لاریجانی : سخنان کدخدائی نظر جنتی بوده نه کارگروه حل اختلاف
چکیده :علی لاریجانی با بیان اینكه نظر كدخدایی نظر جمعبندی شده از سوی كارگروه نبوده است اعلام كرد نمایندگانی كه در این جلسه حضور داشتند به نمایندگی از مجلس از جایگاه تقنین آن دفاع كرده و همچنان هم نسبت به عدم اجرای قانون مصوب مجلس از سوی دولت اعتراض دارند....
سخنان اخیر عباسعلی کدخدایی در مورد مباحث مطرح شده در کارگروه حل اختلاف دولت و مجلس با تذکرات نمایندگان مجلس مواجه شد و رئیسمجلس نیز تاکید کرد : آنچه که کدخدایی مصاحبه کرده نظر جنتی است.
به گزارش ایلنا، درآغاز جلسه علنی صبح امروز مجلس محسن کوهکن نماینده لنجان در مجلس و عضو هیات رئیسه با اشاره به مصاحبه اخیر سخنگوی شورای نگهبان و به استناد بند ۱۱ ماده ۲۳ آئیننامه داخلی مجلس در مورد حفظ شأن و جایگاه آن مجلس، اظهار داشت: بنده با توجه به اینکه سخنگوی هیات رئیسه هستم سوالات و تذکراتی را از سوی نمایندگان دریافت کردم و لذا وظیفه دارم که برای انجام تکلیف آنها را دنبال کرده و مطرح کنم.
وی با اشاره به اینکه چهار نفر از مجلس در کارگروه حل اختلافات دولت و مجلس حضور یافتند، گفت: اگر آنچه از سوی سخنگوی شورای نگهبان مطرح شده نظر نمایندگان حاضر باشد که هیچ؛ اما اظهارات اخیر دهقان پس از مصاحبه کدخدایی نشان داد که آن سخنان در جلسات مورد اجماع نمایندگان دولت و مجلس نبوده است و از لاریجانی میخواهم از حقوق این چهار نماینده تا حدی که صلاح میداند دفاع کرده و نسبت به تنویر افکار عمومی عمل کند.
در پاسخ به این تذکر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اظهار داشت: مطالبی که مطرح شد مربوط به کل مجلس است و باید در مورد آن توضیح داده شود، زیرا آنچه در رسانهها از سوی کدخدایی به عنوان نتیجه کارگروه حل اختلاف میان دولت و مجلس اعلام شده مورد تایید مجلس نیست و نظر دوستان که در این کارگروه حضور داشتند به طور رسمی اعلام شده است.
وی افزود: به نظر نمایندگان بسیاری از دغدغههای آنها در مورد اجرای برخی قوانین بوده است در حالی که هیچ چیزی راجع به این دغدغهها بیان نشده است. برخی برداشتها در این مصاحبه صرفا برداشتهای خود آنها است و ربطی به کارگروه ندارد در حالیکه این یک کارگروه با عنوان بررسی اختلافات دولت و مجلس بوده است.
لاریجانی گفت: اکنون هم احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشها خودش میخواهد طی تذکری توضیحات لازم را ارائه کند زیرا جزو افراد حاضر در کارگروه بوده است.
سپس احمد توکلی در تذکری با استناد به بند ۱۱ ماده ۲۳ آئیننامه داخلی مجلس در مورد حفظ شان وجایگاه مجلس، اظهار داشت: بعد از اینکه آقای رئیسجمهور نامهای خدمت مقام معظم رهبری نوشت و اشکالاتی را بر مجلس وارد دانستند و متقابلا رئیس مجلس نیز نامهای نوشت و اشکالاتی را به رئیس دولت وارد دانست. به استناد قانون اساسی حضرت آقا موضوع را به احمد جنتی دبیر شورای نگهبان ارجاع دادند و قرار شد وی (جنتی) حلقه کارشناسی متشکل از کارشناسان دولت و مجلس تشکیل دهد.
