عسگرپور: فشارهای دولتی و محاصره خانه سینما، باعث اتحاد سینماگران شد
چکیده :بارها از آقای شمقدری تشکر کردم که موجب ظهور این اتحاد شد. ما به شدت به بودجهای وابسته بودیم و روزی باغبانی که امروز بر این باغ گماردهاند جلوی آب را گرفت، به هر دلیلی فکر کرد اختلافی حتی بالاتر از اختلاف سلیقه در اداره سینما و در حد اختلاف ایدئولوژیک وجود دارد، او با این کار لطفی بزرگ کرده، زیرا ما بعد از پشت سرگذاشتن این روزهای سخت از وابستگی به این بودجه رهایی پیدا میکنیم. همه زحماتی که دوستانمان در حوزه دولت کشیدند تا در این محاصره قرار بگیریم، دلهای ما را به هم نزدیک کرد و آدمها الان دور هم مینشینند و درمورد به کمک به هم صحبت...
مدیرعامل خانه سینما معتقد است که قطع کمک مالی دولت به خانهی سینما، یک لطف بزرگ بوده که باعث اتحاد سینماگران شد و به استقلال این نهاد مدنی خواهد انجامید. وی با بیان اینکه “اتحاد قوی اعضای صنوف در شرایط کنونی یکی از نتایج وجود رقیب فرضی است”، تاکید میکند که فشارهای دولت و آنچه او از آن به «محاصره» تعبیر میکند، باعث شده که دلهای اعضای این تشکل به هم نزدیک شود، و آنها دور هم بنشینند و در مورد کمک به هم صحبت کنند.
به گزارش کلمه، محمدمهدی عسگرپور که با خبرآنلاین گفتوگو کرده، با اشاره به شرایط دشوار این نهاد مدنی سینماگران، میگوید: وضعیت ما اصلا خوب نیست. اکنون در بدترین شرایط ممکن به سرمیبریم، اما همه زحماتی که دوستانمان در حوزه دولت کشیدند تا در این محاصره قرار بگیریم، دلهای ما را به هم نزدیک کرد و آدمها الان دور هم مینشینند و درمورد به کمک به هم صحبت میکنند و خیلی از همکاران میگویند از جیب شخصی خود به خانه سینما کمک خواهند کرد.
او به لزوم تغییر ساختار خانه سینما اشاره میکند و با اشاره به تصریح اساسنامه خانه سینما به استقلال مالی این نهاد، میافزاید: چه این نکته در اساسنامه میآمد یا نه، ما به ناچار باید وابستگی به معاونت سینمایی را پایان ببخشیم. آنچه که در که در یک سال گذشته در روابط بین ما و ارشاد رخ داد، عملا ما را به این جدایی رسانده است.
عسگرپور خاطرنشان میکند: یکی از این مزایا این بود که دیگر همه ما متوجه شدیم باید بگردیم و راههایی پیدا کنیم که خودمان امور اقتصادیمان را تامین و تدبیر کنیم. بخشی از امور ما امور معیشتی همکارانمان است. تعداد کمی از اهالی سینما را میشناسیم و در مورد وضعیت زندگی آنان اطلاع داریم؛ از حدود ۵۲۰۰ عضو، حدود ۳۰۰۰ عضو را خیلیها از جمله مدیران دولتی هم نمیشناسند. وقتی ما وارد زندگی آنان میشویم، بحرانهای مالی جدی وجود دارد که بخشی از فعالیت صنفی ما باید ناظر بر رسیدگی به وضعیت زندگی همین افراد باشد.
وی همچنین در خصوصی سخن برخی مخالفان مبنی بر لزوم رسیدگی خانه سینما به مسائل معیشتی، میگوید: این نکته درستی است، اما آن بخشی از این اظهار نظر غلط است که فکر کردند ما میتوانستیم و نکردیم. آنان این نکته را نادیده گرفتند که ۱۸ سال بوده که بودجهای مشخص وجود داشته و وزارت ارشاد در قالب برنامه مستمر پرداخت میکرده و یک سال است که این بودجه قطع شده است.
