پیروزی جنبش سبز در مبارزه مسالمتآمیز شجاعانه است
چکیده :امیرارجمند همچنین مسئولیت رادیکالیزه شدن جنبش را متوجه حکومت دانست و خاطرنشان کرد "بخشی از حکومت و هسته سرکوبگر آن، به دنبال مشروعیت بخشیدن به خشونت است و از رادیکال شدن جنبش برای این منظور استفاده میکند و همین رادیکالیزه شدن جنبش، دامی است که حکومت برای جنبش سبز پهن کرده و اگر جنبش وارد آن شود، از آن پیروز بیرون نمیآید، در صورتی که پیروزی جنبش سبز در مبارزه مسالمتآمیز شجاعانه است."...
در نشست تحلیلی “پس از بیست و پنج بهمن”، اردشیر امیر ارجمند، مشاور حقوقی میرحسن موسوی سخناناش را با مرور رویدادهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری و تحلیل رویداد ۲۵ بهمن آغاز کرد و در ابتدای سخنان خود گفت: “اقتدارگرایان نزدیک بیست ماه حاکم برای سرکوب جنبش از هر حربهای استفاده کردند، عده ای را کشتند و عده ای را زندانی کردند و حتا در زندان ها به مردم تجاوز کردند. بعد از آن ادعا کردند که جنبش تمام شد و چیزی از آن باقی نماند، اما پس از سخناناش رویکرد و گفتمان جدیدی بهوجود آمد که ضامن بقای جنبش شد.” وی افزود: “اگر در این گفتمان بحث مبارزه مسالمت آمیز مطرح است، بحث چهارچوب قانون اساسی به عنوان نقطه اجماع ملی، در کنار آن نیز بحث حقوق بشر، بحث حقوق بنیادین، توجه جدی به تکثر گرایی، حقوق اقوام، جایگاه ویژه زنان و منع استفاده ابزاری از دین مطرح است.”
به گزارش جرس، امیرارجمند همچنین تاکید کرد که “جنبش سبز دیگر به دنبال کسب اجازه برای راهپیمایی نبوده و نیست و ما برگزاری آن را تنها اعلام می کنیم، چون حقی است مندرج در قانون اساسی.” وی همزمان خاطرنشان کرد که دولت با حضور مردم در راهپیمایی ضربه شدید و سنگینی را احساس کرده است.
این حقوقدان و استاد دانشگاه شهید بهشتی، همچنین با بیان اینکه “دولت فعلی مشروعیت خود را از دست داده و حتی توان نگهداری یارانش را نیز ندارد”، گفت “دولت از درون دچار آشفتگی و از هم پاشیدگی است و با مشکلات فراوان اقتصادی دست به گریبان است و با قطع رابطه رهبران جنبش و مردم به دنبال پاسخی هر چند موقت برای حل مشکلات خود می گردد.”
وی یکی از دلایل زندانی کردن سران جنبش را مشکلات فراوان دولت دانست و گفت با این کار گمان می کنند که فعلا با حذف ان ها از صفحه سیاست فرصتی برای فکر کردن به مشکلات فراوان خود پیدا می کنند، شاید جنبش فروکش کند.
امیر ارجمند دلیل دیگر زندانی کردن سران جنبش را وجود اختلاف در درون حکومت دانست و گفت “مشکل آقایان حتا با خودشان حل نشده و به جای خود باقی است. آن ها دیده بودند که با دیگر حرکت ها این گونه رفتار کردند و موفق شدند غافل از این که این موفقیت مقطعی است و ماجرا در زمانی مناسب دوباره فرصت ظهور می یابد.”
وی افزود : “حکومت مدت ها بود تلاش کرد جنبش سبز را معاند و ضد انقلاب جلوه دهد و با این کار انسجام خود را حفظ خواهند کرد و بخش بی طرف و خاکستری را به سوی خودشان جلب کنند تا از ریزش این طیف به سوی جنبش سبز جلوگیری شود. در عین حال با این کار اهرم های سرکوب -به نظر خودشان قانونی – را فراهم کنند.”