وی یادآور شد: لاریجانی چهار نفر از همکاران یعنی آقایان ابوترابیفرد، باهنر، دهقان و اینجانب را به نمایندگی از مجلس برای این شورا معرفی کردند و از طرف دولت نیز آقایان الهام، عزیزی، میرتاجالدینی و خانم بداغی نیز معرفی شده بودند و از اساتید دانشگاهی نیز سه نفر با سابقه برجسته حقوقی و عضویت در شورای نگهبان در آن حضور یافتند. که از جمله آنها آقایان مهرپور، مدنی و افتخارجهرمی بودند.
نماینده تهران ادامه داد: از شورای نگهبان نیز آقایان علیزاده، کدخدایی و خود آیتالله جنتی در جلسات کارشناسی حضور داشتند که البته در این جلسات آقای الهام اصلا حضور نداشته و آقای عزیزی نیز به خاطر درگیری با برنامه پنجم کمتر شرکت میکرد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به اینکه ۱۸ جلسه کارشناسی و بحث و بررسی در شورا مذکور انجام شد، گفت: در این جلسات تمام اصولی که مربوط به ارتباط مجلس و دولت است مورد بحث قرار گرفت و بیشتر دعاوی مجلسیها در این جلسات تایید شد و به ندرت پیش میآمد که انتقاداتی به طرزکار مجلس وارد شود.
توکلی ادامه داد: در عینحال چند انتقاد هم بود که ما پذیرفتیم .مانند اینکه اگر وزیری مورد سوال واقع میشود او نفر آخر باشد که دفاع کند و نه نماینده سوال کننده. اما ما انتقاداتی را از حق رئیسجمهور برای تذکر دادن به مجلس را نپذیرفتیم و استدلال حقوقی در این مورد داشتیم.
نماینده تهران درمجلس افزود: در این جلسات همچنین در خصوص اینکه رئیسجمهور مصوبات هیات دولت را به مجلس نمیفرستد و اصل ۱۳۸ قانون اساسی را نقد میکند و نام مصوبات را مصممات میگذارد و به مجلس ارائه نمیکند نیز بحث شد و بر روی غلط بودن این مسئله توافق شد و کدخدایی نیز این مسئله را تایید کرد.
توکلی با تاکید بر اینکه فضای عمومی جلسات کارگروه بنا بر رایگیری یا جمعبندی نبود، یادآورشد: در این جلسات بنا بود که نظرات دو طرف عنوان شود و اعضای محترم شورای نگهبان اگر به نظری رسیدند آن را به جلسات شورای نگهبان ببرند و اگر شورای نگهبان بعد از بررسی ملاحظه کرد اصلی از قانون اساسی ابهامی دارد که موجب اختلاف میشود و نیازمند تفسیر است، آن تفسیر را ارائه کند تا رفع اختلاف شود.
وی ادامه داد : از این رو حتی گاهی که حضرت آیتالله جنتی صحبت میکردند و عنوان میکردند که این جمعبندی است، ما اعتراض میکردیم که این صحبتها جمعبندی جلسه نیست ، زیرا اگر قرار بود جمعبندی شود در اکثر قریب به اتفاق جلسات نظر مجلس تایید میشد.
وی با تاکید بر اینکه جلسات برای توافق و تفاهم بیشتر میان مجلس و دولت بسیار مهم و سازنده بود، تصریح کرد: ما موافق و تسلیم قانون اساسی هستیم. اما در نهایت چون جمعبندی نهایی امکانپذیر نبود آیتالله جنتی فرمودند که شما چهار نفر نظراتتان را مکتوب کنید و حاصل نظراتان را رئیس مجلس رسما به من ارسال کند و از دولت هم میخواهم رسما نظراتشان را مکتوب کند و ارسال نماید که شورای نگهبان هم نظرات خود را تهیه و مجموع آنها را خدمت رهبری تقدیم کند تا ایشان طبق موقعیت شرعی و قانونی براساس اصل ۵۷ هر دستوری دارند اجرایی کنیم.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه نظراتمان را در ۲۰ صفحه مکتوب کردیم و لاریجانی به جنتی فرستاد، گفت: دیروز در سایت خانه ملت این مکتوب منتشر شد که از همکاران میخواهم این گزارش را که ازادله خیلی قوی از نظر حقوقی در دفاع از مجلس برخوردار است، حتما بخوانند.
