دانشگاه مطلوب احمدی نژاد با حذف بزرگان!
چکیده :موج جدید بازنشستگی اجباری با خانه نشین کردن « عابدی جعفری» و «داود کریمی دستجردی» استادان دانشگاه تهران کلید خورده است. حسن عابدی جعفری از مشاوران میر حسین موسوی در دوران انتخابات سال گذشته بود .همچنین گفته می شود تعدادی دیگر از استادان دانشگاه تهران نیز بازنشسته شده اند. هر چند اسامی دقیق این استادان هنوز اعلام نشده است اما تا زمان بازگشایی دانشگاه ها معلوم می شود که به زودی چه کسانی باید اتاق های کوچک شان در دانشگاه را برای همیشه ترک...
گروه اجتماعی کلمه-هدی ستایش: بازنشستگی و اخراج استادان دانشگاه های کشور که از چند سال پیش آغاز شده بود ، این روزها دوباره وارد فاز تازه ای شده است.
سیدعلیرضا حسینی بهشتی و قربان بهزادیان نژاد دو مشاور میر حسین موسوی چند ماه پیش از دانشگاه تربیت مدرس اخراج شدند. این استادان که هر کدام سابقه ماه ها زندانی بودن را داشتند پس از آزادی از زندان نیز نتوانستند به محل کارشان بازگردند و نام شان از فهرست استادان دانشگاه های کشور حذف شد.چون آنها مطابق میل حاکمیت رفتار نمی کردند.
اما اعضای جامعه دانشگاهی کشور معتقدند که این روزها روش دیگری هم که چندان جدید نیست برای حذف استادانی که همسو با حاکمیت عمل نمی کنند یا موضعی انتقادی به آن دارند ،دوباره آغاز شده و به احتمال زیاد در ماه های آینده نیز وارد دور جدیدی خواهد شد .
بازنشستگی اجباری استادان دانشگاه ها، هر چند تنها راه فشار وارد کردن بر اعضای جامعه دانشگاهی کشور نیست و دولت از همه راه ها برای فشار بر استادان مستقل کشور بهره می گیرد. تا جایی که طبق اخبار دقیق در بسیاری از دانشگاههای کشور از جمله دانشگاه تربیت مدرس برای اعمال فشار بر استادان مستقل موجی از احضار آنان به مراجع انتظامی و حراستی در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید آغاز شده است.
کارشناسان مسائل دانشگاهی معتقدند فشار بر دانشگاه تربیت مدرس از روزی وارد مرحله جدی تری شد که ۱۱۶ نفر از استادان این دانشگاه در نامه ای سرگشاده به رهبر انقلاب نسبت به فضای رعب و وحشت در دانشگاهها که در پی بازداشت و تهدید و اخراج دانشجویان و اساتید بوجود آمده اعتراض کرده و هشدار دادند ادامه این روند آثاری ویرانکننده بر سرعت پیشرفت علمی کشور خواهد داشت که جبران آن به سادگی میسر نیست.
موج تازه بازنشستگی استادان
موج جدید بازنشستگی اجباری با خانه نشین کردن « عابدی جعفری» و «داود کریمی دستجردی» استادان دانشگاه تهران کلید خورده است .حسن عابدی جعفری نیز از مشاوران میر حسین موسوی در دوران انتخابات سال گذشته بود .
همچنین گفته می شود تعدادی دیگر از استادان دانشگاه تهران نیز بازنشسته شده اند. هر چند اسامی دقیق این استادان هنوز اعلام نشده است اما تا زمان بازگشایی دانشگاه ها معلوم می شود که به زودی چه کسانی باید اتاق های کوچک شان در دانشگاه را برای همیشه ترک کنند .
استادان منتقد حذف می شوند
استادان دانشگاهها و اعضای جامعه دانشگاهی بیم آن را دارند که با این روش تعداد زیادی از استادان منتقد به دولت به اجبار از دانشگاه ها کنار گذاشته شوند. به خصوص آنها حرفهای اخیر کامران دانشجو وزیر علوم دولت احمدی نژاد را گواهی بر این مدعا می دانند . .او چند روز پیش در گفتگو با رسانه های دولتی گفت :« دانشگاه نامطلوب را با خاک یکسان می کنیم.»