مدیرعامل خانه سینما ادامه میدهد: اتفاق خوبی که در این درگیریها شکل گرفت، ما را متوجه این موضوع کرد که ممکن است یک روز با مدیری در سینما روبهرو شویم که علاقهمند عملی و قلبی مسائل صنفی باشد و به شما کمک کند و روز بعد مدیری باشد که اصلا چنین علاقهای ندارد. واقعاً ممکن است همین فردا مدیری مسئولیت سینما را برعهده بگیرد که بگوییم خدا پدر پیشینیان را بیامرزد. آن وقت باید چکار کرد؟
وی تصریح میکند: باید احتمال داد که ممکن است روزی معاون سینمایی بگوید اگر من اینجا را به آتش نکشم دلم خنک نمیشود! برای بستن سینما لازم نیست سالنها را به آتش بکشند، کافی است آنقدر مشکلات زیاد شود تا خود آدمهای سینما به جان هم بیافتند تا کل سینما نابود شود. این شیوه حتی بدتر از آتش زدن سینما است.
عسگرپور همچنین میگوید: یکی دیگر از نکات مثبت این دوره این بود که جریان صنفی میخواهد با بالاترین سطح مدیران وارد گفتوگو و دیالوگ شود، اما این اتفاق نمیافتد و مشکلات بروز میکند. نباید کنار کشید، باید مقاومت کرد و به تعبیر قرآنی صبر پیشه کرد تا گشایش حاصل شود. بعضی از دوستان در سخنان خود گفتند هیئت مدیره بعدی با این گفتوگوهای پر از عصبیت چگونه تعامل خواهند کرد. هرچند که به نظر من عصبیتی وجود نداشت، بلکه گفتی تند در مقابل گویی تند بود. وقتی من نامه پاسخ وزیر محترم را مینوشتم اصلا عصبی نبودم بلکه میدانستم که باید تند بنویسم.
وی تاکید میکند که قطع بودجه خانه سینما ربطی به مجادلات اخیر نداشته، و میافزاید: برخی تصور میکنند این دیالوگها موجب شده بودجه ما قطع شود، اما از نظر من قطع شدن بودجه هیچ ربطی به نامه من نداشت زیرا حصر مالی و تضییقات بودجهای از دی ماه سال گذشته آغاز شده بود و ما در نامههایی به وزیر در دی ماه و بهمن ماه گزارش کردیم و خواستار پادرمیانی شده بودیم. البته اگر چنین نمیشد دلیل دیگری برای کارشان پیدا میکردند.
عسگرپور ادامه میدهد: من اما به جای استقلال مالی از تقویت بنیه مالی خانه سینما استفاده میکنم؛ اینکه ما به شدت به بودجهای وابسته بودیم و روزی باغبانی که امروز بر این باغ گماردهاند جلوی آب را گرفت، به هر دلیلی فکر کرد اختلافی حتی بالاتر از اختلاف سلیقه در اداره سینما و در حد اختلاف ایدئولوژیک وجود دارد، او با این کار لطفی بزرگ کرده، زیرا ما بعد از پشت سرگذاشتن این روزهای سخت از وابستگی به این بودجه رهایی پیدا میکنیم.
به گفتهی مدیرعامل خانه سینما، وضعیت مالی خانه سینما اصلا خوب نیست. او میگوید: اکنون در بدترین شرایط ممکن به سرمیبریم، اما همه زحماتی که دوستانمان در حوزه دولت کشیدند تا در این محاصره قرار بگیریم، دلهای ما را به هم نزدیک کرد و آدمها الان دور هم مینشینند و در مورد کمک به هم صحبت میکنند و خیلی از همکاران میگویند از جیب شخصی خود به خانه سینما کمک خواهند کرد، همه اینها را دستهبندی کردیم و در حال حاضر به چهار طرح روشن رسیدیم و به موازات هم به زودی پیگیری میشود.
وی همچنین در خصوص انتقادهایی که درباره فعالیتهای بیرونی خانه سینما مطرح میشود، از جمله کمرنگ ظاهر شدن در شورای پروانه ساخت، خاطرنشان میکند: ما کرسی پروانه ساخت را از دست دادیم و نتوانستیم کرسی جدیدی برای خانه سینما به عنوان مثال در شورای پروانه نمایش و تسهیلات (فارابی- سینما شهر-مرکز سینمای مستند) به دست آوریم. این به قوت و ضعف عملکرد ما باز نمیگردد. ما در محیط آشفته حوزه سینما زندگی میکنیم. فرض کنید نمایندگانی هم در شورای پروانه ساخت داشتیم، مدیر اداره نظارت میگوید میخواهد سالانه این تعداد فیلم تولید کند، و به وضوح میگویند نمایندگان شما باید با سیاستهای ما همسو باشند و تهیهکننده و کارگردان اول هم بیایند و باید همه آنها مجوز بگیرند.
