سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » تعدد روزنامه نگاران زندانی، نشانی از حقانیت جنبش سبز...
» میرحسین در جمع اصحاب رسانه:

تعدد روزنامه نگاران زندانی، نشانی از حقانیت جنبش سبز

چکیده : وجود این تعداد زیاد روزنامه نگار در زندان هم تاسف انگیز است، هم خیلی با معناست ونشان می دهد گسترش آگاهی به ضرر عده خاصی است. تعدد روزنامه نگاران دربند، حقانیت راهی که جنبش سبز برگزیده است را نشان می دهد چرا که بخشی از قشر آگاه، روشن و حق طلب جامعه به دلیل مخالفت با رویش مجدد استبداد در زندان به سر می...


کلمه: مهندس میرحسین موسوی در آستانه روز خبرنگار، با جمعی از مدیران مسئول، خبرنگاران و خانواده های روزنامه نگاران دربند، دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش خبرنگار کلمه، میر حسن موسوی در ابتدا با اشاره به اهمیت فعالیت های خبرنگاران در آگاه سازی جامعه گفت: مساله اطلاع رسانی و مطبوعات آزاد از مهمترین مسائل ما در صدسال اخیر بوده است و این خواسته در انقلاب اسلامی هم به جد دنبال شد. از این جهت چنین جلسه ای و حضور در جمع کسانی که اقدام به روشنگری می کنند، برای من بسیار مغتنم است.

مهندس موسوی ادامه داد: باید صدای ما به دوستان دربندی که برای رسیدن به حقوق ابتدایی خود اعتصاب غذا کرده اند، برسد و آنان بدانند که جنبش سبز، آزادی خواهان و کل آحاد ملت ما پشتیبان آنان برای رسیدن به خواسته های به حق شان است.

وی گفت: وجود این تعداد زیاد روزنامه نگار در زندان هم تاسف انگیز است، هم خیلی با معناست ونشان می دهد گسترش آگاهی به ضرر عده خاصی است. تعدد روزنامه نگاران دربند، حقانیت راهی که جنبش سبز برگزیده است را نشان می دهد چرا که بخشی از قشر آگاه، روشن و حق طلب جامعه به دلیل مخالفت با رویش مجدد استبداد در زندان به سر می برند.


اطلاع رسانی؛ مهمترین ابزار مشروط کردن قدرت

سردبیر اسبق روزنامه جمهوری اسلامی ادامه داد: کلیدواژه هایی از انقلاب مشروطه در ادبیات ملت ایران وجود دارد و دائم به آن رجوع کردیم که مهمترین آن عدالت طلبی و آزادی خواهی و حکومت قانون است. در میان این کلیدواژه ها، ظاهرا کمترین توجه را به خود واژه مشروطیت داشته ایم. تجربیات یک سال گذشته نشان داد که مهمترین خواسته های فعلی ما، مشروط کردن قدرت است و اگر موفق شویم که قدرت را مشروط کنیم، بسیاری از مشکلات بنیادین کشور حل می شود. به نظر من مقاومتی که امروز در برابر پیشرفت کشور وجود دارد از همین ناحیه است و بهایی که امروز خبرنگاران می پردازند به این دلیل است که رکن اطلاع رسانی و گسترش آگاهی، مهمترین ابزار مشروط کردن قدرت است.

وی گفت: حساسیت بسیاری که به کار خبرنگاران و فعالیت رسانه ها وجود دارد و دلیل اصلی حمله به روزنامه ها و روزنامه نگاران همین است که مهمترین مسئله کشور را هدف گرفته اند.

مهندس موسوی با اشاره به وجود بیشترین تعداد روزنامه نگاران زندانی در ایران، گفت: به نظر می رسد همان طور که جنبش سبز کم کم بر مسائل اساسی تمرکز پیدا می کند، بیش از همیشه برمسئله آزادی بیان تاکید کند. وقتی بحث انتخابات آزاد یا اجرای بدون تنازل قانون اساسی هم مطرح می شود، ناظر به مشروط کردن قدرت است و به همین دلیل مورد پذیرش قرار نمی گیرد.

میرحسین موسوی ادامه داد: به نظر می رسد برای بعضی از دست اندرکاران فعلی امور، صحبت کردن با خارجی ها و کوتاه آمدن و کمی پیشرفتن و عقب نشستن، از براورده کردن حقوق ملت، برگشتن به قانون و بازکردن راه ساده تر باشد. در حالی که این روش می تواند بسیاری از مشکلات ملی ما را حل و ریشه های بحران را به تدریج خشک کند و ما را به وضعیت عادی برگرداند.

مهندس موسوی گفت: قدرت همیشه میل به اطلاق دارد و کشورهایی موفق بوده اند که توانسته اند قدرت یا به قول هابز، لویاتان را در چارچوبی قرار دهند و آن را مهار کنند اما ما نتوانسته ایم قدرت را محدود و مهار کنیم. دائم از ما خواسته می شود که به طور کامل از کسی یا حرفی تبعیت کنیم در حالی که در اسلام هم چنین چیزی نداریم و انقلاب اسلامی هم این هدف را دنبال نمی کرد. خود امام بارها گفتند که حکومت فرد نداریم، حکومت فقیه نداریم، حکومت رییس جمهور نداریم و فقط حکومت قانون داریم. قانون را هم در مفهوم محدود و مشروط کننده قدرت به کار می برد.

