راکعی: کار را به جایی رساندهاند که تنها ۲ نماینده زن به مجلس نهم راه یافتهاند
چکیده :وی ادامه داد: ما شاهدیم برخی افراد مسئول و نماینده مجلس گاهی حرفهایی میزنند که به جایگاه زن در جامعه توهین میکنند. مدتی قبل یکی از نمایندگان مجلس در ارتباط با جایگاه زنان در کشور حرفی زد که پیداست آداب صحبت کردن را نمیداند. اینگونه گفته بود که «این موجودات نمیفهمند این قانون به نفع آنها است»....
رییس فراکسیون زنان در مجلس ششم، گفت: مسائلی مانند تفکیک جنسیتی در دانشگاهها و جنسیتی کردن برخی رشتههای دانشگاهی باعث شد تا امروز شاهد کاهش مشارکت زنان در جامعه باشیم و اینکه امروز میبینیم تنها ۲ نماینده زن به مجلس نهم راه یافتند نشانه سیاستهای اشتباه و نتیجه رفتارهای این چنینی با زنان بعد از دوران اصلاحات است.
فاطمه راکعی در گفتوگو با ایلنا، در مورد کاهش مشارکت سیاسی زنان در سالهای اخیر به گونهای که تا امروز تنها ۲ زن نماینده وارد مجلس نهم شدهاند، گفت: همانطور که میدانیم دیدگاههای امام و جایگاهی که ایشان برای زنان قائل بودند به لحاظ حقوقی و اجتماعی بعد از انقلاب سبب شد تا زنان در جامعه حضور موثر داشته باشند.
رییس فراکسیون زنان در مجلس ششم افزود: در قانون اساسی نیز برای زنان جایگاهی به لحاظ حقوقی و اجتماعی پیش بینی شد و ظرفیتهایی ایجاد شد تا موقعیت زنان در جامعه ارتقاء پیدا کند و بعد از انقلاب زنان توانستند به موفقیتهایی در عرصه اجتماع دست پیدا کنند.
وی ادامه داد: در دوره اصلاحات و در مجلس ششم زنان سعی کردند که اهدافی را که در قانون اساسی پیش بینی شده بود محقق کنند و بر اساس شرع مبین اسلام هم از نظر خودآگاهی و هم از نظر معرفی شخصیت و جایگاه زن تلاش مضاعفی صورت گرفت.
راکعی تصریح کرد: بعد از سی سال و به خصوص در دوره اصلاحات پیشرفت چشم گیری در رشد زن در جامعه رخ داد و ما شاهد افزایش حضور زنان در موقعیتهایی مانند مجلس شورای اسلامی، شورای اسلامی شهر و روستا و عرصههای مدیریتی بودیم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه اظهار داشت: معتقدم شعور و هوشمندی وسیع و عمیق زنان بعد از انقلاب اسلامی دیده شد و با تشویقهای خاص امام حضور گسترده زن در اجتماع را شاهد بودیم.
وی ادامه داد: وقتی نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل میدهند چرا نباید نیمی از کرسیهای مجلس در اختیار زنان قرار گیرد و وقتی زنان نشان دادند که میتواند تصمیمات راهگشا بگیرند و و وقتی توانایی و ظرفیت حفظ و تحکیم کیان خانواده را دارند و همچنین در تامین سلامت روحی خانواده و مدیریت ماهرانه اقتصاد خانواده میتوانند نقش ایفا کنند قطعا میتوانند در عرصه مدیریت خانواده نقش ویژهای ایفا کنند.
وی گفت: متاسفانه زنان هرگز در جایگاه تصمیم گیری کلان حضور نداشتند و به نظر من با ظرفیتی که قانون اساسی دارد زنان میتوانند در مدیریت کلان کشور حتی در جایگاه ریاست جمهوری، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت حضور داشته باشند.
راکعی افزود: متاسفانه بعد از دوران اصلاحات حتی برنتافتند که نام مرکز امور مشارکت زنان به همان عنوان باقی بماند و آن را به مرکز امور زن و خانواده تغییر دادند و بعد از آن زمزمههایی آغاز شد مبنی بر قانون حمایت از خانواده که به تصویب مجلس هم رسید. طرحی که در مجلس رفت یک طرح ضد حمایت از زن و خانواده بود.
وی ادامه داد: ما شاهدیم برخی افراد مسئول و نماینده مجلس گاهی حرفهایی میزنند که به جایگاه زن در جامعه توهین میکنند. مدتی قبل یکی از نمایندگان مجلس در ارتباط با جایگاه زنان در کشور حرفی زد که پیداست آداب صحبت کردن را نمیداند. اینگونه گفته بود که «این موجودات نمیفهمند این قانون به نفع آنها است».
وی افزود: اخیرا هم یکی از نمایندگان مجلس گفته بود که بیایید هیئت رییسه را به زنان بسپاریم و بعد گفتند که مزاح کردم. جامعه زنان اجازه توهین به شأن و جایگاه زنان را نمیدهد که یک نماینده این گونه سخن بگوید.
این استاد دانشگاه گفت: فارغ از جهت گیری سیاسی برخی از زنان فعال حقوقدان، روانشناس، جامعهشناس و مدیر به زعم خود تلاش کردند که اشکالات لایحه حمایت خانواده را گوشزد کنند.
وی اضافه کرد: ما ستادی تشکیل دادیم به نام ستاد ائتلاف زنان مسلمان اعم از اصلاح طلب و اصول گرا که زنان اندیشمند معتقد به ارتقاء جایگاه زنان در آن حضور دارند و در آن به دغدغههای مشترک مربوط به حمایت از جایگاه زن پرداخته میشود.
وی در پایان تاکید کرد: البته من معتقدم کیفیت مهمتر از کمیت است و باید دید که کیفیت چگونه خواهد بود. آیا میتوانند در مقابل قانونی که علیه زنان است فریاد بزنند یا نه. مهم این است که قدرت دفاع از حقوق زنان را داشته باشند و متاسفانه ما برخی زنان حاضر در مجلس را دیدیم که از بسیار ی از آقایان در سلب حقوق زنان سر سخت بودند.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085