نماینده رشت: ریشهی مشکلات گیلان در سوء مدیریت مسئولان است
چکیده :مشکلات زیستمحیطی در این منطقه یک فاجعه است چرا که در زمینه تأمین آب و توسعه شبکه فاضلاب نتوانستیم متناسب با جمعیت پروژهها و طرحها را به نتیجه برسانیم و به واسطه این نارساییها محیطزیست و جنگلها نیز دچار معضل شده اند و در یک جمله میتوان گفت که سوءمدیریت و ضعفها این مشکلات را به وجود آورده است. برخی از پروژهها مانند پروژه رشت - قزوین هنوز هیچ کاری برای آن نشده و گردنه آن یکی از گردنههای حادثهخیز و پرخطر است و علیرغم پیگیری نمایندگان مشکلات آن همچنان پابرجاست./ با این حجم مشکل باید به خدا پناه برد اما به طور کلی اگر حمایتهای لازم از سوی دولت و متولیان امر صورت گیرد و کمبود اعتبار پروژهها تأمین شود تا حدودی میتوان امیدوار بود اما بحث اصلی در تمام مشکلات یاد شده سوءمدیریت و ضعف آن...
استان گیلان و به خصوص شهرستان رشت به عنوان یکی از قطبهای گردشگری کشور با مشکلات زیادی روبهرو است و بنابر گفته نماینده این حوزه مشکلات ساختاری و سوءمدیریت پایهگذار این مشکلات و دغدغههای اصلی شهر هستند.
به گزارش خانه ملت، سیدعلی آقازاده، نماینده رشت، در این باره به روزنامه گلچین گیلان میگوید: اگرچه کمبود اعتبار هم بخشی از مشکلات پروژههای این شهرستان است اما ریشه اصلی معضلات در ضعف مدیریت است. این گفتوگو را بخوانید:
جناب آقازاده در حالحاضر اصلیترین مشکل و نگرانی مردم شهرستان رشت چه مواردی است و چه اقداماتی به منظور رفع آن صورت گرفته است؟
عمده مشکلات شهرستان رشت و استان گیلان بحث مشکلات ساختاری است که تمام بخشها را متأثر کرده و همین مشکلات زیرساختی موجب شده تا برنامههای خوبی که دولت تاکنون درصدد اجرای آن بوده با مشکل روبهرو شوند. در حالحاضر این استان از ظرفیت و پتانسیل خوبی برخوردار است اما اگرچه از نظر راهسازی، آب شرب، آسفالت، بهداشت و خدمات عمومی اقدامات خوبی انجام شده است و به عبارتی کار عمرانی به خوبی انجام شده و سرمایهگذاریها در بخش کشاورزی مثالزدنی است اما همچنان مشکل ساختاری وجود دارد. به طور کلی میتوان گفت استان گیلان خصوصاً رشت این مشکل را دارد چرا که این استان در پیک سفر به خاطر حجم بالای مسافری که به آن مراجعه میکنند این مشکلات را به خوبی لمس میکند. تا سال گذشته مشکل کشاورزان معضل اصلی بود اما امسال دامداران نیز دچار مشکلات عدیدهای شدهاند که آن هم به خاطر خشکسالی است و علاوه بر آن آسیب جنگل و بخش کشاورزی است که اُفت محصولات این بخش را به همراه داشت و دامداران و دامپروری را نیز دچار معضل کرده است…
مشکلات کشاورزی منطقه و فروش محصولات آن تا چه حد مرتفع شده است؟
بحث برنج و کشاورزی این محصول به دلیل خشکسالی و آفتی که گریبانگیر این بخش از اقتصاد شد آن را دچار معضل کرد. الان ما با مشکل بازرگانی برنج هم روبهرو هستیم چرا که قیمت فروش برنج با افت روبهرو شده و معضلی برای کشاورزان است.
جناب آقازاده اقداماتی که در زمینه پروژههای راه و طرحهای عمرانی شکل گرفت به کجا رسید؟
هماکنون بخش روستایی استان با مشکل آب شرب، گاز و جاده و آسفالت روبهرو است که تمام این موارد مردم را رنج میدهد و موجب شده که میزان مهاجرتها افزایش یابد و تمام این مشکلات به دلیل به ثمر نشستن این پروژهها و طرحهاست و همچنین بحث زیرساختی که پیرامون این طرح وجود دارد چرا که در حالحاضر که حدود ۴۰ تا ۵۰درصد روستاها با مشکل راه و جاده و آسفالت دست و پنجه نرم میکنند.
الان مشکلات زیستمحیطی در این منطقه یک فاجعه است چرا که در زمینه تأمین آب و توسعه شبکه فاضلاب نتوانستیم متناسب با جمعیت پروژهها و طرحها را به نتیجه برسانیم و به واسطه این نارساییها محیطزیست و جنگلها نیز دچار معضل شده اند و در یک جمله میتوان گفت که سوءمدیریت و ضعفها این مشکلات را به وجود آورده است. برخی از پروژهها مانند پروژه رشت – قزوین هنوز هیچ کاری برای آن نشده و گردنه آن یکی از گردنههای حادثهخیز و پرخطر است و علیرغم پیگیری نمایندگان مشکلات آن همچنان پابرجاست.
البته در کنار تمام این مشکلات باید به بحث گرانی مقطعی که در حوزه انتخابیه ایجاد میشود اشاره کرد چرا که باید دولت در این زمینه توجه بیشتری داشته باشد و به گونهای عمل کند که برخی گرانیهای مقطعی به وجود نیاید و این تنها با نظارت دولت عملیاتی خواهد شد.
به نظر شما با وجود این مشکلاتی که اشاره کردید چه باید کرد؟
با این حجم مشکل باید به خدا پناه برد اما به طور کلی اگر حمایتهای لازم از سوی دولت و متولیان امر صورت گیرد و کمبود اعتبار پروژهها تأمین شود تا حدودی میتوان امیدوار بود اما بحث اصلی در تمام مشکلات یاد شده سوءمدیریت و ضعف آن است.
ایضا ایران هم !
واقعا” آقای آقازاده درست می گوید. ما کشور ثروتمندی داریم ولی به علت ضعف و سوء مدیریت در سطو ح مختلف ، از منابع فراوان موجود استفاده بهینه صو رت نمی گیرد . بطور مثال حدود ۲سال قبل یک خط لوله اصلی گاز از کنارجاده رشت- لاهیجان عبور کرده که براحتی می توانستند حداقل تا شعا ع ۵۰۰ متری رو ستائیان سا کن دو طرف جاده را از نعمت گاز شهری بر خوردار نمایند ولی نه تنها این کار را نکردند، حتی به خانه ها ی روستا ئیان کنار جاده هم گاز رسانی نکردند!! با اینکه لوله گاز از زمین کشاورزی آنها عبور کرده است ، اما تا کنون خواسته های بدیهی و بحق آ نها بر آورده نشده است . ممکن است در آینده این کار را انجام دهند ولی در این مورد تاخیر ۲ ساله جز ضعف و سوء مد یر یت فا قد هر گونه توجیه فنی و اجرائی است .