بازار اجاره مسکن در تهران؛ رو به گرانی و در انتظار هدفمندی
چکیده :یک ماه از فصلی که همگان آن را فصل رونق جابه جایی می دانند، می گذرد اما بازار مسکن همچنان در تب و تاب گرانی است. مالکان بهای اجاره ملک خود را کاهش نمی دهند، آنها معتقدند با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها بهای مسکن افزایش خواهد یافت و به همین دلیل اجاره ملک خود را بالاتر اعلام می کنند و حتی حاضرند ملک خود را خالی نگه دارند تا وضعیت مشخص شده و به اصطلاح ملک خود را به قیمت اجاره...
تابستان هم تمام شد اما تب اجاره مسکن فروکش نکرد. بیش از یک ماه از فصلی که همگان آن را فصل رونق جابه جایی می دانند، می گذرد اما بازار مسکن همچنان در تب و تاب گرانی است.
تب و تابی که به نظر می رسید با پایان تابستان کمی به آرامش برسد، اما اینچنین نشد و فعالان بازار نیز برای نشان دادن تداوم این وضعیت از مثلی استفاده می کنند که چند سالی است جای خود را در بین ضرب المثل های ایرانی باز کرده ” آنچه که گران می شود، ارزان نمی شود “.
هر چند که فعالان بازار مسکن با اشاره به تجربه سال های گذشته این جمله را بیان می کنند، اما در عین حال به وضعیت آشفته ای که این روزها بازار مسکن با آن دست و پنجه نرم می کند نیز نگاهی داشته و می گویند: معلوم نیست، قرار است چه اتفاقی بیفتد. مالکان بهای اجاره ملک خود را کاهش نمی دهند، آنها معتقدند با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها بهای مسکن افزایش خواهد یافت و به همین دلیل اجاره ملک خود را بالاتر اعلام می کنند و حتی حاضرند ملک خود را خالی نگه دارند تا وضعیت مشخص شده و به اصطلاح ملک خود را به قیمت اجاره دهند.
این بی میلی مالکان برای کاهش ندادن بهای اجاره ملک و اعتقاد به گرانی مسکن در آینده ای نه چندان دور، جو روانی را بر بازار حاکم کرده است که تنها به گرانی گرایش دارد. فضایی که مالکان رقم زده اند و فعالان بازار اجاره بها به آن اشاره کرده و می گویند: مالکان به انتظار نشسته اند، بسیاری از مالکان که تا چندی پیش ملک خود را برای فروش گذاشته بودند، به پشتوانه این پیش بینی که پس از هدفمندی یارانه ها بهای مسکن افزایش می یابد پشیمان شده و منتظرند تا وضعیت بازار مشخص شود.
این به انتظار نشستن در حالی رقم خورده است که یکی از فعالان بازار در این خصوص می گوید: هیچ گونه پیش بینی از آینده بازار نمی توان داشت. افرادی هم که در این شرایط، آینده بازار را پیش بینی می کنند با اهداف خاصی که به سود خودشان تمام خواهد شد، دست به پیش بینی می زنند.
وی ادامه می دهد: نباید فراموش کرد که هر اتفاقی ممکن است بهای مسکن را افزایش دهد اما پایین آوردن قیمت آنچه که گران شده زمان بر و بسیار سخت است. چرا که اجاره مسکن امری توافقی است بین موجر و مستاجر. بر این اساس حتی اگر بهای ملک کاهش پیدا کند، موجر ملک خود را کمتر از اجاره قبلی اجاره نخواهد داد یا حاضر به فروش ملک خود نیست. به این ترتیب می بینیم که کاهش اجاره بها زمان بر و سخت خواهد بود.
در چنین شرایطی که فعالان بازار، گرانی و عدم اشتیاق به کاهش قیمت را در بازار اجاره بهای مسکن پایتخت به نمایش می گذارند، بهای اجاره مسکن در پایتخت لبخند تلخی به مستاجران می زند و انتظار گرانی را می کشد و این درحالیست که در این روزهای پایتخت یک واحد آپارتمان ۴۰ متری در خیابان جمهوری ۵ میلیون تومان ودیعه با اجاره ماهیانه ۳۰۰ هزار تومان قیمت داده می شود.
آپارتمان ۴۵ متری در بلوار مرزداران نیز با ۶ میلیون تومان ودیعه و ۳۰۰ هزار تومان اجاره ماهیانه، اجاره داده می شود. این متراژ آپارتمان در میدان سپاه ۳ میلیون تومان پول پیش می خواهد و ۳۳۰ هزار تومان اجاره ماهیانه.
در خیابان شریعتی- قدوسی، آپارتمان ۵۰ متری با قیمت ۴ میلیون ودیعه و ۴۰۰ هزار تومان اجاره ماهیانه قیمت داده می شود و این در حالیست که اجاره آپارتمان ۵۰ متری در سعادت آباد ۱۳ میلیون پول پیش می خواهد وماهی ۶۸۰ هزار تومان اجاره. در فلکه اول تهرانپارس نیز آپارتمان ۵۲ متری با ۶ میلیون ودیعه و ۵۰۰ هزار تومان اجاره ماهیانه، اجاره داده می شود.
