دومین عقبنشینی دولت از هدفمندی: اعطای ۱۵۰ میلیون لیتر گازوئیل ارزان به مرغداران
چکیده :پس از عقبنشینی دولت در مقابل اعتراضات کامیونداران نسبت به افزایش سوخت و اعلام اعطای 80 میلیارد تومان کمک بلاعوض به آنها، اعتراض مرغداران نیز با عقبنشینی دولت روبهرو شد و سیاست "شل کردن سر کیسه" به عقیده کارشناسان، بدترین کار ممکن است، برای فرو نشاندن اعتراض مرغداران و کنترل قیمت مرغ به کار گرفته شد. معاون وزیر بازرگانی اعلام کرد: "برای تنظیم بازار مرغ بعد از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها، کارگروه کنترل بازار مصوب کرده است تا مرغداران مابه التفاوت قیمت جدید گازوئیل (150 تومان) و قیمت قدیم آن یعنی 165 ریال را به صورت اقساط بازپرداخت کنند." دولت در حالی مرغداران و کامیونداران را از عطایای ویژهی خود منتفع میکند که معلوم نیست در صورت ادامهی اعتراضات در دیگر حوزههای و از سوی بقیهی اصناف، امکان چنین حاتمبخشیهایی وجود داشته باشد؛ و نیز مشخص در صورت تداوم هزینهکرد منابع برای کنترل اعتراضات، تعهدات دیگر دولت از محل درآمدهای ناشی از حذف یارانهها چگونه تامین خواهد...
کلمه – گروه اقتصادی: پس از عقبنشینی دولت در مقابل اعتراضات کامیونداران نسبت به افزایش سوخت و اعلام اعطای ۸۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض به آنها، اعتراض مرغداران نیز با عقبنشینی دولت روبهرو شد و سیاست “شل کردن سر کیسه” به عقیده کارشناسان، بدترین کار ممکن است، برای فرو نشاندن اعتراض مرغداران و کنترل قیمت مرغ به کار گرفته شد.
به گزارش کلمه، حسین مدرس خیابانی، قائم مقام معاونت بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی، امروز در گفتوگو با مهر اعلام کرد: برای تنظیم بازار مرغ بعد از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها، کارگروه کنترل بازار مصوب کرده است تا مرغداران مابه التفاوت قیمت جدید گازوئیل (۱۵۰ تومان) و قیمت قدیم آن یعنی ۱۶۵ ریال را به صورت اقساط بازپرداخت کنند.
به گفته این مقام دولتی، بر این اساس، ۱۵۰ میلیون لیتر گازوئیل به قیمت ۱۶۵ ریال در اختیار وزیر جهادکشاورزی قرار گرفته است تا با صلاحدید وی، به مرغداریها تعلق گیرد. همچنین کارگروه کنترل بازار تصمیم گرفت تا یک میلیون تن گندم دامی به عنوان دان مرغ با قیمت هر کیلوگرم ۱۷۰ تومان در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد تا واحدهای مرغداری که نیازمند استفاده از آن هستند، متنفع شوند!
دولت در حالی مرغداران و کامیونداران را از عطایای ویژهی خود منتفع میکند که معلوم نیست در صورت ادامهی اعتراضات در دیگر حوزههای و از سوی بقیهی اصناف، امکان چنین حاتمبخشیهایی وجود داشته باشد؛ و نیز مشخص در صورت تداوم هزینهکرد منابع برای کنترل اعتراضات، تعهدات دیگر دولت از محل درآمدهای ناشی از حذف یارانهها چگونه تامین خواهد شد.
دو روز پیش، کلمه در گزارشی با اشاره به خبر کمک بلاعوض ۸۰۰ میلیارد ریالی دولت به کامیونداران و وعده کمک بلاعوض ۱۱۵ میلیون تومانی به هر اتوبوس و ۸ میلیون تومانی به هر مینی بوس تحت عنوان نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور، هشدار داده بود که اینگونه بیانضباطیهای مالی در اولین روزهای اجرای هدفمندی، غیرعاقلانهترین کاری است که دولت میتواند انجام دهد.
