مصرف قلیان، خطر سرطان را ۲۰ برابر افزایش می دهد
چکیده :آب موجود در شیشه قلیان، نه تنها نقش تصفیه کننده ندارد و مفید نیست بلکه با مرطوب ساختن دود آن، باعث جذب بیشتر و ماندگاری زیاد آن در ریههای می...
استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه ارومیه، گقت: افرادی که قلیان مصرف می کنند ۲۰ برابر بیشتر از افراد عادی در خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.
دکتر یادگاری در گفتوگو با ایسنا افزود: دود قلیان به خاطر غلیظی خاصی که دارد مجرای تنفسی را تنگ و زمینه ابتلا به سرطانهای ریه، لوزالمعده و پروستات را شدت می بخشد.
وی با اشاره به آغشته شدن گلیسیرین و ملاس به عصارههای میوهای تنباکو مصرفی در قلیان، اظهارکرد: گلیسیرین وقتی همراه با دود جذب بدن شود، مشکلاتی جدی در بینایی و عوارضی را به وجود خواهد آورد به طوریکه، میتواند تا مرز از دست دادن قدرت بینایی افراد پیش برود.
وی با بیان اینکه، عدهای بوی خوش و میوهای قلیان را ناشی از مفید بودن آن، تصور میکنند، گفت: بوی خوش قلیان به هیچ دلیل بیانگر مفید بودن آن نیست، چراکه با اضافه کردن عصارههای خوشبو می توان حتی سیگار را نیز معطر کرد ولی آیا این از اثرات مخرب سیگار خواهد کاست؟ به طور حتم این گونه نخواهد بود چرا که اکنون با اضافه کردن برخی اسانسها به مواد شیمیایی نیز می توان آنها را خوشبو کرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: متاسفانه هم اکنون باورهای غلط دیگری در مورد عدم زیانبار بودن قلیان وجود دارد، مثلاً برخیها نیز وجود آب در شیشه قلیانها نوعی تصفیه کننده می دانند که مواد سرطان زای قلیان را تصفیه می کند، ولی در حقیقت این طور نیست، اگر بخواهیم مثال مناسبی برای این موضوع مطرح کنیم باید بگویم، فرض کنید در محلی بسته که یک بخاری در آن در حال گرم کردن محیط است، دودکش آن را جدا و به تشت آبی بگذاریم، طبق ادعای این افراد گاز مونواکسید کربن باید در داخل آب خنثی شود، ولی مطمئناً این طور نخواهد بود و بیش از ۹۸ درصد گاز سمی حاصل از فعالیت بخاری وارد محیط شده و مسمومیت را در پی خواهد داشت.
وی افزود: آب موجود در شیشه قلیان، نه تنها نقش تصفیه کننده ندارد و مفید نیست بلکه با مرطوب ساختن دود آن، باعث جذب بیشتر و ماندگاری زیاد آن در ریههای می شود.
وی با ابراز تاسف از گرایش جوانان و حتی نوجوانان به مصرف قلیان در کشور، اظهار کرد: قلیان به دلیل دارا بودن دود غلیظ و نیکوتین زیاد، به مراتب زیان بارتر از سیگار است، به جرات می توان گفت مصرف قلیان ۱۰۰ درصد سرطان زا است؛ تجربه نشان داده جوانانی قلیان مصرف می کنند، در آینده بیشتر در خطر گرایش به مواد مخدر قرار می گیرند.
پدرخدابیامرز من سالها قلیان می کشید و با سرطان حنجره درگذشت.