راه جنبش سبز مسالمت آمیز است

میرحسین موسوی در بخش دیگری از سخنانش به ظهور و سقوط تمدن ها اشاره کرد و گفت: جنبش سبز باید بتواند زندگی کند تا بتواند پیروز شود، یعنی هر نوع اقدامی که تمام نیروهای نظامی و امنیتی را یکپارچه در مقابل مردم قرار دهد و فشارها را افزایش دهد، به ضرر جنبش سبز است و باید از آن پرهیز کنیم.

وی به وضعیت تایلند اشاره کرد و گفت: یک سرکوب گسترده، وسیع و همهجانبه میتواند مدتهای مدید پیروزی این حرکت حقطلبانه مردم را به عقب براند. برای همین ایستادگی روی جنبه های مسالمتآمیز به نظر من حیاتی بوده و بهترین راه برای رسیدن به مطالبات به حق مردم است.

وی افزود: هدف اصلی ما مشروط کردن قدرت، رسیدن به عدالت و آزادی، زنده شدن ارزشهای بنیادین و رفتن به سمت جامعهایست که در آن فشار و تهدید نباشد. این احتیاج به زمان دارد و یک سال مدت زیادی برای رسیدن به این اهداف نیست. گرچه در این یک سال آگاهیهای جامعه ما بسیار گستردهتر شده است. به نظرم ایدهای اگر خوب متولد شود، پیروزی آن قطعی است و من بر این باورم که ایده تغییر در کشور متولد شده است.

موسوی اظهار داشت: در دانشگاه تهران جشن بزرگ ولایت برگزار شد که یک روحانی در آن سخنرانی می کرد و می گفت: اگر در جامعه ای دو دستگی به وجود بیاید و یک گروه بر گروه دیگر حاکم شد، می تواند همه آن دیگران را اعدام کند. سوال اینجاست که چرا این تفکر در یک جشن که برای شادی و سرور و وحدت باید برگزار شود، مطرح می شود. دلیل آن ترس از ریزش نیروها و تولد ایده ایست که به آن اشاره کردم.

از فشار بر کشور خشنود نیستیم

مهندس موسوی در بخش دیگری از سخنانش گفت: مسئله کشور ما تنها پیروزی جنبش سبز و اهداف آن نیست. حفظ وحدت ملی، منافع بلندمدت، یکپارچگی و وحدت ملت از مسایل اساسی کشور است که هم جنبش را متعهد می کند و هم همه کسانی را که در این عرصه فعالیت دارند تا دست به اقدامات بی مهابا نزنند. وی افزود: ما بر پیروزی جنبش سبزبه هر قیمتی باور نداریم و می خواهیم کشور و منافع ملی حفظ شود. ما به هیچ وجه از این تحریم ها و فشارهای بین المللی خشنود و راضی نیستیم.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس با اشاره به متن استعفای منتصب به خود در سال ۶۸، اظهار داشت: من در همان زمان نسبت به ضایعاتی که در اثر افراط و ماجراجویی در عرصه بین الملل دچار آن می شدیم هشدار داده بودم و اعتقاد دارم ما از رجوع به اصول و پایبندی به ارزش های بنیادین در سیاست داخلی و خارجی ضرری نکرده ایم و لطماتی که خوردیم، اغلب از نادانی و ماجراجویی بوده است.

نخست وزیر امام خاطره ای از دوران جنگ بیان کرد: روز بعد از حمله صدام به حلبچه، به آنجا رفتیم و آن صحنه های فجیع را از نزدیک دیدیم. با دعوت از خبرنگاران و انتشار فیلم ها و عکس ها، جو جهانی از نظر تبلیغات کمی به نفع ما تغییر کرد. درست در همان زمان – حالا نمی گویم توسط که و چگونه- هواپیمایی ربوده شد و می خواست در مهرآباد فرود بیاید. ما به دوستان گفتیم فرودگاه را ببندند و این هواپیما به مشهد رفت. این وضعیت برای ما قابل دفاع نبود و ضرباتی را بر ما تحمیل کرد.

موسوی ادامه داد: اما گفتن این مسایل با جزئیات به نظر من جز در مواقعی که ضرورتی وجود دارد، به نفع جنش سبز نیست. ما باید نیرو جذب کنیم و همه نیروهای دلسوز انقلاب را با هر اختلاف سلیقه و دیدگاهی کنار هم جمع کنیم. برای ما مهم است که اصول گرایان منصف و علاقمند به حرکت کشور در مسیر درست را در کنار خود داشته باشیم و به آنها بگوییم ما هدف و حرف مشترکی داریم و آن اصلاح امور است.

ناگفته های زیادی از دوران دفاع مقدس وجود دارد

نخست وزیر دوران دفاع مقدس در ادامه به مباحث جدیدی که درباره ادامه جنگ مطرح شده اشاره کرد و گفت: من احساس کردم که این حرف ها در چارچوب یک پروژه است. در سالگرد انتخابات چند مجموعه مطبوعاتی اقدام به چاپ مطالب و ویژه نامه هایی کردند که درجهت قلب تاریخ بود. در سالگرد پذیرش قطعنامه ۵۹۸ هم همان مجموعه ها، شروع به درج مطلب درباره دفاع مقدس کردند. حتی شنیدم که کسی گفته اگر دولت در آن زمان امکانات خود را در اختیار ما می گذاشت، در سال پنجم جنگ بغداد را فتح می کردیم که به هیچ وجه چنین نبود. من اشاراتی داشتم که این مباحث کنترل شود و البته اگر ادامه پیدا کند، ما حرف های زیادی از آن دوران داریم.

