سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » جنبش سبز، مسالمت‌آمیز و دنبال صلح اجتماعی است / سبزها نباید در دام خشونت‌طلبی حکو...
» سخنرانی دکتر اردشیر امیر‌ارجمند در دانشگاه «یو.سی.ال» لندن

جنبش سبز، مسالمت‌آمیز و دنبال صلح اجتماعی است / سبزها نباید در دام خشونت‌طلبی حکومت بیفتند

چکیده :جنبش سبز خشونت آمیز نیست، ما طالب صلح اجتماعی هستیم و مبارزه ما نیز مبارزه ای مسالمت آمیز خواهد بود. خشونت طلبیِ حکومت، نباید و نمی تواند جنبش و حامیان آن را تحریک کند تا از روش و راهکارِ غیرخشونت آمیز دست بردارند. اظهارات تحریک آمیز برخی مقامات حکومتی مبنی بر اینکه "جنبش سبزی ها جرات ماندن و خون و هزینه دادن نداشتند" نیز، نوعی ترغیبِ به کارگیری خشونت توسط آنان است، که باید مراقب بود در دام آنها نیفتاد و اسیر گفتمان آنها...


در آستانه ۱۶ آذر و روز دانشجو، به همت جمعی از فعالان دانشجویی ایرانی مقیم لندن، جلسه سخنرانی و پرسش پاسخی پیرامون ماهیت، اهداف و مطالبات جنبش سبز و همچنین راهکارها و موانع پیشِ روی آن، با شرکت اردشیر امیرارجمند، مشاور میرحسین موسوی، در لندن برگزار شد.

در این نشست که روز جمعه ۱٢ آذر ماه (سوم دسامبر) در دانشگاه «یو.سی.ال» برگزار شد، ابتدا دکتر امیر ارجمند در مروری کوتاه بر ویژگی های جنبش سبز و تعریف ماهوی و اولویت های امروزی آن، هویت جنبش را مورد بحث قرار داده و در تعریف این هویت نیز، به بیانیۀ شماره ۱٨ میرحسین موسوی اشاره کرد.

وی در همین راستا، جنبش سبز را “جنبشی ملی”، “در امتداد جنبش مشروطیت” و همچنین “ضد استبدادی” توصیف کرد.

این استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتیِ تهران، در ادامه سخنان خود جنبش سبز را جنبشی “غیر خشونت آمیز”، “مدارا گرا” و همچنین “آگاهی بخش” ذکر کرد و توجه به “عدالت اجتماعی” را نیز، از اولویت های مهم آن خواند.

مشاور حقوقی میرحسین موسوی، دیگر ویژگی جنبش سبز را “تکثرگرایی” آن دانست و تصریح کرد “این جنبش علاوه بر اینکه چهره هایی شاخص را در رهبری خود دارد، اما جنبشی است با رهبری غیر متمرکز و تکثرگرا.”

امیر ارجمند در ادامه سخنان خود، به شرح مولفه های جنبش سبز پرداخت و در توضیح “حق بنیاد” بودن این جنبش اجتماعی گفت: “جنبش سبز نگرشی متفاوت به امر سیاست دارد و در این روند، از تکلیف سخن گفته نمی شود، بلکه آنچه که در جنبش سبز در وهلۀ اول مورد بیان و تاکید واقع می شود، حقوق بنیادین شهروندان است و این حقوق نیز، در جهان امروز فارغ از جنسیت، مذهب و جایگاه اجتماعی تعریف شده و از واضحاتی می باشد که عدول از آن امکان پذیر نخواهد بود.”

صاحب کرسی حقوق بشر سازمان جهانی یونسکو در ایران، در ادامۀ شرحی بر اهمیت حقوق بنیادین در جنبش سبز، به بیانیۀ حقوق بشر میرحسین موسوی اشاره کرد و حقوق بشرِ مدنظر وی را نیز، “همان حقوق بشر در معنای شناخته شدۀ امروز بین المللی، که منشا و مشروعیتِ قدرت سیاسی را از آنِ ملت می داند”، ذکر کرد.

مشاور حقوقی موسوی، در شرح یکی دیگر از مولفه های جنبش سبز، به موضوع “تنوع و تکثرگرایی” جنبش اشاره کرد و آن را “در بطن جنبش” و “نه یک شعار جذب افراد”، بلکه “یک عهد واقعی برای رهبران جنبش” توصیف کرد و گفت: “رهبران جنبش بر این تکثرگرایی باور جدی داشته و معتقدند که هیچ کس نمی تواند ادعای انحصار تمام جنبش را داشته باشد. لذا آنچه امروز و دیروز بر دیگران ایراد می گرفتیم و می گیریم، خودمان به عنوان اعضای جنبش، آن را تکرار نکنیم.”

