سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » روزشمار انتخابات ۲۲ اسفند ۱۳۸۷/ بهشتی شیرازی: آرمان‌های ما مندرس نشده‌اند، ایمان...

روزشمار انتخابات ۲۲ اسفند ۱۳۸۷/ بهشتی شیرازی: آرمان‌های ما مندرس نشده‌اند، ایمان‌های ما مندرس شده‌اند

چکیده :اين ما هستیم كه پايگاه ارزش‌ها را تصرف كرده‌ایم و عوارض وجودي خود را به آنها نسبت مي‌دهیم. به ارزشي چون آزادي نگاه كنيد؛ يك روز عزيزترين آرمان مردم بود، آرماني كه بزرگترين ميعادگاه‌هاي خويش را از روي آن نامگذاري مي‌كردند. تا اين كه سرانجام احساس كردیم راهمان از هم جدا شده است و يك شب در حالي كه به شدت اشك مي ريختیم مجبور شدیم آن را از دايرة ارزش‌ها اخراج كنیم. ...


روزشمار تاریخ؛ انتخابات دهم

۲۲ اسفند ۱۳۸۷

 

سرخط خبرها

– عضو مجمع روحانیون مبارز: کنار رفتن خاتمی به نفع کسی معنا و مفهومی ندارد (فارس)

– محمد علی ابطحی: «یا من می‌آیم یا موسوی » دیگر موضوعیت ندارد (فارس)

– حسین مرعشی: خاتمی در خصوص «یا من می‌آیم یا میرحسین» عجله کرد (فارس)

– شهاب طباطبایی: خاتمی حالا که آمده جایی نمی‌رود (فارس)

– سید مرتضی نبوی: اصولگرایان بر روی احمدی‌نژاد اتفاق نظر دارند (فارس)

– پیام سید محمد خاتمی به گردهمایی سراسری ستاد ملی جوانان حامی خاتمی (ایسنا)

– محمدرضا خاتمی: کاندیدای ما کسی است که صریحا بگوید من اصلاح طلبم (خبرآنلاین)

– نوبخت: همچنان در انتظار روحانی می‌مانیم (آفتاب نیوز)

– کردها کاندیدای اختصاصی معرفی می‌کنند؟ (آفتاب نیوز)

– عارف: اگر قرار بود خاتمی کناره‌گیری کند کاندیدا نمی‌شد (فارس)

– زهرا اشراقی: دوران یا خاتمی یا میرحسین گذشت (سایت باران)

– کروبی، خاتمی و موسوی؛ سرمایه های بزرگ ملت ایران (سرمقاله اعتماد ملی)

 

فراتر از خبر

اعلام حضور میرحسین موسوی در انتخابات، با تقویت این احتمال همراه شد که سید محمد خاتمی دیگر دلیلی برای حضور در صحنه انتخابات نمی بیند و از این رو به نفع مهندس موسوی کناره گیری می کند. اما تعدادی از فعالان و رسانه های نزدیک به ستاد خاتمی، به این احتمال واکنش نشان دادند؛ هرچند اکثر آنها بعدا با کناره گیری خاتمی، به صف همراهان میرحسین پیوستند.

رضوی یزدی عضو مجمع روحانیون مبارز در حاشیه نخستین گردهمایی سراسری ستاد ملی جوانان حامی خاتمی در جمع خبرنگاران در خصوص حضور میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری دهم گفت: اگر میرحسین زودتر اعلام کاندیداتوری کرده بود، خاتمی از او حمایت می‌کرد، اما امروز اگر خاتمی به نفع کسی کنار برود این امر معنا و مفهومی ندارد و ممکن است ما به نتیجه‌ای برای اجماع برسیم اما به معنای کناره‌گیری به نفع دیگران نیست، اما اگر مکانیزمی طراحی شود که یکی از افراد حاضر در انتخابات باقی بماند این مکانیزم، مکانیزم مطلوبی است.

 

محمد علی ابطحی عضو مجمع روحانیون مبارز در حاشیه نخستین گردهمایی سراسری ستاد ملی جوانان حامی خاتمی در جمع خبرنگاران افزود: حضور همه کاندیداها طبیعتا فرصت مغتنمی برای ارائه نظرات و دیدگاه‌های مختلف است.