تلاش دولت برای ایجاد اختلاف در درون جنبش
ارجمند با اشاره به تلاش دولت برای ایجاد اختلاف در درون جنبش گفت: “اتحاد جنبش با وجود تکثر آن برای حکومت دردناک بود. در حالی که جنبشی که رهبری متمرکز ندارد و دارای تنوع و تفاوت دیدگاههاست دچار اختلاف نمیشود. آن ها قبل از آغاز مبارزات انتخاباتی شروع کردند به اختلاف انداختن بین چهره های اصلی معترض مثل آقایان موسوی، کروبی و خاتمی که خیلی هم البته موفق نبودند، تا جایی که آقایان موسوی و کروبی حتا پس از انتخابات بیانیههای مشترکی میدهند و منشور سبز را در فراز دوم هر دو امضا میکنند. “آن ها گمان می کردند که با حذف آن ها از صحنه سیاست دست کم برای مدت کوتاهی راه باز می شود و امکانی فراهم می شود که اختلافات یا زمینه های اختلاف فراهم شود.”
امیرارجمند در بخش دیگری از سخنان خود درباره ماهیت و عملکرد «شورای هماهنگی راه سبز امید» توضیحاتی ارائه کرد و خاطرنشان ساخت “این شورا، ادعای رهبری جنبش سبز را ندارد و هنگامی اعلام موجودیت کرد که ارتباط با رهبران جنبش برقرار بود.”
مشاور میرحسین موسوی از آخرین امکانات خود دربهمن ماه استفاده می کند و بیانیه می دهد ولی در واقع گروگان هستند و هیچ شخصیتی حاضر به قبول مسئولیت حقوقی درباره آن ها نشد و خبرهای ضد و نقیضی از سوی دستگاه حاکم درباره آن ها گفته شد.
مشاور حقوقی میرحسین موسوی، در تحلیل انتشار خبر بازداشت رهبران جنبش سبز و همسران آنها گفت: “در یک جو امنیتی، داشتن اخبار و منابع خبری صحیح و موثق دشوار است. در چنین جوی خبری منتشر میشود که موسوی و کروبی را به زندان حشمتیه منتقل کردهاند. سایتهای خبری متعلق به موسوی و کروبی، با تردید این اخبار را منتشر میکنند، چون پنج نفر (میرحسین موسوی، زهرا رهنورد، مهدی کروبی، فاطمه کروبی و علی کروبی) مفقودالاثر شدهاند و هیچ کس مسئولیت حقوقی آن را به عهده نمیگیرد.” در خبر فارس که خبرگزاری اقتدارگرایان است قید می شود مقامی قضایی که نخواست نامش فاش شود درباره آن ها چنین می گوید. در حالی که این یک مسئله دیپلماتیک نیست و یک مقام قضایی در مورد مسائل داخلی باید قبول مسئولیت کند. این نشان می دهد که خود آن ها هم نمی دانند که باید چه کار کنند.”
آن ها دیدند که بعد از ٢۵ بهمن اعتراضات ادامه پیدا کرد و در غیاب رهبران جنبش و به همت شبکه های اجتماعی باز مردم حضور خود را نشان دادند. از اینجا به بعد باید برنامه ای آماده می شد؛ برنامه ای مبنی بر اخبار ضد و نقیض و قطره قطره ای، تا مسئله را عینی کنند و مردم نتیجه بگیرند که این ها حصر خانگی شده اند. در حالی که در سطح بین الملل هم حساسیت های زیادی به وجود آورد. تلاش کردند که بگویند اگر جنبش ما را به بی اخلاقی متهم می کند خودش نیز غیر اخلاقی است.
تردیدی در مورد صداقت و امانت سایت کلمه وجود ندارد
امیر ارجمند تاکید کرد “تردیدی در مورد صداقت و امانت سایت کلمه وجود ندارد، اگرچه میتوان به نحوه خبررسانی آن انتقاد کرد.” وی گفت: “سایت کلمه در وظیفه خود می دید که با وظیفه سنگینی که بر دوش خود احساس می کرد -و همین وظیفه حساس موجب حساس تر شدن کوچکترین خطا می شود- کوچکترین خبری که از آنان دارد را بدهد و راه افترای دروغ گویی از سوی دولت به خود را دست کم ببندد.”
مشاور ارشد موسوی “مسئولیت این حرف ها تنها بر خود این جانب است و نباید باعث فشار بیشتر بر فرزندان مهندس موسوی شود. آن ها زیر فشار بودند که درباره دیدار خود با پدر و مادر خود نباید گفتگو کنند و همچنان در این تردید هستند که چرا نباید از این دیدار حرفی بزنند. شاید موجب درگیری بیشتر موسوی و کروبی شوند.”
