سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از آملی لاریجانی : کلمه «منبطل» در هیچ کتاب لغتی نیست...

انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از آملی لاریجانی : کلمه «منبطل» در هیچ کتاب لغتی نیست

چکیده :آخرین نكته به كلمه "منبطل" مربوط می‌شود كه برخلاف ادبیات عرب بكار برده اید. بكار بردن این كلمه، كه در هیچیك از كتب لغت وجود ندارد و از اختراعات شما محسوب می‌شود، نویسنده این سطور را دچار این سئوال كرده است كه نكند رئیس محترم قوه قضائیه تصور كرده‌اند مسند قاضی القضاتی این قدرت را نیز به ایشان میدهد كه هر صیغه‌ای را به هر بابی كه می‌خواهند ببرند و هر اصطلاحی كه مایل هستند را استخراج...


روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود به اظهارات آملی  لاریجانی در نقد سخنان هاشمی رفسنجانی پاسخ گفت.

این روزنامه نوشت: در مناقشات مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی، نظر صاحب این قلم از ابتدا این بود و اکنون نیز اینست که تصمیم گیری درباره این دانشگاه به رهبری واگذار شود. کشمکش‌های موجود آنهم درباره یک موسسه دانشگاهی که دارای ماهیت علمی و فرهنگی است به مصلحت جامعه نیست. انقلاب اسلامی، یک انقلاب ارزشی است که انتظار طبیعی همگان از آن، حاکم کردن و گسترش ارزش‌ها و معنویات در ایران و بسط آن در جهان است و اجازه دادن به ادامه مرافعات و مناقشات و مشاجراتی که هر روز بخشی از بنیان‌های معنوی این انقلاب را تحلیل می‌برد به مصلحت هیچکس نیست. تازه‌ترین نمونه از این مناقشات، اظهارات آقای لاریجانی رئیس قوه قضائیه در پاسخ به اظهارات آقای هاشمی رفسنجانی است. بدون آنکه قصد اظهارنظر درباره این دو سخن را داشته باشیم، نفس این قبیل مناقشات را به حال جامعه مضر می دانیم.

رئیس قوه قضائیه در جمع ائمه جمعه سراسر کشور درباره بررسی موضوع وقف اموال دانشگاه آزاد اسلامی گفت: “مقام معظم رهبری به من موکول کرد که نسبت به وقف دانشگاه آزاد بررسی فقهی و حقوقی کنم بررسی کردم، نوشتم و ارسال کردم. اما میخواهم از ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام با همه احترامی که برای او دارم و همه می‌دانند، گلایه کنم. اشتباه بزرگی کردند که گفتند وقف دانشگاه آزاد اسلامی را کسی نمی‌تواند برهم بزند…. این حرف، عوامانه است. مگر میخواهیم وقف را ابطال کنیم؟ وقف، خود منبطل بوده، اینکه این سخن را در یک مجمع عمومی به اینصورت بیان کنند که وقف دانشگاه آزاد ابطال کردنی نیست، واقعاً پذیرفتنی نیست و شایسته وی نبود. متأسفم که اینگونه قضاوت می‌شود. حرف‌های ما فنی و دقیق است و انشاءالله اگر لازم باشد مجموع مدارک را ارائه خواهیم کرد” (روزنامه جمهوری اسلامی ۸/۷/۱۳۸۹).

جمهوری اسلامی ادامه داد: درباره نحوه پاسخگوئی رئیس قوه قضائیه به آقای هاشمی رفسنجانی لازم است نکاتی را با ایشان در میان بگذاریم که کاملاً مشفقانه و خیرخواهانه است. برخی از این نکات به این شرح است:

* افراد زیادی در این ایام با زبانی خارج از چارچوب‌های متناسب با بزرگان درباره آقای هاشمی رفسنجانی سخن گفته‌اند که ما پرداختن به آنها و اظهاراتشان را نوعی اتلاف وقت میدانیم. اما کسی که در جایگاه رئیس قوه قضائیه قرار دارد و در کسوت روحانیت است و از خانواده ریشه‌داری همچون بیت آیت‌الله حاج میرزا هاشم آملی رحمه الله علیه برخاسته، حساب جدائی دارد. از شما انتظاری وجود دارد که از بسیاری افراد دیگر چنان انتظاری نه منطقی است و نه عملی. شما هرگاه و هر جا که سخن می‌گوئید شایسته است با توجه به این سه ویژگی که برایتان برشمردیم باشد.

