اعتراض به تفکیک جنسیتی در نشست مطبوعاتی ائتلاف اسلامی زنان
چکیده :الهه کولایی در نشست مطبوعاتی «ائتلاف اسلامی زنان» گفت که متاسفانه امسال اجازه تحصیل به دختران در رشتههای مورد دلخواهشان داده نشده است، البته این اقدام تازهای نیست و در سالهای ابتدای انقلاب نیز با چنین موجی روبه رو بوده ایم.»...
روز ۲۵ مردادماه ۱۳۹۱، ائتلاف اسلامی زنان، نشست مطبوعاتی با موضوع «بررسی تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها» برگزار کرد. در این نشست که در ساعت ۱۱ صبح چهارشنبه در دفتر جمعیت زنان پیرو حضرت زهرا برگزار شد، به برخی از زنان از طیف های مختلف در ائتلاف اسلامی زنان در اعتراض به اعمال تفکیک جنسیتی در دانشگاه اعتراض کردند.
به گزارش مدرسه فیمینیستی در این نشست، الهه کولایی، نماینده مجلس ششم، معصومه رضایی، دبیر کل جامعه اسلامی زنان، اشرف گرامی زادگان، حقوقدان و سردبیر مجله «حقوق زنان»، طاهره رحیمی دبیر کل جامعه فاطمیون و… اعتراض خود را به اعمال تفکیک جنسیتی ابراز داشتند و مطلبی نیز از توران ولی مراد، دبیر ائتلاف اسلامی زنان که در خارج از کشور به سر می برد، قرائت شد.
الهه کولایی در نشست مطبوعاتی «ائتلاف اسلامی زنان» گفت که متاسفانه امسال اجازه تحصیل به دختران در رشتههای مورد دلخواهشان داده نشده است، البته این اقدام تازهای نیست و در سالهای ابتدای انقلاب نیز با چنین موجی روبه رو بوده ایم.»
او سپس اعمال تفکیک جنسیتی را فاقد مبنای علمی دانست و این کار را نتیجه یک نگرش سطحی به بازار کار دانست. او گفت: «تصمیمی که از سوی مسئولان در مورد تفکیک جنسیتی رشتههای آموزشی یا محروم کردن دختران به جرم دختر بودن از ادامه تحصیل در رشته مورد علاقهشان که خداوند توان و استعداد برگزیده شدن در آن رشتهها را به آنها داده است، براساس یک نگاه کاملا سلیقهای و استنباط غیر کارشناسی از یک معضل اجتماعی گرفته شده است.»
کولایی سپس امدافعان تفکیک جنسیتی را مورد پرسش قرار داد و گفت: «آیا این فقط مشکل دختران است که بازار کاری برای رشتههای مورد علاقهشان وجود ندارد؟ آیا مردان فارغ التحصیلان رشتههای مختلف همچون پزشکان همه مشغول به کار هستند که چنین دیوارها را بر سر دختران خراب میکنیم؟»
معصومه رضایی دبیر کل جامعه اسلامی زنان در این نشست با تاکید بر این که از زاویه سیاست و دولت در رابطه با موضوع تفکیک جنسیتی صحبت می کند، گفت: «این گونه اقدامات امنیت روانی و اجتماعی زنان را به مخاطره میاندازد. مگر نه اینکه زنان، مادران و دختران و خواهران این ملت و نیمی از پیکره جامعه هستند پس چگونه ممکن است که امنیت روحی روانی و اجتماعی این حوزه به خطر بیافتد و نیم دیگر در آرامش به سر ببرند؟»
اشرف گرامی زادگان نیز که در این نشست حاضر بود گفت: تفکیک جنسیتی در دانشگاهها مخالف با قانون اساسی و مغایر با برنامههای توسعه و اهداف چشم انداز کشور است و نیز مخالف حقوق بشر و حقوق انسانی زنان است. از طرف دیگر این کار باعث پایین آمدن سطح علمی ایران در منطقه و جهان خواهد شد.
گرامی زادگان در ادامه گفت: «هیچ مطالعه و تحقیقی در مورد این مسئله صورت نگرفته است و بیشتر دیدگاه شخصی افرادی است که عملکرد آنها هر روز جامعه را با تنش هایی دست به گریبان می کند.
او سپس اضافه کرد: از تبعات اعمال تفکیک جنسیتی و سهیمه بندی جنسیتی مهاجرت خانوادهها یا دخترانی خواهد بود که ناچار برای ادامه تحصیل به خارج می روند و یا به استان های دیگر مهاجر می کنند و همین مسئله مشکلات بسیاری را برای دختران و خانوادههای آنان ایجاد میکند. از دیگر تبعات چنین سیاست هایی فرار مغزها و نخبههای کشور خواهد بود. گرامی زادگان تفکیک جنسیتی را غیر عقلانی و غیر قابل توجیه دانست و افزود: هیچ مطالعهای بر روی این کار صورت نگرفته است و به نظر میرسد این تنها دیدگاه شخصی افرادی است که عملکرد آنها جامعه را هر روز با یک تنش مواجه میکند.