وی با بیان اینکه نظرات دولت در این مورد هنوز ارائه نشده است، گفت: آیتالله جنتی هم نظراتشان را ارائه دادند و آنچه که آقای کدخدایی به عنوان جمعبندی نظرات کارگروه بیان کردند تنها نظرات آقای جنتی بود که ایشان هم در نامهشان آن را به کارگروه نسبت ندادند.
توکلی گفت: کارگروه نه جمعبندی داشت و نه رایگیری کرد . بلکه نظرات ما در دفاع از موقعیت مجلس به عنوان نهاد قانونگذاری کشور این بود که جایگاه مجلس جایگاه تفوق قانونی بر قوای دیگر دارد و رئیسجمهور نقش تعیینکننده و محترمی دارد ، اما در برخی امور اجازه دخالت ندارد.
سپس محمد کریم شهرزاد نماینده اصفهان در مجلس در اخطار قانون اساسی مستند به اصل ۱۱۰ گفت: رفع اختلاف قوای سه گانه از شئونات رهبری و موضوعیت این بحث که در جلسه علنی مطرح شد ،ناشی از اختلافات پیش آمده بین دولت و مجلس است که باید از رهبر معظم انقلاب کسب تکلیف شود.
وی افزود: گزارش این جلسات باید پس از تایید رهبری منتشر شود و پیش داوری از جلسات هیچ وجهی ندارد و اگر نتیجهای گرفته شد باید به تنفیذ رهبری برسد و سپس اعلام شود.وی تاکید کرد: قوای مختلف پس از تایید رهبری از نظر تبعیت میکنند و آن را عملیاتی خواهند کرد.شهرزاد با بیان اینکه اگر اختلافی نبود میان مجلس و دولت که اساساً این مسائل پیش نمیآمد و به رهبری ارجاع نمیدادند و ایشان نیز دستور عملی در این زمینه نمیدادند .
در پاسخ به وی علی لاریجانی اظهار داشت: حال که این اتفاق افتاده بایستی با نظر ایشان حل اختلاف انجام شود و این در حالی است که مصاحبه سخنگوی شورای نگهبان نظر خود آقای جنتی است و مجلس نظراتش را مکتوب ارائه داده است و آنچه که کدخدایی مصاحبه کرده نظر جنتی است.
وی ادامه داد: مجلس نظراتش را به صورت مکتوب ارائه کرده و آنچه در مصاحبه آمده نظر مجلس نیست اشکال این است که آنها نظر خودشان را به جای نظر کارگروه اعلام کردهاند.
سپس حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان در مجلس در اخطار قانون اساسی مستند به اصل ۱۱۰، گفت: چون این موضوع از سوی مقام معظم رهبری به آیتالله جنتی ارجاع شده است و کارگروهی نیز پس از سخنان رهبری تشکیل شد، باید نتیجه به استحضار رهبری رسیده و تنفیذ شود زیرا اساسا اگر موضوع مربوط به اصلاح قانون و سیاستهای کلی کشور باشد باید به بخشهای مختلف ارجاع شود و تکلیفش روشن شود و در غیر این صورت حکم حکومتی است که فصلالخطاب آن رهبری است. وی افزود: این موارد که از سوی کارگروه مطرح شده قبل از اعلام رهبری قابل استناد نیست.
فولادگر همچنین بر اساس بند ۱۱ ماده ۲۳ آئیننامه داخلی مجلس خواست؛ نحوه خبر رسانی مطبوعات از سوی هیات رئیسه مورد نظارت قرار گیرد. سپس چند نفر از نمایندگان درخواست بیان تذکر داشتند که لاریجانی گفت: اگر تذکرات ادامه یابد تذکرات تا ظهر به طول میانجامد و به مواد برنامه پنجم نمیرسیم.