دیروز هم دکتر محسن رنانی، در یادداشتی ضمن تاکید بر توقف موقت انتقادات خود از طرح هدفمندی، به دولت هشدار داده بود که: “به محض دیدن برخی فشارها و واکنش ها دست به عقب نشینی نزند. طبیعی است که یک جراحی به این بزرگی با واکنش ها، اعتراضها و حتی اعتصابهایی همراه باشد. اگر دولت در یک حوزه عقب نشینی کند به همه حوزه ها پیام داده است که اگر مقاومت کنید من عقب نشینی می کنم.”
حال دو نمونهی مواجههی دولت با کامیونداران و مرغداران را باید نمونههایی هشداردهنده ارزیابی کرد؛ چرا که ادامهی این روند، معنایی جز شکست زودهنگان طرح هدفمندی، و نتیجهای جز وارد شدن فشار مضاعف به مردم بدون هیچ نتیجه و فایده نخواهد داشت.
Natavani va bibarnamegie Dolat ta 22e Bahman be rahbar ham esbat khahad shod
به نام خدا
سلام
به گفته دکتر رنانی حالا این دولت با مردم طرف است. وقتی خدا بر بنده ای غضب کند در یکی از حالات عقل او را میگیرد. آقایان خیال کردند عرصه اقتصاد هم مانند سیاست است که تعدادی رجل سیاسی و مردم را بگیرند ببرند زندان و شکنجه کنند آخر سر هم بیایند در دادگاه روز قبلش تمرین کنند که چه کسی چه بگوید! آقای رئیس دولت اگر شما خودت را نماینده ۲۴ میلیون آدم میدونی الان در مقابلت ۷۲ میلیون آدم ایستادی. گفتم ۷۲ میلیون و آن کودک شیرخواره را هم حساب کردم چرا که گریه او و عدم توانایی پدر و مادرش عصبانیت طرفداران خود تو را هم به دنبال دارد بنابراین همان کودک هم مخالف توست.
با با این دولت این کاره نیست فقط بلده پز بده
خوب دیگه! مرغداری ها هم با این روش مگه بیکارند به دنبال پرورش مرغ گوشتی بروند و هزاران خطر مرگ میرو بیماری مرغداری را به جان بخرند! همین سهمیه گازوییل ۱۶۵ را را آزاد به قیمت متوسط ۳۰۰۰ رال بفروشند بدون دردسر خرج زندگی را در خواهند آورد! و دولت هم مرغ چینی را به وفور وارد خواهد کرد!
برگشتیم به ۲۵ سال پیش و زمان جنگ که بعضیها با این گونه سودجوییها یک شبه به همه جا رسیدند و الان وکیل و «وزیر» شده اند برای «رفاه مردم»!
*آخ عجب سرماست امشب ای ننه*
ما که می میریم در هذالسنه
تونگفتی می کنم امشب علو ؟
تو نگفتی می خوریم امشب پلو ؟
نه پلو دیدیم امشب نه علو
سخت افتادیم اندر منگنه
آخ عجب سرماست امشب ای ننه
این اتاق ما شده چون زمهریر
باد می آید ز هر سو چون صفیر
من ز سرما می زنم امشب نفیر
می دوم از میسره بر میمنه
آخ عجب سر ماست امشب ای ننه
اغنیا مرغ و مسما می خورند
با غذا کنیاک و شامپا می خورند
منزل ما جمله سرما می خورند
خانه ی ما بد ترست از گردنه
آخ عجب سرماست امشب ای ننه
فکر آتش کن که مردم آبجی جون
شام هم امشب نخوردم آبجی جون
با فلاکت جان سپردم آبجی جون
الامان از رنج فقر و مسکنه
آخ عجب سر ماست امشب ای ننه
نیست اصلا فکر اطفال فقیر
نه وکیل و نه وزیر و نه امیر
ای خدا داد فقیران را بگیر
سیر را نبود خبر از گرسنه
آخ عجب سرماست امشب ای ننه
ما ز سرمای زمستان بیقرار
لخت و عریان مات و مبهوت و فکار
اغنیا در رختخواب زر نگار
خفته با جاه و جلال و طنطنه
آخ عجب سر ماست امشب ای ننه
ما کجا و نعمت الوان کجا ؟
صحبت خان و بک و اعیان کجا؟
دختر ! آخر ما کجا و نان کجا ؟