آیا طرح بازنشستگی استادان دانشگاه ها نیز در جهت مطلوب کردن هر چه بیشتر فضای دانشگاه ها به قول این وزیر دولت احمدی نژاد است ؟
کامران دانشجو با فاصله چند روز پس از تصفیه گسترده رؤسای دانشگاهها، این حرفها را زد. آیا حرفهای اخیرش هم مقدمه ای برای پاک سازی جدید دانشگاهها است ؟آیا این بار استادان با تجربه و منتقد دولت قربانی خوهند شد ؟دانشجو در سخنرانی اش با بهکارگیری ادبیاتی غیر متعارف، هشدار داد که اگر در دانشگاهی مراسم مذهبی برگزار نشود، یا صدای اذان ظهر در آن بلند نشود و یا نمازخانه نداشته باشد، باید با خاک یکسان شود.سخنانی که برای خیلی ها به ویژه اعضای جامعه دانشگاهی کشور عجیب و غیر متعارف بود.
قانون چه می گوید؟
اما بازنشستگی اجباری استادان دانشگاه تا چه حد قانونی است و طبق چه مقرراتی اجرا می شود . آیا این طرح به زودی دانشگاه ها را از وجود استادان برجسته که هر کدام سابقه تدریس طولانی دارند خالی می کند ؟
موضوع بازنشستگی استادان دانشگاه های کشور از تیرماه سال ۸۵ که اولین بازنشستگی ها در دانشکده حقوق دانشگاه تهران رخ داد آغاز و سپس به دانشکده ادبیات این دانشگاه نیز رسید و بعدها دامنه اش تا دانشگاه علامه طباطبایی نیز گسترش یافت. این موج با خبر بازنشستگی حسین بشیریه پدر جامعه شناسی سیاسی ایران و دکتر میرجلال الدین کزازی فضای آکادمیک ایران را تحت تاثیر قرار داد. پیش از آنها نینیز دکتر رضا رئیس طوسی استاد اقتصاد سیاسی و نفت و دکتر احمد ساعی استاد مسائل جهان سوم مشمول حکم بازنشستگی شده بودند.
بازنشستگی استادان دانشگاه طبق روال سال های گذشته مطابق با ماده ۳۶ آیین نامه استخدام اعضای هیات علمی مصوبه هیات امنای دانشگاه تهران انجام می شود. ماده ۳۶ این آیین نامه می گوید که اعضای هیات علمی دانشگاه ها با درجه دانشیاری و استادی با ۳۰ سال سابقه تدریس و ۶۵ سال سن بازنشسته می شوند البته بندی از این ماده اضافه می کند اگر درجه علمی مشمولان استاد تمام باشد اظهار نظر گروه علمی درباره ادامه تدریس آنها مدنظر قرار می گیرد.
آنچه موضوع بازنشستگی استادان دانشگاه های کشور را از سالها پیش تبدیل به موضوعی جنجال آفرین کرده است موضوع تبعیض هایی است که گاه و بی گاه درباره انتخاب این استادان و نحوه بازنشستگی شان مطرح می شود. برخی معتقدند بازنشستگی استادان با توجه به دیدگاه آنان انجام می گیرد . چرا که بسیاری از استادان میانسال دانشگاهها که همسو با دولت هستند هرگز مشمول قانون بازنشستگی نمی شوند.
پیش از این نیز حسین بشیریه استاد علوم سیاسی، ایرج گلدوزیان، ناصرکاتوزیان و عرفانی استادان قانون جزا، حقوق مدنی و قانون تجارت، دکتر گرجی استاد حقوق اسلامی، هادی سمتی استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی، تجلیل استاد دانشکده ادبیات، سیدحسین صفایی استاد دانشکده حقوق و دکتر داوری استاد فلسفه دانشگاه تهران مشمول حکم بازنشستگی شده اند.
