سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » مصوبه استانی دولت برای توسعه راه‌آهن لرستان، هنوز اجرایی نشده است...

مصوبه استانی دولت برای توسعه راه‌آهن لرستان، هنوز اجرایی نشده است

چکیده :با تصویب موضوع توسعه شبکه ریلی در استان لرستان و اتصال مرکز این استان به شبکه سراسری راه آهن در مصوبات دور دوم سفر استانی هیئت دولت، مردم امیدوارانه منتظر کلنگ زنی این پروژه مهم در سال جاری بودند تا اینکه استاندار لرستان با ریختن آب پاکی بر روی دست مردم و رسانه ها گفت: کسی که قول انجام این پروژه را داده است قول منطقی نداده...


توسعه راه آهن لرستان در حالی همچنان در هزار توی عدم توجیه اقتصادی و مجوز ماده ۳۲ برای اجرا قرار دارد که نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی معتقد است که برخی مستندات حکایت از آن دارد که مطالعات این پروژه از سالها پیش تاکنون آغاز شده است و باید تلاش شود هر چه سریعتر مصوبات دولت در این زمینه رنگ عملیاتی بگیرد.

به گزارش مهر، سالهاست بحث توسعه شبکه ریلی در استان لرستان و اتصال مرکز این استان به شبکه سراسری راه آهن مطرح است تا اینکه با تصویب ایجاد این پروژه ها در مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت، کارگروه توسعه لرستان و وعده های وزیر راه، نمایندگان مجلس و استاندار قبلی لرستان، مردم امیدوارانه منتظر کلنگ زنی این پروژه مهم در سال جاری بودند تا اینکه استاندار لرستان با ریختن آب پاکی بر روی دست مردم و رسانه ها گفت: کسی که قول انجام این پروژه را داده است قول منطقی نداده است چرا که من پرونده های مربوط به این پروژه را درآورده ام و متوجه شده ام که بارها این خط آهن در کمیسیون ماده ۳۲ رد شده است.

این صحبت استاندار لرستان با واکنش های متعددی از سوی نمایندگان استان مواجه شد تا در اولین اظهار نظر محمد رضا ملکشاهی راد نماینده مردم خرم آباد به طرح برخی مباحث بپردازد.

وی با تاکید بر اینکه احداث راه آهن دورود – خرم آباد دارای مصوبه هیئت دولت است، گفت: آنچه که استاندار لرستان در زمینه اخذ ماده ۳۲ راه آهن مرکز لرستان و عدم توجیه اقتصادی این طرح مطرح کرده مربوط به دو سال پیش بوده است.

ملکشاهی راد ادامه داد: در آن زمان تنها بحث ایجاد راه آهن دورود – خرم آباد مطرح بود که این پروژه توجیه اقتصادی نداشت و برای رفع این مشکل طرح توسعه راه آهن دورود – خرم آباد – پلدختر- اندیمشک به عنوان شاهراه ارتباطی شمال به جنوب کشور مطرح شد که این مسیر مورد استقبال وزارت راه قرار گرفت.

وی یادآور شد: با این اوصاف و پیگیریهای انجام شده وزیر راه و ترابری مجاب شد که در لایحه بودجه سال ۸۹ این پروژه به مجلس آورده شود که در نهایت با حمایت نمایندگان این طرح به تصویب نهایی مجلس نیز رسید.

بحث در زمینه راه آهن لرستان و اتصال مرکز استان به خط آهن سراسری در سفر وزیر راه که برای افتتاح آزاد راه به خرم آباد آمده بود کشیده شد تا خبرنگاران از وی راجع به وعده اش در مورد کلنگ زنی پروژه ریلی دورود – خرم آباد – اندیمشک و زمان تحقق این وعده وزیر سوال کنند.

حمید رضا بهبهانی در این رابطه بازهم با تکرار حرفهای قبلی خود ابراز امیدواری کرد که کلنگ پروژه ریلی دورود – خرم آباد – اندیمشک در سال جاری به زمین زده شود.

وی که در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی لرستان سخن می گفت در این زمینه اظهار داشت: پروژه راه آهن دورود – خرم آباد در انتظار اخذ مجوز از کمیسیون ماده ۳۲ است و پس از کسب مجوز از معاونت راهبردی ریاست جمهوری امید می رود کلنگ آغاز عملیات اجرایی این پروژه در سال جاری به زمین زده شود.

با این اوصاف کلنگ راه آهن لرستان حداکثر باید ظرف ماههای باقی مانده از سال ۸۹ به زمین زده شود تا همه شائبه ها در این زمینه که در اذهان مردم ایجاد شده است پاک شود.

و اما در حال حاضر بزرگترین مشکلی که به نظر می رسد بر سر راه اخذ مجوز ماده ۳۲ راه آهن لرستان وجود دارد برخی اظهارات در مورد عدم توجیه اقتصادی این پروژه است در حالیکه نایب رئیس کمیسون عمران مجلس معتقد است که این پروژه دارای پشتوانه مطالعاتی چندین ساله است.

محمد رضا ملکشاهی راد در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد در سخنانی با اشاره به وضعیت ایجاد راه آهن خرم آباد اظهار داشت: مطالعات ایجاد راه آهن در استان لرستان در سال ۱۳۵۷ انجام شده است.

وی با بیان اینکه از سال ۵۷ تاکنون در این زمینه اقدام خاصی انجام نشده است، خاطر نشان کرد: با وجود گذشت بیش از ۳۰ سال هنوز توفیقاتی در این زمینه حاصل نشده است.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مستندات این موضوع وجود دارد، یادآور شد: از سوی دیگر مطابق برنامه چهارم توسعه باید همه مراکز استانهای کشور به راه آهن متصل شند در حالیکه هنوز با کمال تاسف دولت درمورد استان لرستان به وظیفه خود عمل نکرده است.

وی با بیان اینکه ایجاد راه آهن درود- خرم آباد- پلدختر- اندیمشک جزء مصوبات سفر دوم هیئت دولت به لرستان است، یادآور شد: همچنین برای مطالعه و اجرای این راه آهن در قانون بودجه سال ۸۹ نیز اعتبارات در نظر گرفته شده است.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: همچنین مطالعه و احداث راه آهن دورود – بروجرد ، بروجرد – ملایر، ازنا- الیگودرز- اصفهان نیز در قانون بودجه سال ۸۹ مصوب شده است که این امر از ضرورت اجرایی شدن این پروژه ها حکایت دارد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

یک پاسخ به “مصوبه استانی دولت برای توسعه راه‌آهن لرستان، هنوز اجرایی نشده است”

  1. ناشناس گفت:

    بابا دلت خوشه راه آهن شیراز اصفهان که در آخرای دولت نهم و ایام تبلیغات افتتاح شده هنوز به شیراز نرسیده. و اگه یه روزی یه اصفهانی با قطار بیاد شیراز باید بقیه راه رو مثل آقای بیلی فاک با فیل طی کنه.