سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » با هدفمند‌ شدن یارانه‌ها باید منتظر موج جدید تعطیلی کارخانه‌ها و تعدیل کارگران ش...

با هدفمند‌ شدن یارانه‌ها باید منتظر موج جدید تعطیلی کارخانه‌ها و تعدیل کارگران شاغل باشیم

چکیده :به زودی قرار است قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به اجرا درآید و به همین دلیل انتظار می‌رود که تبعات تورمی ناشی از اجرای این قانون واحدهای تولیدی و کارگران شاغل را با موج جدیدی از بحران رو به رو کند. در حال حاضر نیز به دلیل کمبود نقدینگی و مشکل فروش، کارگران شاغل با مسائلی چون تاخیر در پرداخت حقوق و از دست دادن شغل مواجه هستند. در صورت اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها کارگران کارخانه‌های زیادی با این مشکل مواجه خواهند...


بیش از ۸۰ درصد کارگران شاغل، تحت قراردادهای موقت کار می کنند

امید علی ناظری، عضو کانون شوراهای اسلامی کار استان مازندران، هشدار داد که با اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها باید در انتظار موج جدیدی از تعطیلی کارخانه‌ها و تعدیل کارگران شاغل باشیم.

به گزارش ایلنا، این فعال کارگری گفت: به زودی قرار است قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به اجرا درآید و به همین دلیل انتظار می‌رود که تبعات تورمی ناشی از اجرای این قانون واحدهای تولیدی و کارگران شاغل را با موج جدیدی از بحران رو به رو کند.

ناظری گفت: در حال حاضر نیز به دلیل کمبود نقدینگی و مشکل فروش، کارگران شاغل با مسائلی چون تاخیر در پرداخت حقوق و از دست دادن شغل مواجه هستند.

وی پیش بینی کرد که در صورت اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها کارگران کارخانه‌های زیادی با این مشکل مواجه خواهند شد.

عضو کانون شوراهای اسلامی کار کارخانجات مازندران با اشاره به مشکلات کارگران قراردادی و قرارداد موقت کار تصریح کرد: «قراردادهای موقت کار» همواره یکی از مهم ترین حربه های کارفرمایان برای استثمار شدید کارگران بوده اند.

وی افزود: امروز، با توجه به روند فزاینده بیکاری و شدت یافتن مشکلات طاقت فرسای معیشتی زحمتکشان میهن ما، شرایط مناسبی برای صاحبان سرمایه در کشور فراهم شده است تا با استفاده از «قراردادهای موقت کار»، شرایط دشواری چون عدم تعهد در برابر هرگونه مزایای کار، بیمه و تامین اجتماعی، دستمزدهای کمتر از حد قانونی، آزادی برای اخراج را به کارگران تحمیل کنند.

این فعال جامعه کارگری یادآور شد: استفاده وسیع کارفرمایان از این قراردادها به صورت مستقیم یا از طریق شرکت های پیمانکاری در مراکز تولیدی بزرگ، نه تنها امنیت شغلی کارگران را به شدت مورد تهدید قرار داده است، بلکه تاکنون به اخراج صدها هزار نفر منجر شده است.

ناظری در ادامه گفت: «قراردادهای موقت کار» سال به سال گسترش یافته است. در ابتدا با تفسیر جدید وزارت کار از ماده ۷ قانون کار، قراردادهای بدون تاریخ، از شمار قراردادهای دایمی و دسته جمعی کارگران خارج شد و به جای آن، قراردادهای موقت در کشور رسمیت و عمومیت پیدا کرد.

وی با بیان اینکه تا سال ۱۳۷۳، هر قرارداد موقتی حتی یک ماهه اگر ۴ بار تمدید می شد، حکم قرارداد دایم را داشت، خاطرنشان کرد: در این سال، کانون عالی کارفرمایی کشور، برای قانونی کردن تضییع حقوق کارگران، با طرح استفساریه ای ، وزیر کار را به کمک طلبید و از آنجا که سیاست تعدیل اقتصادی نیز به طور کامل علیه کارگران بود، وزیر کار در پاسخ به این استفساریه، قانون کار را ناکارآمد کرد. از آن به بعد، حتی اگر دو بار هم قرارداد موقت میان کارگر و کارفرما بسته می شد، معیار برای هیات های تشخیص وزارت کار، همان قرارداد آخری بود.

این عضو شورای اسلامی کار افزود: در حال حاضر، براساس آمارهای رسمی بیش از ۸۰ درصد کارگران شاغل، تحت قراردادهای موقت کار می کنند. امروزه به این هم راضی نیستند و با هدف تخریب و ناکارآمد کردن قانون کار در قالب تغییرات پیشنهادی دولت نهم، قصد دارند همان بخش ۲۰ درصدی کارگران را هم که مشمول این قانون می شوند به راحتی اخراج کنند، تا هر قراردادی را تحت عنوان «توافق کارگر با کارفرما» به نیروی کار تحمیل کنند.