احمدی نژاد چگونه می خواهد دانشگاه مطلوب خود را بسازد؟
گفته می شود تعداد زیادی از اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور هم اکنون در آستانه بازنشستگی قرار دارند .هر چند اسامی دقیق آنها مشخص نیست . خیلی ها معتقدند با شروع فصل پاییز اسامی دقیق بازنشستگان را خواهیم دانست.آیا این بار با بازنشستگی اجباری استادان ،احمدی نژاد و وزیر کابینه اش می خواهند دانشگاه مطلوب خود را بسازند ؟
ازکسانی که رأی مردم را دزدیده و صدارت و وزارت راغصب کرده اند،انتظاری جزاین نیست!آنهاآمده اند تا دانشگاهها را باب میل خودکنند حتی اگر به قیمت باخاک یکسان کردنشان باشد.آقایان فکرمیکنند ریشهءجنبش سبز در دانشگاههاست واگر این اساتیدفرهیخته رااخراج کنند،مبارزات و مطالبات مردم عقیم میماند.این اساتید نورچشم مردمند و بخش زیادی ازمجاهدتهای جنبش سبز مرهون زحمات آنان است.اما خائنین بدانند تودهءمردم(حتی کسی که شعورش به اندازه ای باشدکه ازخیابان عبورکند) ظلم وجنایت وخباثت این قوم رامیفهمندوباآنان مبارزه میکنند.
به امیدپیروزی جنبش سبزمردم ایران
متاسفانه در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی که انتظار میرفت با درس گرفتن از کاستی ها و نقاط منفی حکومت شاهنشاهی و رفتارهای جهان سومی که ایران نیز در گیر ان بود با مسائل مختلف به ویژه مسائل علمی و فرهنگی عالمانه و با برنامه ریزی و به دور از سیاسی کاری عمل شود بلکه رفته رفته این مملکت مسلمان به پیشرفت های خوبی نائل اید امروز دانشمندان ایرانی زیادی در سرتاسر گیتی موجب مباحات ایران و ایرانی هستند ولی دانشگاه ما به دلیل ندانم کاری و جهت گیریهای غلط روز به روز در جهت ودر شیب تند سقوط قرار دارد مقایسه کنید وزرای فرهنگ و اموزش عالی از بهد از پیروزی انقلاب را وبرسید به این اقای بزرگوار کامران دانشجو که ملاک را اذان ومسائل مذهبی میداند ولی این مردک نمیداند که اغلب دانشجویانی که با سهمیه های کذا و کذا وارد دانشگاه میشوند هم اعتقاد عملی به جفنگیات وزیر محترم ندارند فقط برای استفاده از امکانات را ه را پیدا کردهاند بنده بسیاری از فرزندان شهید دانشجو را میشناسم که به دلیل افراط گرائی اقایان به همه ارکان این نظام بد میگویند ولی مجبورند به خاطر عملکرد اقایانی مثل کامران خان به شکلی تظاهر کنند
این اساتید فسیل شده اند باید بالاخره روزی بازنشسته شوند مسئله را بی خود سیاسی نکنید
هموطن عزیز این اساتیدفسیل نشده اند،مغزآقایان فسیل شده و سیاسی بودن این حرکت نیز اظهرمن الشمش است. اگرمیخواهند به جوانها میدان بدهند چرافقط اساتیدی که باجریان فعلی همراه نیستند،اخراج میشوند؟ کمی واقع بین باشید.. مشکل آقایان بااساتیدی است که ظلم ونظامی گری در محیط علم وعقل رابرنمیتابند.
با سلام
با دوستم داشتم از کنار یک فروشگاه لوازم نوازندگی سنتی رد میشدم. ازش پرسیدم: این سه تار چقدر قیمتشه؟
گفت۱۷۰۰۰۰ تومن.
چشمم به یه سه تار کارکرده ی قدیمی افتاد. ازش پرسیدم: این یکی چنده؟
گفت ۳۴۰۰۰۰ تومن.