وی درخصوص سخنانش در باره میرحسین گفت: فرصت حضور میرحسین همانند فرصت حضور کروبی در انتخابات و جبهه اصلاحات است و فرصتی برای ارائه دیدگاه‌ها و نظرات جدید است و طبیعتا جمعیت زیادی هم طرفدار کاندیداتوری خاتمی هستند. وی ادامه داد: طبعا کاندیداهای مختلف با هم رقابت خواهند کرد تا به یک نتیجه مطلوب برسند. ابطحی درخصوص سخنان خاتمی مبنی بر اینکه “یا من می‌آیم یا موسوی” گفت: این موضوعی که مطرح شد، مربوط به قبل از آمدن خاتمی است ولی حالا که خاتمی حضور پیدا کرده این حرف موضوعیت ندارد.

 

شهاب‌الدین طباطبایی رئیس شاخه جوانان حزب مشارکت گفت: خاتمی اگر قرار بر نیامدن داشت، نمی‌آمد و حالا که آمده نیز جایی نمی‌رود.

وی در نخستین گردهمایی سراسری ستاد ملی جوانان حامی خاتمی گفت: مهم‌ترین نشانه کاندیدای اصلاح‌طلبان این است که او حداقل به قول و قرارها پایبند باشد.

وی در خصوص رقیب اصلاح‌طلبان در انتخابات گفت: رقیب اصلاح‌طلبان آنهایی هستند که وضع امروز کشور را رقم زدند و برنامه چهارم را به انحراف کشیدند و بی‌اخلاقی و دروغ را گفتمان غالب می‌دانند. رئیس ستاد ۸۸ افزود:‌ خاتمی اگر قرار بود نیاید می‌گفت نمی‌آیم و حالا که آمده جایی نمی‌رود. طباطبایی ادامه داد: ما به تبلیغ گفتمان اصلاح‌طلبی و کاندیدای خود می‌پردازیم و اثبات کاندیدای خود و نقش دیگران وظیفه ما است.

 

زهرا اشراقی در نخستین همایش سراسری ستاد ۸۸ گفت:«برداشت ما از حضور آقای خاتمی در عرصه انتخابات تا زمانی که ایشان هنوز تصمیم نگرفته بودند این بود که تصمیم ایشان بر آمدن است.» به گزارش باران، زهرا اشراقی در سخنان کوتاهی گفت:«آقای خاتمی پیش از اینکه تصمیم نهایی خود را اعلام کنند، گفتند “یا من می آیم یا شخص دیگری” اما اکنون باید بگویم دوران “یا خاتمی یا میرحسین” گذشته است.»

وی خاطر نشان کرد:«اگر زمانی آقای خاتمی از حضور در عرصه انتخابات کنار بروند اینگونه نیست که چشم بسته و کورکورانه از شخص دیگری حمایت کنیم.»

 

برگزیده ها

یادداشت روز/ سایت کلمه

آرمان‌های ما مندرس نشده‌اند، ایمان های ما مندرس شده‌اند

کلمه – سید علی رضا بهشتی شیرازی: به ما می گویند که دعوت به ارزش ها دیگر جاذبه‌ای در نسل نوخاسته ایجاد نمی‌کند و پاسخگوی ذائقه‌های نوپسند نیست. آیا آموزه‌هایی که پس از ۱۴۰۰ سال جوانان را تا حد جانبازی به هیجان می‌آورد به همین زودی کهنه شدند؟ یا این ما هستیم که کهنه شده ایم؟ این ما هستیم که پایگاه ارزش‌ها را تصرف کرده‌ایم و عوارض وجودی خود را به آنها نسبت می‌دهیم.

به ارزشی چون آزادی نگاه کنید؛ یک روز عزیزترین آرمان مردم بود، آرمانی که بزرگترین میعادگاه‌های خویش را از روی آن نامگذاری می‌کردند. تا این که سرانجام احساس کردیم راهمان از هم جدا شده است و یک شب در حالی که به شدت اشک می ریختیم مجبور شدیم آن را از دایره ارزش‌ها اخراج کنیم. به صورتی که کم مانده است مسافران خیابان‌ها هنگامی که نام آزادی را می‌برند احساس کنند دارند کاری ضدارزشی انجام می‌دهند.

اینک شهید دوم “قانون” است. نمی خواهد با ما راه بیاید. عجله ای‌که برای گلستان کردن کشور داریم را می‌بیند و باز سنگ‌اندازی می‌کند، حال آن که نیت نورانی ما هر شیوه‌ای را مباح خواهد کرد، ولو این که شکستن قانون باشد. پس از آن نوبت کدام ارزش است؟

اینها نمونه‌هایی از آرمان‌های ما هستند. آیا آنها کهنه می‌شوند؟ آرمان‌های ما مندرس نشده‌اند؛ ایمان های ما مندرس شده اند. و جوان هرگاه که با چهرۀ حقیقی دینِ فطرت تماس بگیرد آن را نوترین و خواستنی ترین چیز جهان خواهد یافت و اگر چنین نمی‌یابد تنها به این خاطر است که ما خود را به جای ارزش‌ها در پیش‌روی او قرار می‌دهیم.