موسوی افزود: غیر از مسئله جنگ، احساس من این است که همه ارزش های آن دوره مورد هجمه قرار گرفته است و در این خلال هم تلاش می شود اختلافی بین ما و دوستان ایجاد شود. ما باید متوجه این برنامه ها باشیم و اسیر جوی که طرف مقابل ایجاد می کند، نشویم.

دهه اول انقلاب را نمی توان یکپارچه نقد کرد

مهندس موسوی درباره ابهامات موجود درباره دهه اول انقلاب نیز گفت: من بارها گفته ام که آن دوره بی عیب و نقص نیست. اما در فضایی که امروز ایجاد کرده اند، همه ارزش های سی سال انقلاب مدفون می شود و این بسیار خطرناک است.

وی ادامه داد: در مورد همه موارد مبهم می توان بحث و گفت و گو کرد، حتی درباره تصفیه های اوایل انقلاب. بنده شاهد بودم که دولت جناب آقای بازرگان، به دست خود ش، خودش را از جریان مدیریت منفک کرد. من در شورای انقلاب از نزدیک شاهد حوادث بودم. با ایشان و اعضای نهضت هم دوست بودم و رفاقت داشتم. بسیاری از کسانی که دولت موقت دشمن خود می پنداشت، سعی کردند که مانع سقوط دولت موقت شوند.

وی در ادامه گفت: بعد از استعفای مهندس بازرگان، آقای بهشتی عنوان کردند که اعضای جدید شورای انقلاب به زودی معرفی می شوند و من می خواهم به امام اصرار کنم که اسم ایشان باقی بماند. این در حالی بود که در روزنامه های این دوستان به ایشان، بهشتی جهنمی می گفتند و من هنوز آن تیترها را به یاد دارم. ایشان فردی بود که رفت و با اصرار، امام را راضی کرد که به مهندس بازرگان حکم دهد.

موسوی اظهار داشت: بنابراین سخن گفتن درباره دهه اول انقلاب، ممکن است و حتما نقدهایی هم وجود دارد اما آن را نباید یکپارچه دید و باید هر حادثه ای را تحلیل کرد. انقلاب در وضعیتی بود که از روز دوم استقرار، بندر لنگه شلوغ شد. چند روز بعد بندر ترکمن مشکل پیدا کرد. بلوچستان شلوغ شد. خوزستان و کردستان مسئله پیدا کرد. این فضاها را باید دید و درک کرد و نقد کرد. من از مجموعه اصول و ارزش هایی که در ابتدای انقلاب مطرح شد و کلیت حرکت مردم دفاع می کنم.

قدرت جنبش سبز در اخلاقی بودن آن است

میرحسین موسوی به سئوالات بسیاری که درباره سال ۶۷ وجود دارد اشاره کرد و گفت: مسئله سال ۶۷ را باید در منظر تاریخی خود باید بررسی کرد و بعد هم دید آیا دولت در این زمینه اطلاعی داشته است؟ نقشی داشته است؟ آیا اصلا امکانی برای دخالت داشته است؟ آیا در احکام و اسناد، نامی از دولت وجود داشته است؟ دولت که نقشی در این مسئله نداشته است. خیلی از کسان دیگر هم اطلاع نداشته اند. اما برای مطرح کردن این مسائل با ذکر جزئیات، من هم محذوراتی دارم.

مهندس موسوی اظهار داشت: قدرت جنبش سبز در اخلاقی بودن آن است؛ در این که سفید را سفید گفته و سیاه را سیاه گفته است. ما چیزی که بد بوده را قبول نمی کنیم اما اگر کسی در جایی سکوت می کند، معنای آن موافقت و همراهی با آن نیست و باید این حق را برای افراد قائل باشیم.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس، به نحوه انتشار گفتمان ها در جامعه اشاره کرد و گفت: در همان روزهایی که من استعفا دادم، متن آن منتشر شد اما جامعه نسبت به هواپیماربایی واکنشی نشان نداد. این شاید برای این باشد که آن زمان، چنین کاری یک مطلوب اجتماعی محسوب می شده است. این به این معناست که ما باید به تاریخ انقلاب اسلامی خودمان دقت بیشتری داشته باشیم. برخی از ایستادگی ها و خون دل خوردن ها، در چارچوب یک تحلیل درست از موقعیت کشور معنا پیدا می کند.

قائم مقام شهید بهشتی در حزب جمهوری اسلامی به سیره شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: ایشان انسان بسیار با اخلاق و آزادی خواهی بود و یکی از دلایل عظمت شخصیت ایشان، این است که بسیاری از ارزش هایی که ما امروز به دنبال آن هستیم، در آن زمان هم در زندگی شخصی و هم در کار، بر آن استوار بود. اعتقاد بر آزادی طرح افکار بود که باعث شد آن مناظره های تلویزیونی با کیانوری یا نماینده فدائیان خلق به اصرار ایشان برگزار شود.

موسوی ادامه داد: من که چنین شخصیت والایی را درک کرده ام و به آن اعتقاد دارم، نمی توانم از این شخصیت به دلیل عدم همراهی یا شناخت جامعه و به اصطلاح فضا، دل بکنم. به دلیل آنکه بد عمل کرده ایم، به دلیل آنکه یک روحانی در یک جشن می گوید نیمی از جامعه را می توان اعدام کرد، این را به پای بهشتی و امام و انقلاب هم می نویسند.

