سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » برای دوام خانواده لایحه حمایت ازخانواده را از دستور خارج کنید...
» رهنورد خطاب به مجلس:

برای دوام خانواده لایحه حمایت ازخانواده را از دستور خارج کنید

چکیده :آیات مربوط به خانواده در قرآن حاکی از آن است که اصطلاحاتی مشخص در ترمینولوژی خانواده ایده آل وجود دارد که طیف واژگان مهم آن عبارتند از "یک زن،یک مرد،مودت، رحمت، آرامش و فرزندان نمونه و در ضمن روند قرآن مجید از خانواده به عنوان آیه الهی یاد می کند".سوال اینست در دولت نهم و دهم با چه استنادی مواد 22،24،25 و بند 6ماده 55در لایحه حمایت از خانواده گنجانده شده است که تمامی آن ترمینولوژی والا و طیف اصطلاحات و واژگان را وارونه فهمیده و خانواده را با ویژگیهای یک مرد،چند زن، خشونت ،رقابت،حسادت و حتی جنایت،نگرانی وفرزندان پراسترس و نگران را به طور نانوشته اما موجود و قابل پیش بینی تعریف کرده...


زهرا رهنورد خواستار خروج لایحه حمایت از خانواده از دستور کار مجلس شد.  این استاد دانشگاه  در یادداشتی از نمایندگان خواست  بررسی این لایحه را به کارگروهی از زنان و مردان کارشناس و پیشرو بسپارند تا موارد اضطرار ی را تشخیص دهند.

به گزارش کلمه متن یادداشت زهرا رهنورد به شرح زیر است:

هم اکنون زنان نه تنها از تبعیض و از قوانین قیم مآبانه رنج می برند، که لایحه تخریب خانواده نیز بر مشکلات مالی و به طور خاص بر مشکلات زنان افزوده شده است. عشق، محبت، وفاداری بین دونفر، یک مرد،سرچشمه آرامش در خانواده و موجب پرورش فرزندانی سلیم النفس می شود.نکته فوق نه تنها توصیه روانشناسی خانواده بلکه علت وجودی خانواده است.با این تعبیر اگر انگلس مالکیت را منشا خانواده می دانست ما عشق و محبت بین یک زن و یک مرد را منشا خانواده می دانیم.حال سوال اینست که:در شرایط فعلی یعنی در روند دولت نهم و دهم که خانواده ها در چند سال اخیر به دلایل فقر اقتصادی و مسائل طبقاتی یا نابسامانی های سیاسی و اجتماعی و ضربات هولناک رفتار دیکتاتوری منشانه و تمامیت خواه در عرصه عمومی و با تهاجمات این شرایط بر عرصه خصوصی روبروست چرا دولت نهم لایحه به اصطلاح حمایت از خانواده و به زعم من و سایر معترضان لایحه انهدام خانواده را به مجلس داده است و متاسفانه به آن برچسب اسلامی نیز می زند تا این شبهه را در اذهان ایجاد کند که نهایت توصیه و سلیقه دین چند همسری است. و چرا مجلس در وضعیت بحرانی فعلی کشور لایحه مذکور را در دستور کار قرار داده است؟

آیات مربوط به خانواده در قرآن حاکی از آن است که اصطلاحاتی مشخص در ترمینولوژی خانواده ایده آل وجود دارد که طیف واژگان مهم آن عبارتند از  “یک زن،یک مرد،مودت، رحمت، آرامش و فرزندان نمونه و در ضمن روند قرآن مجید از خانواده به عنوان آیه الهی یاد می کند”.سوال اینست در دولت نهم و دهم با چه استنادی مواد ۲۲،۲۴،۲۵ و بند ۶ماده ۵۵در لایحه حمایت از خانواده گنجانده شده است که تمامی آن ترمینولوژی  والا و طیف اصطلاحات و واژگان را وارونه فهمیده و خانواده را با ویژگیهای یک مرد،چند زن، خشونت ،رقابت،حسادت و حتی جنایت،نگرانی وفرزندان پراسترس و نگران را به طور نانوشته اما موجود و قابل پیش بینی تعریف کرده است؟ حال آنکه هم روح آیات و هم شواهد تاریخی حاکی از آنست که آیات مربوط به چند همسری ناظر به زمانه ایست که حرمسراهای شهوترانها،حاکمان و طبقات مرفه بیداد می کرد و آیات فوق برای مهار چند همسری است نه توصیه و حکم چند همسری و سایر خوش گذرانی های مرتبط ضمن اینکه همانجا ایده ال خانواده تک همسری ذکر شده است.

