سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » داروی گران‌قیمت کمر بیماران را شکست...

داروی گران‌قیمت کمر بیماران را شکست

چکیده :بودجه‌ای که برای سلامت در نظر گرفته می‌شود چیزی حدود 10 هزار میلیارد تومان است که این بودجه در برابر نیازها و مشکلات حوزه سلامت بسیار ناچیز است. / هر عدد آمپول "تای سابری" برای مصرف یک‌ماه بیمار ام اس در اروپا 2800 یورو قیمت دارد که وقتی به ایران برسد حدود 5 میلیون تومان تمام می‌شود و تنها تعداد کمی از بیماران توانایی مالی تهیه آن را دارند....


ناکارآمدی بیمه ها در پوشش داروهای گرانقیمت سبب شده پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت بیشتر از سهم دولت باشد به‌طوری که بسیاری از بیمارانی که به بیماری‌هایی همچون “ام اس” تالاسمی، هموفیلی، پیوند کلیه و دیالیز مبتلا هستند توانایی پرداخت هزینه‌های درمان و تامین دارو را ندارند.

سازمان‌های بیمه‌گر در زمینه پوشش داروهای جدید و گران قیمت که وارد بازار دارویی دنیا می‌شود چندان قوی عمل نمی‌کنند و همچنان اقلام دارویی را پوشش می‌دهند که شاید تهیه آنها به قیمت آزاد تفاوت چندانی با قیمت بیمه‌ای آن داروها نداشته باشد. این در حالی است که پیشرفت علم در دنیای امروز باعث شده هر روز شاهد ساخت و تولید داروهایی باشیم که علاوه‌بر اینکه تاثیر درمانی آنها بیشتر از داروهای قدیمی است، عارضه‌های کمتری برای بیمار دارد.

دکتر سید شهاب‌الدین صدر، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: ناکارآمدی سازمان‌های بیمه ‌گر باعث شده بار هزینه‌‌های درمانی بر دوش مردم تحمیل ‌شود. از این‌رو هر سال به‌جای کاهش سهم مردم از هزینه‌های درمانی شاهد افزایش آن تا حداکثر ۶۰ درصد بوده‌ایم. این در شرایطی است که بر اساس سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری سهم مردم در پرداخت هزینه‌های درمانی باید تا پایان برنامه پنجم به ۳۰ درصد برسد.

وی با تاکید بر اینکه نظام سلامت در هیچ جای دنیا برای مردم هزینه بر نیست، از سیستم بودجه‌ریزی در کشور در رابطه با نظام سلامت انتقاد کرد و گفت: سهم سلامت در کشور ما از درآمد خالص ملی بسیار کم است و از شاخص‌ها و اهداف محقق شده فاصله بسیاری دارد. تمام بودجه‌ای که برای سلامت در نظر گرفته می‌شود چیزی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است که این بودجه در برابر نیازها و مشکلات حوزه سلامت بسیار ناچیز است.

با توجه به اینکه همه داروها تحت پوشش بیمه‌ای قرار ندارند، در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد قیمت متوسط دارو را مردم پرداخت می‌کنند که برای پایین آوردن سطح هزینه‌های بیماران بیمه‌ها باید همه اقلام دارویی ضروری را تحت پوشش قرار دهند.

متاسفانه بیمه‌ها در کشور نگاه تجاری دارند در حالی که نباید صرفا با نگرش اقتصادی و تجاری به حوزه سلامت و بهداشت و درمان نگاه کنند. در حال حاضر وجود چنین دیدگاهی باعث شد هزینه‌های دارو به عنوان یک مشکل و یک معضل برای بیمار مطرح شود. حال اینکه ۹۵ درصد از داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود ولی عمدتا بیمه‌ها همه اقلام دارویی ضروری و مورد نیاز بیماران را تحت پوشش قرار نمی‌دهند. به طوری که مردم در مقابل پرداخت قیمت داروهای مورد نیاز خود تحت فشار زیادی قرار گرفته‌اند که بیمه‌ها باید این بار را از دوش مردم بردارند.

