برنامه، بیانیه کانون کارگردانان برای حاضران در سالن قرائت شد و سپس افسانه ماهیان کارگردان و بازیگر، به عنوان مجری روی صحنه آمد و در مورد عملکرد سال۹۱ این نهاد صنفی گزارشی ارائه داد.
پخش فیلمی به یاد استاد حمید سمندریان با صدای هنرمند فقید خسروشکیبایی یکی دیگر از بخشهای نشست سالیانه کانون کارگردانان خانه تئاتر بود که با ابراز احساس عدهای از حاضران همراه شد. هنگام پخش این فیلم میهمانان در سکوت به صحبتهای هنرمند برجسته تئاتر کشور گوش فرا دادند و پایان این تصاویر با درخواست حمید سمندریان برای تشویق پدرش مصادف بود که مدعوین با تشویق ممتد خود به آن پاسخ گفتند.
پس از این بخش ماهیان از روزبه حسینی عضو هیئت مدیره کانون کارگردانان درخواست کرد تا برای معرفی کتاب کانون کارگردانان خانه تئاتر- ویژه نامهی استاد حمید سمندریان – روی صحنه بیاید.
حسینی که سردبیری این مجموعه را نیز بر عهده داشته، پس خواندن قطعه شعری با اشاره به یکی از خصلتهای مثبت و آموزنده استاد سمندریان، گفت: حمید سمندریان نمونه بارزی از فروتنی بود، فروتنی که ناشی از پرباری است. این کتاب حاصل تلاش ۴۰ بزرگوار عرصه تئاتر کشور است که با تلاش بسیار و لطف نگارندگان عزیز طی مدت زمان کوتاهی گردآوری شد.
وی ضمن بیان اینکه نگارندگان مجموعه، هنرمندان و نویسندگان داخل و خارج کشور را شامل میشوند، ادامه داد: بنا داشتیم این ویژهنامه را هم زمان با چهلمین روز درگذشت استاد سمندریان منتشر کنیم اما متاسفانه امکان پذیر نشد. من از تمام بزرگوارانی که تلاش کردند تا این کتاب منتشر شود تشکر میکنم، قطعا اگر زمان بیشتری در اختیار داشتیم مجموعه بهتری گردآوری میشد و من پیشاپیش بابت تمام کاستیهای آن عذرخواهی میکنم.
در ادامه این برنامه، اولین نسخه از این ویژهنامه که اسامی افرادی همچون، آربی آوانسیان، مسعود بهنود، علی باباچاهی، همایون شجریان، منصور کوشان و پرویز پورحسینی به چشم میخورد، همراه با تندیس یادمان استاد سمندریان در میان تشویق ممتد حاضران در سالن توسط اعضای هیئت مدیره کانون کارگردانان خانه تئاتر به هما روستا تقدیم شد.
همسر زندهیاد سمندریان پس از دریافت کتاب و تندیس ویژه استاد سمندریان، گفت: امشب از لحظهای که وارد سالن شدم تحت تاثیر هستم، اما سعی دارم خودم را پیدا کنم و گمان میکنم سال بعد تا همین موقع حتما خودم را پیدا خواهم کرد.
او افزود: نه تنها من و هنرجویانش بلکه همه ما همواره به یاد حمید سمندریان هستیم و من واقعا نمیدانم دیگر چه باید بگویم، اما از همکارانم تشکر میکنم که با برگزاری مراسمی از این دست، یاد او را زنده نگه میدارند و اجازه نمیدهند از خاطر برود.
نشست سالیانه کانون کارگردانان با اجرای قطعاتی از ابراهیم منصفی توسط آقایان سرمست و سالاری ادامه پیدا کرد و پس از آن افسانه ماهیان ضمن اشاره به وضعیت نا به سامان تالار مولوی از رضا گوران، کارگردان جوان خواست تا برای قرائت بیانه کانون درخصوص این تالار به روی صحنه بیاید. اعضای کانون در بیانیه خود نسبت به شرایط پیش آمده برای سعید اسدی مدیر مجموعه که منجر به اعلام استعفای او شد و همچنین نسبت به گمانهزنیهایی مبنی بر تغییر کاربری این سالن ابراز نگرانی کردند.
پس از اعلام موضع رسمی کانون کارگردانان نسبت به شرایط سخت تالار مولوی مجری برنامه ضمن تشکر از احسان رسول اف، مدیر گالری محسن بخاطر همکاری و همراهی خود با هنرمندان تئاتر کشور به شرایط سخت سعدی افشار، مروارید سیاه تئاتر ایران اشاره کرد و پس از پخش تصاویر آرشیوی از ایفای نقشهای این هنرمند برای میهمانان، گفت: از مسئولان گالری محسن تشکر میکنیم که بخشی از منابع مالی برگزاری برنامه امروز را برای کمک به درمان سعدی افشار اختصاص دادند.
اعلام اسامی هنرمندان برگزیده سال۹۱ کشور از نظر اعضای کانون کارگردانان خانه تئاتر به همراه تقدیر از هنرمندان، پایان بخش مراسم شب گذشته بود که عبارت بودند از: یوسف باپیری برای کارگردانی نمایش (ویران)، احسان شایان فر(زندگی آقای صاد)، سوگل قلاتیان(پروانه های غمگین…)،غزل اسکندرنژاد(مرده ریگ)، سما موسوی(سفر زمستانی و یک داستان بی ربط)، جابر رمضانی(اسکیس)، مریم شوقی(دختران ننه دریا)، محمد مساوات(بازیخانه قیاس الدین مع الفارق)، اشکان خیل نژاد(پچ پچه های پشت خط نبرد).
پس از قرائت نام اسامی نامزدهای این بخش از شهرام کرمی(مدیر سالن محراب) و اعضای هیئت مدیره کانون کارگردانان خانه تئاتر دعوت شد تا برای اهدای جوایز نفرات برتر به روی صحنه بیایند. جوایز این بخش شامل کتابهای اهدایی از سوی نشر قطره و انتشارات افراز، همراه با هدیه نقدی می شد.
نفرات برگزیده سال۹۱ کانون به ترتیب عبات بودند از:
۱. سما موسوی (سفر زمستانی و یک داستان بی ربط)
۲. محمد مساوات (بازیخانه قیاس الدین مع الفارق)
۳. غزل اسکندرنژاد (مرده ریگ)
۴. جابر رمضانی (اسکیس)
۵. اشکان خیل نژاد (پچ پچههای پشت خط نبرد)
اعضای کانون کارگردانان خانه تئاتر همچنین در بخش بعد با اهدای کتاب، جایزه نقدی و شاخه گل از مریم شوقی، احسان شایان فر، سوگل قلاتیان و یوسف باپیری تقدیر کرد.
افسانه ماهیان در انتهای برنامه از شهاب جعفرنژاد برای طراحی طرح گرافیکی روی جلد ویژه نامه تشکر کرد.
جشن سالانه کانون کارگردانان خانه تئاتر با اهدای تابلوی طراحی شده پرتره استاد سمندریان به خواهرزاده این هنرمند پایان یافت.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085