مرتضوی روز سه شنبه به اتهام «معاونت در قتل» محاکمه می شود
چکیده :اگر قوه قضاییه خلف وعده نکند، جلسه رسیدگی به اتهامات سعید مرتضوی قرار است سه شنبه هشتم اسفندماه برگزار شود؛ دادگاهی به گفته رییس دادگاه کیفری استان تهران قرار است علنی برگزارشود و مرتضوی قرار است در این دادگاه به اتهام معاونت در قتل مورد محاکمه قرار گیرد؛ موضوعی که پس از بازداشت غيرقانوني و گزارش خلاف واقع در پرونده، سومین عنوان اتهامی وی است....
کلمه – گروه اجتماعی: در آستانه تشکیل اولین جلسه محاکمه قضات متهم در جنایت کهریزک از جمله سعید مرتضوی، اعلام شده که مرتضوی قرار است در این دادگاه به اتهام معاونت در قتل مورد محاکمه قرار گیرد؛ موضوعی که سومین عنوان اتهامی وی است
به گزارش کلمه، اگر قوه قضاییه خلف وعده نکند، جلسه رسیدگی به اتهامات سعید مرتضوی قرار است سه شنبه هشتم اسفندماه برگزار شود؛ دادگاهی به گفته رییس دادگاه کیفری استان تهران قرار است علنی برگزارشود، با این حال او اذعان کرده که ممکن است قضات دادگاه در لحظه آخر تصمیم دیگری بگیرند!
خبرگزاری مهر امروز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده که سعید مرتضوی به دلیل بازداشت غیرقانونی و گزارش خلاف واقع در پرونده مطرح شده علیه وی متهم شناخته شده که در متن کیفرخواست دادستانی هم این دو اتهام مطرح بوده است.
بر اساس این گزارش، غیر از این دو اتهام در تاریخ ۲۵ بهمن ماه سال جاری شعبه ۷۶ کیفری استان تهران سعید مرتضوی را به اتهام معاونت در قتل متهم شناخته و تعداد اتهامات مرتضوی به سه اتهام رسیده و همگی در کیفرخواست لحاظ شده و در تاریخ اول اسفند ماه سال جاری به وی ابلاغ شده است.
با این حال محسن افتخاری رییس دادگاه کیفری استان تهران در این باره اعلام نظر صریح نکرده و به فارس گفته است: برای اعلام عناوین اتهامی با مشکل قانونی مواجه هستیم.
مرتضوی که چندی پیش نه به خاطر پرونده قتل جان باختگان کهریزک، بلکه تنها به دلیل اختلافات دولت و قوه قضاییه و فایل صوتی و فیلم جنجالی که به نمایش درآمد، یک شب را در زندان به سر برد، با بده بدستان های حکومتی آزاد شد.
بازداشتگاه کهریزک یکی از بازداشتگاههای زیر نظر نیروی انتظامی بود که براساس گزارشهای کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس و سازمان قضائی نیروهای مسلح محمد کامرانی، امیر جوادیفر، محسن روحالامینی و رامین آقازاده قهرمانی بر اثر شکنجه در این بازداشتگاه جان خود را از دست دادند.
بر اساس گزارش کمیته حقیقتیاب مجلس که دیماه سال ۸۸ در مجلس قرائت شد، سعید مرتضوی آمر اصلی انتقال بازداشت شدگان به کهریزک معرفی شد. آن گزارش اشاره داشت که انتقال بازداشتشدگان ۱۸ تیر به کهریزک با «دستور و اصرار» سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران، صورت گرفته است.
در جریان رسیدگی به پرونده جنایت کهریزک، سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران، حسن دهنوی (مشهور به قاضی حداد)، معاون امنیت وقت دادستان تهران، و علی اکبر حیدری فر، دادیاری که دستور انتقال معترضان به بازداشتگاه کهریزک را صادر کرده است، از مقام خود تعلیق شده اند.
مرتضوی پس از برکناری از دادستانی تهران با حکم محمود احمدی نژاد با ترفیع های پی در پی روبه رو شد. او به ریاست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و پس از آن به ریاست سازمان تأمین اجتماعی کشور منصوب شد.