فاطمه ایلشاهی، دبیر کل جمعیت زنان پیرو حضرت زهرا، در این نشست گفت: «تفکیک جنسیتی دانشگاهها نیاز به بررسی دقیق دارد و بدون اعمال کار کارشناسی این گونه تصمیمات توان جامعه را تضعیف میکند… باید شرایط یکسان تحصیل برای دختر و پسر در دانشگاههای یک شهر فراهم شود.»
او سپس افزود: «برخی معتقدند ازدواج دانشجویی به طلاق میانجامد پس باید آن را هم محدود کنیم؟»
طاهره رحیمی یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود. وی اظهار داشت که باید به جوانان فرصت، آگاهی و امکان انتخاب رشتههای تحصیلی را بدهیم و اگر در رشتهای برای دختران محدودیت قائل میشویم به تناسب آن باید فرصتهای جدید برای آنان ایجاد کنیم.
توران ولیمراد، دبیر ائتلاف اسلامی زنان که در این نشست حضور نداشت مطلبی فرستاده بود که در این نشست قرائت شد. او در مطلب اش چنین آورده بود:کسی اجازه ندارد جلوی زنان و دختران را در مسیر دستیابی به ابزارهای لازم بگیرد و مانع توانمندی زنان شود.»
من با هر نظری که بخواد بدون توجیه اعمال بشه مخالفم آقایان خودشان تصمیم میگرند و عملی میکنند بدون اینکه بدونند من هم در این جامعه حقی دارم و باید توجیه شوم
وقتی توی رشته مورد علاقه خودمان تحصیل می کنیم در بازار کار باز هم کلی مشکل داریم چون نگاه مسئولین مردسالارانه است. حالا اگر رشته ای را بخوانیم که به آن علاقه ای هم نداریم کلا همه انگیزه ما از دست خواهد رفت. اینکار این آقایان من را به یاد داستانی میندازه که می گفت اگر خواستی مملکتی را ویران کنی هیچکس را درجای خود نگذار.
نگاه طا لبانیسم به زنان و جوانان جا معه ایران را عقب نگاه داشته است . کشور های توسعه یافته و در حال توسعه که بسیاریشان مانند چین و کره و همین ترکیه و هند و روسیه که دارند رشد اقتصادی ده درصد و بیشتر پیدا می کنند و ما را هم مستعمره خودشان قرار داده اند .یکی از دلایلش حضور زنان که نیمی از جا معه هستند در همه عرصه های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی است .که هر کشور تنگ نظری مانند ما به این مسئله زنان بادید تنگ نظرانه فقط عقب افتادگی و وابستگی و باید مصرف کننده باشیم و بس این یک جبر اقتصادی است که از مستعمره این کشور به ان کشور دست به دست شویم و هیچ گاه رشد پیدا نخواهیم کرد و همیشه عقب افتاده و
مصرف کننده باقی خواهیم ماند
ننگ بر استبداد و تحجر که کشور مارا در قرن ۲۱ به قرون وسطی برده است
از ارکان دیکتاتوری و تمرکز قدرت در جامعه، زیر پا گذاشتن حقوق زنان در جامعه و تبعیض جنسیتی است. تبعیض جنسیتی، مذهبی و … از شاخصهای وجود دیکتاتوری است.
داستان این است، که این حضرات چون از هوش وذکاوت وعلم ودانش بی بهره اند، تلاش دارند که جوانهای این مملکت را شبیه خود کنند، چرا که درغیراینصورت با ملتی آگاه ترازخود طرف خواهند بود که همواره می خواهد عملکردشان را زیر سئوال ببرند.دراینصورت، خود باید از صندلی ای که برآن تکیه کرده اند به سطل زباله تاریخ پرتاب شوند.
ازجهت دیگر به خوبی محرز است که اینان همانگونه بازنان جامعه برخورد می کنند که با زنان همیشه درسایه خانواده خود رفتار می کنند.
دیگه در این کشور فلک زده و ماتم زده و سرکوب شده فعلا این فاشیست های حکو متی و مزدور بت بزرگ هر کار که دلشان می خواهد بر خلاف خواسته مردم می کنند ..
چه گویم که نا گفتنش بهتر است . . از کوزه همان تراود که در اوست .هنگامی که کشور در دست متحجران و بی سوادان و مستبدان و قدرت طلبان
و سر کوبگران اداره شود روزگار ما از این بد تر هم خواهد شد