مهندس موسوی گفت: این حرف ها زده می شود که اگر روزی قتل عامی در زندان ها یا جاهای دیگر رخ داد، بگویند یک سابقه تاریخی در زندگی حضرت امیر (ع) دارد. کما اینکه می گویند چنین کاری در جنگ نهروان سابقه داشته است، اما باید ببینیم جنگ نهروان چگونه شروع شد و چه شرایطی به وجود آمد و چگونه می توان حضرت امیررا به چنین کاری متهم کرد.

ایستادگی بر مطالبات

مهندس میرحسین موسوی با اشاره به مطالبات جنبش سبز گفت: تاکید بر استقلال مجلس، یک خواسته کلیدی است. الان افکار پیش از رسیدن به مجلس تصفیه می شود. یکی از امامان جمعه گفته شورای نگهبان، یک صافی است و این صافی مورد رضایت امام زمان هم هست. من می گویم کجا مورد رضایت ایشان است و مدارک آن را نشان دهند که ما هم تسلیم شویم. در انتخابات مجلس ششم، آن قدر رای ها را جا به جا کردند که آقای رجایی حذف شد و آقایی که رییس فرهنگستان ادب! شد وارد مجلس کردند.

وی گفت: استقلال مجلس و انتخابات آزاد، یک خواسته کلیدی است که برای مردم هم ملموس است. به نظر من به عنوان یک همراه جنبش سبز، ایستادگی بر خواسته های انضمامی و روشن، باعث می شود بسیاری از مسائل دیگرمان حل شود.

در پایان این مراسم، لوح هایی از طرف حضار به مهندس موسوی و دکتر رهنورد اهدا شد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۶۶ پاسخ به “تعدد روزنامه نگاران زندانی، نشانی از حقانیت جنبش سبز”

  1. م.ا.ج گفت:

    سلام.
    صدور شخصیت های انقلاب به نفع خودتون طعم لذیذی داره ظاهرا
    ولی
    اندکی صبر سحر نزدیک است آقای نخست وزیر!
    هر وقت تونستید چهار تا دلیل بیارید برای محبوب بودنتون نزد امام حرفاتون رو قبول می کنیم
    یاعلی

    • فاروق گفت:

      این دقیقا سوالی است که باید حاکمان جمهوری اسلامی توضیح بدن:
      چمران، طالقانی، مطهری و …

    • لقمان گفت:

      آقای م.ا.ج به صحیفه امام جلد۲۱صفحه ۱۹۹و جلد ۱۹ صفحه۳۹۳ مراجعه کنید

    • فانوس گفت:

      شما رو ارجاع می دم به بیانیه حضرت امام (ره) بعد از استعفای مهندس موسوی فکر می کنم یک خرده بیشتر از چهار تا دلیل اونجا باشه

    • ايراني گفت:

      تا آنجا که ما می بینیم این صدا و سیمای ما است که دائم سعی می کند شخصیتها را به نفع جناح حاکم مصادره کند و حتی در این مصادره کردنها هیچ حقی برای خانواده و وابستگان آن فرد قائل نیست، نه مهندس موسوی عزیز که با بزرگ منشی ثابت کرده است که همواره به آن آرمانهایی که به خاطر آنها انقلاب کردیم پایبند بوده و هست.

    • سبز گفت:

      دوست گرامی، شما هنوز تفاوت صدور و مصادره را نمی دانید. جدای از این، جنابعالی یک دلیل بر حقانیت خود و کسانی که حمایتشان میکنید بیاورید. این محبوبیت مهندس موسوی بود که حماسه خرداد را آفرید. سرتان را از زیر برف بیرون بیاورید لطفا”.

    • ناشناس گفت:

      آقای م.ا.چ اگه راست میگی یه دلیل برای محبوبیت رهبرتون نزد امام بیار

      • منیر گفت:

        با توجه به واقعه ۱۴ خرداد، خوب است همه ی مردم عزیز ایران حساب رهبر کشور را از رئیس دولت جدا بدانند و با کمی دقت به همه ی جوانب اظهارنظر کنند.

  2. ایرانی سبز گفت:

    خیلی جالب بود ایکاش بیشتر بود مخصوصا در مورد جنگ و دهه اول انقلاب.زنده باد نخست وزیر امام …..

  3. مبارز گفت:

    ما هستیم اهسته و پیوسته تمام اقشار جامعه را به سوی خود می کشانیم

    درود بر موسوی

  4. ناشناس گفت:

    مهندس جان من به وجود شما به عنوان همراهی دانا برای جنبش سبز افتخار می کنم و امیدوارم روزی جامعه ما بتواند تحمل چند صدایی را داشته باشد و کینه های قدیمی بین تمام مردم و گروههای ما خاتمه یابد و آنانی که اشتباهات بزرگی کردند-چه آنانی که در قدرت بودند و چه آنانی که در مقام دفاع بر آمدند و بد دفاع کردند- نقد پذیر و پاسخگو باشند تا بتوانیم بدون حذف هیچ انسان و ایرانی ای کشوری سربلند داشته باشیم.

  5. جواد گفت:

    به همون خدایی که اون بالاست من منتظر اینا بودم و جواب میخواستم که میر حسین جواب داد/
    یه سوال دیگه دارم/ چه جوری وقتی دارم … رو واسه یه بی اطلاع میگم از چشام اب شور نیاد بیرون؟

  6. عبداله گفت:

    این گفته قابل تامله:
    اما گفتن این مسایل با جزئیات به نظر من جز در مواقعی که ضرورتی وجود دارد، به نفع جنبش نیست. ما باید نیرو جذب کنیم و همه نیروهای دلسوز را با هر اختلاف سلیقه و دیدگاهی کنار هم جمع کنیم…

  7. مانی افشار گفت:

    درود به رهبر ملت سبز ایران ” مهندس میر حسین موسوی”

    ____
    ما بر پیروزی جنبش سبزبه هر قیمتی باور نداریم و می خواهیم کشور و منافع ملی حفظ شود. ما به هیچ وجه از این تحریم ها و فشارهای بین المللی خشنود و راضی نیستیم.