از سوی دیگر چه اصراریست که با این لایحه به عهد قاجار برگردیم و نگرش قاجاری به خانواده را زنده کنند و فراموش کنند که در عصر مدرن وانسان های فرهیخته و پیشرفته به سر می بریم نه در جنگل توحش شهوترانان و مرفهان که اصولا این گونه اقشارنیاز به قانون ندارند. لهذا از مجلس انتظار می رود برای سعادت موکلین خود که نه تنها نیمی از جمعیت بلکه به عنوان موکل هفتاد و پنج میلیون ملت شریف ایران لایحه مذکور را از دستور کار خارج نمایند و بررسی آن را به کارگروهی از زنان و مردان کارشناس و پیشرو بسپارند تا موارد اضطرار را تشخیص دهند.

خارج کردن لایحه به اصطلاح حمایت از خانواده نه یک درخواست زنانه بلکه نماد درخواستی ملی و با هدف سعادت ملت ایران و دوام خانواده های ایرانی است.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۹ پاسخ به “برای دوام خانواده لایحه حمایت ازخانواده را از دستور خارج کنید”

  1. قاسم صبوری گفت:

    درود بر خانم رهنورد، این همراه صدیق و پایدار جنبش سبز امید

  2. ايراني گفت:

    به عنوان کسی که خواهرم قربانی همین قضیه شده و شوهرش دیروز مجرم حساب می شد و از امروز مدعی از همه ی شیرزنان ایرانی دعوت می کنم اعتراضات خود را در روز قدس علنا با در دست گرفتن پلاکارد هایی اعلام نمایند. این لایحه مناسب حال شهوترانان است نه مردمان با فرهنگ ایران اسلامی . زنان سرزمینم بدانند ما مردان پشت شان را خالی نمی کنیم و برای باز پس گیری حق زندگی کنارشان خواهیم ماند. مشکل تمامیت خواهان این است که از اسلام جز پوسته ای چیزی نمی بینند و حتی به تاریخ صدر اسلام مراجعه نمی کنند و نمی بینند که خداوند برای حضرت رسول و امام علی در زمان حیات حضرت خدیجه و حضرت زهرا ازدواج مجدد را حرام شمرد.

  3. s0gol گفت:

    اسم این لایحه “حمایت از خانواده” است ؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!

  4. حنيف گفت:

    ورود قوانین طالبانی رو به این کشور تبریک می گم!

  5. نداي آزادي گفت:

    قانون “سالاری مردان” مبارک!!!!!!

  6. نازلي-1 گفت:

    واقعا جوامعی که قوانین تک همسری در اونها اجرا نمی شه جای تاسف دارن.
    زن فقط ابزاریه برای هوسهای جنسی مردها!

  7. نازلي-2 گفت:

    امیدوارم زنها راههای میان بری یاد بگیرن تا حق این آدمای عقب افتاده رو بزارن کف دستشون!

  8. ستاره گفت:

    چیه همش می گن : در غرب از زن به عنوان یه کالا استفاده می شه؟!!
    اینجا که زن فقط به یه هدف! دیده می شه.

  9. ناشناس گفت:

    در دستور کار قراردادن لایحه در مجلس به نوعی تصویر خوبی از ماهیت و طرز فکر اکثریت نمایندگان مجلس هشتم به ملت داد

  10. ناشناس گفت:

    با اینکه از نکته نظر سیاسی با شما همفکر نیستم ولی در این مورد کاملا با شما موافقم هر چه در این مورد بفرمائید از شما حمایت می کنیم .وتا آخر هستیم.دمت گرم خانم رهنورد.