* بهیچ وجه تصور نکنید برای جناب آقای هاشمی رفسنجانی هاله‌ای از قداست و مصونیت از اشتباه قائل هستیم و برآنیم که به شما بگوئیم چرا در برابر سخن صحیح و بی عیب و نقص ایشان چنین سخن گفته اید. اعتقاد راسخ داریم که در میان انسان ها، فقط معصومین علیهم السلام از چنین مقامی برخوردارند و بقیه انسان‌ها دچار خطا و اشتباه می‌شوند. حتی در موضوع مورد توجه شما در این مقوله، فرض را بر این میگذاریم که شما درست فکر می‌کنید و همانطور که گفته‌اید سخن جناب آقای هاشمی رفسنجانی اشتباه بوده است. با اینحال، انتظاری که از شما با توجه به اینکه شما در جایگاه ریاست قوه قضائیه قرار دارید وجود دارد اینست که خود را طرف مناقشه قرار ندهید.

*علاوه بر این، شما با توجه به برخورداری از ویژگی‌هائی که برشمردیم باید برای دیگران الگو باشید. مردم، اعم از افراد عادی جامعه و همکارانتان در قوه قضائیه، باید از شما بیاموزند که چگونه با بزرگ ترها سخن بگویند.

* شاید در آن لحظه که در جمع ائمه جمعه سخن می‌گفتید یادتان نبود که خودتان چندی قبل چگونه ناصحانه و البته درست و بجا به رئیس‌جمهور به خاطر همین گونه سخن گفتن ایراد گرفتید و گفتید: “توقع ما از رئیس‌جمهور اینست که ادبیاتش متین و فاخر و با تعابیر جا افتاده و البته صحیح و منصفانه باشد…” (روزنامه جمهوری اسلامی ۱۸ مرداد ۱۳۸۹)

*و آخرین نکته به کلمه “منبطل” مربوط می‌شود که برخلاف ادبیات عرب بکار برده اید. بکار بردن این کلمه، که در هیچیک از کتب لغت وجود ندارد و از اختراعات شما محسوب می‌شود، نویسنده این سطور را دچار این سئوال کرده است که نکند رئیس محترم قوه قضائیه تصور کرده‌اند مسند قاضی القضاتی این قدرت را نیز به ایشان میدهد که هر صیغه‌ای را به هر بابی که می‌خواهند ببرند و هر اصطلاحی که مایل هستند را استخراج کنند؟!



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۶ پاسخ به “انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از آملی لاریجانی : کلمه «منبطل» در هیچ کتاب لغتی نیست”

  1. ناشناس گفت:

    این سند علم بالای ایشان است .

  2. Ghalam Faranseh گفت:

    Khoob az anjaaiik e kalamey e MONATBEL baraay e nakhostin baar tavasot e Ghaazi ol Ghozaat ekhtera shodeh ejaazeh befarmaiid be naam shakhs e ishaan namgoozaari konim o begoiim Haj Agha MONTABEL ! Har kasi porsid haala yani chi begoiim khoob yani hamin Haj Agha dig e ! Ghalam Faranseh

  3. كامران گفت:

    خود این آقا همم در هیچ فرهنگ و دیاری پیدا نمی شود واگر شما فرهنگ لغت شورای نگهبان را ورق بزنید مطمنا معنای منبطل را
    می بیبنی !!

  4. کامرانی گفت:

    از وجنات ایشان بر می اید که توقع شما بیهوده است

  5. saeed گفت:

    بله , در زبان فرانسه هم کلمه من بطل وجود دارد که به معنای بیتل من میباشد , که دختران قرنسوی به دوست پسران بیتل شان در ۴۰ سال پیش با ناز میگفتند.

  6. Somayeh گفت:

    نویسنده عزیز, مگر:

    ۱- مدرسه غیر “انتفاعی” که ۳ میلیون شهریهٔ می‌گیرد در هیچ صیغه و بابی وجود دارد؟
    ۲ – شورای نگهبانی که از ۴۰۰۰ کاندید مجلس ۳۲۰۰ نفر را راد صلاحیت می‌کند و باز عده‌ای جلوی مجلس به‌ این نمایندگان دست چین شده میگن انگلیسی‌ در هیچ صیغه و بابی وجود دارد؟
    ۳ – به بزرگی‌ که جنگ خانمان برانداز را در این کشور اداره کرد، به بزرگ دیگری که امام او را امین خانواده‌های شهدا قرار داد، به دادستان کل کشور زمان امام، به فرزند شهید بهشتی‌، به خانواده شهدا همّت و باکری، “فتنه” خطاب کردن در هیچ صیغه و بابی وجود دارد؟
    و هزار تا “مگر” دیگر. حالا شما گیر دادی به این قاضی القضات که چی‌؟؟ بگذار دو روز هم ایشان لذت این جاه و مقام را ببرد و برود پی‌ کارش!
    ما ملت عادت کردیم به قوم مغول و تاتار، صبر میکنیم!