سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » عماد افروغ: نوعی ماکیاولیسم مذهبی بر ما حاکم شده است...

عماد افروغ: نوعی ماکیاولیسم مذهبی بر ما حاکم شده است

چکیده :برای افرادی که امروز حاکمند قدرت هدف است. قدرت فی نفسه هدف است و همه چیز برای آنها تاریخ مصرف داشته و فرصتی است برای تحقق آن هدف. چه امام زمان(عج) باشد چه مکتب ایرانی. در واقع ما امروز نوعی ماکیاولیسم مذهبی داریم....


امروز جمهوری اسلامی مانع خودش شده است

یک فعال سیاسی با بیان این که در سیره امام علی(ع) شما نمی بینید ایشان با هر وسیله ای قدرت را بدست بگیرند، گفت: «برای افرادی که امروز حاکمند قدرت هدف است. همه چیز برای آنها تاریخ مصرف داشته و فرصتی است برای تحقق آن هدف. چه امام زمان(عج) باشد چه مکتب ایرانی. در واقع ما امروز نوعی ماکیاولیسم مذهبی داریم. نباید ارزشهای متعالی را خرج قدرت کرد بلکه باید قدرت را خرج ارزشهای متعالی کرد.»

دکتر عماد افروغ، استاد دانشگاه و رئیس سابق کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بازدید از گروه مجلات همشهری، ضمن انتقاد از نحوه مدیریت کشور، به شدت به نگاه مدیریتی که بر دستگاههای اجرایی حاکم است، اعتراض نموده و اظهار داشت: «ما امروز، غرب را می‌کوبیم اما از غربی ها غربی تریم. امروز معنویت و اخلاق، فدای سود و اقتدار شده و در واقع جای هدف و وسیله عوض شده است. اگر سیاست برای خودش هدف شد و فعل سیاسی، فعل مشروط نبود و فعل هدف شد، فاتحه اخلاق را باید خواند. اما اگر فعل اخلاقی فعل هدف شد، مشکلات حل می شود. در واقع معنویات طراز سیاست است و نه برعکس.»

به گزارش فردا، وی در ادامه در خصوص رابطه بین حق و مصلحت در حکومت افزود: «رابطه حق و مصلحت در حکومت، رابطه عموم و خصوص من وجه است و تناقضی بین آنها وجود ندارد. در برخی از زمانها برای حفظ دین و جامعه، باید مصلحت را رعایت کرد اما نه در همه زمانها. ملاک مصلحت هم سه چیز است: ۱- مصلحت باید در ذیل احکام باشد. ۲- قاعده اهم و مهم رعایت شده باشد. ۳- کارشناسان دانا آن را تأیید کنند.»

وی افزود: «در سیره امام علی(ع) شما نمی بینید ایشان با هر وسیله ای قدرت را بدست بگیرند. البته فعل سیاسی و فعل اخلاقی یک فرق هم باهم دارند و آن فرق هم تقدم رتبی و تقدم ارزشی است. تقدم رتبی با قدرت است اما تقدم ارزشی با قدرت نیست. قدرت فعل مشروط است یعنی وسیله ای برای تحقق یک هدف است. اما برای افرادی که امروز حاکمند قدرت هدف است. قدرت فی نفسه هدف است و همه چیز برای آنها تاریخ مصرف داشته و فرصتی است برای تحقق آن هدف. چه امام زمان(عج) باشد چه مکتب ایرانی. در واقع ما امروز نوعی ماکیاولیسم مذهبی داریم. نباید ارزشهای متعالی را خرج قدرت کرد بلکه باید قدرت را خرج ارزشهای متعالی کرد.»

وی سپس با نقد نگاه عقلانیت ابزاری نسبت به جامعه، تیپولوژی (گونه شناسی) خاص خود را از قدرت ارائه داد و گفت: «ما راه اشتباه غرب را در تأکید بر عقلانیت ابزاری دنبال می کنیم. امروز خود غرب هم غلط بودن این مسیر را فهمیده اما ما همچنان همان مسیر غلط را دنبال می کنیم. وقتی ما به شهروند مسلمان خودمان نگاه ابزاری کنیم، توقع داریم دیگران چنین نگاهی را به ما نداشته باشند.»

وی در ادامه گفت: «امروز جمهوری اسلامی مانع خودش شده است. ابزارهایی که ما بوسیله آن می خواهیم جمهوری اسلامی را به رخ بکشیم، هیچ ربطی به جمهوری اسلامی ندارد. مظروف انقلاب اسلامی ایران در یک ظرف تاریخی و اجتماعی خاص اتفاق افتاد و ما امروز، به جای بزرگتر کردن این ظرف، درحال کوچکتر کردن آن هستیم. اگر از بین تیپولوژی های مختلف قدرت، سیاست برود به سوی نفوذ و اقناع، اخلاقی تر است و هرچه به سمت زور و اجبار برود، غیراخلاقی تر است.»



