سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » وزیر ارشاد: بی بی سی فارسی بیاید تهران...

وزیر ارشاد: بی بی سی فارسی بیاید تهران

چکیده :حسيني صدور مجوز براي شبكه‌هاي العربيه و بي‌بي‌سي فارسي را ناشي از نگاه مثبت دانست و گفت: درمورد بي‌بي‌سي فارسي و العربيه نگاه ما نگاه مثبتي است كه بيايند فعاليت كنند. همين حالا 122 دفتر در تهران داريم كه خبرنگاران در آنجا ساكن...


نشست رسانه‌ای وزیر ارشاد به مناسبت هجدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی برگزار شد.

در این نشست سیدمحمد حسینی(وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، بهمن دری(معاون فرهنگی ارشاد) و محمد اللهیاری(مدیر اداره کتاب) حضور داشتند. در این نشست برخی محورها درحوزه هدفمندی یارانه‌ها و روند صدور مجوزها مورد بررسی قرار گرفت.

حسینی درباره هدفمند شدن یارانه کتاب و کاغذ گفت: ما تأکید داریم جزییات بحث هدفمند شدن یارانه را دوستان رسانه انجام دهند تا خبررسانی صورت بگیرد. امیدوارم خانواده‌ها هم سهمی از یارانه را به محصولات فرهنگی اختصاص دهند.

وی درمورد خرید کتاب توسط ارشاد نیز گفت: هیأتی وجود دارد که کتاب‌ها را برای مطابقت با موازین خاص و خرید ارزیابی می‌کند.

دری نیز در این‌باره افزود: ما آیین‌نامه‌ی خرید کتاب از ناشران را منتشر کرده‌ایم و می‌توان به آن مراجعه کرد.

وی همچنین درباره‌ی دویست و هشتاد و پنج کتاب توقیفی گفت: ما معتقدیم در اداره‌ی کل کتاب؛ کارها بایستی به‌صورت چابک اقدام شود و صدور مجوز تسریع گردد. بعضاً دیده می‌شود دوستان کتاب‌هایی را که ارائه می‌دهند؛ پیگیری نمی‌کردند.

ما با بیش از ششصد ناشر جلسه‌ی حضوری برای تسریع در کار مجوز تشکیل دادیم. برخی از نویسندگان مدعی می‌شوند کتابهایشان در ارشاد مانده است و ما پس از پیگیری می‌بینیم ایشان هیچ کتابی به ارشاد ارائه نداده‌اند.

حسینی نیز صدور مجوز برای شبکه‌های العربیه و بی‌بی‌سی فارسی را ناشی از نگاه مثبت دانست و گفت: درمورد بی‌بی‌سی فارسی و العربیه نگاه ما نگاه مثبتی است که بیایند فعالیت کنند. همین حالا ۱۲۲ دفتر در تهران داریم که خبرنگاران در آنجا ساکن هستند.

شبکه‌ی العربیه هم درخواست‌هایی داشته است و ما از آن حمایت می‌کنیم البته ایشان نباید صرفاً به مباحث سیاسی اکتفا کنند.

حسینی با اشاره به اینکه برخی از خبرنگاران در حوادث سال گذشته در جاهای خاص فعالیت کرده بودند، افزود: این فعالیت‌ها در حوزه‌ی اختیارات این خبرنگاران نبوده است.

وزیر ارشاد درباره تشکیل کارگروه کتاب نیز گفت: دولت کارگروه کتاب را تصویب کرده است اما هنوز فرصتی نشده تا اعضای را مشخص کنند. در حوزه‌ی سینما مدتی بود که دوستان کار کرده بودند و مجموعه‌ای از اعضا را هم درنظر گرفته بودند که رئیس‌جمهور هم اعتباراتی را به آن تخصیص داد.

آمار دقیق سرانه‌ی مطالعه، بحث دیگری بود که وزیر ارشاد درباره‌ی آن گفت: این مأموریت را به‌ عهده‌ی کتابخانه عمومی کشور گذاشته‌ایم و سرانه‌ی مطالعه سال گذشته درمورد کتابهای غیردرسی هجده دقیقه در روز اعلام شد.

دری به ارائه‌ی جزئیاتی از برنامه‌های معاونت فرهنگی پرداخت و گفت: سیاست ما گفته‌ی مقام معظم رهبری است. اگر فرهنگ کتابخوانی را ترویج کنیم؛ بخش عمده‌ی رسالت فرهنگی خود را انجام داده‌ایم.

