سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » وعده ارزانی قیمت ها محقق نشد/ صف های برنج جان یک شهروند را گرفت...

وعده ارزانی قیمت ها محقق نشد/ صف های برنج جان یک شهروند را گرفت

چکیده :دولت احمدی نژاد که با تحمیل هزینه های مضاعف بر سفره های مردم، تامین معیشت خانوارهای ایرانی را با بحران مواجه ساخته، حالا برنامه ای را به ظاهر برای توزیع کالاهای ارزان قیمت اما بی کیفیت دنبال کرده است که به قیمت گرفتن تحقیر شهروندان و حتی گرفتن جان آنها تمام می شود....


کلمه – گروه اقتصادی: دولت احمدی نژاد که با تحمیل هزینه های مضاعف بر سفره های مردم، تامین معیشت خانوارهای ایرانی را با بحران مواجه ساخته، حالا برنامه ای را به ظاهر برای توزیع کالاهای ارزان قیمت اما بی کیفیت دنبال کرده است که به قیمت تحقیر شهروندان و حتی گرفتن جان آنها تمام می شود.

به گزارش کلمه، روز جمعه ۱۱ اسفندماه صف طولانی توزیع برنج هندی که از سوی دولت تدارک دیده شده منجر به گرفتن جان یک مرد ۶۵ ساله شد. مرگی که آنگونه که سایت محلی «البرز آنلاین» گزارش داده در اثر جرو بحث بر سر نوبت با فرد دیگری بوده و در نهایت از شدت عصبانیت در حالی جان به جان افرین تسلیم کرده که حتی فرصت بستن چشم هایش را هم نداشت.

تشکیل صف های طولانی برای عرضه کالاهای بی کیفیت، شیوه ای است که در پی گران شدن بازار کالاهای اساسی دنبال می شود، به تعبیر دیگر دولت احمدی نژاد به جای سامان دهی در قیمت کالاهای مختلف، اقدام به توزیع کالا با نرخی ارزان تر از بازار اصلی می کند و طی آن باعث تشکیل صف های طولانی برای عرضه  کالاهایی بی کیفیت و تا حدودی ارزان تر می نماید. اقدامی که در پی گران شدن مرغ و گوشت و برنج صورت گرفت و به موازات آن وعده ارزان شدن نرخ در بازار اصلی هم داده شد؛ اما نه تنها نرخی تغییر کرد و سامانی صورت نگرفت، بلکه صف های طولانی و تحقیر و لگدمال شدن کرامت مردم به قیمت گرفتن جان یک شهروند نیز تمام شد.

نگرانی از فتنه اقتصادی

دولت ماه رمضان نیز با نوسانات بازار مرغ و گرانی آن، مردم را به سمت صف های طولانی مرغ کشاند که در برخی نقاط با دریافت کارت ملی و ثبت نام از مردم و جیره بندی این کالا همراه بود. به طوری که شهروندان از ساعات اولیه صبح برای گرفتن چند عدد مرغ برای نوبت گرفتن این صف های طولانی را تحمل می کردند و گاهی نیز دست خالی بازمی گشتند.

طی ماه گذشته نیز با اقدام عامدانه دولت در دستکاری بازار و توزیع برنج و گران کردن این کالا، صف های برنج در سراسر کشور شهروندان را برای خرید برنج آلوده ارزان تر به زحمت انداخت. نکته فاجعه آمیز آنکه دولت در حالی  برنج ۱۱۰۰ تومانی را با ارز مرجع وارد کرده که  آن را به قیمت ۳ هزار و ۸۵۰ تومان به مردم می فروشد. فاجعه آمیزتر آلوده بودن برنج های هندی و پاکستانی و … است که بر آلوده بودن آن هم نمایندگان مجلس و هم کارشناسان صحه گذاشته اند. از سویی مطابق آمار در حالی واردات برنج در ۱۰ماهه گذشته از مرز یک‌میلیون تن گذشته که دولت رکورد رانت ۲‌هزارو۴۰۰‌میلیارد تومانی در بازار برنج را هم زده و بار انتی که به جیب می زند اسباب زحمت مردم را هم فراهم کرده است.

تشکیل صفوف طولانی برای خرید کالای ارزان تر را پیش از این رسانه های حکومتی تعبیر به «استقبال پرشور و باشکوه» مردم کرده اند. با این همه این صف ها پیشتر در نیشابور با راهپیمایی اعتراضی مردم و سر دادن شعارهایی علیه دولت همراه بود. موضوعی که نگرانی های حکومت را نسبت به آغاز اعتراض های مردمی در سخنانی همچون فتنه اقتصادی آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آشکار کرد.

عرضه کالاهای بی کیفیت و گران و نارضایتی مردم

از سویی وعده توزیع کالای ارزان قیمت از سوی دولت که با نزدیک شدن به نوروز در قالب برگزاری نمایشگاه،  مردم را به این مراکز عرضه کالا سوق می دهد، در حالی است که قیمت ها متفاوت از ارقام وعده شده است. چنانچه فارس به نقل از  رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت به توزیع گوشت گوساله به قیمت ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان گوشت شقه گوسفند به قیمت ۲۵ هزار تومان، مرغ منجمد به قیمت ۴۸۰۰ تومان و مرغ گرم کمتر از قیمت سطح بازار و هم چنین  قیمت برنج تایلندی ۱۵۵۰ تومان ، برنج هندی را ۳۸۵۰ تومانی و برنج ایرانی با ۱۰ درصد تخفیف از سطح بازار خبر می دهد؛ اما قیمت کالاهای عرضه شده در این مراکز گران تر از موارد اعلام شده است.