بهش گفتم: این که قدیمی تره، داغون تره، باید ارزون تر باشه.
گفت: آهاااا…اشتباهت همینجاست.
هر سازی که بیشتر کار میکنه، جاافتاده تر میشه و صداش بهتر میشه.واسه همینه که این قدیمیه که از نظر تو داغونه از اون جدیده بیشتر می ارزه.
علی آقا
من کاری به سیاست و این حرفا ندارم.
درسته که این اساتید قدیمی هستن، ولی کار کرده شون ارزشش بیشتره.
در دنیا وقتی استادی از یک دانشگاه بازنشسته میشه ( نه اینکه به زور بازنشستش کنن ) ازش میخوان کتاب بنویسه، به هیات علمی کمک کنه، ریاست دانشگاه یا هیات علمی رو به عهده بگیره، به پروژه نظارت داشته باشه، با دانشجوها چت کنه و به اونا کمک کنه و …
واینکه استادی مثل استاد کزازی که حدود ۵۰-۶۰ سال سن داره فسیله؟
بابای من ۵۸ سالشه، بهش میگی پیرمرد با چوب میفته دنبالت، اون وقت یه همچین اساتیدی که همه میدونیم چقدر زحمت کشیدن، اینجوری باید تمومشون کنیم؟
هموطن گرامی که استادان دانشگاه را فسیل می نامید
از شما خواهش می کنم این پرسش را پاسخ دهید:
چرا روحانیون و مراجع تقلید بازنشسته نمی شوند که هیچ عمر پرکاری آنها از سنین ۶۰ سال به بعد است. نمونه اش جناب جنتی اما جمعه ۸۰ و اندی ساله یا روحانیون بسیار کهنسال دیگر؟
مگر مراجعی که در سنین بسیار بالا تدریس می کنند فسیل شده اند؟! یا شایسته است آنها را با این القاب زشت یاد کنیم؟ اگر سخن از نوآوری است، باز هم می توانید همین قیاس را بکنید. آیا در دانشگاه نوآوری بیشتر است یا در حوزه
( محض اطلاع من کمال احترام را برای بسیاری از اساتید حوزه نظیر حضرات آقایان جوادی آملی، صانعی، موسوی اردبیلی، بیات، و… قائلم)
maanie fosil ro aslan miduni ke ezhare nazar mikoni?behtarin ostadane donia mosentarin hastan ke baese eftekhare un keshvare.taze age vaght dashte bashe ke dar ekhtiare daneshgah bezare.boro kami motalee kon
رییس جمهور ! داره اشتباهی ترب های باغچه فرهنگ رو از بیخ می کنه.
در این مملکت چو غرش شیران گذشت و رفت***********این عوعو سگان شما نیز بگذرد
اینان فکر می کنند با خاک یکسان کردن دانشگاهها میتوانند اندیشه را هم با خاک یکسان کنند. سوال بنده این است که با حذف اساتید فرهیخته چه کسانی را دارند جایگزین کنند. دنیا لحظه به لحظه در حال پیشرفت است و ما هر روز نگران تر از روز قبل به زندگی ادامه میدهیم. برای بنده که دانشجوی چند تن از این اساتید بودم میدانم که خانه نشینی این اساتید مرگ جامعه علمی است.
چه کسی پاسخگو ی جامعه علمی ماست؟ چه کسی؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام علی آقا این اساتیدی که شما انها را فسیل می نامید ذخایر علمی کشور هستند جای تاسف است این چنین افکاری . شما کسی که کرسی استادی دارد با کسی مثل من که در دانشگاهی با مدرک دکترا فقط برایم استاد می گویند باید فرقی قائل شد مثل اسباب قدرت فکر نکنید و بلند بیندیشید.جنبش سبز به چنین افرادی در توسعه کشور نیاز مبرم دارد.