    خیلی زیبا گفتند. واقعا زیبا بود. مردم ایران خودشون متوجه این هستند در صورتی که غرب و دیگر کشور های دنیا بخواهند از اعتراضات مردمی سو استفاده بکنند و بخواهند بر علیه منافع ملی دسیسه بسازند ، بدون شک مردم در مورد اصل این مسئله ایستادگی خواهند کرد.
    اصلا موضوع همینه که جنبش سبز از پارسال تا الان هم پای مطالبات به حق خودش ایستاده. ولی متاسفانه حکومت بدون دلیل میاد و تهمت های ناروا به جنبش و سرانش میزند ، که مرغ پخته رو به خنده وا میداره.
    همانطور که مهندس میر حسین موسوی فرمودند ، جنبش سبز به فکر منافع ملیش است. ما نمی خواهیم جنبش پیروز شود که این نظام مقدس که شهید بهشتی ها و مطهری ها را داده ، از بین رود. جنبش اصلا مشکلی با این نظام ندارد. مشکل ما مردم سبز ایران با سیاست های غلط این آقایون هست. مشکل با این قوانین خرافاتی و این وظعیت صدقه ای می باشد. همانطور که در سایت کلمه منتشر شد اگر بلفرض جدایی دین از سیاست در کار باشد ، ولی به گونه ای که جدایی دین از سیاست با استقلال دین از نهاد سیاست . این موضع خیلی مهمی هستش که سایت کلمه به این موضوع پرداخت و من از تمام زحمتکشان این سایت تشکر می کنم.

    متاسفانه ذهنیت بدی در میان حاکمیت می باشد که آقا این جنبش می خواهد براندازی کند و می خواهد تمام ارزش های نظام را مورد هدف قرار گیرد. ولی متاسفانه کجاست اون آدم منصف در میان همین آقایون که بیاد بگویید این جنبش قصدش تغییر و تحول در سیاست های داخلی و خارجی می باشد.
    جنبش ایران جنبشی هدفمند می باشد. جنبشی می باشد که یک راه سبزی را برگزیده است. جنبش سبز با رهبری میر حسین موسوی و مهدی کروبی ، تا آخرین لحظه برای رسیدن به هدف والا که رسیدن به ارزش های واقعی خمینی کبیر می باشد ، پیش خواهد رفت. راه برگشتی نیست.

    VIVA MOUSAVI.

  8. ali گفت:

    بنده یکی از افرادی بودم که همواره تلاش میکردم که نظر و یا حتی نقش آقای موسوی و دولتش را قبال رویداد های سال ۶۷ بدانم ،گر چه روحیه آزادیخواهی و اندیشه انسان محوری ایشان را در تباین با اتفاقات ۶۷ میدانستم و میدانم ، باز میخواستم مستقیما از زبان خودشان بشنوم که خوشبختانه سخنرانی امروز مهندس علی رغم محذوریت ها پاسخ مناسب و محکمی است که جبهه سبز اندیشان را بیش از بیش متحد تر می کند

  9. saber گفت:

    ba slaam va eradat be aghaye mohandes mosavi mamnun az in meghdar etalti ke dadin vali bayd danest ke in nasl fahim mibashad va bayd kam kam masel roshan shavd ta soe estefadeh az aan zaman nashavd khaheshan va gar na ebhamat hamishe baghi khad mand

  10. ناشناس گفت:

    “دایم از ما خواسته می شود که به طور کامل از کسی یا حرفی تبعیت کنیم در حالی که در اسلام هم چنین چیزی نداریم”
    یا حسین / میرحسین

  11. روزخبرنگار برتمامی شما گفت:

    روزخبرنگار برتمامی شما خبرنگاران وروزنامه نگاران جهان مبارک باد.
    اگر آن روز که خبرنگار ایرانی درافغانستان توسط طالبان از خدا بی خبر ومنتسب به اسلام شهید شد قاتلین او دستگیر ومجازات می شدند امروز شاهد بریدن دماغ دختر افغان توسط طالبان نبودیم.بیش از ۱۲سال است که خبری از شناسائی ودستگیری قاتلین خبرنگار ایرانی در مزارشریف دردست نیست. به امید آزادی تمامی خبرنگاران زندانی

  12. حسين گفت:

    سلام و درود بر مهندس موسوی و جنبش سبز

  13. سکوت گفت:

    مردم به دنبال نشانه های زنده بودن جنبش سبز هستند.با سکوت که نمی شه.

  14. ناشناس گفت:

    درود بر موسوی – یا حسین میرحسین

  15. حامد گفت:

    مهندس موسوی عزیز، اینکه آدم در رده های بالای مملکت باشد و اینگونه سالم بماند بسیار ارزشمند است می دانم که کار کردن با نادانها بسیار سخت است چرا که کار غلط این نادانها به پای افرادی مثل شما هم نوشته شده است. امید آنکه ملت خفته بیدار شوند و از دست فاشیست های عوام گرا خود را برهانند، بدان که نقش تاثیر گذارت در تاریخ ثبت می شود همینطور آهسته و پیوسته و قدرتمند پیش برو و آگاه باش که بعد از خدا امید زندانیان و جوانان سر خورده این مملکت می باشی. درود بر انسانهای آزاده.

