سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » هشدار یازده استاد به فضای پادگانی و برخوردهای غیرقانونی: دانشکده اقتصاد علامه فرو ...

هشدار یازده استاد به فضای پادگانی و برخوردهای غیرقانونی: دانشکده اقتصاد علامه فرو می پاشد

چکیده :نتیجه برخوردهای تنگ نظرانه ریاست دانشگاه، اخراج و بازنشستگی اجباری و یا ترک ناشی از شرایط نامناسب نزدیک به یک سوم از استادان دانشکده اقتصاد اعم از باسابقه و تجربه آموخته و جوان و بالنده بوده است. بقیه نیز در معرض ناامنی و محدودیت های شدید و اعمال فشارهای روانی و اجتماعی اند که ادامه فعالیت آنان را غیرممکن کرده است. ...


برخی از اساتید مشهور دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، با انتشار نامه ای انتقادی و ارسال آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی، نسبت به آنچه فروپاشی دانشکده اقتصاد علامه خواندند، هشدار داده اند.

 امضا کنندگان این نامه از چهره های مطرح اقتصادی هستند که از دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی اخراج شده اند و در این نامه هشدار داده اند که برخوردهای چندسال اخیر مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی و دانشکده اقتصاد این دانشگاه،  کار را به جایی رسانده که دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی در آستانه فروپاشی قرار گرفته و با چشم اندازی نگران کننده مواجه شده است.

در این نامه که به امضای چهره های مشهوری چون دکتر حمیدرضا برادران شرکاء، دکتر محمود ختائی، دکتر محمد ستاریفر، دکتر علی صادقی تهرانی، دکتر بهروز هادی زنوز و … رسیده، نویسندگان اعلام کرده اند که در اعلام این هشدار تنها نیستند و به دلیل احساس ناامنی و سابقه برخوردهای نامناسبی که پس از هر تذکر و گلایه استادان، ازسوی مدیریت دانشگاه با آنان صورت گرفته، با وجود تقاضای گروهی از استادان شاغل، امضاء کنندگان این نامه، آنان را از درج نام خود در ذیل این نامه منصرف کرده اند.

اساتید برکنارشده دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی و برخی اعضای هیأت علمی این دانشکده که نامشان در این نوشتار به دلیل آنچه که تهدید امنیت شغلی از سوی مدیران دانشگاه عنوان شده ، قید نشده است، خواستار تشکیل مرجعی مستقل برای رسیدگی و توقف آنچه تخلفات و اقدامات غیر قانونی و غیر متعارف می خوانند و نابودی و تعطیلی این نهاد مهم علمی را درپی دارد شده اند.

نویسندگان این نامه همچنین خواستار آن شده اند که مرجعی در قوه قضائیه یا آن شورا برای رسیدگی به شکایات و اعتراضات اعضاء هیات علمی و دانشجویان تعیین شود تا استیفاء حقوق آنان را پیگیری کند.

در بخش هایی از نامه اساتید دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی که در سایت بازتاب منتشر شد، آمده است:

دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی بر شما ناشناخته نیست. این دانشکده با پیشینه ای بیش از نیم قرن فعالیت، هم از حیث تعداد استاد و دانشجو و هم از حیث تنوع رشته ها وگرایش ها، مقام ممتازی را در میان مراکز آموزشی و پژوهشی اقتصاد در کشور داشته است.از حیث فعالیت های علمی و پژوهشی(نشریه علمی و پژوهشی مستمر و منظم، انتشار کتاب ها و مقالات علمی معتبر، تالیف و ترجمه متون علمی،آموزشی و پژوهشی، برگزاری همایش های علمی، برخورداری از مرکز تحقیقاتی مستقل و فعال و…) از سابقه ای درخشان و جایگاه بالائی در سطح ملی برخوردار بوده است. در عرصه های اجتماعی نیز فعال ترین مجموعه آموزشی وپژوهشی در کمک به اصلاح سیاست ها و برنامه های اقتصادی دولت و محل مشاوره نهادهای سیاست-گذاری، قانون گذاری و اجرائی در دوره های مختلف بوده است. این موفقیت، بیش از همه مرهون حضور جمعی گسترده از اعضاء هیات علمی توانمند اعم از باسابقه و جوان با رویکردهای نظری و گرایش¬های فکری متنوع بوده است.