آپارتمان ۵۵ متری در فاطمی نیز با ۵ میلیون ودیعه و ۵۵۰ هزار تومان اجاره ماهیانه قیمت دارد.
بهای اجاره ها در زیر ۶۰ نوسان زیادی ندارد اما با رسیدن متراژ ملک به بالای ۶۰ متر، قیمت اجاره بها تکانی می خورد و قیمت ها، نگاه ها را بر روی خود نگه می دارند. اجاره آپارتمان ۶۰ متری که امکان استفاده تجاری از آن ممکن نیست و مالک آن را تنها به زوج اجاره می دهد ۴۰ میلیون تومان رهن کامل است. در نارمک نیز آپارتمان ۶۰ متری ۸ میلیون تومان ودیعه و ماهی ۵۰۰ هزار تومان اجاره ماهیانه می خواهد. آپارتمان ۶۰ متری در گیشا نیز ۱۰ میلیون پول پیش می خواهد با ماهی ۶۰۰ هزار تومان اجاره.
این در حالیست که آپارتمان ۷۰ متری در امیرآباد خیابان سیندخت با ودیعه ۱۵ میلیون تومان و اجاره ماهیانه ماهی ۵۰۰ هزار تومان قیمت داده می شود. این متراژ در شریعتی ترکمنستان نیز ۱۰ میلیون و ماهی ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد.
آپارتمان ۷۵ متری در سعادت آباد نیز ۱۰ میلیون پول پیش از سوی مالکان را طلب می کند با ماهی ۶۰۰ هزار تومان اجاره ماهیانه و این در حالیست که این متراژ در دروس ۱۲ میلیون تومان پول پیش می خواهد با اجاره ای یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی.
هر چند که به گفته فعالان بازار مسکن اجاره ملک در متراژهای پایین به دلیل تقاضای بیشتر همواره نوسان قیمت بیشتری داشته و میل به گرانی را بیش از سایر متراژها به خود دیده است اما اجاره بها برای املاکی با متراژ های بالاتر، تب گرانی دربازار اجاره بها را بیش از سایر متراژ ها به نمایش می گذارد، نمایش گرانی در بازار.
بر همین اساس اجاره آپارتمان ۸۰ متری در جنت آباد شمالی به ۱۰ میلیون ودیعه نیاز دارد و ۶۵۰ هزار تومان اجاره ماهیانه می خواهد. در بهار شمالی نیز این متراژ آپارتمان همین قیمت ها را با خود همراه کرده است و این در حالیست که در سیدخندان اجاره این متراژ آپارتمان ۵۰ هزار تومان گران تر است.
اما در فرمانیه آپارتمان ۸۳ متری با ۲۶ میلیون تومان پول پیش و ماهی ۵۰۰ هزار تومان اجاره ماهیانه قیمت داده می شود و در قیطریه این متراژ آپارتمان ۱۰ میلیون تومان ودیعه می خواهد با یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان اجاره ماهیانه . آپارتمان ۸۲ متری در پونک نیز ۴۶ میلیون تومان رهن داده می شود.
رسیدن با متراژهای ۹۰ متری دنیای دیگری از قیمت ها را در بازار اجاره پایتخت رقم می زند. آپارتمان ۹۰ متری در شهرک غرب ۲۰ میلیون تومان ودیعه می خواهد با ماهی ۴۰۰ هزار تومان اجاره.
در اشرفی اصفهانی نیز این متراژ آپارتمان با ۲۰ میلیون تومان پول پیش و ۵۵۰ هزار تومان اجاره ماهیانه قیمت داده می شود. همچنین آپارتمان ۹۲ متری در خواجه عبدالله ۵ میلیون ودیعه و ماهی ۸۵۰ هزار تومان اجاره داده می شود.
۱۰۰ متر آپارتمان در پونک نیز ۲۰ میلیون تومان پول پیش با ماهی ۷۰۰ هزار تومان اجاره قیمت دارد و حال آنکه در تهرانپارس این متراژ آپارتمان ۴۵ میلیون تومان رهن می شود. در جلال آل احمد نیز این متراژ آپارتمان ۲۰ میلیون پول پیش با ماهی ۷۰۰ هزار تومان اجاره ماهیانه را از سوی مالکان طلب می کند.
به این ترتیب هر چند که دولتی ها همواره تاکید می کنند، بهای مسکن افزایش نخواهد یافت و دارندگان خانه های خالی متضرر خواهند شد، اما جوی از انتظار بر بازار مسکن پایتخت سایه انداخته و موجران را برای نشستن در انتظار آینده تشویق کرده است. این امر منجر شده است تا بازار هیچ گرایشی به کاهش اجاره بها نداشته باشد و موجران به پشتوانه پیش بینی خود مبنی بر گران شدن بهای ملک با هدفمندی یارانه ها، حاضر به اجاره آپارتمان خود کمتر از قیمت های تابستان نیستند.
منبع: خبر
قیمت یک زیر زمین ۶ متری در یاجچی اباد را نیز بنویسید شاید من بیوانم با ۴سر عایله در ان زندگی کم
کارمند دولت کریمه