سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » سایت توکلی: با مدیریت قبیله‌ای احمدی نژاد، فقط مجیزگویان و کاسه‌لیسان می‌مانند...

سایت توکلی: با مدیریت قبیله‌ای احمدی نژاد، فقط مجیزگویان و کاسه‌لیسان می‌مانند

چکیده :در این سبک مدیریت قبیله ای ، معیار تعهد و تخصص کاملا کنار گذاشته می شود و بنای اصلی انتخاب مدیران نزدیکی و سرسپردگی و در مواردی هم کاسه لیسی و چاپلوسی می شود.در این مدل جدید مدیری لایق تر است که متملق تر و بله قربان گو تر باشد. بستری شکل می گیرد که از درون آن امتیاز بیشتر به گردن كج تر، قامت نيمه راست و رنگ رخساره غيرعادي باشد و "بله قربان گویان" و "حلقه به گوشان" و "چرب زبانان" و "کاسه لیس ها" و "مجیزگویان" جای "خادمین واقعی" و "دلسوزان اصیل" را خواهند...


سایت الف وابسته احمد توکلی در یادداشتی با انتقاد شدید از عزل متکی و “پروژه مشائیزه کردن دولت” نوشت:

روز گذشته خبر برکناری یکی دیگر از یاران غار و رفقای گرمابه و گلستان رئیس جمهور منتشر شد. این خبر به فاصله یک هفته پس از برکناری جنجالی پرسابقه ترین وزیر احمدی نژاد روی خروجی رسانه ها قرار گرفت. برکناری و انتصاب حق قانونی رئیس جمهور است.طبیعی است که مدیریت کشور نیاز به همراهی بدنه پائین دستی دارد. از سوئی این تغییر و تحولات در برخی موارد به جابجائی قدرت و گردش نخبگان می انجامد که این نیز در جای خود مایه مباهات است.اما چرا برخی تغییرات و جابجائی های مدیریتی در دولت سوال برانگیز و در موارد ی نگران کننده است؟ پاسخ به این سوال را باید در انگیزه این تغییرات و افراد برکنار شده و مدیران جدید جستجو کرد.

رئیس سازمان ملی جوانان یک هفته بعد از متکی برکنار شد.برکناری متکی به شیوه ای جنجالی ناشی از مقاومتش در برابر کارهای موازی در سیاست خارجی کشور و عملکرد شواری ایرانیان خارج از کشور بود. فارغ از عملکرد خوب یا بد متکی، برکناریش ارتباط عمیقی به اختلاف او با نزدیکان چپ و راست رئیس جمهور دارد. این مساله یک روز بعد از برکناری وی و در دیدار رئیس دفتر رئیس جمهور با ۲ نماینده از کشورهای خارجی بیشتر نمایان شد.

برکناری رئیس سازمان ملی جوانان نیز فارغ از عملکرد این سازمان، از همین حیث حائز اهمیت است. برکناری فردی که گفته می شود در موارد مختلف، به عملکرد برخی از نزدیکان رئیس جمهور انتقاد داشته و نسبت به حضور این افراد در نزدیکی احمدی نژاد اظهار گلایه کرده است، از پروژه خالص سازی-بخوانید مشائی سازی ـ خبر می دهد که با برنامه ریزی قبلی و حساب شده در دولت کلید خورده است.

اما چرا باید از این ماجرا نگران بود ؟

۱-رئیس جمهور از همان سالهای اولیه دولت نهم همواره از مدیریت های زنجیره ای و اتوبوسی اظهار گلایه می کرد و یکی از سیاست های شایسته دولت نیز برچیدن بساط چند دهه ای همین مدیران بود.اما آنچه در حال اتفاق افتادن است، پیدایش نسل جدیدی از مدیریت های طائفه‌ای و محفلی است که نگرانی از این دست مدیریت ها کمتر از مدل اختاپوسی سابق ندارد.
در مدل جدید به دلیل رابطه شبکه ای و عاطفی ایجاد شده و هم سود و هم زبان شدن مدیران جدید، اعمال هر اصلاحی که به دلایل مختلف با با منافع جریان حاکم در تضاد باشد غیر ممکن است.
نفوذ و چراغ انداختن در لایه های زیرین این نوع مدیریت، تقریبا به دلیل رابطه های مالی-عاطفی و انگیزه ای سخت و در مواردی با هزینه های اجتماعی و اقتصادی بالائی همراه خواهد بود.