امیرارجمند در ادامه سخنان خود، به “آنچه امروز در ایران اتفاق افتاده و از آن به عنوان فتنه یاد می کنند”، اشاره کرد و گفت: “حاکمان و کسانی که فکر می کنند می توانند با زور سرنیزه تمام امور را تدبیر و کنترل کنند، و آنهایی که معتقدند با تاکید و ترویج گفتمان خشونت، می توانند جنبش سبز را به سکوت بکشانند، آنها کسانی هستند که وجود مخالف را نمی پذیرند و به رسمیت نمی شناسند، و وجود و حضور هر مخالفی، برای آنها فتنه می باشد. در صورتی که عدم شناسایی و پذیرش مخالف و ندای مخالف، فتنه می باشد، نه حضور مخالف. پس اگر فتنه گری وجود داشته باشد، آنها کسانی هستند که چهره شان از قبل برای همگان معرفی و مشخص شده است. ”

وی مجددا به مولفۀ “پرهیز از انحصار گرایی” در جنبش سبز اشاره و خاطرنشان کرد: “جنبش سبز نه در داخل خود و نه در خارج از خود، نباید و نمی تواند انحصارگرایی کند. و آنچه قابل ذکر و مهم است، اینکه در درون جنبش سبز، یک طرز تفکر خاص نمی تواند بر تفکرات دیگر هژمونی و برتری داشته باشد . و در نگاه به تفکرات و افراد خارج از جنبش نیز، نمی توان و نباید آنها را به رسمیت نشناخت. بنابراین نمی توانیم مخالفان خارج از جنبش سبز را، دشمن خود دانسته و جنبش را در پیکار با آنها قلمداد کنیم و منکوبشان کرده و وادارشان به سکوت کنیم.”

امیرارجمند در شرح مولفۀ “غیر خشونت آمیز” بودن جنبش سبز، با تاکید بر اینکه “ما طالب صلح اجتماعی هستیم” و “مبارزه ما نیز مبارزه ای مسالمت آمیز خواهد بود”، خاطرنشان کرد: “جنبش سبز نمی تواند مداراگر نباشد و در صلح اجتماعیِ مورد نظرِ ما نیز، تمام نیروها با وزن خودشان در جنبش حضور دارند و به همان اندازه در روند سیاسی شریک خواهند بود.”

این استاد دانشگاه در ادامۀ تاکید خود بر “غیر خشونت آمیز” بودن جنبش سبز، متذکر این نکته شد که بنا به طبیعت و باور جنبش سبز، “خشونت طلبیِ” حکومت، نباید و نمی تواند جنبش و حامیان آن را تحریک کند تا از روش و راهکارِ غیرخشونت آمیز دست بردارند.

وی افزود: اظهارات تحریک آمیز برخی مقامات حکومتی مبنی بر اینکه “جنبش سبزی ها جرات ماندن و خون و هزینه دادن نداشتند” نیز، نوعی ترغیبِ به کارگیری خشونت توسط آنان است، که باید مراقب بود در دام آنها نیفتاد و اسیر گفتمان آنها نشد.

منبع: جرس

جهت دریافت فایل صوتی اینجا کلیلک نمایید.

چنانچه در دریافت فایل مشکل دارید ابتدا بر روی لینک دانلود کلیک راست نمایید و از منوی باز شده گزینه “Save Link as” در مرورگر های فایرفاکس و کروم و “Save as target” در اینترنت اکسپلورر را انتخاب کنید.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۰ پاسخ به “جنبش سبز، مسالمت‌آمیز و دنبال صلح اجتماعی است / سبزها نباید در دام خشونت‌طلبی حکومت بیفتند”

  1. مختار سلیمانی گفت:

    گفتمان سبز گفتمان غالب و فراگیر خواهدشد.
    گفتمان سبز : معنویت , کرامت , عدالت , اصلاحات , حقیقت و سعادت برای بشریت…

  2. هادی گفت:

