روزشمار انتخابات ۵ بهمن ۱۳۸۷/ نگرانی کروبی درباره سلامت انتخابات: مجموعه فعلی برای حفظ قدرت از هر امکانی استفاده می کند
چکیده :فرشاد مومنی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: مهندس ميرحسين موسوي برداشت روشن و واقع بينانه يي نسبت به شرايط و ويژگي هاي امروزين جامعه دارند و آنچه موجب به وجود آمدن تصور تغيير در تفکر ايشان شده عدم شناخت کافي از وي است... شرايط و تحولات تازه ايران و جهان موجب مي شود يک شخص نسبت به شرايط جديد پيش آمده ايده هاي تازه يي را مطرح کند. قطعاً با گذشت دو دهه از سال هاي مسووليت مهندس موسوي، تحولات و رخدادهاي بزرگي در ايران و در عرصه بين الملل به وقوع پيوسته و ايشان که از موضع يک استراتژيست به شکلي فعال و علاقه مند رخدادهاي داخلي و بين المللي را رصد و بررسي کرده اند، به ايده هايي متناسب با اين فضا نيز دست يافته اند....
روزشمار تاریخ؛ انتخابات دهم
رایزنی کروبی با بزرگان نظام برای سلامت انتخابات
۵ اسفند ۱۳۸۷
سرخط خبرها
– مسیح مهاجری عضو ستاد انتخاباتی میرحسین نیست (فارس)
– صادق خرازی سخنگوی ستاد انتخاباتی خاتمی شد (فارس)
– کرباسچی ریاست ستاد انتخاباتی کروبی را پذیرفت (آفتاب)
– رییس شورای سیاستگذاری ائمهی جمعه: در مقولهی انتخابات باید گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشیم (ایسنا)
– رایزنی کروبی با بزرگان نظام برای سلامت انتخابات (اعتماد ملی)
– دیدار جمعی از خانواده های شهدا با کروبی (اعتماد ملی)
– حسین نجابت: دولت نهم شعارهای انقلاب را پررنگ کرد (رسالت)
فراتر از خبر
– مهدی کروبی در دیدار با نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی گفت: از تخریب و تضعیف همدیگر بپرهیزیم و تلاش کنیم از آرا، صیانت شود، شما نمایندگان مردم هستید، درخصوص تخلفات انتخاباتی اگر مساله ای رخ داد، گزارش مستند تهیه کنید، مجموعه فعلی تمام تلاش خود را برای حفظ قدرت به کار بسته است و از همه امکانات برای نگه داشتن قدرت استفاده می کند.
– علی اکبر اولیا نماینده مردم یزد در مجلس گفت: «هزینه دولت در یزد سابقه نداشته است.» علی اکبر اولیا به فارس گفت: «استقبال مردم از احمدی نژاد خوب بود ولی گله ما این است که این سفر ها باید بی پیرایه باشد و افکار دولتی فراتر از آنچه وظیفه و اختیارات شان است وارد نشوند.»
اولیا افزود: «اینکه افراد از جاهای مختلف حضور پیدا کردند به نوعی سازماندهی شده بود که از نظر قانونی این هزینه کردن ها از بودجه دولت سابقه نداشته است.» نماینده یزد در مجلس گفت: «مشخص نیست دولت با چه هدفی چنین اقدامی را انجام داده است و دستگاه های دولتی قانوناً و شرعاً نباید وارد چنین مسائلی شوند.» وی گفت: «برنامه ریزی دولت که از شهرستان های مختلف اتوبوس بیاورند، غیرطبیعی و غیرقابل قبول است.»
برگزیده ها
یادداشت روز/ اعتماد
برداشت های نادرست
فرشاد مومنی*
پس از چندین سال سکوت، مهندس میرحسین موسوی این روزها در چند گفت وگو به بیان شفاف دیدگاه هایش پیرامون موضوعات گوناگون و از جمله مسائل اقتصادی پرداخته است. در این میان برخی تحلیلگران و فعالان حوزه اقتصاد و سیاست گفته های مهندس موسوی را به تغییر در تفکرات ایشان تعبیر کرده اند. این تفسیر اشتباه از آنجا ناشی می شود که برخی به صورت نسنجیده و بدون شناخت کافی از دیدگاه های ایشان نسبت های نادرستی را به وی دادند؛ در شرایطی که واقعیت ها با برداشت های نادرستی که افراد مطرح می کردند،نه تنها تفاوت داشت بلکه کاملاً خلاف آن چیزی بود که به ایشان نسبت داده شده بود. مثل اینکه می گفتند ایشان تمایلات دولت سالاری در اقتصاد دارند. بنابراین در زمانی که مهندس موسوی دیدگاه های خود را پس از سکوت چند ساله شان به طور شفاف و مشخص بیان کرده اند عده یی تصور می کنند ایشان نظرات شان دچار تغییر شده است.