هم مرگ بر جهان شما نیز بگذرد
هم رونق زمان شما نیز بگذرد
در مملکت چون غرش شیران گذشت و رفت
این عوعوی سگان شما نیز بگذرد
آن کس که اسب داشت غبارش فرو نشست
گرد سم خران شما نیز بگذرد
چون داد عادلان به جهان در بقا نکرد
بیداد ظالمان شما نیز بگذرد
زین کاروانسرای بسی کاروان گذشت
ناچار کاروان شما نیز بگذرد
این نوبت از کسان به شما ناکسان رسید
نوبت ز ناکسان شما نیز بگذرد
“ما بیشماریم”
سلام کلمه
این خبر بعلاوه ی ریز جزئیات بعلاوه ی عکس های مرتبط رو من ۱۴ شهریور، یعنی یک هفته ی پیش براتون فرستادم. اما توجهی نکردید.
گاهی وقت ها از سوراخ سوزن رد میشید، اما از در دروازه رد نمیشید. با ابن کاراتون آدم رو دلسرد می کنید.
این کامنت رو هم مثل کامنت های انتقادی دیگه پاک کن و جوابی هم نده! به جایی بر نمی خوره!
کلمه: خبری که فرمودید به دست ما نرسیده است. لطفا به ادرس info@kaleme.com تماس بگیرید.
به دنیایی که مردانش عصا از کور میدزدند من از خوش باوری انجا محبت جستجو کردم
اونکه فسیل شده عقل ماست وگرنه هر ادم عاقلی میدونه که سیر ترشی کهنش خوبه چه رسد به استاد که کهنش محشره ….ولی تا که این استاد کجا باشه و کی بفهمه
شاه با آقای مطهری و دکتر شریعتی این گونه برخورد نداشت که این آقایان اینطور با مخالفان خود دارند.چرا یکبار جرات نمی کنند اعلام کنند که -هر کس مخالف ماهست اجازه زیست و وجود ندارد.شاهد جهانیان بهتر متوجه بشونند که حکومتی که ادعای جهانی شدن دارد چگونه به آزادی وابراز اعتقادات ارج می نهد.خداوند کمی به این برنامه ریزان شان درک واقعی از حقیقت آنچه که هست و باید پیمود عنایت فرمایید.
تا نسخه عاقلانه تری برای مردم -اعتفادات مردم و آینده دین اسلام ارایه نمایند.
ضربه ای که احمدی نژاد و دار و دسته اش به این کشور وارد کردند هیچ دشمنی وارد نکرد
آقایان استادان دانشگاها ودانشجویان محترم
آقای احمدی نژاد کاریی نسیت …بازیگردان کسی دیگراست
خیراینها عده ای گردن کلفت بی مسئولیت هستند که نان را به نرح روز میخورند و طرفدار کسی هستند که فعلا درقدرت است وگرنه اگراینها ازجزیی شرف وانسانیت برخوردار بودند، آیا دربرابر کربلای امروز، یزیدیان امروز اینگونه سر را پایین می انداختند؟ دستیغیب ها وافرادی مثل او که غیرتی داشته و ازجیفه دنیوی گذشته وازحق دفاع کرده و با ظالم مبارزه کنند بسیارکم پیدا می شود. واقعا که کل یوم عاشورا، کل ارضا کربلا. آشکارا به چشم خود می بینیم. مگر یزید ومعاویه و شمر وعمروعاص ودیگر بدنامان غیرازاینها بودند؟
چنین دولتی نیاز به استاد فهیم و دانشمند ندارد. آدمهایی که جایگزین اساتید اخراجی و به زور بازنشسته شده اند و می شوند ماموران امنیتی هستند که از طرف دستگاههای امنیتی وارد آموزش عالی شده اند. اگر مخالف شیوه این وب سایت نباشد من حاضرم لیستی از این آدم ها را که در واقع لباس شخصی های جامعه دانشگاهی هستند اعلام کنم. خوشبختانه بزودی باید سوراخ موش اجاره کنند.
خجالت نکشدی از لغت فسیل استفاده کردی؟
یکم فکر نکردی ببینی چی داری می نویسی؟
از اون دوستمون هم ممنونم که آقایان فسیل رو مثال زدند
خیلی بجا بود