هم چنین چندی پیش یداله صادقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت در خصوص افزایش قیمت مرغ گفته بود با افزایش عرضه مرغ منجمد قیمت مرغ گرم را بین ۵۲۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان حفظ کنیم . این در حالیست که در حال حاضر قیمت مرغ گرم در نمایشگاه بهاره ۵۷۰۰ تومان عرضه می شود. همچنین قیمت مرغ گرم در میادین میوه و تره بار با قیمت هر کیلوگرم ۶۰۰۰ تومان عرضه می شوند. این در حالی است که این کالا در سطح شهر به قیمت ۶۲۰۰ تا ۶۵۰۰ در روز پنج شنبه به فروش رسید.

از سویی علیرغم هیاهویی که دولتی‌ها برای قیمت انواع پسته و پسته ممتاز و درجه یک برپا کرده‌اند تا قیمت پسته را کاهش دهند، اما فارس گزارش می دهد قیمت پسته در نمایشگاه‌های بهاره تهران نه تنها به قیمت ۳۰ هزار تومان عرضه نمی‌شود بلکه پسته با کیفیت درجه ۳ به قیمت ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان عرضه می‌شود و تلاش برای یافتن پسته ۳۰ هزار تومانی در این نمایشگاه بهاره به آنجا ختم شد که پسته‌هایی که با قیمت ۳۰ هزار تومان عرضه می‌شوند از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و علیرغم اینکه این پسته‌ها نم‌دار هستند به نظر می‌رسد که پسته‌های انباری از سال گذشته در این نمایشگاه عرضه می‌شود چرا که این پسته‌ها مرغوبیت لازم را ندارند.

در همین زمینه خبرگزاری فارس وابسته به سپاه در گزارشی با عنوان «هیاهو برای هیچ/ ازدحام برای کالای ارزان اما بی‌کیفیت» از برگزاری نامناسب نمایشگاه های بهاره در تهران خبر داد و از آن به عنوان یکی از ابزارهای نخ‌نما شده وزارت بازرگانی سابق و وزارت صنعت، معدن و تجارت فعلی برای تنظیم بازار یاد کرد که هر سال با انتقادهای فراوانی به کار خود ادامه می‌دهد.

خبرگزاری فارس اعتراف می کند: شاید این سؤال به ذهن مخاطب متبادر شود که دلیل شلوغی و ازدحام این نمایشگاه‌ها چیست پاسخ سؤال را باید در کاهش قدرت خرید مردم و همچنین افزایش قیمت بسیاری از کالاهای اساسی و پوشاک در واحدهای صنفی سطح شهر پیدا کرد، چرا که طبقه ضعیف و متوسط به پایین جامعه که سرپرستان آن‌ها با درآمدهایی نظیر ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان معیشت می‌کنند چاره‌ای جز تن دادن به خرید از چنین مراکز توزیع کالایی ندارند و اگر مردم به این مراکز هم هجوم می‌آورند به دلیل کیفیت بالای این محصولات نیست بلکه به دلیل ارزانتر بودن کالاهای آنها است.

ایسنا نیز در گزارشی به نارضایتی مردم اشاره کرده و نوشت: «مردم نارضایتی خود را از توزیع گوشت قرمز و گوشت مرغ اعلام کردند. در این نمایشگاه که قرار بود محصولاتی همچون پسته، شکر و برنج از سوی ستاد تنظیم بازار برای تنظیم قیمت‌ آن‌ها عرضه شود خبری نبود.»



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۳ پاسخ به “وعده ارزانی قیمت ها محقق نشد/ صف های برنج جان یک شهروند را گرفت”

  1. ناشناس گفت:

    از ماست که برماست

  2. کاوه گفت:

    درود – ذهن این مردم ساده براحتی برای سالها به خواب میرود هنوز اعتماد دارند و سختیها را تحمل میکنند در نهایت تحقیر میشوند تو سری میخورند سیب سرخ امروز را ازدست میدهند جرات تفکر و تحول بخاطر آموزه های خرافی از آنها سلب شده همین رفتار در راهپیماییها و انتخابات و سرکوبها تکرار میشود حاکمان هم که داشتن پول واسلحه و قدرت ایران را بخواب هم نمی دیدند با اتکا برهمین قشر ساده و فرصت طلبان رانت خوار که درراه خدا بیت المال را غارت میکنند سایر مردم صلح جو ومملکت را به نابودی میکشند.راه حل بلند مدت خروج از تحقیر آگاه کردن وتغییر نسل و در کوتاه مدت ائتلاف اپوزیسیون و نیروهای بین المللی میباشد. به امید آزادی

  3. شهرام گفت:

    وقتی دولت از مردان متکی به نفس و غزت مند خالی شود مشکلاتی از این دست بدیهی است وقتی ریاست جمهوری حرف نامعقولی بزند خوب وزیر وظیفه اش اطاعت نیست باید بگوید حرف شما نا معقول است به این دلیل وزیر نماینده مردم هم هست وزیر باید استقلال رای داشته باشد و اگر نتوانست استقلال رای خود را حفظ کند باید برود کنار نه اینکه برای اجرای دستور نامعقول یا پوشش اتفاقات نادرست هر کاری را انجام دهد……………
    مثالش همین گرانی است مثالش همین اتفاقات اخیر است دولت برنج را با تمام وقاحت گران به مردم می دهد تا ریال مورد نیاز برای یارانه ها و دیگر مسائل ریالی دولت را مرتفع سازد.
    اگر کسی از مردان دولت این افتضاح را بداند نباید فریاد کند بگوید که من نمی کنم من می روم و چنین ننگی را نمی پذیرم ولی وقتی کوتوله ها وزیر شوند همین است فرمان بردارند چون قدشان اندازه پستشان نیست . همین میشود که دروغ می پرورند حیله می سازند تا سر پستشان بمانند………………..