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۹ پاسخ به “عماد افروغ: نوعی ماکیاولیسم مذهبی بر ما حاکم شده است”

  1. رضا گفت:

    کاشکی یکی این حرفهای خردمندانه رو به گوش رهبر و مجلس خفتگان برسونه که چطوری داره همه چیز تباه میشه…

    • محمد امی گفت:

      به نام یاور مظلومین
      سلام
      ایشون خودش میدونه ! یک بررسی به روند وزرای اطلاعات بیندازید. همین که به واسطه آبرو ریزی در معرض خطر قرار میگیرند مستقیم به جایگاههای بالا در قوه قضائیه فرستاده میشوند. چه کسی قدرت این انتقال را از قوه مجریه به قوه قضائیه که ظاهرا مجزا هستند دارد ؟ و چرا چنین میکند ؟ این وزرا چه کرده اند که به جای انتقال به قوه قضائیه به عنوان متهم به عنوان مسئول با ماشین قوه قضائیه بر کرسی دادستان کل و … مینشینند ؟

  2. mohamad payravan گفت:

    اندکی صبر سحر نزدیک است
    سعید مرتضوی هم فهمیده…….

  3. نا شناس گفت:

    آقای مهندس موسوی سلام

    منتظر موضع گیری قاطع شما در مقابل آتش زدن قرآن هستیم.
    از طرف خودم و همه خط امامی های سبز

    ارادتمند همیشگی شما

  4. ناشناس گفت:

    در این دوره عوام فریبی از دفاعی که از دین دارید متشکرم.

  5. ناشناس گفت:

    جلوی ضرر را هرجابگیری فایده است.جناب دکتر افروغ خیلی زیباحاکمان را به نقدکشیده است. به ویژه درمورد اسباب و وسایل توجیه قدرت.بر ما معلوم نیست که افروغ باچه برداشت و انگیزه ای در دورهء نخست رییس جمهوری احمدینژاد ازاو حمایت میکرد!آیا ایشان باشناخت کافی به جانبداری ازاو پرداختند؟ وچه شدکه خیلی زود راهش را ازاحمدینژاد جدا کرد؟کسی جز افروغ نمیتواند خیلی صریح و پوست کنده و همه کس فهم،به این پرسشها پاسخ دهد.اما پرسش من اینجاست وقتی افروغ مسئلهء استفادهءابزاری ازقدرت را به این خوبی میداندآیا ازکارهای بیشمار احمدینژاد در مناصب سابقش اطلاعی نداشته؟ زمانی که احمدینژاد در شهرداری تهران با هزینهء بسیاراندک لباس عروس عاریه میداد،و..و.سیاسیون که سرجای خود،عوام هم میدانستند که درپس این کارها،اهدافی خاص دنبال میشود.آیا آن زمان دکتر!!افروغ اینها را نمیدید وتشخیص نمیداد که ازاو حمایت میکرد؟ایکاش افروغها وخوش چهره ها و… آن زمان به اعمال او فکر میکردند تا به دیکتاتوری سیاه امروز منجر نمیشد.به هر حال هرچه بودگذشت ولی افروغها باید برای تاوان اشتباه آن زمان کوتاه، مبارزهء دموکراتیک خود را سرعت وشدت بخشند تا سایهء این استعمار و استثمارسنگین ودیکتاتوری ننگین هرچه زودتر ازسر مردم سبزاندیش ایران برداشته شود. باتشکر آموزگارسبز

  6. مسعود گفت:

    آقا رضا! شما فکر می کنید از رهبر بیشتر از اوضاع کشور خبر دارید ؟ اگر اینطور باشد که ایشان شرط اصلی رهبری را ندارند!

  7. طاها گفت:

    برادرعزیزی که منتظراعلام انزجارازآتش زدن قرآن مجیدازسوی مهندس هستید.این عمل خودبخودمحکوم است وازبدیهیات است .امروزفرامین ودستورات الهی دراین مملکت درحال اشتعال وسوختن و هتک حرمت است .قرآن راخدا حفاظت می کند.اناله لحافظون. این نه اولین ونه آخرین باراست که اینچنین جسارت توسط اراذل واوباش یانکی صورت می گیردکه انشاء الله زمینه سقوط واضمحلالشان است.

  8. ناشناس گفت:

    نکنه واقعا خیال کردی آقا جامع الشرایط رهبری هستند آقا مسعود؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!