  16. دانشجو گفت:

    به نظر من این بهترین سخنرانی مهندس بوده تا به امروز, متشکریم مهندس موسوی, بنظرم با این سخنرانی ابهامات خیلی افراد که ساز مخالف میزدن برطرف شد, سلامت باشی

  17. ناشناس گفت:

    javedan bad iran..zende bad azadi…payande bad mirhosyn…

  18. ناشناس گفت:

    mahsorat. mahzorat, baz ham mahzorat. Aya shoma az inhame edamha beatela boodid YA NOKHOST VAZIRI MAZEH DADEH BOOD. MAN SHOMA RA DOOST DARAM VALI CHERA NEMEKHHIM BE ASHTEBAHAT ATERAF KOONIM

  19. neda گفت:

    صحبت های بسیار دقیق، نکته دار و قابل تاملی است
    یا حسین میر حسین

  20. irani گفت:

    درود بر میر حسین عزیز که هر نقدی رو منطقی‌ جواب میده. زنده باشی‌ مرد.

  21. yaser گفت:

    همه ما میدانیم که سینه میر بزرگمان گنجینه اسرار انقلاب است و به خوبی همه میدانیم اولویت جنبش رسیدن به مقصدی است که تمام نقدها بی پیرایه مطرح شود پس با اندکی وقت شناسی متوجه می شویم الان تمام این مباحث پتانسیل جنبش را دچار رکود میکند پس همه با هم پشت سر هم و میز حسین عزیزمان برای پیروزی جنبش زندگی میکنیم.یا حسین میر حسین.

  22. سبز SABZ گفت:

    سلام میر حسین عزیز
    دلم خیلی گرفته
    امروز سخنرانی احمدی نژاد رو از تلویزیون دیدم سخنرانی رییس جمهور کشور من درسته تقلبی ولی رسما رییس جمهور ایران چقدر سخت بود اول کلی به حرفاش خندیدم ولی وقتی به جام زهر رسید و دوره جنگ و بیت المال ……. بعد اون ناراحت شدم و دوست داشتم زار زار گریه کنم اخه داشتم یه کلیپ رپ جنبش سبز که با اهنگ ممد نبودی ببینی شروع می شد رو می دیدیم
    یاد فیلم های دوره جنگ افتادم یاد شهدا , جانباز ها, شیمیایی ها , اسرا و مفقودالاثر ها یه لحظه فکر کردم شاید دختر یه مفقودالاثر عروسی شو با بهونه های بی خودی عقب می ندازه شاید پدرش برگرده و تو لباس عروس
    اون وقت………. اگه واقعا اونا می دونستن یه روزی کشور به دست احمدی نژاد می افته کسی که ادبیات چاله میدونی داره بازم می جنگیدن ؟
    وایییییییی ببخشید اون روز جنگ بود و باید از خاک ایران دفاع می شد و از ذره ذره کشور دفاع می شد
    ما هم می جنگیم برای پیروزی و سربلندی ایران عزیز
    به یاد جهان ارا و همه ی شهدا جنگ و باسپاس از نخست وزیر دوزان جنگ و سبز قامتان وطن

  23. محمد حسین گفت:

    سلام. و سپاس از میرحسین و دوستان کلمه و تمامی آدم های خوب دیگر

    به نظرم این جمله «ما بر پیروزی جنبش سبزبه هر قیمتی باور نداریم و می خواهیم کشور و منافع ملی حفظ شود.» کمی لنگ می زند. در قسمتی از منشور جنبش سبز داریم که:
    «دستیابی به اهدافی چون آزادی و عدالت تنها بر پایه توجه به منافع ملی و حفظ استقلال میسر است. جنبش سبز با آگاهی از این امر، نسبت به هر اقدامی که برخلاف منافع ملی و ناقض اصل استقلال باشد مبارزه می کند و این مسئله را در زمره موازین محوری خویش می داند.»

    مگر این به این معنا نیست که هر گاه منافع ملی حفظ شود به معنای پیروزی جنبش سبز هم هست؟ و اصلا مگر ما سبزها مسیرمان همین جهت منافع ملی (و باقی چیزهای خوب) نیست؟

    اگر منظور پیروزی مشخصی در عرصه سیاست است می تواند واضح تر گفته شود.

    با سپاس دوباره. یا حسین میر حسین

  24. آقای مهندس لطفا” به روشنگری جامعه از هر طریق ممکن ادامه بدهید .این جامعه سالها ازدسترسی به واقعیتها محروم بوده واغلب حقایق را جهت تحکیم پایه های قدرت بصورت وارونه به مردم القاء نموده اند و متاسفانه بخشی از جامعه هم این دروغها را باور کرده و نادانسته برآن دل بسته و پای می فشرند .شما به عنوان یک مقام مسئول که از اغلب وقایع چندین سال گذشته مطلعید و از بسیار محدود کسانی هستید که مردم به پاکی وسلامت روحی شما معتقدند باید تمام حقایق را در موقعیتهای زمانی مناسب برای مردم باز گو کنید. خدای این مردم به همراهتان

  25. رضا خس و خاشاک گفت:

    سینه موسوی مخزن اسرار انقلاب و جنگ است. ایشان از سرمایه های فعلی جامعه اند و ظرفیت های زیادی دارند.