امید علی ناظری نداشتن امنیت شغلی به واسطه تصویب قانون قرارداد موقت کار را اولین معضل جامعه کارگری مازندران عنوان کرد و گفت: متاسفانه وجود این امر باعث کاهش سطح راندمان و کیفیت محصولات تولیدی شده است.

وی استرس، دغدغه فکری و عدم پایبندی به قوانین تولید را عوامل اصلی تولید کالای نامرغوب، غیر استاندارد وبودن توان رقابتی در بازار های خارجی دانست و اظهار داشت: متاسفانه هم اکنون واردات بی رویه برخی محصولات زنگ خطری برای تولید و سرمایه گذاری در استان است.

وی قراردادهای سفید امضا را از دیگر مشکلات و حربه های کارفرمایان برای استثمار کارگران برشمرد و ادامه داد: متاسفانه وجود این قراردادها امکان اخذ حقوق تضییع شده کارگران در محاکم قضایی از نمایندگان جامعه کارگری سلب می کند.

ناظری با اشاره به وجود خلا نظارتی بر نظام پرداخت حقوق و دستمزد کارگران، گفت: بازرسی های سازمانهای تامین اجتماعی وکار و امور اجتماعی باید به صورت ادواری و حداقل هر دو ماه یکبار در طول سال انجام شود.

این فعال جامعه کارگری در ادامه خواستار رسیدگی به وضعیت شرکتهای فعال خدماتی بدون مجوز و ابطال پروانه های کسب و کار آنها از سوی سازمان کار و امور اجتماعی شد و بیان داشت: متاسفانه این شرکت ها به تنها چیزی که توجه نمی کنند، اجرای قوانین است.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۸ پاسخ به “با هدفمند‌ شدن یارانه‌ها باید منتظر موج جدید تعطیلی کارخانه‌ها و تعدیل کارگران شاغل باشیم”

  1. Irani گفت:

    Koja bodimo, che shodim, az daste in dolate, kodetachi

  2. farah گفت:

    ba salam
    be onvan yek hamvatan baray poshtibani az jonbesh sabz mardom iran va baray poshtibani az azizaneman ke dar selolhaye makhof dolat kodta zendani hastand peyshnehad mikonam ke mardom hamzeman ba elam Hazf yaraneh-ha az pardakht har goneh pol be dolat kodta khodari kardeh va az pardakht ghabzhaye (AB-BARGH-GAZ va Telefon) khodari kardeh-ta zemani ke dastgah marboteh ghasd jedi ghat ra bekonad-inkar niroye kodta ra be tahlil bordeh va andak-andak va zemani ke aksariyat mardom be in amal tamarod madani peyvastand az pardakht ghoboz kamalan khodari konom-chon dasgah namitevand ab-bargh va gaz mardom yek shar ra ghat nemayad

  3. vahid گفت:

    ettefaghan kheyli khobe baraye nasle ayande

  4. 349 گفت:

    در باب مشکل صنایع و کارگران باید گفت که این مشکل حاد و واقعی است چرا که با بررسی سخنان چند شب پیش احمدنژاد ( در رابطه با مواقعی که مشکل در فراوانی اجناس مورد نیاز مردم بوجود می آید) راه کار رفع این مشکل را با این ادعا که به اندازه کافی اجناس ذخیره کردیم ارائه می کند اما غافل از اینکه این اجناس ذخیره شده از کجا تهیه شدند ( از بازار داخلی که نبوده بنا به وضعیت خراب مالی صنایع و کارگران ) بنابراین موقعی که در زمان هدفمندی مشکلی در صنایع پیش بیاید که قطعا خواهد آمد با تزریق جنس خارجی هرچه بیشتر آنها را به ورطه نابودی کشانده خواهند شد

  5. سبزاندیشان گفت:

    عاقبت سهام عدالت شکست بود و عاقبت هدفمندی یارانه ها فلاکت خواهد بود…

  6. faranak گفت:

    vahid aziz ghasd man nist ke mobarezeh ba kodta va hokomat ghaseb ra be nasl ayandeh montaghel konom-adam pardakht pol be dastgah kodta faghat yeki az hezaran rah mobarezeh masalemat-amiz ba dastgah kodtah ast-chon eghtesad ke geloy div diktaori ast ra mifesharim-

  7. سوسن گفت:

    این دولت از ابتدا برای ملت ما جز نابودی نداشته است چه صنایع ، چه کشاورزی و چه جان مردم از دولتی که با جعل روی کارآمده ، سخن جز به دروغ نمی گوید ، ادبیاتش آن … را لولو برد و آب بریز جایی … چه توانایی انتظار دارید

  8. کریم خان زند گفت:

    عدم پرداخت قبوض آب برق تلفن و ………… برای زمین گیر کردن دولت، فکر جالبیه