او البته پس از انفصال از دادستانی با سابقه توقیف نزدیک به ۱۲۰ نشریه و روزنامه، سمت مدیرمسوولی روزنامه خورشید را به عنوان بازوی حمایتی و رسانه ای احمدی نژاد را هم تجربه کرده است. این در حالی است که پیش از جنایت کهریزک، نام مرتضوی به عنوان قاضی شعبه ۱۴۱۰ دادگاه کارکنان دولت، معروف به دادگاه مطبوعات به دلیل احکام متعددی بازداشت روزنامهنگاران و توقیف نشریات شهره شد.
توقیف ۱۶ روزنامه در اردیبهشت ماه ۱۳۷۹ که به «توقیف فلهای مطبوعات» معروف شد با دستور قاضی مرتضوی صورت گرفت؛ آن هم با استناد به قانونی مصوب سال ۱۳۳۹ و برای پیشگیری از ارتکاب جرم «مجرمان عادی سابقهدار». در طول دوران دادستانی او بیش از ۱۲۰ روزنامه و نشریه به دستور وی توقیف شد. اعتماد ملی، شرق، هممیهن، جامعه، صبح امروز، خرداد، توس، نشاط، عصر آزادگان، اخبار اقتصادی، گلستان ایران، بنیان، یاس نو، وقایع اتفاقیه، مشارکت، آزاد، نوروز، جمهوریت، آریا، بهار، نوسازی، و..
با پرونده فروش سوالات کنکور هم نام مرتضوی مطرح شد. در گزارشی که خبرگزاری فارس از متن بیانیه اعضای هیات تحقیق و تفحص مجلس از قوهقضائیه منتشر کرد ، اقدامات سعید مرتضوی دادستان وقت تهران در پرونده فروش سوالات کنکور «انتحار قضایی» توصیف شده بود.
با مرتضوی هیچ کاری نخواهند کرد. محاکمه او محاکمه رژیم و در راس آن محاکمه رهبری است. او دستورات رهبری را برای خوابانیدن تظاهرات و اعتراضات مردم، موبه مو اجرا کرده است. او مامور نادانی بوده است که دستورات آمر بالا دست خود را چشم بسته اجرا کرده است. مگر هنگامی که حسین شریعتمداری را به دادگاه برده و محاکمه کردند، مزاحم او شدند؟ رفت و مقداری لاطائلات سرهم بافت و آخر سر هم با عزت و احترام او را از دادگاه به کیهان فرستادند. این قاتل و جنایت کار هم همانگونه. این دادگاه هم برای بستن دهان مردم است. مثل همان تکه پارچه ای که زری سلطان به خودش بسته بود و وقتی ازاو علت را پرسیدند، گفت این را بسته ام که جلو اعتراض و صدای آقا را بگیرم.
شاید این سوالیست که دراولین قدم ذهن خواننده را به خود مشغول میکند و چندین سوال دیگر ، به هر حال این محاکمه در جای خود مهم وحائز اهمییت میباشد و هر فردی که مسائل جامعه بحران زده ایران را دونبال میکند و همچنین خانواده های قربانیان کهریزک به جد منتظر نتیجه این پرونده هستند ، از طرفی مرتضوی این چهره نام آشنا برای خانواده مطبوعات و اهل قلم قطعا” دست خالی به این دادگاه نخواهد رفت و به گفته خوداو نیز بگم بگم هایی در جیب دارد مدارکی که میتواند او را از این محلکه نجات دهد ، و با سابقه بازداشت چند ساعته در اوین که با یک ملاقات چند ساعته رئیس قوه قضائیه با رهبری به راحتی آب خوردن از آن رهایی یافت باز هم بتواند خود را رها سازد حال اینکه فرد دوم ایران نیز حامی اوست و از او با قاطعیت حمایت میکند به هر حال آقای مرتضوی با توجه به موارد مذکور میتواند به راحتی از این میدان بدر آید .
فقط امیدوارم اون دارو نظافت رو از تو زندان بردارن، بذارن آخرش معلوم بشه کدوم بالاترین مقام حکومت بهش دستور داده بوده!