عسگر پور معتقد است: ظاهراً مخالفت با هر کدام از اینها از نگاه آنان مخالفت با نظام و امام زمان تلقی میشود! بنابراین نمایندگان ما برای اینکه مخالف امام زمان محسوب نشوند، باید با آنان هماهنگ شوند و چون تحمل پذیرش فضای اینچنین را ندارند، مجبورند استعفا دهند و جلسه را ترک کنند و این شروع دعوای جدید است.
وی همچنین میگوید: البته معاونت سینمایی پیشنهاد دادند همین افرادی که ما در شورا منصوب کردیم شما به عنوان نمایندگانتان معرفی کنید که ما موافقت نکردیم و گفتیم بهتر است آنان نماینده خودتان باشند. ما خیلی تلاش کردیم کرسیمان را در شورای پروانه ساخت حفظ کنیم، اما به مرور شاهد شکلگیری توهین و تحقیری بودیم که نمیشد تحمل کرد.
او همچنین در خصوص شایعه پیغام شمقدری مبنی بر لزوم خروج عسگرپور از خانه سینما برای رفع حصر مالی، به دو مقطع استعفای خود از هیئت مدیره خانه سینما اشاره میکند و میافزاید: پیشبینی من این بود که این دوستان معاونت در پرداختها مشکل ایجاد خواهند کرد، اما مجددا هیئت مدیره خواستار ادامه حضورم شد. بعد از آن پیغام، اتحادها شکل گرفت، هیئت مدیره منسجمتر شد و تعداد جلسات و حضور موثر افراد به خوبی نشان میدهد که این میزان تشکیل جلسه هیئت مدیره خانه سینما در تاریخ آن بینظیر است. پس از آن بود که مجامع عمومی صنوف خانه سینما بر عکس پیشتر در همان دور اول رسمی شد. بارها از آقای شمقدری تشکر کردم که موجب ظهور این اتحاد شد.
عسگرپور سپس میگوید: بعد از مقطعی به دوستان گفتم بهتر است بپرسیم قیمت این معامله چقدر است. اگر رفتن من مثلا ۱۰ هزار تومان میارزد خب خودم آن را پرداخت میکنم، اما اگر همه بودجه عقب افتاده را میدهند میروم. حتی به ارشد آنان با واسطه پیغام دادم اگر به تسویه مالی برسیم بعد از سه هفته زمینه دگرگونی را فراهم خواهیم ساخت، اما چنین نشد و واضح است که این افراد قصد همراهی با خانه سینما را ندارند و نه با رفتن من و نه با هیچ تغییر دیگری این همراهی اتفاق نمیافتد. البته مگر از تعامل اطاعت محض و مطلق را تعبیر و مراد کنیم آنوقت شاید وضع فرق کند.
حکومت خودش کشور را به سمت یک انقلاب دیگر سوق میدهد با این تفاوت که ممکن است بر عکس انقلاب ۵۷ به از بین رفتن بیگناهان بیشتری منجر بشود، چرا که این حکومت تا به حال نشان داده نه تنها از خون ریختن ابایی ندارد بلکه لذت هم میبرد..
ایران اشغالی را روزی در همین نزدیکی ها آزاد خواهیم کرد.
gharb o shargh dast be daste ham keshvar ra mohasereye nezami kardehanad va be tahrime eghtesadi motevasel shaodehand , dolate mostaghar ham dast be mohasere o habse montaghedin zadeh va ba ghate yaraneh ha va komakhaye digare dolati tabaghate mahrum va farhikhtegan o honarmandan o roshanfekran ra dar tangnahaye eghtesadi gharar dadeh ast va har ruz bar damaneye in feshar ha miafzayad. haman kari keh dolate amir abase hoveyda dar advare ghabl az enghelab mikard
“آب در کوزه و ما تشنه لبان _می گشتیم
یار در خانه و ما گردِ جهان _ می گشتیم”
توجه:
آیت الله دستغیب، فرمایش مرحوم آیت الله منتظری(ره) را برایمان زنده کردند که حکومت کنونی، نه جمهوری است و نه اسلامی. ایشان از آن دسته علمای شجاع و آزاده است که قلمش برتر از خون شهدا است.
خدایا به بهای زبان و قلم این بزرگمرد و بهای خون شهدای مظلوم جنبش سبز، رهبر انقلاب را بیدار بفرما تا دست از حمایتهای فراقانونی از محمود احمدینژاد بردارد. خدایا سایه شوم حاکمیت فعلی را از ایران عزیز دور کن. خداوندا به تمام خیرخواهان نظیر موسوی، خاتمی، کروبی، هاشمی، صانعی، بیات، دستغیب و … ثبات قدم و نفوذ کلام بیشتر و به ما شجاعت در راه جنبش عظیم سبز را عطا بفرما