«اسلام ناب محمدی»، «مستضعفان»، «ارزش‌ها»؛ …. چرا نباید بر استفاده از این واژه‌های مظلوم اصرار داشته باشیم؟ آیا نمی‌ترسیم که تغییر ادبیات ما تنها به آن کمک کند تقصیرها و ضعف‌هایمان را که به آیین نسبت داده شده است بپوشانیم و از زیر بار تغییر خود شانه خالی کنیم؟

ما حتی برای آباد کردن زندگی‌های این دنیایی‌مان نیاز به ارزش‌ها داریم. در این باره به خواست خدا بیشتر سخن خواهیم گفت.

 

سرمقاله روز/ اعتماد ملی

سرمایه های بزرگ ملت ایران

محمدجواد حق شناس
در آخرین روزهای مانده تا آغاز سال ۱۳۸۸، میرحسین موسوی با انتشار بیانیه ای خطاب به ملت ایران اعلام کرد: <به امید ادای وظیفه قصد خویش را برای نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری اعلام می کنم.> و این مهری بود بر پایان انتظار در جامعه ایران که نظر مهندس را در خصوص حضورش در عرصه انتخابات از زبان و قلم خودش بشنوند. نظراتی قبلااز زبان و قلم نزدیکان وی منعکس شده بود یا در تارنماهای نزدیک به ایشان دیده می شد و این زمان درست ۴۰ روز پس از اعلام خبری بود که سیدمحمد خاتمی در دیدار با نخبگان و اقشار مختلف مردم قم که به دیدن وی رفته بودند، خاتمی در ۱۲ بهمن اعلام کرد: <متاسفانه مهندس موسوی هنوز به تصمیم نرسیده اند و در این زمینه تاملاتی دارد. معتقدم طولانی شدن این مساله به نفع هیچ کس نیست و یک نوع ناراحتی، نگرانی و دلهره در جامعه ایجاد می شود. اگر مهندس موسوی به هر دلیلی نیاید من با اینکه مشکلات این راه را رصد کرده ام و می دانم، باید دل به خدا بسپارم و به عرصه بیایم.>

و در شانزدهم بهمن ماه در دیدار با دبیران سازمان های غیردولتی چنین گفت: <گاهی اوقات آدمی ناچار است تصمیمی بگیرد که مورد خواست شخصی او نیست… و وجود دو تریبون از اصلاح طلبان در انتخابات فرصت است…. مطمئن هستم که بنده و آقای کروبی هیچ گاه جلوی یکدیگر قرار نمی گیریم.>

و نهایتا این سیدمحمد خاتمی بود که در ساعت ۵۸/۱۹ دقیقه روز ۲۰ بهمن ماه به خیل سوالات و ابهامات پاسخ روشنی داد و با انتشار بیانیه ای رسما با اعلام نامزدی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری وارد عرصه رقابت شد.

و این دقیقا ۴ ماه پس از اعلام حضور رسمی مهدی کروبی در ۲۱ مهرماه در صحنه انتخابات بود که در آستانه برگزاری اولین کنگره حزب اعتماد ملی در یک نشست خبری رسما نامزدی خود را برای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد.و این رویداد در پی تصمیم شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در شهریورماه بود که به اتفاق آرا دبیرکل حزب متبوع خود را برای حضور در رقابت انتخابات ریاست جمهوری مکلف کرده ولی نظر نهایی و زمان اعلام آن را به وی واگذاشته بودند.

اتفاقی که در اولین جلسه کنگره حزب نیز توسط تمامی اعضای مجمع عمومی و شورای مرکزی منتخب اولین کنگره مورد تاکید و جدیت قرار گرفت و اولین حضور یک چهره شاخص اصلاح طلب را به صورت رسمی به رقابت های انتخابات نوید داد.مساله ای که در این چند ماه در اغلب نشست های سیاسی و غیرسیاسی مورد پرسش جامعه به ویژه فعالان عرصه سیاست بوده است و بارها و با زبان های مختلف مورد توجه قرار گرفته، این است که ماجرا چیست؟ اهمیت مساله در کجا است و چگونه است که چهره های شاخص عرصه سیاست در کشور چنین حساس و پردغدغه به مساله انتخابات خرداد ۸۸ می نگرند؟