این دانشکده به اعتبار فعالیت های علمی، آموزشی و پژوهشی درخشان و بی بدیل و غیرقابل انکار خود در رقابت با سایر دانشکده های اقتصاد کشور،  موفق شد از ابتدای دهه ی ۱۳۸۰ در سطح ملی به عنوان «قطب علمی اقتصاد ایران با تاکید بر توسعه اقتصادی» شناسائی و معرفی شود. رشته ها و گرایش های آموزشی و پژوهشی متعدد و منحصر به فردی با رویکرد بومی سازی و کاربردی کردن علم اقتصاد در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا دائر کرده و پژوهش ها، مطالعات و خدمات مشاوره بسیاری به نظام اجرائی عرضه نموده و مسئولیت همایش ها و هم اندیشی های بی بدیل و یگانه ای درسطح ملی را بر عهده داشته  است.

اما متاسفانه در چندسال گذشته با روش ها و ابزارهای جاری مدیریت دانشگاه و دانشکده،  این نهاد علمی بالنده در معرض فروپاشی قرار گرفته و با چشم اندازی نگران کننده مواجه شده است. اینک دانشجو، استاد و کارکنان دانشکده در معرض ناامنی های جدی در بسیاری از امور به سر می برند. 

دانشگاه علامه طباطبائی و به طور ویژه ای دانشکده اقتصاد در شش سال اخیر با شیوه ای اداره می شود که هیچ نسبتی با رویه های متعارف در اداره محیط های دانشگاهی ندارد. شیوه ها و ابزارهای جاری ریاست کنونی دانشگاه در مدیریت این نهاد علمی ملی، نیازی به معرفی ندارد. …

نتیجه برخوردهای تنگ نظرانه و .. ریاست دانشگاه، اخراج و بازنشستگی اجباری و یا ترک ناشی از شرایط نامناسب نزدیک به یک سوم از استادان دانشکده اقتصاد اعم از باسابقه و تجربه آموخته و جوان و بالنده بوده است. بقیه نیز در معرض ناامنی و محدودیت های شدید و اعمال فشارهای روانی و اجتماعی اند که ادامه فعالیت آنان را غیرممکن کرده است. اما عملکرد ریاست دانشگاه به این موارد یا حذف ناگهانی پذیرش دانشجو در ۱۶ رشته علوم انسانی محدود نیست. برخی از اقدامات غیر متعارف و خلاف قانون و اخلاق و دون شان محیط دانشگاه به ویژه آنچه در دانشکده اقتصاد روی داده است را به اجمال به استحضار می رساند:

۱. تبدیل مسئولیت های انتخابی به انتصابی، از مدیریت گروه تا نمایندگان رسمی و قانونی استادان در شوراها و کمیته های تصمیم گیری دانشکده و دانشگاه.
۲. تعطیلی و توقف فعالیت قطب علمی و رکود مرکز تحقیقات اقتصاد ایران و انحلال گروه آموزشی اقتصاد کشاورزی.

۳. اعمال فشار بر دست اندرکاران و تغییر غیر متعارف و یک شبه مدیرمسئول، سردبیر و اعضاء هیات تحریریه فصلنامه علمی دانشکده اقتصاد با آنکه دست اندرکاران این نشریه پیاپی مورد تقدیر قرار گرفته اند و نشریه نیز در دو سال پیاپی نیز به عنوان نشریه ممتاز علمی – پژوهشی در علوم انسانی معرفی گردیده است.
۴. دخالت های نابجا در جزئی ترین امور، حتی توقف برنامه تاسیس درسهای جدیدی که به تصویب گروه، شورای آموزشی و پژوهشی دانشکده وحتی شورای دانشگاه رسیده است.

