منشور کوروش به بریتانیا باز میگردد
چکیده :منشور کوروش که شهریور ماه سال گذشته وارد تهران شد، روز شنبه، ۲۷ فروردین به بریتانیا بازگردانده می شود. آزاده اردکانی، رئیس کل موزه ملی ایران به ایرنا گفت که مراسم خروج منشور کوروش از ایران با حضور شماری از سفرای کشورهای خارجی و شخصیتهای فرهنگی و هنری برگزار خواهد شد. منشور کوروش روز ۱۹...
منشور کوروش که شهریور ماه سال گذشته وارد تهران شد، روز شنبه، ۲۷ فروردین به بریتانیا بازگردانده می شود.
آزاده اردکانی، رئیس کل موزه ملی ایران به ایرنا گفت که مراسم خروج منشور کوروش از ایران با حضور شماری از سفرای کشورهای خارجی و شخصیتهای فرهنگی و هنری برگزار خواهد شد.
منشور کوروش روز ۱۹ شهریور سال ۱۳۸۹ از طرف موزه بریتانیا و به درخواست ایران به صورت امانی به موزه ملی ایران منتقل شد.
در ابتدا قرار بود این منشور به مدت چهار ماه در تهران به نمایش گذاشته شود، اما با موافقت موزه بریتانیا این زمان به مدت سه ماه تمدید شد.
به گفته خانم اردکانی زمان بازدید از منشور کوروش روز جمعه، ۲۶ فروردین، به پایان میرسد.
سفر به ایران بعد از ۳۷ سال
منشور حقوق بشر کوروش، که به شکل یک استوانه از جنس سفال است، برای آخرین بار ۳۷ سال پیش و به مناسبت مراسم بزرگداشت دو هزار و پانصدمین سالگرد تاسیس شاهنشاهی هخامنشی به طور امانی در اختیار ایران قرار گرفت و به گفته مقامات سازمان میراث فرهنگی، تنها به مدت ده روز در ایران بود.
مذاکرات برای امانت گرفتن منشور حقوق بشر کوروش از حدود پنج سال پیش آغاز شد و سرانجام حدود دو سال پیش، موزه بریتانیا با نمایش موقت آن در ایران موافقت کرد.
قرار بود این منشور در سال ۱۳۸۸ برای بار دوم در ایران به نمایش گذاشته شود، اما مسوولان موزه بریتانیا درباره زمان امانت دادن این اثر باستانی دچار تردید شدند.
پاییز سال ۱۳۸۸، رئیس سازمان میراث فرهنگی ایران گفت که حوادث پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران باعث شده تا موزه بریتانیا، ایران را مکان مناسبی برای فرستادن منشور کوروش نداند و امانت آن را به فرصتی دیگر موکول کند.
در آن زمان، گزارشهایی نیز به نقل از مقامات موزه بریتانیا انتشار یافته بود حاکی از اینکه یافتن تکههایی با حکاکیهای مشابه منشور در انبارهای موزه، بررسیهای بیشتر را ضروری ساخته و به همین دلیل، ارسال این منشور به ایران به تعویق افتاده است.
اختلافات تا آنجا بالا گرفت که حمید بقایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی ایران، اواسط بهمن سال ۱۳۸۸ اعلام کرد که موزه بریتانیا به تعهدات خود در قبال فرستادن منشور کوروش عمل نکرده و در مقابل ایران علاوه بر قطع همکاری با این موزه، به گروههای کاوشگر بریتانیایی اجازه ورود به ایران را نخواهد داد.
اما دو ماه بعد مقامهای ایران تایید کردند که استوانه کوروش برای نمایش و به صورت موقت وارد ایران شده است.
Dar oje che sharayete nahanjari Manshure KOROUSH varede Iran shod
va dar che sharayete khafeghantari Manshore Azadi o Azadegi miravad
sad afsus be khod fourukhteghane 2 ruo zede bashar
az zendanin Iraniat khejalat bekesh
لطفا این خبر رو هم توی سایت بزنین که این منشور تقلبی بوده.
این مطلب رو بسیاری از باستان شناسان برجسته ایران تایید کردند.
بگید تا دولت دروغ رسوا بشه.
این منشور نه به کورش مربوط است و نه به ایران ربطی دارد.در ضمن ترجمه آن نیز به حقوق بشر ربطی ندارد.لوحی که به خط عیلامی و در بابل کشف شده چگونه میتواند به کورش مسخره منسوب باشد؟یهودیها خوب ایرانیها را سر کار گذاشته اند.ها ها ها
آقای کوروش
ممنونیم که مهمان ایران بودی چند ماهی
برو که نبینی بر سر ایران ما چه می آید
در عوض این ورود این منشور به خاک ایران، دولت بهای سنگینی رو پرداخت کرده. قرار بوده در عوض اجاره دادن این تندیس گروه تجسسی از خاکهای ایران تحقیق کنند. این گروه تجسس علم بسیار ارزشمندی رو در این تحقیق کشف کردند، علمی که ۲۵۰۰ سال پیش هخامنشیان کشف کرده بودند ولی تا به امروز در خاک صحرای جن در نطنز نهفته بود. این تکنولوژی به نام انها ثبت شده. خاک بر سر این دولت بی سیاست
کوروش آرام بخواب که ما بیداریم
مملکت را تکه تکه کردند و خاکسترش کردند حال ناموسمان را هم بر باد دادند با این کارشان