درعینحال حسن نوروزی نماینده رباط کریم در مجلس پس از اصرارهای زیاد موفق به بیان تذکر خود شد و مستند ماده ۱۸۲ آئیننامه داخلی مجلس،گفت: روز میلاد امام هادی و در آستانه عید غذیر اصلا توقع نداشتیم شما با عنوان رئیس مجلس و توکلی به عنوان رئیس مرکز پژوهشها به این مسائل بپردازید در صورتیکه براساس آئیننامه اگر تخلفی مربوط به جلسهای انجام شود ظرف سه دقیقه آن را تذکر دهید این مطالبی که مطرح شد اصلا به برنامه مجلس و برنامه پنجم ربطی نداشته است و مربوط به اخبار رسانهها بود.
وی با انتقاد از رئیس مرکز پژوهشهای مجلس رئیسکمیسیون تلفیق و رئیس مجلس گفت: آیا این عیدی است که به مردم میدهید ما باید با وحدت و یکپارچگی دعوت کنیم .
وی خطاب به اصولگرایان گفت: باید وحدت بیشتری داشته باشیم. اصلاحطلبان بدانند که ما همواره متحد هستیم و این درست نیست که در آستانه عید غدیر خم چنین موضوعی را مطرح کنیم که موجب شکاف شود.
لاریجانی نیز در پاسخ به وی تاکید کرد: تذکراتی که مربوط به دستور نبوده است اما من که رجالالغیب نیستم که بدانم نمایندگان چه چیزی را میخواهند مطرح کنند. وی افزود: پس از اینکه تذکرات نیز مطرح میشود بنده باید به آن پاسخ دهم و برای اینکه مسائل روشن شود به آنها پاسخ دادهام و این به معنی تخلف نیست.
وی افزود: موضوعی که مطرح شده به دلیل اینکه نتیجه کارگروه نبوده است و نمایندگان باید این موضوع را بدانند که نظر مجلس نیست و شفاف شود، درمجلس مطرح کردم.
لاریجانی گفت: مجلس باید به این موضوع میداد که نتیجه کارگروه کامل نظرات مجلس نبوده و نمایندگان نیز حق دارند در این مورد تذکر دهند.
فعلا که با نظر جنتی یه نفر شده رییس دولت و نظرش بر نظر سی چهل میلیون معترض تحمیل شده
سلام.
تفسیر شخصی من؛ این است که جناب دکتر کدخدایی، احیاناً قصد داشتهاند با رسانهای کردن نظر، و اعلام آن به جای نظر کارگروه، Sign و نشانهای بدهند.
۱) به مجلس، که ما نظرمان را زودتر گفتیم و شما هر واکنشی بدهید؛ چندان موثر نخواهد بود.
۲) به دولت، که سمعا و طاعتاً هر چه امر فرمودید، اجرا شد و مجلس را چنان پیچاندیم که …. .
۳) توپخانهی تخریبی رسانهای و مبلغان و حامیان که اکنون مخالفان و اصلاحات و سبز و زمین و آسمان و ریسمان در یک توطئه، خلاف نظر کارشناسی یک مرجع رسمی حل اختلاف، دودوزهبازی کرده و “فتنهی جدیدی” پدید آید، چه فتنهای برای هرکه با «محمودخاناینا» مخالفتی کند یا نقدی داشتهباشد یا روی چشم؛ اَبرویی ببیند!!! کور شود و ….. چه و چه.!
تا خداوند دانای ضمایر چه دانند و چگونه بر ما رحم آورند.
خدایا ، تشرع این آقایان مارو کشته
جناب آقای لاریجانی اگه نوبتی هم باشه نوبت شماست ! نتیجه سکوت دربرابر ظلم آن هم از طرف خانه ملت
ظلم وستم بزرگی است به کشور و مردم و دین …. و بدانید خداوند بتمام اعمال و کردار همه آگاه است