سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » تکذیب خبرسازی خبرگزاری فارس از سوی احسان شریعتی: جامعه نیازمند گفت‌وگو و آرامش اس...

تکذیب خبرسازی خبرگزاری فارس از سوی احسان شریعتی: جامعه نیازمند گفت‌وگو و آرامش است

چکیده :در شرایطی که میهن و دانشگاه ما نیازمند آرامش روحی و تقویت فرهنگ گفتگو و فضای رایزنی برای یافتن راه-کارهای برون-رفت از بحران‌ها و معضلات مبتلابه است، استفاده از چنین شیوه‌های ناشیانه‌ای، هرچند از باب خودشیرینی و اشتغال آفرینی یاشد، نیز نشانه‌ی علاقه‌ی وافر برخی به گسترش جوّ آشوب و شبهه پراکنی است، در برابر هوای آشتی و حقیقت جویی؛ و آنگاه که زمینه و بهانه‌ی مناسب برای اعمال چنین اغراضی یافت می نشود، مصلحت حکم کند که از قوه‌ی تخیل و دروغ استمداد...


احسان شریعتی، فرزند دکتر علی شریعتی، با انتشار تکذیبیه‌ای در سایت شخصی خود، خبرسازی خبرگزاری فارس در خصوص یک نشست دانشجویی در دانشگاه اصفهان را تکذیب کرد و خواستار توجه به نیاز جامعه به آرامش روحی و تقویت فرهنگ گفتگو و فضای رایزنی برای یافتن راهکارهای برون‌رفت از بحران‌ها و معضلات مبتلابه شد.

به گزارش کلمه، در این متن که با عنوان “تکذیبیه و قدر دانی از دانشگاهیان اصفهان” در سایت احسان شریعتی منتشر شده، وی خاطرنشان کرده که در این جلسه به بحث درباره نظریه‌ی “جهانِ چهارم” امام موسی صدر پرداخته و سخنانش نه ربطی به پرونده ناپدید شدن امام موسی صدر داشته و نه به مسائل سیاسی روز؛ و نیز با اشاره به یک بحث صورت گرفته پس از سخنرانی وی، تاکید کرده که: این نوع مجادلات رایج، به خلاف بزرگنمایی‌های رسانه‌ای، موجب خلل در روند جلسه نشد و بحث به همان بخوبی که شروع شده بود، به پایان رسید.

به نظر می‌رسد اشاره احسان شریعتی به خبر خبرگزاری فارس درباره جلسه مذکور است که در آن ادعا شده: “در اواسط جلسه که سخنران با اعتراض دانشجویان ارزشی و ولایت‌مدار روبرو شد، برگزار کنندگان جلسه با هیاهو و ضرب و شتم، دانشجوی منتقد را از تالار بیرون کردند.”

متن کامل تکذیبیه احسان شریعتی را در ادامه می‌خوانید:

باسم الحق

إیّاکم و الکذب! … الصدق رأس الدین.

به عزمِ توضیحِ نظریه‌ی “جهانِ چهارم” امام موسی صدر (که در سخنرانیِ ایشان در مراسمِ اربعینِ شهادتِ معلم شریعتی در بیروت، از جمله خطاب به همسر و فرزندان او عنوان شده بود)، به دعوت انجمن علمی گروه فلسفه دانشگاه اصفهان پاسخ مثبت گفته و با ایراد سخنانی کوتاه در این نشست تلاش کردم شاخصه‌های کلی چنین چشم اندازی را برشمرم (تا در بخش بعدی گفتگو و پرسش و پاسخ، به تشریح بیشتر دیدگاه خود بپردازم). همچنین به دوستان توصیه کردم که برای آشنایی بیشتر با نظرات آقای صدر در آثار دیگرشان، به کارشناسان کارنامه‌ی فکر و تلاش ایشان رجوع کنند. بحث من نه به پرونده‌ی ناپدید شدن ایشان مربوط می‌شد و نه اشاره‌ای به مسایل سیاسی روز داشت، زیرا اساساً در سطحی فراسوی چنین اموری عرضه شد (که نوار مضبوط آن هم موجود است و در دسترس عموم). این مراسم، صبح چهارشنبه در “تالار صائب” دانشکده ادبیات، همچون جلسه‌ی گفت و گوی بعد از ظهر آنروز با اساتید درباره‌ی «شریعتی و اندیشه»، که با کیفیتی فوق‌العاده و استقبالی پرشور برگزار شد، به واقع، نشانگر توفیق کامل آن بود و مستحقِ قدردانی از زحمات تمامی دانشجویان، اساتید و مسئولان محترم دانشگاه.