  11. ناشناس گفت:

    پیشنهاد این دوست عزیزمون عالی بود.ما که قراره توی راهپیمایی روز قدس شرکت کنیم،بیاین همونطور که کروبی عزیز گفت از دادن شعارهای انحرافی مثل نه غزه نه لبنان……… خودداری کنیم و به جاش به این لایحه اعتراض کنیم.

  12. مريم گفت:

    جالبه که به شهوت پرستی خودشون شکل شرعی میدن!
    موارد خشونت بار و غیر انسانی رو به نام اسلام دارن به دنیا معرفی میکنن، در حیطه فکر بسته خودشون.

  13. زهرا گفت:

    درود به خانم دکتر رهنورد همچنان پایدار بمانید و امیدوارم که مجلس انتصابی حداقل بخود بیاید و این لایحه را همانطورکه خانم دکتررهنورد پیشنهاد دادند آن را بدست کارشناسان فرحیخته زن و مرد بسپارند و درضمن به این دولت طالبانیسم و نامشروع و کودتاچی می گوییم شماها کف روی آب هستید و مردم شجاع و با شعور ایران شماها را سرجایتان می نشانند هرچند که ………………………… از شماها حمایت می کنند بدانند که خداوند یاور مظلومین و دشمن ستمکاران است

  14. زن ايراني گفت:

    این لایحه نه تنها قانون حمایت از خانواده نیست بلکه ضد دوام و قوام خانواده است و نه تنها زنان ودختران حق طلب و روشن بین که مردان عدالت خواه و آگاه نیز با این قانون متحجرانه مخالفند و در صورت تصویب این قانون با شیوه ها وروشهای مختلف از جمله شروط ضمن عقد با آن مبارزه کرده و آن را درو خواهندزد.

  15. هدي گفت:

    این لایحه زنها رو به ۳ دسته تقسیم میکنه:
    ۱- بدبخت شده ها
    ۲- خشن و انتقامجو
    ۳-سواستفاده گر (که مشخصن!)

  16. فرخنده گفت:

    اول با این لوایح گند می زنن به مملکت، بعد می دن سیروس مقدم ازش سریال بسازه، شبا تو رسانه میلی، باعث عبرت شه!!!

  17. فتاح گفت:

    اسم لایحه رو میزاشتن – فروپاشی خانواده- بهتر نبود؟

  18. نوا گفت:

