مرکز آمار: نرخ بیکاری تابستان هنوز محاسبه نشده!
چکیده :فصل پاییز امسال در حالی به نیمه رسیده که همچنان خبری از اعلام نرخ بیکاری فصل تابستان توسط مرکز آمار ایران نیست و کارشناسان نیز از احتمال افزایش دوباره نرخ بیکاری خبر میدهند. سازمان ملل نیز در گزارش اخیر خود، نرخ بیکاری واقعی در ایران را تا 33 درصد و بسیار بیشتر از رقم ادعایی دولت اعلام کرده...
کلمه – گروه اقتصادی: در حالی که مسئولان دولتی ایران ادعا میکنند نرخ بیکاری ایران در حدود ۱۱ درصد است و مسئولان مرکز آمار، این نرخ را در حدود ۱۴ درصد میدانند، گزارش جدید سازمان ملل، این نرخ را برای ایران، در حدود ۳۳ درصد گزارش میکند!
این تناقضها در حالی است که با وجود گذشت یک ماه و نیم، مرکز آمار ایران هنوز نرخ بیکاری تابستان را اعلام نکرده و ادعا میکند که این نرخ پس از ۴۵ روز هنوز محاسبه نشده است.
نرخ بیکاری تابستان آماده نیست!
فصل پاییز امسال در حالی به نیمه خود رسیده که همچنان خبری از اعلام نرخ بیکاری فصل تابستان توسط مرکز آمار ایران نیست و کارشناسان نیز از احتمال افزایش دوباره نرخ بیکاری خبر میدهند.
با وجود گذشت ۴۵ روز از فصل پاییز امسال، تاکنون مرکز آمار ایران نرخ بیکاری فصل تابستان را اعلام نکرده و فعلا زمان انتشار رسمی این گزارش نیز مشخص نیست.
عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران در نشست خبری خود در روز ملی آمار در این خصوص به تکمیل نشدن بررسی ها برای اعلام نتیجه اشاره کرده بود. وی همچنین از اعلام این نرخ به محض تکمیل شدن چرخه محاسبه بیکاری خبر داده بود.
طه نورالهی مدیرکل جمعیت نیروی کار و سرشماری مرکز آمار ایران در گفتگویی کوتاه با مهر درباره زمان دقیق اعلام نرخ بیکاری فصل تابستان سال جاری گفت: هنوز برای اعلام این نرخ زود است، چون تاکنون بررسی ها برای تعیین این نرخ نهایی نشده است.
این مقام مسئول مرکز آمار ایران همچنین تاکید کرد که برای اعلام این نرخ تا زمان آغاز فصل بعدی (زمستان) فرصت داریم و می توانیم تا آن زمان این نرخ را اعلام کنیم!
پیش بینی افزایش دوباره نرخ بیکاری رسمی
این در حالی است که کارشناسان و فعالان بازار کار از احتمال افزایش دوباره نرخ بیکاری خبر می دهند و معتقدند: احتمالا روند افزایشی نرخ بیکاری که از فصل زمستان سال گذشته با ۱۴.۱درصد شروع و در بهار امسال به ۱۴.۶درصد رسید، ادامه خواهد داشت.
در شرایط فعلی هر یک درصد نرخ بیکاری، آماری حدود ۱میلیون نفر بیکار بیشتر را در پی خواهد داشت. به عبارت دیگر، در صورت افزایش دوباره نرخ بیکاری، ممکن است چیزی حدود یک میلیون نفر دیگر نیز به حدود ۳.۵ میلیون نفری که در بهار سال جاری نسبت به بهار سال گذشته بیکار بودهاند، افزوده شود.
فعالان این بازار درباره ادعای عجیب دولت مبنی بر ایجاد ۱.۱ میلیون فرصت شغلی جدید و اینکه گفته می شود برخی استانها هم اکنون به سهم تعیین شده سالجاری خود دست یافته اند، می گویند: این موارد باید با آدرس دقیق و مشخص بیان شود؛ به این معنی که همه بدانند کجا، چه میزان فرصت شغلی و در کدام استانها و به چه نحو ایجاد شده است.