چه شده است که اصلاح طلبان تمامی سرمایه های خود را به میدان کشیده اند؟

بعد از تیرماه ۸۴ چه بر سر کشور، ارزش های انقلاب و دغدغه های اصیل برخاسته از متن انقلاب آمده است تا در این عرصه حضور و ظهور، چهره های شاخص اصلاح طلبی که به تعبیری خادم راستین مردم در سه دهه گذشته بوده اند و از نگاهی دیگر از ذخایر و سرمایه های انقلاب و جمهوری اسلامی محسوب شده و از منظری نیز نشانه هایی روشن و شاخص از اقتدار، اخلاص، تدبیر، مدارا، قاطعیت، مردم دوستی، قانون گرایی، دانش محوری، محبوبیت، مردم داری، ساده زیستی در عرصه عمل سیاسی، پایبندی به آرمان های امام(ره) و تعهد به خدمت تام و تمام به مردم با خود همراه داشتند چنین بی تابانه، مشفقانه و بی واهمه از سودای از کف دادن نام نیک و اعتبار و آبرو پا به عرصه ای گذاشته اند که وجه مشترک کلام هر سه بزرگوار، رهایی از وضع موجود بوده است و در صدر خواسته شان تغییر وضعیت به سوی وضعیت مطلوب رسم شده است و این همه موجب نگرانی برای سرنوشت انقلابی است که سه دهه آن را پشت سر گذارده ایم و در آستانه ورود به چهارمین دهه انقلاب و تولد جمهوری اسلامی شده ایم به درستی که انتظار می رود این نهال سرسبز و خرم با درایت و کاردانی، با حمیت و تلاش و خردورزی و همه جانبه نگری مدیران این کشور کهنسال، پرافتخار و تمدن ساز از یک سو و خواسته مردم نجیب و فداکار و با ایمان از سوی دیگر بتواند به سرمنزل مقصود رهنمون باشد و مردمان جمهوری اسلامی را که بر اصولی همچون استقلال و آزادی بنا نهاده شده است، به رفاه و آسایش مورد انتظار برساند بی شک در این مرحله مردم، نخبگان، احزاب و گروه های سیاسی شاهد هستند که اصلاح طلبان با بخش اعظم سرمایه خود در مسیری گام نهاده اند که کاری کنند کارستان و دین خود را به مردم، که صاحبان اصلی کشور هستند ادا نمایند و بر اصول زیرین که مساله محوری و مشترکشان هست پافشاری نمایند.

۱- ایشان باور دارند که مردم ولی نعمت بوده و در راس امورند و تصمیم اصلی برای مقدرات کشور ازجمله انتخاب رئیس جمهور که خادم ایشان نیز هست برعهده مردم است.

۲- مجموعه رفتارهایی که از سوی برخی چهره ها یا بعضی نهادهای قانونی در این سالیان رخ نموده است و موجبات قهر مردم را با صندوق های رای فراهم کرده، به هیچ وجه مورد تایید نبوده و زیان ناشی از این قهر بیش از هر چیز به ضرر خود مردم خواهد بود.

۳- حضور در این عرصه نه از برای رقابت چهره های شاخص و توانمند اصلاح طلبی رودرروی یکدیگر بلکه به عنوان عرضه تمامی بضاعت خود و حتی گذشتن از نام و اعتبار و آبرو برای کسب رضایت مردم که رضایت حضرت حق در آن مستتر است تعبیه می شود.

۴- انتخابگر اصلی این عرصه مردم، نخبگان، گروه ها و جریانات اصلی کشور هستند و آنها تشخیص خواهند داد در این میدان سخت انتخاب کدام گزینه جوابگوی حل مشکلات عدیده مردم و کشور خواهد بود.بی گمان برای عبور از گردنه های پرپیچ و خم و پردست انداز اداره کشور این مردم هستند که تشخیص خواهند داد در این مرحله و برای گذر از این خوان به کدامین سلاح و ابزار و خادم نیاز خواهند داشت تا با انتخاب وی بدون گزند با کمترین هزینه و بیشترین سود و منفعت با سری سلامت به مقصود برسند.بی شک اگر مسافری بخواهد مسیری میان تهران و قم را در اتوبان ۶ بانده طی طریق کند بهترین وسیله برای رسیدن به مقصد مرسدس بنزی خواهد بود که در کمترین زمان و با بیشترین ضریب امنیت این مسیر را با آرامش برای مسافران توام کند. اما اگر مسیر حرکت از تهران به چالوس و در یک سرمای سخت زمستانی و هوای یخبندان باشد، شاید انتخاب خودرویی با وسایل ایمنی مناسب و قدرت موتور بالااما نه به راحتی و سرعت ماشین مرسدس بنز انتخابی مطمئن تر و مسوولانه تر باشد.

