سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic

بسیجی که امام می‌خواست

چکیده :مروز هم کشور به بسیجیانی نیاز دارد که از متن مردم بجوشند و در کنار مردم باشند و کارهای بزرگ را بخاطر خدا انجام دهند. امروز ایران نیاز به همکاری و همدلی آحاد مردم برای پیشرفت و آبادانی دارد و انجام "عمل صالح" در این روزگار عقب نیفتادن از دنیا و پاسداری از ارزش های انقلاب اسلامی است. مهم ترین ارزش های انقلاب اسلامی، مخالفت با استبداد و دیکتاتوری و تلاش برای حاکمیت اندیشه پاک اسلامی است . مقابله با ظلم و ظالمین و در کنار مظلومین بودن و مهربانی با آحاد مردم و برپایی عدالت در همه حوزها از رسالت هایی است که بسیج در این دوران می تواند به دنبال آن باشد تا محیطی پر از صفا و صمیمیت و بدور از کینه و نفرت در بین مردم ایجاد...


حسین علایی

پنجم آذرماه سی و یکمین سالگرد تشکیل بسیج مستضعفین، با تدبیر بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(س) است. مبانی تفکر بسیجی از سالیان دور مبارزه علیه رژیم شاهنشاهی در ذهن امام خمینی شکل گرفته است. اگر به نوشته ها و سخنان امام از سال های ۱۳۴۰ هجری شمسی به این سو نگریسته شود، مشخص می گردد که ایشان راه حل مشکل مسلمانان را در بسیج همگانی علیه ظلم و جور حاکمان کشورهای اسلامی و قیام بر علیه دیکتاتوران می دانند. ایشان به آیه ” قل انما اعظکم بواحده ان تقوموا لله مثنی و فرادی ثم تتفکروا ” تمسک جسته و از همه مسلمانان می خواهند که به صورت فردی و جمعی در راه خداوند، قیام نمایند.

با این نگاه ، امام خمینی توانست، قدرت جمع شدن انسان ها به دور یکدیگر را در صحنه اقدام علیه رژیم طاغوت به نمایش بگذارد و با کشاندن همه اقشار مردم از زن و مرد به خیابان ها و با دست های خالی ، رژیم مورد حمایت آمریکا را از اریکه قدرت به زیر بکشاند. این تجربه بزرگی بود که امام خمینی موفق شد در شرایط و دوران تبعید در نجف اشرف و فقط با کلام و بیان و اعلامیه، قدرت اسلام را در بسیج توده ها به ظهور برساند و با فریادهای الله اکبر مردم، شاه را برای همیشه از ایران فراری دهد و بساط استبدادی رژیم شاهنشاهی را برچیند. با چنین اندیشه ای بود که امام خمینی توانست بلافاصله پس از سرنگونی رژیم طاغوت، کشور ایران را به صورت یکپارچه حفظ نماید و نگذارد وعده شاه که می گفت با رفتن من، ایران، ایرانستان می شود، تحقق یابد. علاوه بر آن، ایشان موفق شد در شرایط ظهور گروه های تروریستی امنیت مردم را حفظ نماید و با دست و آراء مردم، نظام جمهوری اسلامی را بوجود آورد.

نگاهی به وضع عراق پس از حدود ۷ سال اشغال از سوی بزرگ ترین قدرت جهانی و ظهور نا امنی ها و بی ثباتی در این کشور، می تواند تا حدودی عمق فکر امام خمینی در تکیه بر قدرت مردم در ایجاد نظام جدید در ایران را، روشن سازد. ولی شکوفایی بسیج را باید در ایجاد نهادی دانست که به صورت سازمان یافته پس از اشغال لانه جاسوسی در تهران و نگرانی از حمله نظامی امریکا به ایران، از سوی امام خمینی پدید آمد. گرچه در آن دوران، شرایطی برای ظهور توانایی های بسیج در مقابله با حمله نظامی آمریکا به ایران پدید نیامد ولی با آغاز جنگ تحمیلی، درستی اندیشه و تدبیر امام در تشکیل چنین نهادی گرانسنگ، خود را به طور مستمر نشان داد.

