لطفالله میثمی: امام درباره حجاب با آیتالله طالقانی همنظر بود
چکیده :مشرب فکری امام و آقای طالقانی بسیار به هم نزدیک بود.آقای دعایی نقل می کند آقا مصطفی خمینی در نجف در حال تدوین تفسیر قرآن بود.امام به ایشان توصیه می کنند که پرتویی از قرآن آقای طالقانی را مورد توجه قرار دهد. آقای دعایی می افزایند من ندیدم امام کتابی را اینگونه به صورت مطلق تاییدکنند. اصولا مراجع کتابی را به صورت کامل تایید نمی کنند مگر اینکه با همه موارد طرح شده در کتاب هم نظر باشند. این تایید امام نشان از اشتراک فکری زیاد این دو فقیه بوده...
نشریه «نسیم بیداری» در شماره آبان ماه خود گفت و گوی مفصلی را با لطف الله میثمی درباره سیره عملی و نظری مرحوم آیت الله طالقانی انجام داده است.
به گزارش خبرآنلاین لطف الله میثمی در این مصاحبه گفته است: لفظ پدر را گروه رجوی مطرح کرد. به نظر می رسید آنها از این لفظ به این سبب استفاده کردند که رابطه خود آقای طالقانی را رابطه ای عاطفی بدانند و سخنان وی را در حد توصیه های خیر خواهانه پدر دانسته، خود را ملزم به اجرای آن ندانند. این اواخر مسعود رجوی در یک محفلی گفته بود. آقای طالقانی دارد موی دماغ ما می شود. زیرا در سه مورد استراتژیک با ما مخالف است.
وی در خصوص این سه مورد توضیح داده: نخستین موردحمله به مارکسیزم بود. در آن زمان آقای طالقانی در نماز جمعه تاکید کرده بود مگر مارکسیست ها دست هایشان پینه بسته که سنگ کارگران را به سینه می زنند. دومین مساله اختلافی بحث کردستان بود. مجاهدین و برخی گروه های مسلح کرد با هم اتحاد استراتژیک داشتند در مقابل آقای طالقانی تاکید کرده بودند که اگر این مساله حل نشود من و آقای خمینی بر تانک سوار می شویم و به سرکوب اغتشاشات می رویم.ایشان معتقد بود که اگر این بحران ادامه یابد از انقلاب و ایران چیزی نمی ماند. سومین مساله اختلافی نیز آیت الله خمینی بود. در حالیکه مجاهدین نسبت به ایشان دشمنی داشتند، اما آقای طالقانی به شدت به ایشان علاقه داشت.
میثمی در رابطه با رابطه امام (ره) و آیت الله طالقانی نیز توضیح داده: مشرب فکری امام و آقای طالقانی بسیار به هم نزدیک بود.آقای دعایی نقل می کند آقا مصطفی خمینی در نجف در حال تدوین تفسیر قرآن بود.امام به ایشان توصیه می کنند که پرتویی از قرآن آقای طالقانی را مورد توجه قرار دهد. آقای دعایی می افزایند من ندیدم امام کتابی را اینگونه به صورت مطلق تایید کنند. اصولا مراجع کتابی را به صورت کامل تایید نمی کنند مگر اینکه با همه موارد طرح شده در کتاب هم نظر باشند. این تایید امام نشان از اشتراک فکری زیاد این دو فقیه بوده است.
این فعال سیاسی در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد: امام درباره حجاب هم همنظر با آقای طالقانی بودند. در پاریس به یادداریم که خانم ها با روسری و شلوار در محل اقامت امام حاضر می شدند. سودابه سدیفی با همان گونه حجاب برای امام روزنامه می خواندند و امام هم انتقادی به آنها نداشتند. آقای طالقانی می گفتند حجاب خانم اندیرا گاندی و وزانت او چه ایرادی دارد. خانم ها می توانند حجابی مثل ایشان داشته باشند. ایشان روسری را کافی می دانستند.
وی افزود: به یاد دارم که آقای طالقانی به من گفت من در هر بحثی که با ایشان داشتم متوجه شده ام نظر ایشان درست بوده است.در حال حاضر نیز ایشان نسبت به خطر مارکسیست ها بسیار حساس شده اند در حالیکه من این خطر را جدی نمی دانم. در آخرین دیداری که با ایشان داشتم ایت الله طالقانی تصریح کردند که تنها دلیلی که من تا کنون رابطه خوبی با مجاهدین دارم و برخی مواضع انها را تایید می کنم این است که نمی خواهم آنها به خانه تیمی بروند.