    ما قرنهاست که حکومت شدن را باید یاد بگیریم و تا حکومت شدن را یاد نگیریم حکومت کردن را نخواهیم آموخت. این ما هستیم که هر که را بر سریر قدرت بنشانیم وادارش می‌کنیم که مستبد شود زیرا ما هنوز فرهنگ دیکتاتور پسندی را رها نکرده ایم. به نظر من اگر میر حسین قهرمان میگوید که همه نیروهای سبز خود رهبرند به همین دلیل است که اولین اصل انسان در دنیای مدرن را به ما بیاموزد که دموکراسی و آزادی باید در وجود یکا یک ما پایدار شود سپس دعوای زیادی با کسی‌ که مسولیت سیاسی را بهده می‌گیرد باقی‌ نمیماند او حتی اگر تفکرات استبدادی هم داشته باشد در چنین جامعه‌ای دموکراتیک عمل خواهد کرد چون مردم به او اجازه‌ای غیر از این نخواهند داد، فرانسه را ببینید.

    درست است که حکومت میتواند در دادن فرهنگ آزاد منشی به مردم تأثیر زیادی داشته باشد و راه رسیدن مردم به سعأدت را کوتاه کند اما این دلیلی‌ نیست که تا داشتن چنین حکومتی مردم و بخصوص فرهیختگان از دادن آموزش لازم به مردم خودداری کنند، مگر ما روش دکتر شریعتی و بازرگان و مطهری را ندیدیم که چه اثر عظیمی‌ را در بر داشت، باز هم میتوانیم آنرا تکرار کنیم.

    مطمئن باشیم که کودتاگران میخواهند که عده‌ای راه مجاهدین خلق را انتخاب کنند تا بهانه لازم را برای فشار بیشتر پیدا نمایند، مطمئن باشیم که کودتاگران همه تلاششان را خواهند کرد تا مردم پیام میرحسین و زهرا را درک نکنند و ما مسولیم که این پیام را درک و حفظ نماییم.

    زهرا، زهرا، زهرا،‌ای بانو

    ما با تو رهنورد می‌شویم تا برکنیم ریشه استبداد

    درود درود درود، درود بر موسوی

  3. سلمان گفت:

    جنبشی که با آتش زدن سطل آشغالها و آتش زدن بانکها و مغازه ها و اموال مردم و آتش زدن خودرو مردم و خودرو پلیس شروع شده باشد انتظار مسالمت آمیز بودن و خشونت نداشتن از اون جوکی بیش نیست ….

    • سهام عدالت (قطع یارانه ها) گفت:

      ما خسارت سطل آشغالهایتان را میدهیم شما هم سهراب و ندا را زنده کنید.
      بر بابا خدا روزیت را جای دیگه حواله کنه مردم زیر فشار مصیبت “بی پایان” هار شدند نمیدانند چکار میکنند.بعد میایی این جنون آنی مردم را سریع وصل میکنی به جنبش.خودتم اگر منفی بافی نکنیم یه جوان صفرکیلومتری نمیدونی…مصیبت یعنی چی.
      انقلاب خودجوش

  4. saeed alikhani گفت:

    astade bozorgvaram, jenabe dr ardeshire arjmande bozorg va dostdashtani

  5. دادار گفت:

    اعلام اینکه جنبش تکثرگراست قابل توجه است باین دلیل لقب سبز بودن خود مانع تکثرگرائیست لذا بهتر است ارعبارت جنبش ازادیخواهی ملت ایران استفاده شود ضمنا در صحبتهای ایشان از راهکارها وموانع جنبش چیزی دیده نمیشود اگر صحبتهای ایشان کامل منتشرنشده لطفا تکمیل فرمائید

    • فتنه سبز زنده گفت:

      دوست عزیز
      بر عکس شما فکر میکنم جنبش سبز زساترین اسم برای رسیدن به مردم سالاری برای مردم ایران هست
      چون همګی ما از ماهیت آن خبر داریم
      عبارت هایی که شما پیشنهاد میکنید آدم را یاد هوشنگ امیر احمدی و امثال او میاندازد که از حد فقر مالی و فکری تنها چیزی که براشون مهم است پس ګرفتن زمین هاشون = که معلوم نیست از کجا ارث بردن = هست

  6. کاوه بهارr گفت:

    اعلامیه جهانی حقوق بشر بنیان اصلی روابط بین شهروندان ودولت برخواسته ازرای انها خواهدبود

  7. حبیب تبریزیان گفت:

    بسیار خوب و امیذبخش.

  8. فتنه سبز زنده گفت:

    بالاخره بعد از بیش از یک قرن مبارزه به جنبش زیبای و دلخواه مردمی سبز رسیدیم.
    ماشالله و تبریک بر مردم رشید و با فرهنګ ایران.