۲-تشکیل این جبهه از مدیریت ها در شبکه های پائین دستی به سرعت گسترش می یابد و رسوب آن باعث می شود در دولت های بعدی نیز فرصت اعمل نفوذ و اثرگذاری از خارج دولت فراهم شود. این نگرانی وقتی جدی تر می شود که برخی ارکان تولید ثروت نیز در اختیار این طبقه از مدیران قرار می گیرد.
آنچه که به نام کارگزارن سازندگی در سالهای اولیه دهه ۷۰ شکل گرفت و به پیوند قدرت و ثروت منجر شد، ناشی از همین آسیب مدیریتی بود.چه آنکه پیوند مسائل مالی با انگیزهای اعتقادی می تواند دژ فساد را مستکم تر کند.

۳-در این سبک مدیریت قبیله ای ، معیار تعهد و تخصص کاملا کنار گذاشته می شود و بنای اصلی انتخاب مدیران نزدیکی و سرسپردگی و در مواردی هم کاسه لیسی و چاپلوسی می شود.
در این مدل جدید مدیری لایق تر است که متملق تر و بله قربان گو تر باشد. بستری شکل می گیرد که از درون آن امتیاز بیشتر به گردن کج تر، قامت نیمه راست و رنگ رخساره غیرعادی باشد و “بله قربان گویان” و “حلقه به گوشان” و “چرب زبانان” و “کاسه لیس ها” و “مجیزگویان” جای “خادمین واقعی” و “دلسوزان اصیل” را خواهند گرفت.

۴-تمرکز فعالیت ها دولتی خارج از نظارت های قانونی از دیگر آثار این پروژه جدید است.مطابق این مدل افرادی انتخاب می شوند که هیچ اراده ای از خود ندارند.حقوق می گیرند که سکوت کنند.وظایف وزارت خانه ها و سازمان عملا به جائی منتقل می شود که قابل ردیابی و نظارت نباشد.
مجلس هم نمی تواند ورود کند.نمونه این مدل، همایش ایرانیان خارج از کشور و برخی از سیاست های فرهنگی دولت است.وزیر خارجه در مقابل سوال نمایندگان مجلس درباره ابهامات همایش ایرانیان خارج از کشور تنها یک پاسخ دارد؛”من در جریان نیستم”.اما چه کسی در جریان است؟ مهم نیست.مهم این است که مجلس نمی تواند ورود کند.سیاست های فرهنگی دولت کجا برنامه ریزی می شود؟ جائی که قابل نظارت نیست.جالب این است که بودجه هم در اختیار همین بخش نظارت ناپذیر قرار می گرد.وزارت امور خارجه محدود می شود تا “مشاورین در حد معاونت” بار دیپلماسی کشور را به دوش بکشند.

۵-فعال شدن جلسات حاشیه ای و محفلی از دیگر نگرانی های ناشی از اجرای این سیاست است.جلسات هیات دولت ممکن است به میدان ونک و قیطریه و ویلا یا هر جای دیگری منتقل شود.تصمیم سازی در غبار و تاریکی ممکن است حتی رئیس دولت را هم دور بزند.همگان سازی تصمیم ها در این مدل، بستر یک خودکامگی ظاهرا مشروع را ایجاد می کند.قدرت مدیران طائفه ای کمتر از خود دولت نیست. نگرانی از خودرائی و عبور از قانون به روش دور زدن آن با همکاری مدیران زنجیره ای تقریبا سهل و ممکن می شود.

به این لیست دهها مورد و آسیب دیگر را هم می توان اظافه کرد.اما همین ۵ مورد به اندازه کافی در اعمال و اجرای این پروژه که طی ۱۰ روز ۲ قربانی گرفته ، نگران کننده است.امید است رئیس جمهور محترم هر چه زودتر مانع پیش روی این سناریوی خطرناک شود.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۱ پاسخ به “سایت توکلی: با مدیریت قبیله‌ای احمدی نژاد، فقط مجیزگویان و کاسه‌لیسان می‌مانند”

  1. حسین دیگری گفت:

    اقای توکلی بزودی شما هم جزئی از دار ودسته فتنه بحساب خواهید امد یعنی در گروه ما که عاشقانه به مملکتمان وقانون اساسی که خونبهای میلیونها هموطن ماست علاقه مندیم فقط میگوییم در امور مملکت به نظر جمعی باید توجه کرد که عقل جمعی بهتر از عقل فردی نتیجه میدهد وهیچ حکومتی از برایند عقل جمعی ضرر ندیده است .یواش یواش به انچه ما میگوییم شما نیز خواهید رسید ولی امیدوارم دیر نشود.