۵- مطمئنا این مردم هستند که واقع بینانه، مسوولانه و هوشمندانه انتخاب خود را خواهند کرد و در تاریخ نیز ثبت خواهد شد که جریان اصلاح طلبی کشور با دغدغه تمام و دلسوزی و نگاه سرشار از امید برای اصلاح وضع موجود و ساختن آینده ای مطلوب برای کشور عزیز و مردم نجیب تمامی سرمایه خود را در طبق اخلاص تقدیم کرده است و شخصیت های تراز اول خود را وارد صحنه کارزار نموده است.

مهدی کروبی با تجاربی حاصل از مبارزات گسترده قبل از انقلاب و حضور در زندان و همراهی با امام بزرگوار از سال ۴۲ در طول دوران مبارزه و حضور در عرصه های قانونگذاری و نمایندگی مردم و ارتقا در مجلس شورای اسلامی تا دو دوره ریاست در مجالس سوم و ششم از یک سو و نمایندگی امام در بنیاد شهید، کمیته امداد، حج و زیارت و… و سوابقی درخشان در دفاع از حقوق مردم و نمایندگان ایشان که به صراحت لهجه و شجاعت در عرصه سیاست شهره شده است و از همه مهم تر پایبندی به ابزار مدرن رقابت در دنیای سیاست همچون تاسیس حزب، راه اندازی روزنامه و قائل شدن به مشارکت سیاسی در قالب نوین آن از مهم ترین ویژگی های این چهره شاخص سیاسی در پنج دهه حضور فعال در عرصه سیاست کشور است.

– سیدمحمد خاتمی که وی نیز از خانواده های شناخته شده فرهنگی است و پیوند با مبارزات امام از قبل انقلاب را در کارنامه خود دارد، از اولین دوره مجلس شورای اسلامی در این نهاد حاضر شده و سپس به کیهان رفته و در دولت میرحسین موسوی و هاشمی تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را عهده دار می شود و سپس که ادامه کار سخت می شود به کتابخانه ملی کوچ می کند و نهایتا در عرصه انتخابات ریاست جمهوری در سال ۷۶ چهره برگزیده مردم در حماسه دوم خرداد می شود و بالاخره با ارائه ایده گفت وگوی تمدن ها بدل به چهره ای محبوب و نام آشنا شده و خیلی سریع مرزهای شهرت را در کشور درمی نوردد و به چهره ای موجه در عرصه سیاست بین الملل بدل می شود.

– میرحسین موسوی مدیر توانمند دوران ۸ سال دفاع مقدس با تمامی سختی ها و مشکلات و بحران هایی که کشور مظلوم ایران در برابر تمامی دشمنان عزم ایستادگی نمود و این چهره خدوم بی ادعا در این سالیان با درایت، تدبیر و پشتکاری کم نظیر که مفتخر به حمایت امام بزرگوار و مجلس بود، توانست کشور را به گونه ای درخشان مدیریت کند که در حافظه تاریخی مردم ایران در آن دوران ثبت شد. شخصیتی که در سال های پس از آن ترجیح داد در عرصه کشور به نظارت بنشیند و وضعیت را رصد کند. به گفته وی در این سال ها هیچ گاه نگرانی و احساس تکلیف نداشته است که وی را وادار به حضور در عرصه رقابت سیاسی بنماید. حال نیمه دوم سال ۸۷ ما شاهدیم که سرمایه های ملی کشور که اشتراک شان در درکی واحد از موقعیتی خطیر ترسیم شده است، اعلام حضور کرده اند و در این مرحله تصمیم گرفته اند به ارائه تصویری از وضع موجود و پس از آن ارائه برنامه ای برای رسیدن به وضعی مطلوب بپردازند و البته این مردم هستند که طی طریق را تا ۲۲ خرداد که روز انتخاب است هموار خواهند کرد و تاریخ انقلاب و جمهوری اسلامی نشان داده است که اگر دخالتی نادرست در مسیر انتخابات صورت نگیرد، مردم درست ترین، بهترین و هوشمندانه ترین انتخاب را خواهند داشت.

در این ماجرا تردید به خود راه ندهیم که دست خدا با مردم است و یاری گر ایشان خواهد بود.

 

آرشیو روزشمار انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.