    حال آنکه هم روح آیات و هم شواهد تاریخی حاکی از آنست که آیات مربوط به چند همسری ناظر به زمانه ایست که حرمسراهای شهوترانها،حاکمان و طبقات مرفه بیداد می کرد و آیات فوق برای مهار چند همسری است نه توصیه و حکم چند همسری و سایر خوش گذرانی های مرتبط ضمن اینکه همانجا ایده ال خانواده تک همسری ذکر شده است.
    (قسمتی از متن بالا )
    چیزی حالی ام نیست البته در مقایسه با کسانی که سال ها دل در گرو دین داشته و برای خدمت و یا که تبلیغ دین ملبس به لباس روحانیت شده و می شوند که به سهم خود غبطه می خورم
    همانطور که می دانید امروزه روحانیت به مثابه یک قشر اجتماعی است قشری که برخلاف نیت اولیه همه جور آدم و حال هوا در آن یافت می شود و این طبیعی استخوشبختانه متاثر از تعلیم و تعلم پیامبر گرامی و ائمه ی جلیل که امتیازی برای دین اسلام و تشیع می باشد با مردمبودن روحانیت است و اینکه اینان می توانند همانندمردم با خوب و بد و یا که نشیب و فراز زندگی مواجه شده و به قدقدرت خود با آنها دست و پنجه نرم کنند اینکه بیش و پیش از هر چیزی در رابطه با مشکلات و معضلات اجتماعی ما به آنان نظر داشته و آنان را اصطلاحا زیر زره بین داریم( خطایشان برایمان بزرگ و عملکرد خوبشان را به دیده معمول می نگریم بواسطه بودن انان در محیط مذهبی . بهره گیری مستقیم و ناب از داشته ها و علوم دینی است که انتظار مارا بالا می برد و ایضا عیاری است که لباس روحانیت ما را ملزم به قیاس آنان با بهترین های مکتب و مسلکمان می نماید
    یادم هست اوایل انقلاب که همراه و همره همه مردم قدم در خیابان ها گذاشته و برای نفی نظام قبلی فریاد برمی آوردیم اگر چه بیشترین این قشر با انقلاب و مردم بودند اما همه ی آنان به دلایلی که مجالش نمی تواند اینجا باشدعاشق سینه چاک و مجری صد در صدی دستورات خصوصا دستورات امام ره نبودند
    بعد از انقلاب اقشار و گروه هایی در حضور و بهره بری شان از دستاوردهای جدید یا غنایم به هر دلیل (چه خوب و چه بد )بیش و بیشتراز دیگران بود ز مهمترین آنان همین قشر روحانیت بود که هر جا و هرکجا خواستند به طرفه العینی رفتند / انتخاب شدند ودرکمترین زمانه برمسند کار یا که قدرت با هر حجم و ..نشستند و ..
    وهمچنین بود قصه و قضیه ی گروه هایی که بنوعی با مبارزات قبل از انقلابشان در دل و دیده مردم جا باز کرده و توانستند در کمترین زمان در تارپود هسته ها و … اجتماعی نفوذ کرده و دفتر و دستکی بهم بزنند که بحث آنان اینجا نیست ولی جای حرف دارد فقط به همین بسنده می کنیم که ایده و ایده آل آنان انقلابات و راه و رویه ی گروه هی چریکی عمدتا چپ خارجی بود که به حکم از جان گذشتگی و مبارزه .. و با مجوز ایده مارکسیسم که هیچ چیز را صدر در صد قبول نداشت (دین را افیون -فرهنگها را ناشی از جایگاه طبقاتی می دانست )در بستر زمان زمام امور را بدست می گرفتند و این گروه ها به تبع و با اخذ رهنمود تفکرات خارجی اقدام به تسخیر قدرت و ججایگاه اجتماعی /رتق و فتق امور می پرداختند غافل ازآنکه نه آن روحانیت و نه این افراد بصرف لباس یا سابقه مبارزاتی نمی توانند و نمی بایست مجوز حضور در هر پست و عبور از هر سد راداشته باشند د بهترین مثال این است اکثر این گروه در امور نظامی و تشکیلتی سرآمد و خبره بودند و این شاخصه ارجعتر از دیگر ابعاد شخصیتی و اجتماعی شان بود البته با توجه به هرج ومرج های ناشی از تغییر و تحولات انقلابی و تعهدات داخلی و خارجی اعمم از بازماندگان رزیم گذاشته یا کسانی که خلع منافع و .. شده بودند و کشورها که دستشان از غارت کوتاه شده بود مسئله و مشکل ساز بودند و ایم ما را به افراد نظامی اینچنینی وابسته و دلبسته می کرد چرا که حضورشان باعث قوت قلب و دفاع از منافع انقلاب و تحولات جدید بود مشکل ازآنجا شروع شد که اینان به طبع از تجارب گروه های انقلابی آن دهه ها امر هدایت و رهبری فکری /اجتماعی مردم را اصل قرار داده و افرادی که صرفا می توانستند جایگاه های نظامی را آنهم پس از طی مراحل و قبول شرط و شرایط یک دولت و ملت تسخیر کنند علم رهبری و .. بدست گرفته و برای تعیین نوع زندگی . نگاه مردم به داشت و داشته های فرهنگی / و … نسخه ی نجات پیچیدن که مسعود خان رجبی هنوز هم می پیچد لذا اینان به چند علت روبروی مردم یا دیگر همرزمان و یا دیگر گروه های مبارز قرار گرفتند و به نوبت توسط مردم با توجه به سبقه فرهنگی و نوع نگاه عامه و عموم و یا به تحریک دیگر سردمداران گروههایی کهاشتراکات و نزدیکی بیشتری با مردم داشتند زدهشده سرکوب و یا رانده شدند .
    دوقشر تا اواخر کار ماندند یا هنوز مانده اند یکی گروههایی که دیده گاههای مذهبی داشتند و دیگر روحانیت که اینان پس از دفع دیگران به حکم زمانه یا که سنت الهی در حال تغییر و تحول . طرد و نفی . یا بقولی پایش و پالایش هستند (فکر می کنم منظورم را رساندم بقیه این بحث در این رابطه بمانو خود خواننده می تواند مصداق هایش را حدس بزند سرنوشت مجاهدین انقلاب اسلامی و … می تواند دلیل خوبی بر این مدعا باشد
    برمی گردیم به روحانیت اینان که به حکم دین و با بهره گیری ازقدرت و قوت . درایت . مدیریت و نهایتا صداقت امام ره و دینداری و دینخواهی مردم شانس ومجوز حضور در تمامی مصادر امور را پیدا کرده و خیلی هاشان در کمترین مدت پیشنهادات متقبل مسئولیت می شوند !
    مشکل از انجاشروع می شود که اولا همه اینان انقلابی نبودند دومابرد عملیاتی اینان بیشتر در امور اخلاقی / اجتماعی جاه و جایگاه های خاص است اما متاسفانه اینان پس از طرد حریفان که هنوز هم در اشکال گوناگون ادامه دارد درهرجا و همه جا حضور یافته و بنا به حرمت لباسشان دخالت های تعین کننده تخصصی می کنند
    در امورگوناگون نه بعنوان مبلغ ومشوق و یا….که جزئی از تصمیم گیران تخصصی شده و می شوند