۵. ممنوعیت از تدریس و عدم موافقت با حضور استادان بازنشسته با وجود اعلام نیاز مکرر دانشکده و گروه های آموزشی به آنان.
۶. ممنوعیت حضور برخی استادان شاغل (غیر بازنشسته) و با سابقه در گروه های آموزشی، یا ممانعت از انجام فعالیت های قانونی آنها.

۷. تحریم اداری برخی استادان و جلوگیری از ارائه خدمات متعارف اداری و مالی به آنان و حتی ضبط و بازرسی بسته ها و نامه های پستی اداری و پژوهشی آنان.
۸. جلوگیری از پرداخت حق الزحمه آموزشی و پژوهشی برخی استادان شاغل با وجود قراردادهای متعارفی که به امضای دانشگاه رسیده است.

۹. جلوگیری از پرداخت حقوق و مزایای قانونی استادان بازنشسته و حتی حق الزحمه تدریس یا راهنمائی رساله ها و پایان نامه هائی که پیش از بازنشستگی اجباری برعهده داشته اند و احکام آن توسط دانشگاه صادر شده است.
۱۰. اعمال نظارت و کنترل شدید بر مصوبات شوراها و کمیته های تصمیم گیری و ممانعت از دفاع قانونی آنان از حقوق استادان و دانشجویان و الزام به تنظیم صورتجلسات مبتنی بر منویات رئیس دانشگاه و حتی تغییر صورتجلسات مصوب پس از تصویب.

۱۱. تخلیه اتاق ها و جلوگیری از حضور استادان بازنشسته در دانشکده با روش هائی بسیار توهین آمیز و تحقیرکننده.
۱۲. استخدام پنج عضو هیات علمی جدید به روش غیر متعارف و خلاف رویه ی قانونی و تحمیل آنان به گروه های آموزشی درحالی که تعدادی از آنان تحصیلات کارشناسی ارشد دارند؛ علیرغم اینکه جذب هیئت علمی با سطح تحصیلی کارشناسی ارشد در تهران ممنوع است.

۱۳. ایجاد فضای پادگانی و اعمال کنترل شدید بر رفت و آمد، ملاقات ها، جلسات رسمی و کلاس های درسی از طریق نصب دوربین های متعدد.
۱۴. جلوگیری از برگزاری جلسات علمی و گفتگوها و مباحث علمی و آموزشی، همایش ها و مباحثات متعارف و ضروری یک محیط علمی و دانشگاهی.

۱۵. تعطیلی دسته جمعی و یا اعمال محدودیت های شدید برای تشکل ها، نهادهای علمی، فرهنگی و صنفی دانشجویان و جلوگیری از برگزاری جلسات علمی و آموزشی و انتشار نشریات آنان.
۱۶. برخوردهای بسیار خشمگینانه و غیرمتعارف با هرگونه درخواست یا اعتراض صنفی و حتی آموزشی دانشجویان خارج.

۲۰. …..

نگرانی بزرگتر و قابل تامل این است که این برخوردها توسط کسی انجام می شود که با لباس روحانیت بر صندلی ریاست دانشگاه نشسته و دانش آموخته علوم اسلامی است و دروس روان-شناسی اسلامی تدریس  می کند. همچنین از سوی آن شورا مسئولیت تدوین نقشه راه علوم انسانی کشور را برعهده داشته است. بی تردید آثار و پیامدهای ذهنی و معرفتی و عینی و اجتماعی عملکردهای ایشان تا دورانی طولانی بر باورها و رفتارهای جوانان و دانشجویان این سرزمین ادامه خواهد داشت.