حضور داوطلبانه مردم در جنگ عامل اصلی قدرت یافتن نیروهای مسلح و بیرون راندن ارتش متجاوز عراق از خاک ایران بود.بسیج در جنگ علاوه بر فداکاری و سلحشوری توانست فرهنگی را پدید آورد که ارزش های اسلامی در رفتار آنها متبلور شد به طوری که امام به خلوص و صفای بسیجیان غبطه می خوردند و از خداوند می خواستند که با بسیجیانش محشور گرداند.

بسیجی که امام تشکیل داد تفکر جدیدی را در حوزه دفاعی کشور بوجود آورد که مبنای برنامه ریزی های جنگی ایران شد. رفتاری که بسیجیان در برخورد با دشمن و در بین خود بوجود آوردند همه را به یاد آیه:” محمد رسول الله و الذین معه اشداء علی الکفار رحماء بینهم” می انداخت. بسیجیان که از نوجوانان ۱۳ ساله تا سالخوردگان ۷۰ ساله در بین آنها یافت می شد،همگی از داوطلبینی تشکیل شده بودند که بن بست های عظیم در دوران جنگ تحمیلی را شکستند. آنها معتقد بودند که “کار نشد ندارد” و “مشکل ترین امور در برابر اراده انسانی، رنگ می بازد”. با چنین تفکری بود که تحولات عظیمی در جبهه های جنگ رخ داد و رزمندگان اسلام توانستند با ظهور چنین قدرتی، قوای ارتش متجاوز را به تسلیم وادار کنند و لبه تیز جنگ را از سرزمین های ایران دور کرده و به خاک دشمن بکشانند.

در روزگار کنونی نیز مهم ترین موضوع مورد نیاز اندیشیدن در مورد تفکر بسیجی و مشخصات آن و نیز شرایط و فضایی است که در آن انسان هایی چنین فداکار و با فضیلت بوجود می آیند که می توانند الگوی دیگران باشند. بسیجیان جبهه ها را به دانشگاهی تبدیل کرده بودند که در آن روح معنوی خود را آنچنان به اوج می رساندند که امام می فرمود آنها در مسیر عرفان ره هفتاد ساله را چند شبه طی کرده اند و از علمای بزرگ معرفت و عرفان می خواستند که وصیت نامه آنها را با دقت مطالعه نمایند.

گرچه بسیج بیشتر به خاطر حماسه آفرینی های دوران دفاع مقدس در بین مردم شناخته شده است ولی بسیج فقط برای دوران جنگ و دفاع نیست . امروز هم کشور به بسیجیانی نیاز دارد که از متن مردم بجوشند و در کنار مردم باشند و کارهای بزرگ را بخاطر خدا انجام دهند. امروز ایران نیاز به همکاری و همدلی آحاد مردم برای پیشرفت و آبادانی دارد و انجام “عمل صالح” در این روزگار عقب نیفتادن از دنیا و پاسداری از ارزش های انقلاب اسلامی است.

مهم ترین ارزش های انقلاب اسلامی، مخالفت با استبداد و دیکتاتوری و تلاش برای حاکمیت اندیشه پاک اسلامی است . مقابله با ظلم و ظالمین و در کنار مظلومین بودن و مهربانی با آحاد مردم و برپایی عدالت در همه حوزها از رسالت هایی است که بسیج در این دوران می تواند به دنبال آن باشد تا محیطی پر از صفا و صمیمیت و بدور از کینه و نفرت در بین مردم ایجاد گردد و همه به سوی توحید که دعوت انبیاء الهی است پیش بروند.

منبع: جماران



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۲ پاسخ به “بسیجی که امام می‌خواست”

  1. سبزستان گفت:

    سردار علایی انسانی پاک و فرهیخته ای است با وجدانی هوشیار و بیدار خداوند نگهدار ایشان باشد.

  2. حق طلب گفت:

    سردار علایی انسانی پاک و فرهیخته ای است با وجدانی هوشیار و بیدار خداوند نگهدار ایشان باشد.