    در مدارس نه در امور اخلاق که در امورادارای (مثلا نقش و نظر دهی در رابطه با عزل و نصب افراد )
    در بیمارستان ها
    در امور هواپیمایی
    درامور بازرگانی
    در امور رسانه های سمعی و بصری
    در امور شهرداری
    در امور نیرو
    در امور سد سازی
    در امور ….
    و در امور …
    که متاسفانه دخالت اینان در عزل و نصب افراد متخصص و در امور صرفا تخصصی با توجه به نگاه و طبعیت مدیران کلان همان تشکیلات به آنان به هر دلیل بسیار مسئله ساز است و مسئله سازتر هم خواهد شد
    مزه قدرت از یک طرف و نعمت ماموریت های خارج از کشور از طرف دیگر باعث تشویق و ترغیب اینان به بودن در صحنه و حذف و طرد رقیبان امری ..بگذریم
    اینان با توجه به موقعیت دینی /علمی و کم بودن اندوخته هاشان البته( نه همه )غالبا در مسائل گروهی قوی و دارای قدرت و قوت بوده و عملکرد درخشانی در مغلوب و مطرود کردن حریف دارند اما در رابطه با مسائل فکری و پاسخگویی به نیاز های اجتماعی و علوم و مسائل جدیده اینان معمولا استناد به بزرگان دینی حوز ه نموده و سعی در ابلاغ و اجرای دیدگاه های آنان دارند بی کم و کاست بصورت مکانیکی
    پس از مقدمه ی عریض و طویل فوق به اصل ماجرا می پردازم :
    ما اعتقاد و ایمان داریم قرآن معجزه است . کتاب الهی است . وسیله هدایت و نجات است اصولا بدون کتاب آسمانی ادیان و بدون قرآن اسلام عزیز نمی تواند حضور و تداوم داشته باشد
    نیازی به توضیح نیست که نوع نزول آیات . ترتیب و ترتب آنان . جا و جایگاه هر کلمه در هرآیه ی شریفه .زیبایی تعابیر و جاودانگی تصاویر و امثال . قدرت و قوت خوانش آن در تخفیف و رفع آلام . اوج گیری و ارتقاء بنیه و رفتار احتماعی /اخلاقی و ….. همه و همه ما را برآن می داردتا در سفر و حذر در نهان و آشکار دست به دامان او شده و ازاو حمایت و هدایت بخواهیم
    اما قرآن عظیم ازآنجا که فرا زمانی و فراتاریخی و جاودانه است به هر چیز همه چیز توجه دارد لذا نه در گذشته و در مواجه با مردمان جوامع کوچک از داشته ها و دستآوردهای علمی امروزین صحبت می کند مثلا وقتی می خواهد از کوچکی و … صحبت کند بجای پشه و ..از اتم بگوید و آنرا مثل بزند و یا اینکه آن مردمان را با خوی و خواسته های کنونی ما که تحقیا اصلح و ارجع است آشنا سازد آنان را وادارد تا آنگونه باشن که مومنان امروزین ما اینگونه اند اصطلاحا میانبر بزندمثلا بجای اینکه پیامبر بزگ خدا با توجه به تعالیم اسلام و آیات الهی با رسم و رسوم مردمان آن زمانه گزینش و تدریجی برخورد کند آنانبهیکباره بدور ریخته مثلا برده داری را نفی کند و در رابطه با مسئل علمی از کوتاه و بلندی روز و شب یا تقسم سال در قطبین به دوفصل یا دو وضع شش ماه تاریکی و شش ماه روشنایی صحبت بکند دلیلش واضح است قرآن اینکار را نمی کند چون متعلق به همه زمانهاست چه قدیم و چه جدید
    در قرآن کریم اصولی هست اصلی و غیر قابل تعییر
    وجود خداوند متعال وحدانیت ایشان و اینکه ایشان خالق هر چیز و همه چیز است