برخوردهای غیرقانونی و بی ضابطه ریاست دانشگاه تاکنون زمینه تشکیل پرونده های متعددی در محاکم قضائی و صدور رای علیه ایشان شده است. بارها استادان و دانشجویان شکایت و نارضایتی خود را با آرام ترین و قانونی ترین روش ها به نهادهای مسئول در قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرده اند. اما پادرمیانی و رایزنی دوستان نزدیک ایشان در داخل و خارج از دانشگاه، آراء قطعی محاکم قضائی و حتی برخورد و تذکر نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در یک مورد به نامه اعتراضی ۷۵ نفر از آنان منجر شد و حتی دستور صریح ریاست جمهوری، نه تنها منجر به اندکی تخفیف یا اصلاح در این روش های ایشان نشد، بلکه هربار عمق و ابعاد آن شدت یافته و قربانیان جدیدی گرفته است و متاسفانه هربار نیز بر سمت ها و مسئولیت های ایشان در کمیته ها و شوراهای سرنوشت ساز ملی افزوده شده است.

امضاء کنندگان این نامه جمعی از استادان دیروز دانشکده اقتصاد هستند که  مجدانه دست کمک و یاری برای نجات این نهاد علمی به سوی آن شورا دراز کرده اند. آنان استادان شناخته شده و دارای سابقه روشن علمی و پژوهشی اند که به کار آموزشی و انجام وظایف خود در سایر مراکز آموزشی و پژوهشی کشور مشغولند ولی با احساس ناامنی جدی و نگرانی از تشدید این رویه ها، امروز رسالت و مسئولیت علمی و آموزشی خود را در هشدار نسبت به سرنوشت این نهاد علمی می-دانند.
احساس ناامنی و سابقه برخوردهای نامناسبی که پس از هر تذکر و گلایه استادان، ازسوی مدیریت دانشگاه با آنان صورت گرفته، موجب شد باوجود تقاضای گروهی از استادان شاغل، امضاء کنندگان زیر، آنان را از امضاء و درج نام خود در ذیل این نامه منصرف کنند.

اینک انتظار و درخواست روشن نویسندگان این نامه این است که:

۱. درصورتی که دغدغه یا اهتمامی به حفظ و حراست از دانشکده اقتصاد به عنوان یک نهاد پنجاه ساله علمی و پژوهشی بالنده و تاثیرگذار وجود دارد، مرجعی مستقل برای رسیدگی و توقف تخلفات و اقدامات غیر قانونی و غیر متعارفی که نابودی و تعطیلی این نهاد مهم علمی را درپی دارد تشکیل شود.
۲. مرجعی در قوه قضائیه یا آن شورا برای رسیدگی به شکایات و اعتراضات اعضاء هیات علمی و دانشجویان تعیین شود تا استیفاء حقوق آنان را پیگیری کند.


امضاء کنندگان

دکتر حمیدرضا برادران شرکاء، مرتضی چینی چیان، دکتر محمود ختائی، دکتر محمد ستاریفر، دکتر علی صادقی تهرانی، دکتر رضا عاصی، محمد ولی کیانمهر، دکتر سعید مشیری، دکتر مهدی میرزادی جهرمی، حجت اله میرزائی، دکتر بهروز هادی زنوز
اعضای هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی


رونوشت:

۱. وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
۲. اعضاء محترم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی
۳. اعضاء محترم کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی
۴. رئیس محترم سازمان بازرسی کل کشور
۵. رئیس محترم دیوان عدالت اداری
۶. اعضای محترم هیات امناء دانشگاه علامه طباطبائی
۷. ریاست محترم دانشگاه علامه طباطبائی
۸. اعضاء محترم هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۵ پاسخ به “هشدار یازده استاد به فضای پادگانی و برخوردهای غیرقانونی: دانشکده اقتصاد علامه فرو می پاشد”

  1. ناشناس گفت:

    کو گوش شنوا؟ اینها اگر گوش شنوا داشتند اوضاع مملکت بهتر ازاین بود…

  2. ناشناس گفت:

    قرون وسطی است.