  26. حسین م. گفت:

    جناب آقای موسوی!
    آن کسی که شما از او با نام َکیانوریَ یاد میکنید کسی است که در آن روزهای وانفسا خطر آن نیروهای ارتجاعی که امروز در راس امور هستند را بار ها و بار ها به امثال جنابعالی گوشزد کرد ولی گوش شنوایی نیافت و بر او آن رفت که رفت. به کار بردن لفظ َآقا َ در مورد او فقط می توانست نشانه ادب جنابعالی باشد. شرط ادب لطفا فراموش نکنید!

  27. خوزستان سبز گفت:

    درود به کلمه و رئیس جمهور مهندس موسوی عزیز

    بسیار خوبه که شما ( آقای موسوی) به پرسش های مردم و خواست های آنان توجه می کنید
    و بازخورد سخنانتان را هم بررسی می کنید، این جوری مشکلات به سادگی حل می شود

    در پناه خدا

  28. دوست گفت:

    افتخار می کنم به تو ای میر حسین عزیز
    این گونه است که وحدت را در رگ های جنبش می دمی.
    زنده باد ایرانی آزاد.

  29. حمید گفت:

    “نخست وزیر دوران دفاع مقدس، به نحوه انتشار گفتمان ها در جامعه اشاره کرد و گفت: در همان روزهایی که من استعفا دادم، متن آن منتشر شد اما جامعه نسبت به هواپیماربایی واکنشی نشان نداد. این شاید برای این باشد که آن زمان، چنین کاری یک مطلوب اجتماعی محسوب می شده است”
    انموقع شما نفرمودید با هوا پیما ربایی مخالفید. بلکه گفتید “بدون اطلاع من این کار انجام شده” شما از در جریان امر نبودن ناراحت بودید.

  30. حمید گفت:

    “میرحسین موسوی به سئوالات بسیاری که درباره سال ۶۷ وجود دارد اشاره کرد و گفت: مسئله سال ۶۷ را باید در منظر تاریخی خود باید بررسی کرد و بعد هم دید آیا دولت در این زمینه اطلاعی داشته است؟ ”
    بله اطلاع داشته چون نماینده وزارت اطلاعات یکی از سه نفر تصمیم گیرنده بوده است. اگر یادتان رفته وزارت اطلاعات وزیری دارد که نخست وزیر او را انتخاب کرده و به هیات دولت جواب می دهد. ملت نه خنگ است نه بی حافظه.

  31. ayande گفت:

    گذشت زمان درستی یا نادرستی اعمال مارا نشان میدهد.

  32. سبز گفت:

    یا حسین میرحسین

  33. علی گفت:

    در جواب م.ا.ج که ۴ دلیل برای حمایت امام از دولت موسوی را خواسته اند ،ایشان فقط یک مخالفت امام با موسوی را بگویند. اینها تاریخی را که خودمان دیدیم را نفی میکنند موسوی دروغ نمیگوید.

  34. دانشجویان دانشگاه علوم انسانی دانشگاه آزاد گفت:

    جنبش سبز ایران پیروز است .

    یا حسین میر حسین

  35. s0gol گفت:

    ۱-
    رییس جمهور محبوب و شریف ما.

    این که میگید دولت از اتفاقات سال ۶۷ بیخبر بوده یا نقشی نداشته خیلی خیلی دردناکه.

  36. s0gol گفت:

    ۲-
    چندین هزار نفر کشته شدن.
    چرا دولت بی اطلاع بود؟
    اگه مردم عادی اظهار بی اطلاعی میکردن هم ناگوار بود چه برسه به دولت!

  37. mohsen گفت:

    mohandes aziz doostat darim…hamino bas

  38. رها گفت:

    عالی بود واقعا
    سنجیده و حساب شده

  39. irani گفت:

    چرا در مورد نامه حمزه کرمی به رهبر چیزی ننوشتید؟
    خبرهاتون ناقصه.

  40. هاتف گفت:

    • ali
    بنده یکی از افرادی بودم که همواره تلاش میکردم که نظر و یا حتی نقش آقای موسوی و دولتش را قبال رویداد های سال ۶۷ بدانم ،گر چه روحیه آزادیخواهی و اندیشه انسان محوری ایشان را در تباین با اتفاقات ۶۷ میدانستم و میدانم ، باز میخواستم مستقیما از زبان خودشان بشنوم که خوشبختانه سخنرانی امروز مهندس علی رغم محذوریت ها پاسخ مناسب و محکمی است که جبهه سبز اندیشان را بیش از بیش متحد تر می کند. ( بنده ضمن اعلام موافقت با نظر علی , معتقدم اگرشرایط مناسب اوضاع واحوال سیاسی کشوراجازه می داد, وآقای موسوی برای بیان اتفاقات پنهان ونیمه پنهان سالهای جنگ وفجایع سال های (۶۷ و ۶۸)محذوریت نداشت واگراعلام تصمیم های پنهان ودوراز چشم ایشان ,امروز احیاناً باعث صدمه دیدن مملکت وملت و به ویژه جنبش سبز نمی شد, اگرچنین نبود وخدای ناکرده زبانم لال ضروزیان آن فقط متوجه شخص ایشان می شد, قطعاً ایشان این چنین موضوع مهم وتاریخی را به آینده موکل نمی کرد. به امید روزیکه جنبش سبز پیروز وتثبیت ودمکراسی نهادینه شود, تا نه جناب مهندس موسوی بلکه فردفرد ملت ایران بتوانند ,بدون محذوریت واما واگرها وترس ها ونگرانیها حرف هایشان رابزنند. انشالله که آن روز چندان دور نیست . به امید باید که زیستن چراکه ما هرچه داریم از اوست!به افق نگاه کنید که سحرچه سرک کشان از راه می رسد!