میثمی در رابطه با سازمان مجاهدین خلق گفت: هرچند که مجاهدین حرف شنوی چندانی از ایشان نداشتند اما فکر می کنم در صورت ادامه حیات آن بزرگوار، تا حدود زیادی خشونت ها کاهش می یافت. بدین صورت که ایشان نمی گذاشتند که مجاهدین خلق وارد فاز مسلحانه شوند. در صورتیکه اختلافات مسعود رجوی و آیت الله طالقانی نیز آشکار می شد بخش عمده ای از بدنه مجاهدین ریزش پیدا می کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش یاد آور شد: سید قطب از رهبران فکری اخوان المسلمین بود که در ده سال زندان خود با وجود دیسک کمر تفسیر قرآن بزرگی را به رشته تحریر در اورد. وی دیدگاه ویژه ای داشت مثلا معتقد بود ناسیونالیسم، امپریالیسم وصهیونیسم هم ارز هستند. این فرد به سبب اقدام برای ترور جمال عبد الناصر به زندان افتاد و سپس با فرمان ناصر اعدام شد. زندانیان زندان قصر می خواستند برای وی مراسم یادبود برگزار کنند اتقاقا اعضای نهضت از جمله آقای بازرگان نیز با این طرح موافق بودند. در این میان تنها کسی که به مخالفت با این امر پرداخت آیت الله طالفانی بود. ایشان تاکید داشتند هرچند که سید قطب مفسر قرآن است اما بار مبارزات ضد اسرائیلی بردوش عبدالناصر است و اقدام سید قطب اشتباه بوده و نباید مورد تجلیل قرار بگیرد.
روح آن دو بزرگوار شاد
درود برسید برزگوار حضرت ایه ا…طالقانی روحش شاد.
مصاحبه جالبی بود
پس چرا حجاب اجباری شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
dorode khodavand mehraban bar hameh azadegan jahan v lanat khoda bar rajavi v hameh kasani ke ba amale zshteshan javanani hamchon ma ro be dame in gorohe palid alabteh dar haman zamani ke ayatolah taleghani rahamtolah ba omide hedayate anan az anan defa mikardan.v ma ke motasefaneh dor bodim az tahlilha v tajrobeh aan bozorgan.khodvand hameh ma ro bebkhsheh v ageh liyaghat nadarim zodtar in sara ro veda konim!!inshalh ke khod faraje bozorgist!!
واقعیت این است که ما بعد از روشنگری هائی که دینکار آقای مصباح یزدی در مورد دروغ گفتن کردند یک مقداری (با کمال تاسف) اعتمادمان نسبت به امام (ره) سلب شده است. آقای مصباح یزدی فرمودند طبق نظر اسلام دروغ گفتن در مواقع نادر ولی ضروری نه تنها حرام نیست بلکه لازم هم میباشد و لذاست ما الان نمیدانیم که نظراتی که امام پیش یا در اوایل انقلاب مطرح کردند – مثلا “جمهوری” اسلامی نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد – یا جمله معروف ایشان که “میزان رای ملت است” واقعا نظر مبارک ایشان بوده است و یا صرفا برای جلب آراء مردمی در آن موقع و به خاطر تامین مصلحت بزرگتری مطرح شده است. در شرایط کنونی از لحاظ نظری دیگر سنگ روی سنگ بند نیست چرا که تازه فهمیده ایم در صورت ضرورت حتی میتوان نسبت به مردم بیگناه هم “بهتان بست” و آنان را نزد مومنین بی آبرو کرد. البته این بی آبرو کردن با این نیت باید باشد تا مومنین را از تحت تاثیر قرار گرفتن در مقابل منحرفین حفاظت و نگهداری بکند. واقعا دیگر نمیدانیم به چه چیز یا چه کسی میتوان اعتماد کرد چون ظاهرا هر کسی به تشخیص خود میتواند دروغ گفته و بهتان ببندد. مسئول این اوضاع نابسامان کیست؟
برادر عزیز (ناشناس) مطمئن باش خداوند هیچگاه دروغ گفتن و یا بهتان زدن را در هیچ شرایطی مجاز ندانسته اند. اگر انسان نادانی چنین خزعبلاتی را مطرح کرد چه ربطی به امام بزرگوار ما دارد که هیچگاه دروغ نگفت و به هیچکس اجازه نداد چنین تفکری را مطرح کنند و هیچگاه مردم را فراموش نکرد.
حتما در ماجرای پایان جنگ و قبول قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران که حضرت امام از آن به نوشیدن جام زهر تعبیر فرمودند شنیده اید که بعضی از یاران پیشنهاد کردند که کوتاه آمدن ایران و پذیرش آتش بس به نام آنان انجام شود و بعدا امام اعلام کنند که اینکار بدون هماهنگی با وی انجام شده است… اما ایشان همچون همیشه گفتند اگر قرار است تصمیمی بگیرم خودم مسئولیت آن را می پذیرم و نباید وجهه کسی در این میان آسیب ببیند…
مقایسه کنید این انسان را و آن انسان را…این اسلام را و آن اسلام را…
و خواهشا نام هر کس و ناکسی را کنار نام امام عزیز نیاورید.
طالقانی از مردانی بود که بودنش واسه خیلیا گرون تموم میشد.روحش شاد