حسینی در پاسخ به ایلنا که از ماجرای استعفا یا ابقای محمدعلی رامین در سمت معاونت مطبوعاتی ارشاد و اخباری که هر روز به گوش می‌رسد، به گفتن این جمله اکتفا کرد که: آقای رامین این روزها در سفر مبارک حج به سر می‌برد.

بهمن دری نیز سوال دیگر درباره وضعیت مجوزها و اینکه آیا ارشاد در دادن مجوزهای کتاب به ناشران و نویسنده‌های به‌خصوصی حساسیت دارد و برای نمونه اخیراً زوال کلنل اثر محمود دولت‌آبادی و نیز مجموعه گفتگوهای سیمین بهبهانی بدون اینکه دلالت سیاسی خاصی داشته باشند، در ارشاد مانده‌اند، چنین گفت:

در رابطه با تشکل‌ها و ناشران چه خصوصی چه دولتی ما سیاست‌هایمان را به‌طور شفاف گفته‌ایم و تأکید کرده‌ایم هر گروهی که در حوزه‌ی فرهنگی به ما نزدیک باشد؛ مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

درعین حال گروهی که اهدافشان با اهداف کلان نظام جمهوری اسلامی همخوانی نداشته باشد، ازسوی ما مورد حمایت قرار نمی‌گیرند.

وزیر ارشاد در تشریح برنامه‌های وزارت ارشاد در هفته کتاب نیز گفت: هفته کتاب موقعیتی برای کتابخوانی کشور است و امسال از مدارس تا زندان‌ها در این هفته شاهد برنامه‌های متنوعی خواهند بود.

وی، تعداد این فعالیت‌ها را پانصد عنوان و تنوع آنها را از مسابقات گرفته تا جلیل از خادمان و فعالان حوزه کتاب درنظر آورد.

حسینی افزود: در خارج از ایران رایزن‌های ما برنامه ¬هایی دارند و با ایرانی‌های مقیم خارج از کشور هم هماهنگی‌هایی انجام شده است.

حسینی تأکید کرد: هفته کتاب از روز یکشنبه(۲۳ آبان) آغاز خواهد شد و مطابق معمول هفت روز ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه هرکدام از این هفت روز نامگذاری شده‌اند، افزود: برای هرکدام از این روزها شعاری درنظر گرفته شده است. برای نمونه روز یکشنبه به نام کتاب قرآن و عترت پدیدآورندگان و خادمان نشر نامگذاری و شعار آن وحدت حول محور قرآن و عترت درنظر گرفته شد. به همین منوال روز چهارشنبه؛ روز کتاب در حوزه دانشگاه و تولید علم نامگذاری و شعار آن بصیرت و مقابله با جنگ نرم عنوان شد.

وزیر، برخی از وزارتخانه‌ها و نهادهایی را که در هفته کتاب مجری برنامه‌های این هفته خواهند بود؛ به شرح ذیل اعلام کرد: اتحادیه ناشران قرآنی، اداره کل زندان‌های استان تهران، اداره کل مجامع تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، انجمن فرهنگی ناشران بین‌الملل، انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، مؤسسه خانه کتاب، سازمان تربیت بدنی و…

حسینی، با اشاره به اینکه معاونت فرهنگی ارشاد سعی کرده از همه فعالیت‌ها درخصوص هفته کتاب حمایت کند، تعدادی از این فعالیت‌ها را بدین ترتیب اعلام کرد: نمایشگاه یاد یار مهربان با حمایت شهرداری، نمایشگاه تخصصی کتاب‌های دانشگاهی، نشست فرهیختگان ادیان توحیدی(با موضوع هتک حرمت به اعتقادات و مقدسات دینی)، برگزاری نشست کتاب پیوند میان ملت برگزاری نمایشگاه کتاب در صد کارخانه بزرگ کشور، تقدیر از برندگان جایزه کتاب با این توضیح که برنده کتاب سال جایزه‌اش را در ده فجر از رئیس جمهور خواهد گرفت، برگزاری نهمین جشنواره کتاب و رسانه‌ی ملی، نخستین دوره مسابقات مصحف شریف(بررسی کتاب‌های قرآن چاپ شده برای انتخاب بهترین چاپ از کلام الله مجید)، آیین بزرگداشت نسخ خطی، هفدهمین دوره کتاب سال دانشجویی، جشنواره مطالعات قرآنی کشور، همایش ملی نشر، زنگ کتاب و کتابخوانی در مدارس کشور، چهارمین جشنواره کتاب سال دانش‌آموزی، رونمایی از پوسترها و تمبرهای مختلف به مناسبت هفته کتاب و…