  41. هم وطن گفت:

    متاسفم که عده معدودی از هم وطن هامو اینجا می بینم که با شستشوی مغزی وفریب چند تا آدم قدرت طلب , به بازی گرفته شدن.
    ما سبزهای دین دار وطن پرست رو از دوستان خودمون می دونیم.
    پس ای دوستان
    رمز حیات ما اتحاده
    اتحاد در برابر دشمنی( امریکا) که ما رو هر روز تحدید به جنگ میکنه.

    • محسن گفت:

      ما هم همه کسانی که فکر می کنند و ایران را آباد می خواهند را از خودمون و ایرانی می دونیم. دوست عزیز، نوشتی که با شستشوی مغزی و فریب چند تا آدم قدرت طلب که احتمالا منظورت مهندس موسوی عزیزه. چند تا سوال ازت دارم، میشه بگه مهندس از جه راهی ملت رو شستشوی مغزی داده؟؟؟؟ تلویزیون داره؟ روزنامه داره؟ چند ساله دارخ ملت رو شستشوی مغزی میده؟

      هم وطن عزیز، بانسبت دادن صفات بد به آدما اونا بد نمی شن! بیدار شو! ببین کی داره شستشوی مغزی میده؟ ببین کیه که نمی ذاره ملت هر جوری می خوان فکر کنن؟ ببین کی داره اخلاق رو رعایت میکنه و کی داره به هر وسیله ای، دروغ، تهمت، چسبیه به قدرت.

      عزیز! فکر کن! ببین!

  42. Rahi گفت:

    dar moorede sale 67 dorost hast ke dolat dakhil naboodeh vali mitavanesteh ke eteraz konad mesle , marhoom montazeri ke etraz kard , aghaye mousavi shoma bayad toozih dahid ke chera eteraz nakardid

  43. زنده باد سبز گفت:

    خیلی‌ عالی بود،یا حسین میرحسین

  44. yare mardom گفت:

    khoda behamrat mosavi, in ro midonesti ke noor e cheshmi vase iranian

  45. ناشناس گفت:

    امیدواریم که آقای موسوی برای مواجهه با بحرانی شدن احتمالی آینده کشور برنامه ای داشته باشند و به فکر چگونگی هدایت جنبش و کشور در آینده باشند. عدم استقبال غرب از معاوضه اورانیوم و مصالحه اتمی میتواند نشانه ای از ارتقاء سطح “برنامه های” آنان نسبت به جمهوری اسلامی باشد. به یمن “هوشمندی” رئیس جمهور و “و از همه نزدیکان به او” امروز کشور در شرایط باخت باخت قرار گرفته است. اگر در مسیر آمده پافشاری کنند به افزایش فشار های بین المللی و خدای نکرده برخورد نظامی با کشور ختم خواهد شد. اگر نرمش به خرج داده و برگ برنده اورانیوم غنی شده را به راحتی و بدون دریافت تضمین های الزام آور از دست بدهند عملا دشمنان کشور را برای ادامه دشمنی ها و افزایش فشار ها تشویق کرده اند. به نظر میرسد که اگر در گذشته حل مسئله اتمی (ولو به بهای دادن امتیازهای متعدد به کشورمان) هدف غرب بود امروز حتی بدون دادن امتیاز هم حاظر به قبول ارسال اورانیوم به خارج از ایران نیستند. همزمان با تشدید اجماع جهانی در تحریم ها و زمزمه وجود طرح هائی برای برخورد نظامی با ایران لازم است که جنبش و رهبران آن خود را برای مواجهه با شرایطی که از همین الان پیداست آماده بکنند.

  46. ناشناس گفت:

    ما سبز بودیو سبز خواهیم ماند از هیچ کسی هم واهمه نداریم از سبز بودن خود افتخار می کنیم درود بر رهبر جنبش سبز ایران میر حسین موسوی

  47. eftekhar mikonam be to aziz ya hossein mir hossein

  48. دوستان سبز گفت:

    درود بر میرحسین عزیز واقعا رهبری جنبش سبز برازنده شماست

  49. اسلام رحماني گفت:

    اولا : محذور اسم مفعول برای حذر است. به معنای پرهیز کردن.(برای دوستانی که متوجه معنی این کلمه نشدند.)
    دوما: میر حسین صریحا گفتند که ایشان و بسیاری از افراد دیگر از اعدامها با خبر نبودند. ضمن اینکه میرحسین در هنگام انتخابات در پاسخ به سوالی راجع به اعدامهای ۶۷، به استقلال و تفکیک قوا اشاره کرده بودند.
    برای من همیشه جای سوال بود که افرادی که برای اعدامهای ۶۷ به میرحسین حمله میکنند چرا به مسئله تفکیک قوا توجهو اشاره نمیکنند؟؟ چرا به این موضوع توجه نمیکنند که صدور و اجرای حکم اعدام به عهده قوه قضاییه میباشد و ارتباطی به قوه مجریه ندارد.
    ضمن اینکه با توجه به متن استعفای میر حسین، تمامیه اختیارات دولت آن زمان، در اختیار نخست وزیر نبوده و رییس جمهور وقت هم اختیارات و اعمال اجرایی بسیاری داشتند. ( حتی بدون هماهنگی نخست وزیر )
    همانطور که میر حسین گفت نباید وارد جوسازیهای کنترل شده تمامیت خواهان شد و باید روی حداقلها توافق کرد.

  50. khakhs گفت:

    درود بر تو