محمد هاشمی: جریان اصلاح طلب همچنان نفوذ مردمی دارد
چکیده :جريان اصلاح طلب از زمان شكل گيري از ضريب نفوذ مردمي برخورداري بوده است و بر اساس نظر سنجيهاي كه تا به حال انجام شده و ميشود، اين جريان از همان نفوذ مردمي كه از ابتداي تشكيل برخوردار بوده است، برخوردار است و تغيير جدي در آن حاصل نشده...
محمد هاشمی، ریشه مردمی، شرایط زمانی، مباحث حکومتی، محدودیتها و فضاهایی که در حکومت ها به وجود میآید را از عواملی برشمرد که بر اساس آن میتوان درباره سرنوشت و آینده گروههای مدنی پیش بینی کرد.
به گزارش ایسنا، این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این مطلب، اظهار کرد: در مورد بحث محدودیتها و فضاها نمیتوان اظهار نظر کرد، چرا که سیاستمداران کشور ها راجع به این مسائل تصمیم میگیرند پس با توجه به اینکه گاهی روشهای تبعیض و یا روش عدالت و تبادل در پیش گرفته میشود،شرایط متفاوت خواهد بود.
وی با ابراز اینکه به لحاظ نفوذ مردمی، جریان اصلاح طلب از روز تشکیل تا به حال افول نداشته است، تصریح کرد: جریان اصلاح طلب از زمان شکل گیری از ضریب نفوذ مردمی برخورداری بوده است و بر اساس نظر سنجیهای که تا به حال انجام شده و میشود، این جریان از همان نفوذ مردمی که از ابتدای تشکیل برخوردار بوده است، برخوردار است و تغییر جدی در آن حاصل نشده است.
هاشمی در ادامه با بیان اینکه اینکه جریان اصلاح طلب در بطن جامعه ریشه دارد، گفت: با توجه به اینکه مردم همچنان نسبت به امام (ره) خاطره خوش دارند، پس جریانی که در جامعه نهادینه میشود آینده مردمی اش روشن است و میتواند همین وضعی را که دارد، حفظ کند.
وی با تاکید بر اینکه باید با جریانهای مدنی ریشهای برخورد کرد، یادآور شد: در سال ۶۴ یا ۶۵ بعد از مجلس دوم، گروهی به نام روحانیون مبارز که عمدتا از افرادی که در دفتر حضرت امام (ره) فعال بودند و زمینه و عقبه انقلابی و مبارزاتی داشتند، نسبت به جریانی با عنوان، روحانیون مبارز اعلام موجودیت کردند تا در انتخابات سوم شرکت کنند و حضرت امام هم فعالیت این تشکل را تایید کردند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در گذشته روحانیت یک سازمان با نام روحانیت مبارز داشت که سابقه آن به قبل از انقلاب بر میگردد و همچنان فعالند،اظهار کرد: امام (ره) فعالیت روحانیون مبارز را تایید کردند و فرمودند رقابت در انتخابات و صحنههای کشور مفید است و مبنا را به رقابت گذاشتند و نه تفرقه، چرا که باید سلایق متفاوت در یک جامعه حضور داشته باشند و فعالیت کنند.
وی افزود: جریانهای سیاسی که بعدها در کشور تشکل میشدند، به تدریج ۳ شاخه پیدا کردند، یکی شاخه اصولگرا که جریان فکری وابسته به روحانیت مبارز بود که امروز به آنها اصولگرا میگویند، اما در بستر زمان عناوین دیگر هم داشتند و دومی، جریان اصلاح طلب است که با تاسی به روحانیون مبارز تشکیل شدند و جریان سوم، اعتدال گرا است که عموما از اندیشههای آیت الله رفسنجانی پیروی میکنند.
هاشمی همچنین در پیش بینی اینکه اصلاح طلبان در آینده چه سرنوشتی خواهند داشت، خاطرنشان کرد: نمیتوان پیش بینی کرد و این امر بستگی به شرایط سیاسی، آزادیها و نحوه برخورد با گروههای مختلف در صحنههای گوناگون خواهد داشت.
وی افزود: از جهت نفوذ مردمی، جریان اصلاح طلب مثل دو جریان دیگر از ضریب نفوذی در جامعه برخوردارند و ضریب نفوذشان نسبت به زمان تشکیل فراز و نشیب داشته است، اما از بین نرفته است و در همان حد و حدود وجود دارد.
مگر شک داشتید جناب هاشمی؟ اصلاح طلبی حتی در بهترین حالات و شرایط یک سیاست مقبول و خدا پسندانه است تا چه برسد به شرایط کنونی که هیچ چیز سر جای خودش نیست. تنها مستبدین خودمحورند که با اصلاح امور مخالف اند. کسانی که حتی طرح ایده اصلاحات را برنمیتابند و به طور غیر مستقیم آنرا انتقادی به شرایط موجود و در نتیجه سیاست های خود میدانند. هر نظامی هرگاه اصلاحات را به کناری نهاد و به وضعیت موجود خود راضی شد اولین قدم را در انحطاط خود بر داشته است. هیچ موقع نمیتوان و نباید به شرایط موجود راضی بود و ایده اصلاح امور را به کناری گذاشت. آنهائی که اصلاح طلبی را به “دشمنان” نسبت دادند و منتقدین مشفقی را که برای بهبود اوضاع و رفع نابسامانی ها نظر میدادند “ستون پنجم دشمن” قلمداد کردند و به جای به جان خریدن نظرات آنان و عملیاتی کردن بهترین گزینه ها از داغ و درفش و داروغه و دار برای مقابله با آنان استفاده کردند در اولین مرحله به خود و تاریخ زندگی خود خیانت کردند بعد به اسلام و ملت ایران. اگر بهتر میدانستند کار دیگر و سیاست دیگری پیش میگرفتند. ولی چاره چیست که فراتر از عضو شامه نمیبینند و روزگار از امروز به فردا میگذرانند و دل خود را به مجیز این و آن خوش کرده اند.