امیرارجمند ادامه داد “هیچ کس نمی تواند به یک خانواده تعیین تکلیف کند که چگونه باید از حریم خصوصی خود دفاع کند. دست کم ما این حق را برای خود قائل نیستیم که آنان را تحت فشار بگذاریم که باید درباره دیدار با خانواده خود سخن بگویند و آن ها هم حتی اگر متهم به ترس شوند این حق برایشان محفوظ است. آنان زیر فشار شدید امنیتی و رابطه احساسی با پدر و مادر و نگرانی درباره سرنوشت آنان و حتا خودشان دارند. و نهایتا تصمیم می گیرند که به اندازه ای که لازم است برای مردم در این باره سخن بگویند. ”
وی افزود “در مرجعیت و صحت سایت کلمه هیچ تردیدی نیست ولی آن ها باید درباره چگونگی انتشار خبر انتقادها را بپذیرند. یک احتمال وجود دارد که فیلمی که از آن ها نشان داده شد صحنه سازی بوده باشد؛ مثلا این که جلوی این دو بیست نوع نوشابه گذاشته شده بود. در حالی که مثلا دو نفر با مرحمت آقایان مگر چقدر می توانند نوشابه بنوشند؟ آیا می خواهند مهرورزی با زندانیان خود که به رغم خود سران فتنه هستند را مثلا نشان دهند؟ شاید همین باعث شد که این دختران این خانواده شجاعت به خرج داد، شیوه صادقانه پدر را در پیش گرفت و درباره آنان خبر داد. ”
مشاور حقوق میرحسین موسوی افزود “بدون این که ادعای قهرمانی داشته باشیم و بدون این که حتا آقایان موسوی و کروبی خود را رهبران نظام بدانند تا آخرین لحظه ای که با ما تماس داشته از ما خواسته که از مواضع خود کوتاه نخواهیم آمد. ”
تنها انتخابات آزاد و آنچه از صندوق رای بیرون میآید ملاک است
وی در پایان خاطرنشان کرد که “تنها انتخابات آزاد و بدون نظارت استصوابی و آنچه در جریان آن، از صندوق رای بیرون میآید ملاک است و همه باید به آن گردن بگذارند. حتی اگر مخالف نظر آنها باشد. زیرا حاکمیت از آن مردم است.” اردشیر امیرارجمند در پاسخ به برخی پرسشها در مورد متکثر بودن جنبش سبز و اینکه “بطور عملگرایانه، چه راهکارهایی برای احترام به این تکثر و حضور همگان در نظر دارید” گفت: “در این تردیدی نیست که عدهای در جنبش سبز هستند که نظراتشان درباره آینده جنبش با نظرات موسوی و کروبی متفاوت است، اما ما راهی غیر از شناسایی تکثر نمیشناسیم. یعنی باید مدارا پیشه کنیم و همدیگر را متهم نکنیم.” وی با بیان اینکه “جهت نهادینه کردن تکثر، باید انتخابات آزاد در کشور برگزار شود”، گفت “این قدم اول است و همه باید در نهایت به نتیجه آن گردن بگذارند.”
مشاور ارشد میرحسین موسوی، در پاسخ به انتقاد یکی از حضار پیرامون ترکیب و اعضای شورای هماهنگی راه سبز امید گفت: “در حال حاضر، به دلایل امنیتی امکان معرفی اعضای این شورا وجود ندارد. به نظر من، عملکرد این شورا مهم است نه افرادی که با این شورا همکاری میکنند.”
امیرارجمند همچنین مسئولیت رادیکالیزه شدن جنبش را متوجه حکومت دانست و خاطرنشان کرد “بخشی از حکومت و هسته سرکوبگر آن، به دنبال مشروعیت بخشیدن به خشونت است و از رادیکال شدن جنبش برای این منظور استفاده میکند و همین رادیکالیزه شدن جنبش، دامی است که حکومت برای جنبش سبز پهن کرده و اگر جنبش وارد آن شود، از آن پیروز بیرون نمیآید، در صورتی که پیروزی جنبش سبز در مبارزه مسالمتآمیز شجاعانه است.”
I am totally agree upon every single word he mentioned…
بسیار موافقم. ارجمند عالی حرف می زنه و دفاع می کنه.
البته بخش رادیکال تر جنبش تا حدودی تقصیر داشتن در این مورد ولی به قول آقای ارجمند الان کوچکترین اشتباهی می تونه فاجعه به بار بیاره.