گزارش سازمان ملل از نرخ بیکاری ۳۳ درصدی در ایران
گزارش شاخص توسعه انسانی ۲۰۱۰ سازمان ملل متحد نشان میدهد که نرخ بیکاری در ایران بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ در بیشترین حالت ۳۳ درصد گزارش شده است.
به گزارش ایلنا، شاخص توسعه انسانی یکی از شاخص های رشد و پیشرفت کشورها محسوب می شود که هرساله از سوی سازمان ملل متحد منتشر می شود. شاخص توسعه انسانی نام جدولی است تناسبی که در آن کشورهای جهان براساس فاکتورهایی از جمله درآمد سرانه واقعی، نرخ باسوادی، آموزش، بهداشت، تغذیه و نیز امید به زندگی (در بدو تولد) مورد مقایسه قرار میگیرند.
این شاخص از سال ۱۹۹۱ میلادی توسط برنامه توسعه سازمان ملل متحد به مرحله اجرا گذاشته شد و از آن پس هر ساله فهرستی از کشورهای جهان را به ترتیب بالاترین تا پائینترین رتبهها را در مقایسه با نمودارها و کشورهای دیگر منتشر میکند. کشورهایی که در ردههای بالای شاخص توسعه انسانی قرار دارند، کشورهای توسعه یافته و کشورهایی که در ردههای پائین شاخص توسعه انسانی قرار دارند، کشورهای توسعه نیافته و عقب افتادهتری از نظر پیشرفتهای جهانی هستند.
سازمان ملل متحد در این گزارش، درباره وضعیت ایران در میان ۱۶۹ کشور مورد بررسی سازمان ملل متحد، خاطرنشان کرده است که ایران به لحاظ شاخص توسعه انسانی در رتبه ۷۰ و بعد از کشورهای مثل بوسنی و هرزگوین، قزاقستان، آذربایجان و عربستان قرار گرفته است. هرچند که در این گزارش ترکیه در رتبه ۸۳ قرار گرفته اما برخی کشورهای توسعه یافته رشد سریعتری را نسبت به ایران به ثبت رسانده اند.
در گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۰ سازمان ملل متحد رتبه کسب شده برای شاخص توسعه انسانی ایران ۰٫۷۰۲ از یک اعلام شده است. که این عدد برای کشورهای اول جدول ۰٫۹۳۸ است.
این گزارش می افزاید؛ میانگین رشد سالانه ایران در شاخص توسعه انسانی بین سالهای ۲۰۰ تا ۲۰۱۰ به میزان ۱٫۲۷ درصد بوده است.
نروژ ، استرالیا، آمریکا، ایرلند، لیختن اشتاین، هلند، کانادا، سوئد ، آلمان و ژاپن از لحاظ شاخص توسعه انسانی در سال ۲۰۱۰ به ترتیب رتبه های اول تا دهم را کسب کردند. زیمبابوه نیز از این لحاظ در انتهای این رتبه بندی قرار گرفته است.امارات متحده عربی در جایگاه سی و دوم این لیست قراردارد . زیمباوه وکنگو در قعر این جدول قرار گرفته اند.
براساس این گزارش، در بررسی تعداد استخدام به جمعیت فعال در گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال که در سال ۱۹۹۱ به میزان ۴۵٫۹درصد شاغل بوده اند در سال ۲۰۰۸ تنها سه درصد رشد کرده است. از کل جمعیت مشغول به کار در ایران ۵۶٫۸ درصد از استخدام رسمی شده اند که در این میان زنان نسبت به مردان کمتر استخدام رسمی شده اند به طوری که این نسبت ۷۲ به ۱۰۰ گزارش شده است.
این شاخص نشان می دهد که میزان ورودی به بازار کار در این سالها نسبت با اشتغال ایجاد شده هماهنگ نبوده است. همچنین۴۲٫۷درصد از این استخدام های انجام گرفته بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ اشتغال آسیب پذیر تعریف شده است. افرادی که دارای وضعیت شغلی با ثباتی نبودند جمعیت ۴۲٫۷درصدی را تشکیل می دهند.