در ادامه‌ی جلسه؛ دری(معاون فرهنگی ارشاد) درباره‌ی علت تاخیر در انتخاب دبیرهای جوایز دولتی گفت: دبیر هرچند دیر انتخاب شده است اما در سالهای آتی در فرصت مناسب‌تر و بهتری این کار را انجام خواهیم داد.

وی افزود: دبیر جایزه کتاب سال ارشاد، دبیر جایزه جلال، پروین اعتصامی و کتاب فصل هم هست.

وی، حمیدزاده را به‌عنوان دبیر این جوایز در سالجاری اعلام کرد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۵ پاسخ به “وزیر ارشاد: بی بی سی فارسی بیاید تهران”

  1. مشقاسم گفت:

    بابام جان مقصود این بابا آنست که بی بی سی بیاید تهران، تا ما او را مثل تلویزیون حاج عزت آقا ضرغامی بی آبرو کنیم ودیگر کسی این تلویزیون را تماشا نکند. برای چه مانده لندن با آن مخارج گران.

  2. ویشاسم گفت:

    قراره خبرنگار بی بی سی فارسی روهم به اتهام جاسوسی بگیرید وببرید ناکجاآباد؟

  3. سرباز میرحسینم گفت:

    حتما باید با آقای رامین و شبکه خبر و آقای ضرغامی هم هماهنگ باشد تا از زندان اوین سر در نیاورد

  4. ناشناس گفت:

    در متن کجا راجع به BBC حرف زده ؟!!!

    • سمیه .تهران گفت:

      حسینی نیز صدور مجوز برای شبکه‌های العربیه و بی‌بی‌سی فارسی را ناشی از نگاه مثبت دانست و گفت: درمورد بی‌بی‌سی فارسی و العربیه نگاه ما نگاه مثبتی است که بیایند فعالیت کنند. همین حالا ۱۲۲ دفتر در تهران داریم که خبرنگاران در آنجا ساکن هستند.

  5. 349 گفت:

    این کار باعث راه بندون می شه چون کسی دیگه جرات نداره از چند صد متری دفتر بی بی سی رد بشه و ترافیک این قسمت می افته روی خیابونهای اطراف !!!!! وای نه بابا محض رضای خدا نخواستیم همین مونده نه تنها جرم اخلال در ترافیک موضوع اعلام جرم تمامی سبزها بلکه جاسوسی برای بی بی سی به برچسبامون اضافه بشه

  6. میثم ایرانی گفت:

    امیدوارم بی بی سی رو خر نکنن، صادق صبا پاش برسه اینجا سرنوشتی بهتر از اون بلاگر حامی احمدی نژاد که حالا باید ۱۷ و نیم سال بره زندان آب خنک بخوره نداره، مواظب باشید، کلا بازی دوست دارن این عزیزان، خود دانید

  7. اندیشه سبز گفت:

    چقدر جالب ….جناب شکوری راد به جرم مصاحبه با بی بی سی فارسی راهی زندان میشه …..جناب باقی به جرم مصاحبه با ایت الله منتظری که خداوند روحشان را قرین رحمت کند و پخش آن از تلویزیون بی بی سی فارسی روانه زندان میشه …..صادق صبا رو هم بیاد گروگان بگیرید تا رسانه ی فتنه گر رو به خوبی مجازات کنید

    البته بی بی سی فارسی پس از اون پارازیت ها تغییر رویه داده و این ملموسه حتی در میان برنامه ای یکی از مسئولین تحریریه اذعان می کنه برخی در ایران تصور میکنند ما صدای اوپزیسیسون در ایران هستیم در حالیکه اینطور نیست

    بی بی سی فارسی شبکه ای که اولین بار تصاویر کوی دانشگاه رو نشون داد حال رسانه ای به ظاهر بی طرف شده …..اگر بی بی سی کارمندانش رو دوست داره باید قید حضور در ایران رو بزنه  

    • ناشناس مسلمان گفت:

      بله … بله
      بى بى سى وقتى پرده از واقعیات بر مى‌داره، میشه امریکایى و خودفروخته و کافر.
      حالا چى شده که آقایون به فکر دعوت از بی بى سى افتادن؟ ! ؟‌ !
      نکنه یه افتضاح جدید به بار آوردین و میخواین بیدازین گردن خبر گزارى استکبار؟
      بله، همینطوره. شماها به قول آقایون میخواین بى بى سى و بقیه رو لجن مال کنین، ولى کور خوندین… اونا ۱۰۰ ساله که دنیا رو دارن تغذیه میکنن. از شما تازه به دنیا رسیده‌ها رو دست نمیخورن.
      اللهم عجل لولیک الفرج

  8. ناشناس گفت:

    بی بی سی بی طرفیت را حفظ کن . تنها تلویزیون حرفه ای فارسی زبان دنیا دوستت داریم.

  9. ناشناس گفت:

    بی بی سی لایته.الجزیره جیزه.این یکی هم موی دماغ بشه دیپورت میشه. البته به درخواست خبرنگاران وطنی!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. رشيد گفت:

    تأکید کرده‌ایم هر گروهی که در حوزه‌ی فرهنگی به ما نزدیک باشد؛ مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
    شما چه کاره اید ؟
    انقلاب کردید که باز یک نفر برای همه تصمیم بگیرد ؟
    فقط کتابهای خوش به مذاق شما حق انتشار دارند ؟
    شرم وحیاء قیمت نشستن در جایگاه وزارت ارشاد است .
    ما میگوئیم
    ما چنین میخواهیم
    شما چند نفرید که چنین متکبرانه سخن میگوئید ؟
    هرکس منتقد شما باشد باید از زندگی ساقط شود ؟
    شما باید پیرو مردم باشید یا مردم گوش به فرمان شما ؟
    حمایت میکنید ؟ در چه مقامی هستید که حمایت کنید یا نکنید ومنت بگذارید ؟
    رئیس دولتتان قلابیست .شما دیگه حساب کار خود را بکنید .
    قلابی هم که نبودید حق منت گذاشتن سر مردم نداشتید .
    هر نویسنده یا مترجمی حق طبیعیش است که صدایش را به گوش دیگران برساند .شما این وسط چه کاره اید ؟
    کم مانده بگوئید به کسانی که پیرو منویات ما هستند حق نفس کشیدن را مرحمت مینمائیم .
    عوض انجام وظیفه در حفظ حقوق مولفان و مترجمان و فراهم کردن بستری مناسب برای ارائه ی دیدگاههای مختلف
    با چاقوی سانسور به سلاخی فرهنگ این مملکت مشغول شده اید ؟
    ولی بدانید .با برخوردهای مستبدانه و ناشیانه ی شما با فلسفه ها و اندیشه هائی که باب میل مبارکتان نیست
    میل مردم را بیش از پیش به سمت این اندیشه ها سوق میدهید .
    از یاد برده اید که شما فقط مجری خواستهای مردمید ؟ که فکر میکنید مردم رعایای شما هستند و باید تابع اوامر شما باشند ؟

  11. رشيد گفت:

    چه شد ؟ بی بی سی که تا حالا صدای استعمار پیر بود و دشمن .
    راست میگی پارازیت را از روی امواج ماهواره ای حذف کن .
    بی بی سی را هم با پول ملت میخواهی بخری که برعلیه مردم تبلیغ کند ؟
    جناب فهمیده و با درایت اگه بی بی سی مطیع و رام شما شد که دیگه بیننده ای نخواهد داشت .
    چندتا صداوسیمای دروغ میخواهی راه بیندازی ؟

  12. داوود گفت:

    “درمورد بی‌بی‌سی فارسی و العربیه نگاه ما نگاه مثبتی است”
    در مورد کلمه سبز، اعتماد ملی، شهروند، اعتماد، یاس نو و… نگاه شما چطور نگاهی است اخوی؟

  13. محسن گفت:

    سلام به همه دوستان به نظر من انگلیس هر جایی که منافعش حفظ بشه با هر هر کسی و هر کشوری معامله میکنه حالا هم معلوم نیست چه منافعی داره که این بازی را راه انداختن به این بی بی سی نمیشه اعتماد کرد ایرانی هاش دل نمیسوزونن حال انتظار دارید بی بی سیدل بسوزونه