آقایون کلمه ما همگی می دونیم شما تحت چه فشار حادی هستید و اینم درسته که امثال ما از همه چیز خبر نداریم و خب طبیعتاً شماها از برنامه های بعدی جنبش خیلی بیشتر از ما آدمای عادی اطلاع دارید و همین طور بیشتر هم تحت فشارید منتها فراموش نکنید امثال ما هم تحت بمباران تبلیغاتی و فشار حکومت هستیم طبیعیه که بعضی از ماها از هر طیفی زودتر عصبانی می شیم و حرف های ناروا و غیر منطقی می زنیم. اینش دیگه با شماست که ماجرا رو کنترل کنین.
الان کمی تو زدن تیترها و کمی تو کار کردن متن خبرها احتیاط کنید تا آتو به دست کسی ندید.
اگر همین نامه با یک مقدمه ی بهتر ولی کمی دیرتر چاپ می شد که از قبل شبهات احتمالی رو برطرف می کرد این همه دردسر به وجو نمیاد
پاینده باشید
به امید پیروزی جنبش سبز
دوستان عزیز کلمه ویدیو این سخنرانی مهم و ارزشمند رو هم بذارین. خیلی در افزایش روحیه و امید تاثیر داره
hokomat besiar tarsideh, dorost ast. khodeshan ham midanana.
من دست همه بچه های زحمت کش و گمنام سایت کلمه را می بوسم و می دانیم در چه فضایی به این کار پر مشقت می پردازید . انصافا آقای ارجمند نیز ، سعی می کند با حوصله و درایت در برنامه های جنبش انحراف ایجاد نشود.
اقای ارجمند. شما که مشاور ارشد مهندس موسوی هستید انتظار داریم هر روز را اعلام راهپیمایی کنید تا فرصت استراحت و فکر کردن از رژیم گرفته شود.اگر هفته ای ما به خیابان بیاییم نمیتوانیم به اهدافمان برسیم.
ضعف جنبش سبز در اینست که دو تا فیلد مارشال سیاسی داشت و چند ده میلیون سرباز و پیاده نظام سیاسی. در مقابل این ضعف جنبش سبز، رژیم بتعداد کافی هم چماقدار و هم سرچماقدار مدال دار دارد. تا آنجا که به اپوزیسیون خارج گودی مربوط میشود، چند صد هزار ژنرال ۵ ستاره فیلد مارشال دارد ولی سرباز و پیاده نظام ندارد.
ایران را از جهل پروری و استبداد آزاد خواهیم کرد. یاحسین، میرحسین
خشونت اکنون اشتباه است. اگر به برکناری رژیم هم منجر شود که فاجعه بار است.
همانطور که آقای ارجمند گفتند…
تنها راه پیروزی مبارزه مسالمت آمیز است…مبارزه خشونت آمیز حتی اگر پیروز هم شود,نتیجه مورد نظر حاصل نخواهد شد.
در ضمن سایت کلمه همچنان مورد اعتماد مردم می باشد.
شجاعت جسارت ،فراست وهوشمندی شهیدچمران دروجوداین مردهویداست.درود برآقای امیرارجمند.من هم بارهنمودهای ایشان کاملا موافقم.جنبش سبزامسال عید چشم براه آزادی شیران درزنجیرش وتحقق پیروزی است.
افرین بر زنان و مردان سبز
کنفرانس آقای امیر ارجمند بسیار هوشمندانه بود. وی به روشنی و مستدل نشان داد که شورای هماهنگی مدافع و هادی اصلی درخواست کلیدی ملت برای برای برگزاری انتخابات آزاد است که خود مشروط به فعالیت آزادانه گروه ها و نهادهای سیاسی و آزادی بیان در چهارچوب قانون است که انعکاس واقعی تکثر اندیشه و قومی و مذهبی در جامعه ماست. اینکه در جو امنیتی-پلیسی حاکم بر افشای نام اعضای مرکزی شورا پافشاری کنیم و اولویت را فرد ونه منشور راهبردی حاکم بر شورا قلمدادکنیم و بدون آنکه بخواهیم حق ملت را در شرایط مطلوب برای شناسایی رهبران جنبش مورد تردید قرار دهیم کمی کنجکاوی بی دلیل به نظر میرسد.