    وجود پیامبران و رسولان الهی جهت هدایت و حمایت مردم با کمک و هدایت کتب آسمانی
    وجود ائمه و علما و روحانیت جهت تداوم و تعالی انسان در هر عصر و زمانه
    معرفی خوب و بد انجا که به جان و ناموس و اصول اخلاقی مربوط است و وجدان فرد و جامعه غیرآنرا نمی پذیرد و صحیح نمی داند
    اصول مهم توحید و نبوت و معاد
    اعتقاد و انقیاد به عدل
    حرمت و عزت جان مومن و غیر مومن
    برابری و برداری انسانها و بالابودن جایگاه آنان به حم و با عیار تعبد و تقوا
    طرد اعما و رفتاری که در این زمانه باعث خرده گیری دشمنان دین و تبلیغ آنان بر غلیع دین می شود
    تکیه بر امامت برای محقق شدن همه آمال و .. انسان و بودن او در صحنه ی زمان جهت اجرا . و حمایت از دین او که صلاح و ثواب مردم است با الهام حضور گرم مهدی موعود
    و دیگر مسائل و مراتب اینچنینی
    اما همین قرآن برای حصول به این مهم سعی بر برخورد منطقی و تدریجی دارد
    برده داری را بعلت معذورات و معضلات اجتماعی که ناشی از زمان است بصورت تدریجی نفی می کند اما برای تسریع و طرد آن تاآنجا که ممکن است راه و چاره نشان داده و می دهد ازاد کردن آنان به دلایل مختلف برای کسب ثواب و بخشش گناهان و
    قرآن زندگی را در قصاص می داندو در حکم الهی قصاص بیش از هر چیز و همه چیز به احقاق حق . اجرای عدالت و نهی مومنان به برادر کشی می پردازد لذا با توجه به زمان و زمانه و با توجه به اینکه در زمانه ی نزول آیات شان نزول بوده آدم ها و اقشار اجتماعی دارای ارج وارزش مختلف بودن عدالت خواهی و تاکید بر رعایت عدل و انصاف را به بهترین وجه ممکن بیان می نمایدقصاص ازاد با آزاد عبد با عبد .. چشم در برابر چشم و ….ولی همین قرآن عزیز و کریم در پس کلام خود راه وچاره دیگری هم دارد
    بخشش
    و اینکه خدا برون رفت ودادن فرصت توبه را بالاتر از هر تنبیه و جاری سازی کینه و غم می داند حتی در صورت قصاص و یا بخشش تاکید به پرهیز از زیاده روی و .. دارد خوب علما و بزرگان دینی ما بخصوص مجتهدین پیرو ائمه امروزه می دانند که برای برون رفت از موارد فوق می شود علاوه بر تکیه و تاکید بر پیشگیری جرم و قتل از تنبهات و قوانین امروز که پیش شرط و بنوعی راهکار برون رفت و نجات فرد است می باید و می بایست استفاده کرد این به معنای طرد یا نفی هیچ قانونی الهی نیست .قوانین الهی بواسطه عدالت خواهی اصلح ذاتی اند اصل تنبیه و تنبه بر سر جای خود باقی است و همچنین عزت . اکرام و احترام آن حکم
    در حکم قصاص تاکید بر اجرای عدالت قصاص بهترین راهکار زمان و زمانه ی بود در جامعه ای که درآن ارزش شخص در قبیله بود و هر نزاع و انتقامی به کل قوم و قبیله تعمیم داده می شد و مردمش سعی می کردند برای گرفتن انتقام و وارد ساختن ضربه ی بیشتر و بهتر علی رغم شناخت و شناسایی قاتل فرد دیگری از قبیله که ارج وقرب و یا جایگاه بهاری داشت معدوم کنند تکیه و تکید خداوند متعال به این اصل مهم بود والا خداوند عادل از دیدخودش همه را یکی و یکسان می بند نه آزاده و نه برده و نه کنیز و نه…