  3. ناشناس گفت:

    اسامی پیشنهادی برای دانشگاه ها:
    وزیر علوم : ریاست ستاد مشترک جنگ نرم
    معاونت های وزیر علوم : فرمانده های نیروهای چندگانه جنگ نرم
    ریاست دانشگاه فرمانده پادگان جنگ نرم
    معاونت های دانشگاه : جانشین فرماندهی جنگ نرم
    ریاست دانشکده : فرمانده گردان جنگ نرم
    مدیرگروه : سرگروهبان ها ی جنگ نرم
    استادان : فرماندهان جنگ نرم
    دانشجویان : سربازان جنگ نرم
    دشمن : ملت

  4. با دیکتاتوری باید مبارزه کرد گفت:

    من فارغ التحصیل این دانشگاه هستم البته چهل وپنج سال پیش. آنوقت هم یک همچین رویدادی پیش آمد و اعتراض کردیم و کلاس را ترک کردیم و بالاخره به حرف ما گوش کردند. راه فقط مبارزه و عدم پذیرش حرف زور است. نیروی ملت چنان است که هیچ نیرویی حتی ارتش یک میلیون نفری که تا بن دندان هم مجهز شده باشد قدرت مقابله با آن را ندارد. فراموش نشود تمام این تشکیلات ایجاد شده که اینها درخدمت ما باشند نه آقا بالا سر و سرور ما من رسما اعلام میکنم آقای خامنه ای آقای رئیس جمهور و هیات دولت شما همه خدمتگزاران ما هستید و اگر خدمت خود را درست انجام ندهید کنارتان می گذاریم وگرنه چه انتخاباتی و فایده رای دادن چیست؟

  5. ناشناس گفت:

    متا سفانه در سا لگرد انقلاب مردم پادگانی شدن کشور را تجربه می کنند دانشگاه اداره خیابان محله مسجد حوزه بازار همه به دست اوباش بسیج و شعبان بی مخها
    نا امن و ترسناک گردیده .اگر مردم ایران در سال ۵۷ این چنین روز ها را گمان می کردند به گور پدرشان می خندیدند انقلاب کنند

  6. ناشناس گفت:

    قرون وسطی است. راست گفتی واقعا قرون وسطی است. زمانیکه کلیسا به نام دین برای دستیابی به زور و قدرت و پول به مردم مسیحی ظلم کرد مسیحیان دین خدا را بوسیدند و گذاشتند روی تاقچه/ حالا هم ایران اینطوری شده؛ به نام اسلام و مسجد و دین به مردم ظلم می کنند حالا هم جوانان ما دین را بوسیدند و گذاشتند سر تاقچه

  7. ناشناس گفت:

    وزیر علوم یک دزد آراء است یک دروغگو است. او اولین نفری بوده که هنوز صندوق ها در دست مردم بوده آمده ساعت ۱۱ شب گفت اجمدی نژاد رییس جمهوره/ خوب از یک دزد آراء چه انتظاری دارید؟ انتظار دارید که او مثل وزرای قبلی باشد؟ نه یک دزد آراء همیشه یک دزد آراء است او صندوق ملت را ملا عام زده دیگر انتظار بیشتری از او نداشته باشید

  8. محسن- ری گفت:

    وضع مملکت بحرانی تر از اینست که شما فکر می کنید مرگ دیکتاتور در راه است صبح را فریاد کنید.

  9. حمید گفت:

    خسته نمیشید انقد دروغ به خورد مردم میدین با این سایت

  10. khakh گفت:

    تازه از حواب پاشدید خیر باشه

  11. ناشناس گفت:

    اینها از خدایشان است که نه تنها این دانشگاه بلکه تمام دانشگاها بسته شوند. فقط کلاسهای مصباح یزدی و امثالهم باز باشد. دانشگاه برای “نظام” خطرناک هستند.