و اما متعاقبا خبر یافتیم که برخی از خبرگزاری‌ها، در گزارشی سراپا خلاف واقع، اقوالی به اینجانب نسبت داده‌اند که هرچند اعجاب آور، اما بی‌سابقه نبود و با نشر چنین اکاذیبی، این رسانه‌ها بار دیگر میزان اعتبار خبر رسانی، سنخ ارزش‌های اخلاقی و میزان صدق دعاوی دینی و عقیدتی خود را به نمایش گذارده‌اند و مستندشان هم این که در حاشیه‌ی مراسم، هنگامی که یکی از یاران امام موسی(مرتبط با خانواده و مؤسسه‌ی صدر) به پرسش‌های حاضران در مورد پیگیری پرونده‌ی ربوده شدن ایشان (و نگرانی‌های خانواده و دوستداران در لبنان و ایران) پاسخ می‌گفت، یکی از حضار به اعتراض برخاسته که منبع اطلاعات شما کیست؟ و بجای طرح روشن نظر خود (بشکل مکتوب یا از پشت تریبون)، در انتهای سالن به مجادله با حضار پرداخته است! حال آنکه، این نوع مجادلات رایج، به خلاف بزرگنمایی‌های رسانه‌ای، موجب خلل در روند جلسه نشد و بحث به همان بخوبی که شروع شده بود، به پایان رسید.

در شرایطی که میهن و دانشگاه ما نیازمند آرامش روحی و تقویت فرهنگ گفتگو و فضای رایزنی برای یافتن راه-کارهای برون-رفت از بحران‌ها و معضلات مبتلابه است، استفاده از چنین شیوه‌های ناشیانه‌ای، هرچند از باب خودشیرینی و اشتغال آفرینی یاشد، نیز نشانه‌ی علاقه‌ی وافر برخی به گسترش جوّ آشوب و شبهه پراکنی است، در برابر هوای آشتی و حقیقت جویی؛ و آنگاه که زمینه و بهانه‌ی مناسب برای اعمال چنین اغراضی یافت می نشود، مصلحت حکم کند که از قوه‌ی تخیل و دروغ استمداد جویند.

احسان شریعتی

اصفهان، ۶ آبان ۸۹



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۳ پاسخ به “تکذیب خبرسازی خبرگزاری فارس از سوی احسان شریعتی: جامعه نیازمند گفت‌وگو و آرامش است”

  1. عمارلویی گفت:

    نمیدانم داستان کله بزی ها را شنیده اید و یا خیر و اما اصل قضیه کله بزیها مقداری که نه بل بسیاری ازان در حال و روز این به اصطلاح خبر گزاری های صذق میکند در یکی از استان های این کشور بزرگ طایفه ای زنذگی می نمایند با اداب و رسوم و مشربی که به ان اعتقاد ی بس وافر دارند یکی از رسوم این قبیله بدین صورت میباشد که نمی توان با این قبیله به هیچ عنوان رابطه دو طرفه بر قرار نمود نه دختر به غریبه میدهند و نه دختری را از غریبه به عنوان عروس میپذیرند و دیگر اداب کله بزیها بذین قرار است که ذر هر سال روزی را در جایی جمع میشوند و کله بز مربوطه را در بالای مجلس و با ادابی مخصوص قرار میدهند و این مراد اتفاقات یک سال را برای حاضرین پیش گویی میکند و همه به نوعی به این گفته هابا کمال صدق ایمان دارند که برای کمتر گویی به همین مقدار بسنده میکنم و حال شما خود قرابت خبر گزاری های نوع بالا را با این طایفه بسنجید و نتایج کسب شده را تشزیح نمایید با حال و روز کسانی که ادعایشان گوش فلک را کر نموده است و تنها فقر ه ای که برایشان ارزش و اعتباری ندارد درستی و اعتبار شنونده میباشد و این اقایان و…فقط نونی بخورند و به گفته ها و پیش گویی های روسای کله بزی های خود اعتباری این چنینی ببخشایند و بخندند بر ریش خود و اقربای خود و داستان بز اخفش را تداعی امروزی نمایند والسلام

  2. هموطن گفت:

    با سلام – حقیقتا این خبرگزاری فارس نیوز که بر وزن فاکس نیوز می‌باشد!، نمی‌تواند حتی یک خبر راست و صادقانه را منتشر سازد. انسان در شگفت می‌ماند که چگونه می‌شود یک رسانه‌ی وابسته به دولت، اینچنین جسور و وقیح دروغ پراکنی کند و برای خود سناریو سازی نماید!؟ خداوند ملت ایران را از شر این متوهمین بحران ساز رهایی بخشد…

    تشکر از دکتر شریعتی بدلیل افشای این موضوع و تشکر از کلمه جهت اطلاع رسانی

  3. رضا گفت:

    با سلام خدمت همۀ بزرگواران
    من در سایت فارس نیوز این پیغام را گذاشتم ولی با توجه به رویه ای که سایت مذکور در پیش گرفته است، امیدی به انتشار آن نیست. به همین جهت آن را عیناً در اینجا درج مینمایم:

    با سلام
    من آدم سیاسی نیستم ولی با سیاست هم کمی آشنایی دارم.
    این بیانیه ای که شما از طرف دانشجویان ولایتمدار درج نمودید کاملاً مشابه صورتجلسه های ساواک از سخرانیهای آقای رفسنجانی در زمان طاغوت است. در صورت امکان از دانشجویان ارزشی و ولایتمدار درخواست کنید تا بیانیه هایشان را مانند ولایتمداران (و نه طاغوتیان) تنظیم نمایند.
    در نهایت از خداوند متعال توفیق شما را در رسیدن به اهداف الهی خواستارم.

    برادر کوچک شما، رضا
    یکی از اسرای جنگ هشت ساله”