    این مهم و این موضوع در رابطه با چند همسری هم مصداق دارد یکی از دلایلش راشهید مطهری فرمودند و از دیگر دلایل اینکه در این زمانه جایگاه اجتماعی زن و نقشش در جامعه و نفقه ی خانواده در مقایسه با قبل قابل قیاس نیست
    امروزه زنان خودوزنه ای در وزن خانه هستند وزنه ای که در خیلی خانوده ها حتی برمردخانواده برتری دارد
    امروزه زنان در چرخاندن چرخه ی اجتماع نقش اگر نه بیشتر حتما کمتر از مردان ندارند
    در زمانه قدیم در رابطه با مسئل و مصائب اجتماعی عمدتا مرد در معرض خظر بود و نابودی او می تونست به خانواده و قبیله صدمه ای سخت وارد سازد در صورتی که امروزه اینچنین نیست فرق نهادن بین دیه زن و مرد درآن زمانه از معجزات و زمانشناسی قرآن است که متاسفانه امروزه بد تعبیر و تفسیر می شود
    و خیلی چیز های دیگر .. که به علما و بزرگان دینیمان واگذار می شود شاید این نوشته ها جسارت است بزرگان بر من ببخشند و در حد سئوال به آن جواب بدهند
    از جمله حقوق زن و برخورد علما با موضوع چند همسری که با توجه به مورد فوق و مسائلی که خانم رهنورد فرمودند اجر و عتاب هر قانونی که بوسیله نمایندگان که عموما مومن و از افراد خوب جامعه هستند هستند در نزد خداست و خودشان باید در روز جزا پاسخ گو باشند که آیا مصوبه ی آنان منطبق بر مصادیق و مصالح دینی / عقلی و علمی (اجتماعی ) هست و اینکه تصمیمات انان موجب اعتلای اسلام طرد تحجر و اوج گیی دین می گردد .

    خدایا تو بدان که این نوشته ها اصلاغرض ورزی نیست نقطه نظراتی است که یرای اعتلای اسلام و بالا بردن اعتقاد و انقاد جوانان است که امروزه سئوالات گوناگونی از دین و مروجان دینی دارند
    کاش می شد
    سفری داشته باشیم
    تا عالم اوج
    تا پیش خدا
    تا بگویم که ما چشم به در گاه تواییم
    رحمتی کن
    که پر از منتظریم

  19. arash گفت:

    man be onvan yek mard az tamam zanan iran zamin ozrmikhaham,
    shoma mohtaram hastid ,shoma layegh behtarin ehteramat hastid,
    chekonam shayateen bar in sarzamin hakemand