  2. م گفت:

    با سلام
    تمام این انتقادات به نظر جنگ زرگری برای کاستن از فشار
    اغاز یارانه ها و سردرگم کردن افکار و ذهن مردم و حاشیه سازی می باشد

  3. محمد گفت:

    پس با این حساب خیال آقای توکلی راحت است چون پست و مقام خود را خواهد داشت و نباید نگران باشد.

  4. شهرام گفت:

    مثل اینکه یکی از ایشان بهتر کاسه لیسی کرده و ایشان یکم عقب افتادند. در غیر اینصورت همچین دلشان برای مردم نسوخته.

  5. مازیار گفت:

    از جناب آقای توکلی می پرسم آیا شما ودیگر نمایندگان به اصل ۷۶ قانون اساسی اعتقاد دارید ؟مطمنا” ایشان هم مثل سایر نمایندگان می گویندّ بله ولی در عمل نه است چون وقتی که رییس جمهور می گوید مجلس دیگر در راس امور نیست به این دلیل است که دیگرقدرت نظارت ندارد چون مجلس مرعوب شده وجایگاه خود را از دست داده آقای توکلی شما ودیگرنمایندگان اگر به قانون اساسی ایمان دارید برای فرار از معضلات مدیریتی که برشمردید یکبار هم که شده بیایید به قانون اساسی عمل کنید. این حرف زدنهای بدون عمل مجلس باعث شده که سیستمی در مملکت پیاده شود که تا سالها باید چوبش را بخوریم و شما وسایر نمایندگان هی بگویید ما نبودیم اون بود .فرض کنید اون بد. شما درست عمل می کنید؟

  6. ناشناس گفت:

    ای ها در وجدان خودشان رافعلا بستن ویک قفل بزرگ هم رویش گذاشته اند

  7. ناشناس گفت:

    آقای توکلی از خودتان بپرسید که چه کسی از همه به احمدی نژاد ” نزدیکتر” است؟ وعلت این احساس نزدیکی چیست؟

  8. سحر گفت:

    انچه که نوشته شد عمیقا نگران کننده است . نویسنده از ۱۰ روز و ۲ قربانی بهانه ای برای مطرح کردن سیاستی بسیار خطرناک که مسلما از ابتدای روی کار امدن احمدی نژاد در دور اول و شدت ان پس از کودتا حکایت دارد استفاده نموده و سعی در افشای ان دارد . پیامد این سیاست ۲ عکس العمل اجتناب ناپذیر دارد . ۱.انقلاب توده ها ۲.حمله نیروهای خارجی ….با روحیه ای که از این اقایان سراغ داریم به سرعت حمله نیروهای خارجی را برای بقایشان تسهیل خواهند کرد اما در غربتی غم انگیز تر از سرنوشت صدام ملعون به لعنت خدا دچار خواهند شد و کشور را به زیر پای چکمه های خونین مستکبران خواهند انداخت . اما با وجود ما روشنفکران فداکار و از جان گذشته هم احمدی نژاد ولایت مدار و هم مستکبرین این ارزو را به گور خواهند برد .ما بیداریم و از سبک مغزیهای انان اگاه به همین دلیل اصلاحات پیروز نهایی و به حق این جهالت اشکار خواهد بود…… بزودی

  9. رضا گفت:

    وقتی حرف های بعضی را در طول یک سال نیم گذشته کنار هم میگذاریم فقط میتوان خندید پس ولائی مداریتان کجاست آقای توکلی او مورد تائید رهبری است شما با ما نباشید ما راحت تریم

  10. فریده گفت:

    آقای توکلی چه بر زبان بیاورید و چه نیاورید احمدی حاصل کودتای جمعی نابخرد است که چون کار خداوند بی حکمت نیست جنبشی سبز آفرید
    من به شما احترام می گذاشتم اما اگر بنده خدا بودید بر این طبل نمی کوفتید از روز محشر پروا کنید حیف است در صف… بایستید اگر … است پس وای بر حالتان.
    با ما نباشید اما خار راه ما هم نباشید ما ایرانی و مسلمان هستیم و ظلم و جور را به حکم خدایمان نمی پذیریم.