سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » بازخوانی پرونده ضیاءالدین و عاطفه نبوی: ۱۸ ماه حبس بدون مرخصی...
» به بهانه سالروز تولد ضیاء نبوی، سید دانشجویان ستاره‌دار

بازخوانی پرونده ضیاءالدین و عاطفه نبوی: ۱۸ ماه حبس بدون مرخصی

چکیده :ضیاءالدین نبوی هم‌اکنون بیش از 18 ماه است که بدون مرخصی در زندان به سر می‌برد. او بارها از سوی وزارت اطلاعات تحت فشار قرار گرفته تا وجود دانشجویان ستاره‌دار را انکار کند و به این طریق زمینه آزادی خود را فراهم کند، با این‌حال او که خود یکی از پایه‌گذاران "شورای دفاع از حق تحصیل" است، به این خواست مسئولان امنیتی تن نداده و هم‌چنان دوران محکومیت خود را در یکی از بدترین زندانهای ایران...


کلمه – گروه سیاسی: شامگاه ۲۵ خردادماه ۸۸، مأموران وزارت اطلاعات با ورود به منزل یکی از شرکت‌کنندگان در تظاهرات اعتراضی آن روز، اقدام به بازداشت تمامی افراد حاضر در منزل کردند. با این‌حال هدف مأموران از ورود به این منزل، مهمتر از همه، دستگیری ضیاءالدین نبوی و دخترعمویش عاطفه نبوی بود. سید ضیا نبوی، دانشجوی ستاره‌دار دانشگاه بابل در سال ۸۵، و سخنگوی شورای دفاع از حق تحصیل به همراه سایر بازداشت‌شدگان، به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

وزارت اطلاعات ضیاء و عاطفه نبوی را به اتهام “ارتباط با سازمان منافقین” مورد بازجویی و فشار قرار داد. اما علی‌رغم تمامی فشارهای بازجویی و ضرب و شتم شدید ضیا نبوی، این دو، هرگونه ارتباط با این سازمان را کذب دانستند.

اتهام دروغین ارتباط با سازمان مذکور، تنها به این دو نفر وارد نشد، بسیاری از بازداشت‌شدگان اعتراضات پس از انتخابات، اعضای شورای دفاع از حق تحصیل، کمیته گزارشگران حقوق بشر و … نیز به همین اتهام مورد بازجویی و فشار قرار گرفتند. این اتهام از آن رو مطرح می‌شد که در سناریوسازی‌های دستگاه امنیتی ایران، هیچ فعالیتی نمی‌توانست هویت مستقلی داشته باشد و لاجرم می‌بایست به گروه و یا جریانی وصل باشد. از این رو دستگاه امنیتی، تمامی فعالان مستقل دانشجویی و حقوق بشری را به “سازمان منافقین” منتسب کرد.

ضیاء و عاطفه نبوی پس از سپری کردن بیش از ۳ ماه حبس در بند ۲۰۹، به بند عمومی زندان اوین منتقل شدند.

عاطفه نبوی، در آذرماه ۸۸ از سوی شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب که شعبه مخصوص به رسیدگی به جرایم قاچاق و مواد مخدر است، به چهار سال حبس تعزیری محکوم شد. نبوی به اتهام ” اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیعی علیه نظام” از طریق شرکت در راه‌پیمایی ۲۵ خرداد، این حکم را دریافت کرد. وی از اتهام “محاربه از طریق ارتباط با سازمان تروریستی مجاهدین خلق” تبرئه شد.

عاطفه نبوی اولین زنی بود که به دلیل اعتراضات پس از انتخابات، حکم محکومیت دریافت کرد. این حکم سپس در دادگاه تجدیدنظر به ۳ سال حبس تعزیری کاهش پیدا کرد. پس از صدور این حکم، کمپینی با عنوان “من عاطفه‌ام” در محکومیت حکم سنگین وی، توسط جمعی از فعالان مدنی راه‌اندازی شد.

این کمپین که به سرعت توانست در فضای مجازی توجه افکار عمومی را به پرونده این زن زندانی جلب کند، به موضوعی برای اعمال فشار بیشتر بر وی تبدیل شد. وزارت اطلاعات پس از شروع به کار این کمپین، بارها وی را تهدید کرد که در صورت ادامه یافتن این روند، در دادگاه تجدیدنظر حکم وی را افزایش خواهد داد.

با وجود تمامی اعتراضات صورت گرفته، عاطفه نبوی، حتی در نوروز سال گذشته نیز که بسیاری از زندانیان اعتراضات پس از انتخابات از مرخصی برخوردار شدند، حق استفاده از مرخصی را پیدا نکرد.

عاطفه نبوی، ۲۸ ساله، هم‌اکنون حدود ۱۸ ماه است که در زندان به سر می‌برد و علی‌رغم سپری کردن نیمی از دوران محکومیتش از حق استفاده از “آزادی مشروط” و “مرخصی” محروم بوده است. وی هم‌اکنون به همراه سایر زندانیان سیاسی زن، در بند موسوم به قرنطینه متادون نگه‌داری می‌شود و از حق استفاده از تلفن محروم است

ضیا نبوی نیز در دی ماه ۸۸ از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام ” محاربه” مورد محاکمه قرار گرفت. دادگاه؛ این فعال دانشجویی ۲۵ ساله را به ۱۵ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان شهرستان ایذه محکوم کرد.

بسیاری بر این باورند، که صدور احکام سنگین برای فعالان حق تحصیل به سبب اعتراضات دامنه‌دار آنان در سال‌های گذشته و به خصوص در جریان انتخابات ریاست جمهوری، “محمود احمد‌ی نژاد” را در جریان مناظره‌های انتخاباتی با چالشی جدی مواجه کرد؛ به طوری که وی ناچار شد وجود دانشجویان ستاره‌دار را از اساس تکذیب کند و همین موضوع اعتراضات دانشجویان ستاره‌دار را شدت بخشید.

دادگاه تجدیدنظر، ضیا نبوی را از اتهام “اجتماع و تبانی” تبرئه کرد و حکم او را به ۱۰ سال حبس در تبعید کاهش داد.

در حالی که پیگیری‌های مکرر خانواده این فعال دانشجویی با قول مساعد مسئولان مبنی بر عدم اجرای حکم تبعید او مواجه شده بود، حدود دو ماه پیش ضیا نبوی به زندان کارون اهواز انتقال یافت.

وی هم‌اکنون بیش از ۱۸ ماه است که بدون استفاده از حق مرخصی در زندان به سر می‌برد. او بارها از سوی وزارت اطلاعات تحت فشار قرار گرفت تا وجود دانشجویان ستاره‌دار را انکار کند و به این طریق زمینه آزادی خود را فراهم کند، با این‌حال ضیاءالدین نبوی، که یکی از پایه‌گذاران “شورای دفاع از حق تحصیل” است، به این خواست مسئولان امنیتی تن نداده و هم‌چنان دوران محکومیت خود را در یکی از بدترین زندانهای ایران می‌گذراند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

یک پاسخ به “بازخوانی پرونده ضیاءالدین و عاطفه نبوی: ۱۸ ماه حبس بدون مرخصی”

  1. بهرام گفت:

    به فرشتگان می سپاریمتان.