این گزارش می افزاید ۱٫۹ درصد از نیروی شاغل به کار در ایران با درآمدی کمتر از ۱٫۲۵ دلار در روز زندگی می کنند.
نرخ بیکاری اعلام شده در گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد در پایین ترین سطح بین سالهای مورد بررسی (۲۰۰۰-۲۰۰۸) حداقل ۸٫۳ درصد و حداکثر ۳۳٫۲درصد گزارش شده است. گزارش توسعه انسانی سازمان ملل برای گروه کودکان کار در ایران گزارش نشده است.
ایلنا: با توجه به این که ایران دومین منبع گازی جهان است باید صادر کننده گاز باشد نه این که گاز وارد کنیم.
به گزارش خبرگزاری ایلنا به نقل از روابط عمومی پتروشیمی خراسان وزیر نفت ضمن اعلام مطلب فوق با ابراز تاسف از تراز منفی گاز در کشور افزود: کشورمان دومین منابع گازی جهان را دارد اما از حیث تراز گاز منفی هستیم.سید مسعود میرکاظمی گفت: باید حداقل ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز صادرات داشته باشیم، نه اینکه گاز را وارد کشور کنیم.
Mosalaman, ba in DOLATE, ensansetiz, Paeez bish az Tabestan, va Zemestan bish az Paeez khahad bood, va ey kash, Aghaye Rahimi, dar in mored ezhare nazar konand, zira RJ, in gone amar ha ra ghabool nadarad
نرخ بیکاری ۳۳ درصدی سازمان ملل واقعا فاجعه است. این همه از برکات نظام …
بنده از کارکنان سبز مرکز آمار هستم.
نرخ بیکاری اعلام شده توسط مرکز آمار تقریبا علمی است که با درصد خطای مشخصی باید اعلام شود ولی مرکز آمار خطای نسبی طرح نمونه گیری را اعلام نمی کند.
نکته دیگر نباید از ذهن دور بماند نرخ بیکاری در طبقات سنی است که به آن توجه نمی شود. در طبقات سنی ۲۰ الی ۵۰ سال نرخ بی کاری از اهمیت بالای برخوردار است و این نرخ گاهاً بالای ۲۵ درصد است که متاسفانه کاربران فقط آن متوسط نرخ بیکاری کلی را مبنای اطلاع رسانی قرار می دهند. در هر صورت نرخ بیکاری بین ۲۰ الی ۳۰ سال بسیار بالاست.
در حال حاضر مسئولین دولت تحت فشار بالایی به مرکز آمار از ارائه اطلاعات خلاف پیشرفت های اعلام شده از سوی دولت خودداری می کنند. وقتی که در روز آمار در میان بهت همکاران من در مرکز آمار رئیس دولت مستقر(عنوان با معنی که حضرت آیت الله کروبی به احمدی نژاد داده) اعلام می کند که آمارهایی که می دهد طوری نباشد که بدبختی و فلاکت مردم را نشان دهد دیگر تا انتها را بخوانید.
به نظرم اگر تعریف “شغل” را به صورت استاندارد آن در نظر بگیریم نرخ بیکاری از ۳۳ درصد هم بالا تر خواهد رفت. بسیاری از کارگران و کارمندان بدون دستمزد مشغول کار هستند که این عزیزان را نباید شاغل محسوب کرد. شغل بی در آمد یعنی کشک !
چندی پیش در جائی خواندم که ترکمنسان در زمستان مقدار تحویل سوخت به ایران دو برابر خواهد کرد بلافاصله یاد کشمش و باج گیری این ابر قدرت گازی همسایه در ۲ یا سه سال پیش افتادم که که روی قیمت گاز تحولی دبه زدند و تحویل گاز را در وسط زمستان قطع کردند و تا قیمت درخواستی خود را نگرفتند شیر گاز را باز نکردند. امسال هم تصور نمیکنم غیر از این پیش آید بهتر است هموطنانمان پیش بینی قطع گاز را بکنند اگر نمیخواهند وسط چله زمستان از سرما بخود بلرزند
نگفتید رتبه ایران تو این شاخص (توسعه انسانی سازمان ملل) از چند به چند رسیده؟!!