مشتری مداری و توجه به رفاه حال مردم از رسالت‌های اصلی بیمه‌‌ها است. در واقع صنعت بیمه و علم بیمه‌‌گری باید “مشتری‌مداری” و رفاه حال مردم و بیماران را سرلوحه کار خود قرار دهد. لذا، با توجه به ناکارآمدی بیمه‌‌ها در حوزه سلامت ضروری است دولت حمایت و پشتیبانی لازم را از اعتبارات بیمه‌ها داشته باشد.

دکتر سعید شاه‌بیگی، متخصص مغز و اعصاب با انتقاد از بیمه‌ها به دلیل پوشش ندادن داروهای گران‌قیمت بیماران ام اس، گفت: هر عدد آمپول “تای سابری” برای مصرف یک‌ماه بیمار ام اس در اروپا ۲۸۰۰ یورو قیمت دارد که وقتی به ایران برسد حدود ۵ میلیون تومان تمام می‌شود و تنها تعداد کمی از بیماران توانایی مالی تهیه آن را دارند.

بر همین اساس می‌توان چنین ارزیابی کرد که یک بیمار ام اس برای تهیه ۱۲ عدد آمپول تای سابری که می‌بایست هر ماه یک آمپول تزریق کند، حداقل ۶۰ میلیون تومان بپردازد که بررسی‌ها نشان می‌دهد تنها تعداد اندکی از هزاران بیمار ام اس در کشور توانایی خرید این آمپول را دارند.

البته این مشکلات تنها شامل بیماران ام اس نیست بلکه سایر بیماران خاص و سرطانی نیز با چنین مشکلاتی مواجه اند. در واقع، آن دسته از بیماران مشکل تهیه داروهای گران قیمت را دارند که می‌بایست تا پایان عمرشان دارو بخورند و گریزی از این کار نیست. بیمار دیالیزی، پیوندی، تالاسمی، هموفیلی و… از جمله بیمارانی هستند که هر روز با داروهای جدیدی مواجه می شوند که مصرف آنها می‌توانند اثرات درمانی بهتری داشته باشد اما به واسطه گران بودن قیمت آنها، امکان تهیه این قبیل داروها را ندارند.

مصطفی قاسمی،رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی با اعلام اینکه اگر بیمار پیوند کلیه دچار پس زدگی کلیه شود هزینه بستری او حداقل دو تا ۱۰ میلیون می‌شود، افزود: این قبیل بیماران برای جلوگیری از پس‌زدگی کلیه می‌بایست قرصی را مصرف کنند که هر عدد آن ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان است و حداقل ۲۰۰ عدد از این قرص باید در مدت یک‌ماه مصرف شود که هزینه آن ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می‌شود.

در هر حال آنچه را می‌توان از وضعیت صندوق‌های بیمه‌ای در کشور استنباط کرد این است که بیمه‌ها به دلیل کمبود بودجه و اعتبارات و همچنین نگاه تجاری که به حوزه سلامت دارند، نتوانسته‌اند در حمایت از بیمه شدگان موفق عمل کنند و در نتیجه هزینه‌های زیادی را به مردم تحمیل کرده‌اند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۲ پاسخ به “داروی گران‌قیمت کمر بیماران را شکست”

  1. نسرین گفت:

    تحریم هیچ لطمه ای بما نمی زند . اینقدر قطعنامه صادر کنند تا …شود .

  2. زن ایرانی سبز اندیش گفت:

    حق ما همین افراد هستن . من هنوز افراد کوته فکر زیاد می بینم که همه اینها را به قسمت نسبت می دهند .
    خلایق هر چه لایق . تمام داروهای پیوند کلیه ، ام اس ، پزوریازیس و داروهای اعصاب …. تحریم شده است بعد از آقایان می شنویم
    تحریمها اصلاٌ روی مردم اثری نمی گذارد