عکس نان را بنگر اندر آینه
آخ عجب سرماست امشب ای ننه
شا باجی وقتی رسید از گرد را
ه با ذغال و خاکه و حال تباه
یک نگاهی کرد با افغان و آه
دید یخ کرده ز سرما مومنه
آخ عجب سرماست امشب ای ننه
پرداخت پول نقد به مردم حتی اگر حذف یارانه ها در کار نباشد به دلیل افزایش حجم پول در گردش به تنهایی تورم زاست و باعث افزایش قیمتها میشود. تورم مضاعف ناشی از آزادسازی قیمتها، شوک جدیدی برای کشور خواهد بود که عواقبی وخیم دارد. “از ما گفتن”
اگر دولت تلاش کند قیمتها را به زور نیروهای امنیتی پایین نگه دارد، پیامد آن در آینده ای نه چندان دور یک انفجار تورمی-رکودی خواهد بود و مانند آلمان زمان جنگ جهانی مجبوریم برای خرید یک کیلو پنیر یک درشکه اسکناس به سوپرمارکت محل ببریم. یا مانند یوگوسللاوی چند ماه پیش از فروپاشی، دولت ما هم مجبور میشود اسکناس صدوپنجاه میلیارد تومانی چاپ کند. البته اگر منابع مالی برای چاپ اسکناس داشته باشد.
شاید هم دولت که خود را دولت امام زمان میداند پول برره ای چاپ کند. تصورش خیلی جالبه که عکس روی اسکناسها عکس …. باشه. اون موقع میشه گفت ما تو دنیا اولین کشوری هستیم که روی اسکناس عکس … چاپ کردیم. بالاخره رئیس دولت قول داده که اولین باشیم. چه اشکالی داره تو این مورد اولین باشیم!!!!!!
این خودش پرداخت رایانه است منتهی از توع دیکر وشکلی دیگر براستی چرا هدفمند کردن رایانه ها یاید همچنان بی هدف بیش برود یقینا مهار از دستشان درخواهد رفت وغیر کنترل خواهد شدکه خیلی دیر است
ali jon to aval yaranaro rayane nanevis onvaght sohbat kon
اطمینان داشته باشید اگر یک اعتراض و یا حرکتی از طرف مردم انجام شود اعتصاب عمومی بصورت فراگیر در ایران حاکم خواهد شد.و حکومتی مجبور خواهند شد از طرحهای شیطانی خود عقب نشینی کنند.
اشتباه نکن برادر من بگزار اجرا کنه ادو شود سبب خیر اگر خدا خواهد اگه خوب اجرا کرد که میشه قهرمان ملی مثل سزار و قدرتش از پارلمان و … هم بیشتر میشه همین حالا هم مجلسی ها و دیگران از مخالفت با او میترسن چه برسه بعد پیروزی در هدفمند کردن من پیشبینی می کنم اگه اینطور شد می تونه … رو هم خونه نشین کنه تا بفهمه یه من ماست چقدر کره داره و دیگه….میتونه حتی…. مادام العمر بشه با تغییر قانون اساسی و اونای که حرف مارو قبول نکردن حال احمدی رو ببرن و شاهد تبدیل …. به … باشیم …
har che bishtar be ham rikhte shavad, pool bishtari be jibe yek edde mi ravad. tarhe besyar hadafmandist, eshtebah na konid
آخه مرد نا حسابی این عقب نشینیه
اینو بهش میگن تنظیم بازار
تسهیلات
شعور نداری…؟
اقای علیرضا ادب داشته باش.چرا مثل ….فکر میکنی مردم شعور ندارند.ادب مرد به ز دولت اوست.
خدایا تا کی میخواهند اموال دولت را با شلوغکاری به این و آن بدهند خدایا ما را از چنگال این دزدان سر گردنه نجات بده
با عر ض سلام
آقای علی رضا نگو تسهیلات بگو سوپاپ اطمینان واسه در رفتن از فشار و اشتباهات. عزیزم اونقدر اشتباه واسه افراد هم فکرت پیش می یادکه خودتم اخرش اعتراف می کنی گر صبر کنی…….سال نیکو از بهارش پیداست…… اول راه و در رفتن از فشار ببین آخر شو