  12. احمد گفت:

    علارغم دستور رئیس جمهور درباره بررسی وضعیت دریافت بورسیه خارج از کشور و تغییر آن به بورس داخل مهرداد بذرپاش و اعلام انصراف وی از بورس دریافتی در دوره دکتری در سال ۸۶ که در مطبوعات آن سال منتشر شد وی همچنان دانشجوی دوره دکتری رشته مدیریت بازاریابی دانشگاه علامه طباطبایی می باشد و اکنون پس از ۴ سال غیبت بر سر کلاسها حاضر میشود.
    تحصیل وی در دوره دکتری در صورتیست که ایشان تا کنون در هیچ آزمونی برای ورود به دوره دکتری شرکت نکرده است و در سال ۸۶ نیز در رسانه ها اعلان شد که وی از تحصیل در دوره دکتری انصراف داده است. لیکن بررسی خبرنگار ما حاکی از آ است که وی در سال ۸۶ انصراف نداده و در این چند سال نیز در مرخصی بسر میبرده و شایعه انصراف وی به دلیل آرام کردن افکار عمومی بوده است.
    مهرداد بذرپاش که با معدل کمتر از ۱۳ از و پس از ۶ سال از دانشگاه صنعتی شریف فارغ‌التحصیل شده بود و پس از انتخابات ریاست‌جمهوری و با موافقت شورای آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی نمرات مردودی وی در برخی دروس کارشناسی ارشد به قبولی تغییر کرد، با دستور وزارت علوم به عنوان تبدیل بورس خارج به داخل به عنوان دانشجوی دکتری در دانشگاه علامه طباطبایی پذیرفته شد که پس از رسانه ای شدن این خبر وی در ابتدا این خبر را تکذیب و سپس توجیح و بعد از انتشار مدارک از سوی رسانه ها و دستور رئیس جمهور مبنی بر بررسی وضعیت دریافت بورس توسط این فرد وی اعلام کرد که از تحصیل در این مقطع انصراف داده تا بدین وسیله هم راه پیگیری های بعدی را ببندد و هم فضا را به نفع خود آرام کند.
    تحصیل غیر متعارف وی در دوره دکتری در صورتیست که بسیاری از نخبگان به علت محدودیت دانشگاه های داخلی در جذب دانشجو در این مقطع تحصیلی مجبور به مهاجرت و صرف هزینه های فراوان میشوند.
    تحصیل در مقطع دکتری مستلزم پذیرفته شدن در آزمون سراسری و قبولی در مصاحبه علمی می باشد.
    شایان ذکر است که مهرداد بذرپاش که هم اکنون مشاور اجتماعی رئیس جمهور، مشاور دبیر شورای عالی امنیت ملی، عضو شورای راهبردی شبکه سه سیما، قائم مقام بنیاد تعاون سپاه و همچنین صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه وطن امروز نیز میباشد. هم اکنون فعالیت انتخاباتی خود را برای ورود به مجلس نهم از حوزه انتخابی تهران آغاز کرده است. وی همچنین معاون برنامه ریزی جبهه متحد اصولگرایان برای انتخابات مجلس نهم می باشد.

  13. ناشناس گفت:

    وضع این دانشکده بدتر از این هاست
    ۵ ساله رئیس دانشگاه هر کاری دلش خواسته کرده از تعطیلی تمامی تشکل های دانشجویی گرفته تا تطمیع و تهدید دانشجویان فعال!
    جالب اینجاست که همه مسئولان در تمامی مناسب ( واقعا تمامی مناسب) از اعمال این آدم خبر دارند و همه خود را به کوری و کری و لالی زده اند( انشاالله اون دنیا همین جوری محشور بشند)

  14. فاطی گفت:

    این نظام با دانش و دانشمندان و پژوهشگران سر جنگ دارد چرا که ذاتا با فهمیدن و دانستن مخالف است.

  15. ناشناس گفت:

    خانه از پای بست ویرانه است خواجع در بندنقش ایوانه است؟؟