manam ba harfe arjmand movafegham be moghash radikal mishe
دوستان اگر جنبش سبز بنا را بر مخالفت با کل نظام قرار دهد مطمئنا آینده خوشی در انتظار جنبش و مبارزات آزادی خواهانه مردم ایران نخواهد بود چرا که با رادیکال شدن فضا قدرت حاکم پتانسیل مبدل کردن سرنوشت ایران به آنچه که همکنون لیبی دچارش شده را دارد.به نظر من ما باید خواسته هایمان را در چارچوب قانون اساسی دنبال کنیم تا محکوم به قانون شکنی نشویم و بالاخره در یک رفراندوم عمومی و با نظارت سازمان های بین المللی آنچه را که خواست اکثریت مردم ایران است (که همه می دانیم چیست ) بدست آوریم.رادیکالیزه شدن فضا در شرایط حاضر و باز هم تاکید میکنم در شرایط حاضر فقط به ضرر جنبش سبز خواهد بود
I totally agree that the green movement should not follow Khosunat. This is what the government wants, please be careful. Right now the regime is very fragile. She is weaker than you think. They react to every word we say. That’s very good we can control them, they are almost finished.
منم موافق مبارزه مسالمت آمیزم. خشونت فعلا برای ما نه ضرورت داره و نه تضمینی برای پیروزی !
ضمنا سایت محبوب کلمه دوستت داریم. سعی کنید کلیپ این کنفرانسها و هم در کنارش بذارید. صدا و تصویر برای روحیه دادن به افراد خیلی موثره
Piruzie rahe SABZE omid PIRUZIE YEK MELLATE BEPAKHASTE ra dar MEYDANE SABZE AZADI JASHN KHAHIM GEREFT
با سخنان آقای امیر ارجمند موافقم
همراهان سبز ؛ فضای رادیکال به نفع حاکمیت است
پس همه با هم با شهامت و شجاعت به نقد وضع موجود خواهیم پرداخت
خشونت ممنوع
زنده باد جنبش سبز
زنده با بسیج سبز
زنده باد پاسدار سبز
……/…./…|….|
……./…./..|….|
……../…./.|….|
…__.-;…./|….|
..;…/…/__`…{
…/…/..(..`/…|
…\/_\/_/…/…|
…|………/…./|
….|…-’…\.’….)
…../…..`…..\
……|……….|
……|……….|
SALE KHUB VA SARSHAR AZ MOVAFAGHIYATI RA BARAYE HAMEYE MARDOME AZADIKHAH; SOLHDUST VA EDALATTALABE IRAN AREZU MIKONAM.
درود بر اقای امیر ارجمند که مسئولانه در برابر مردم پاسخگوست دست مریزاد
نقطه ی عطف جنبش و همانا تنها راه دستیابی به دموکراسی حمایت از مبارزه مسالمت آمیز و حمایت از نیروهای معتدل است . البته من خیلی با نظر سبز موافق نیستم چون به قول لوترکینگ قانونی که تبعیض آمیز باشد اصلاً قانون نیست . ولی با این حال می شود همانطور که نظام مارا به تعهد در برابر قانون دعوت می کند ما هم آنها را به پایبندی به تعهدات بین المللی ( مثل اعلامیه جهانی حقوق بشر ) دعوت کنیم با این کار میتوان از بن بست “قانون اساسی مطلق” خارج شویم .
من خواهش می کنم از ملت بزرگوار به کسانی که سابقه آنها در سرکوب دموکراسی درایران زمین (خاندان پهلوی در سرنگونی دولت دموکرات مرحوم مصدق) و کسانی که هم پیمان صدام در ۸ سال دفاع جوانان این سرزمن بودند (گروهک مجاهدین خلق) یک نه محکم باشد چرا که آنها می خواهند سوار بر این موج سبز به مقصود خود برسند چرا که نباید سابقه تاریخی آنها را فراموش کرد و نباید از یک سوراخ دوباره گزیده شد.
balabordan sath agahi mardom az osool ghanoon asasi,enteshar va tashkil goftegoohay rahbordi jahat residan be amanshoor,tose dar gostardetar shodan zanjirey sabz ba ehteram be takassor afkar va aghayed?v.v.v.v.v.v.v.v.v.v.v.v.iran abadv.v.v.v.v.v.v.v.v.v.v.v.iran azad .v.v.v.v.v.v.v.v.v.v.v.v.iran sarboland,pishrafte?
احسنت صحیح است،