باید گفت مهندس میرحسین موسوی برداشت روشن و واقع بینانه یی نسبت به شرایط و ویژگی های امروزین جامعه دارند و آنچه موجب به وجود آمدن تصور تغییر در تفکر ایشان شده عدم شناخت کافی از وی است. با این وجود ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که شرایط و تحولات تازه ایران و جهان موجب می شود یک شخص نسبت به شرایط جدید پیش آمده ایده های تازه یی را مطرح کند. قطعاً با گذشت دو دهه از سال های مسوولیت مهندس موسوی، تحولات و رخدادهای بزرگی در ایران و در عرصه بین الملل به وقوع پیوسته و ایشان که از موضع یک استراتژیست به شکلی فعال و علاقه مند رخدادهای داخلی و بین المللی را رصد و بررسی کرده اند، به ایده هایی متناسب با این فضا نیز دست یافته اند.
بدین ترتیب سخنان مهندس موسوی پس از یک دوره سکوت برای آن دسته از کسانی که با دیدگاه های ایشان آشنایی ندارند، طرح تفکرات تازه از سوی مهندس موسوی عنوان شد.
علاوه بر اینها در اینجا باید این سوال را مطرح کرد که آیا شرایط و تحولات جدید در مبانی دیدگاه ها و اصول جهت گیری های ایشان تغییر ایجاد کرده است؟ پاسخ به این سوال منفی است چرا که مهندس موسوی همچنان معتقدند اصول، مبانی و آرمان های انقلاب اسلامی و قانون اسلامی راهگشای مشکلات و مسائل مردم و کشور است. گذشته از این نه تنها ایشان روی آرمان های انقلاب و اصول قانون اساسی تاکید دارند بلکه ناهنجاری ها و نارسایی های به وجود آمده در دو دهه گذشته و به ویژه در سه سال گذشته را ناشی از فاصله گرفتن از همین آرمان ها و اصول اساسی می دانند.در ارتباط با بحث اقتصاد اسلامی که در اولین مصاحبه ایشان با سایت کلمه نیز مطرح کردند، باید گفت طبیعتاً مهندس موسوی به عنوان یک مسلمان معتقدند یک سلسله اندیشه های راهگشا و مبنایی در اندیشه اسلامی وجود دارد که با مطالعه و بررسی دقیق می توان از آن اندیشه ها در اداره جامعه بهره گرفت. به ویژه آنکه مهندس موسوی به شدت تحت تاثیر اندیشه های مطرح شده از سوی شهید آیت الله بهشتی، شهید مطهری و آیت الله صدر هستند. در عین حال باید توجه داشت در این زمینه و درباره اندیشه های این بزرگواران هنوز پژوهشگران و محققان فعالیت درخور و نتیجه یی را که بشود بدان اکتفا کرد، انجام نداده اند. بنابراین در اندیشه مهندس موسوی این ویژگی وجود دارد که باید برای برپایی یک جامعه اسلامی و مبتنی بر آرمان های انقلاب اسلامی اقدام به ژرف کاوی و مطالعات کارشناسی در اندیشه اسلامی و سخنان و اندیشه های متعالی شهید بهشتی،شهید مطهری و دیگرانی که در این زمینه فعالیت داشته اند، کرد.در اینجا باید به این نکته اشاره کرد که در این قبیل مطالعات، به همان اندازه که تلاش برای شناخت نگرش اسلام به اقتصاد ضروری است، باید نظام های اقتصادی دیگر نیز مورد مطالعه و تدقیق قرار گیرند. به عبارت دیگر ضرورت دارد برای فهم صحیح اتفاقات رخ داده در کشورهای صنعتی و به طور کلی نظام غرب نیز مطالعات گسترده یی انجام پذیرد. تعبیر شهید مطهری در نقد نگاه ها و تبیین های جزیی نگر نیز ناظر بر همین موضوع است. چه آنکه می توان از برخی ویژگی های دیگر نظام های اقتصادی نیز بهره جست. بسیاری از موضوعات و مسائلی که کسانی نظیر شهید بهشتی، مطهری، صدر و … مطرح کردند، آن طور که باید پیگیری نشده است.دیدگاه مهندس موسوی در رابطه با خصوصی سازی و کلیات اصل ۴۴ نیز به همین صورت شفاف و روشن است. آنچه در اصل ۴۴ مطرح شده است، انتقال مالکیت دولتی به بخش خصوصی است. البته پیش زمینه این اقدام به وجود آمدن شرایط و بسترهای مناسب است. متاسفانه تاکنون اهتمامی در این زمینه صورت نگرفته و در عین حال بدون به وجود آوردن شرایط لازم واگذاری ها به شکلی شتابزده در حال انجام است.در این شرایط مهندس موسوی معتقد است برای دستیابی به ایده های عملی در جهت اداره کشور و بسامان ساختن شرایط، نیازمند توجه به ویژگی های زمان حاضر و اجماع کارشناسی و استفاده از بنیه تخصصی و علمی هستیم.
*عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085