سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » وقتی مجلس از خود سلب اختیار می کند...
» در پی رای نیاوردن طرح تحقیق و تفحص از بازداشتگاه ها در مجلس اصولگرا؛

وقتی مجلس از خود سلب اختیار می کند

چکیده :مجلس هشتم طرح مصطفی کواکبیان نماینده سمنان در فراکسیون اقلیت درباره «تحقیق و تفحص از بازداشتگاههای کشور» را با ۹۰ رای مخالف در برابر ۶۳ رای موافق رد کرد. جای بسی تاسف است وقتی شاهدیم نمایندگانی که فساد در قوه قضاییه را دیده اند و از حوادث کهریزک آگاه هستند، از وظیفه قانونی ای که مردم از آنها انتظار دارند شانه خالی کرده و به جای دفاع از حقوق مردم بی گناه و آسیب دیده به جانبداری از حقوق حسین شریعتمداری می پردازند که چرا به جرم توهین و نشر اکاذیب به دادگاه فراخوانده شده است. کاش آنقدر که فکر محاکمه یاران انقلاب، آقایان مهدی کروبی و میرحسین موسوی هستند، ذره ای هم به محاکمه قاتلین فرزندان بیگناه این ملت نجیب در شکنجه گاه کهریزک و مشابه آن اهمیت می...


مجلس هشتم طرح مصطفی کواکبیان نماینده سمنان در فراکسیون اقلیت درباره «تحقیق و تفحص از بازداشتگاههای کشور» را با ۹۰ رای مخالف در برابر ۶۳ رای موافق رد کرد. این در حالی صورت می گیرد که گزارش تحقیق و تفحص از بازداشتگاه کهریزک اخیرا در ۲۲ دی ماه ۱۳۸۸ در صحن علنی خوانده شد و مرگ غیرطبیعی امیر جوادی‌‌فر، محسن روح‌الامینی و محمد کامرانی مورد تایید قرار گرفت.

این اولین باری نیست که مجلس از خود به نوعی سلب اختیار می کند و حق «تحقیق و تفحص از تمام نهادها» که اصل ۷۶ قانون اساسی به صراحت به مجلس واگذار نموده را از خود سلب می نماید. پس از جنجالهای انتشار گزارش تحقیقی مجلس هفتم از قوه قضاییه، مجلس هشتم برای تامین نظر شورای نگهبان با تغییر آیین نامه داخلیش در ۲۶ آذر ۱۳۸۷، حق تحقیق و تفحص از سه نهاد شورای نگهبان، مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت را از خود گرفت.

جای بسی تاسف است وقتی شاهدیم نمایندگانی که فساد در قوه قضاییه را دیده اند و از حوادث کهریزک آگاه هستند، از وظیفه قانونی ای که مردم از آنها انتظار دارند شانه خالی کرده و به جای دفاع از حقوق مردم بی گناه و آسیب دیده به جانبداری از حقوق حسین شریعتمداری می پردازند که چرا به جرم توهین و نشر اکاذیب به دادگاه فراخوانده شده است. کاش آنقدر که فکر محاکمه یاران انقلاب، آقایان مهدی کروبی و میرحسین موسوی هستند، ذره ای هم به محاکمه قاتلین فرزندان بیگناه این ملت نجیب در شکنجه گاه کهریزک و مشابه آن اهمیت می دادید.

ولی افسوس همان شد که آنروزها در مجلس ششم محسن آرمین به هنگام استعفایش بیم داد: «این استعفا حرکتی است اعتراضی و اقدامی بازدارنده علیه روند خطرناکی که در صورت تداوم، هدم اساس جمهوریت نظام و در نتیجه اسلامیت نظام فرجام آن خواهد بود».

از کسانی که جمهوری اسلامی را بزرگترین دموکراسی می خوانند باید پرسید که چرا و چگونه این بزرگترین دموکراسی که باید حامی حکومت مردم باشد هر روز به سمت کمرنگ تر شدن نهادهای مردمی در نظارت از قدرت پیش می رود؟ چرا هر روز شاهدیم مجلسی که باید خانه ملت باشد اختیارات قانونی خود را با کمال رضایت تعطیل می کند؟

منبع: سایت امروز



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۵ پاسخ به “وقتی مجلس از خود سلب اختیار می کند”

  1. این نمایندگان(مثلاً اصولگرا) نه دین دارند نه دنیا،همگی خسره الدنیا و الآخره هستند.من حساب دار خدا نیستم ولی چیزی که صراحت داره و بیّن هست دیگه تکلیفش معلومه.

    اینها آشکارا دارند خیانت می کنند،چه اشکالی داره،تصویب کنید و بعد بگویید همه چی خوب بود و استاندارد؟رییس دولت مطبوعتان را ببینید چه راحت تو روز روشن دروغ میگه،می گه ایران بهشت اقتصادی هست و آزادترین کشور دنیاست.

    شما هم تحقیق کنید بعد بگویید بازداشتگاه های ما هتل پنج ستاره هست،اثلاً ظاهر را حفظ کنید.

    اما وقتی حاضر نمی شوید پی گیری کنید،حتماً ریگی به کفش دارید.

    اصلاً ما می گین قیامت و اون دنیا و صحرای محشر و … که ائمه و پیغمبران هم از اون روز واهمه دارند هیچ،آخه عدالت و انسانیت و شرافت چی میشه؟

  2. lملت گفت:

    از وکیلل الدوله چه انتظار

  3. لطفا متن صحبتهای میرحسین در دیدار شخصیت های مازندرانی رو منتشر کنید

  4. بسیجی اما سبز گفت:

    فعلا حفظ نظام (بخوانید نام نظام) مهم است. اگر خلخالی از پای زن یهودی به ظلم توسط سربازان حکومت اسلامی در آورده شد مهم نیست، نظام(بخوانید موقعیت سیاسی و …آقایان) نباید لطمه بخورد.
    ای کاش خمینی زنده می ماند

  5. ناشناس گفت:

    مجلس رضا خانی که میگن همینههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه!!باید ببخشی رضا خان هنوز صد رحمت به تو!!!!!!!!

  6. ناشناس گفت:

    واقعا برای این نمایندگان متاسفم .

  7. م. شیراز گفت:

    از نمایندگانی که برای قطع برق در غزه مجلس را تعطیل می کنند و در خیابان برای این مسئله تظاهرات می کنند ولی قطع گاز در اوج سرمای زمستان آن هم در کشوری که دومین ذخایر گازی جهان را دارد سکوت می کندد!!
    همان های که برای کشته شدن یک فلسطینی به بیانیه هم بسنده نمی کنند و دست به راهپیمای می زنند ولی برای کشته های وطن جز سکوت و گاهی هم توهین و نا سزا چیزی برای گفتن ندارند!!!!
    همان های که در صحن مجلس جمع می شوند و از بیت المال حقوق می گیرند و تنها نگرانیه آنها رضایت هر چه بیشتر … است که در این راه از هم پیشی می گیرند.فریاد می زنند ,گریه می کنند , هو می کشند , بیانیه می دهند
    از نمایندگان شورای نگهبان از این بیشتر هم نمی شود انتظار داشت.
    چطور برای زندان ابوغریب و گوانتانامو بیانیه می دهند .حداقل در آنجا که تحقیق وتفحص شد .حداقل در آنجا که کسی را به جرم تهیه خبر از زندان ها محاکمه نکردند. آیا هر چه خبر از آن زندان ها در جهان پخش می شود کار شماست یا کار همان خبر نگاران آمریکای جهان خوار ,که آزادانه تهیه خبر می کنند وتحقیق وتفحص می شود .
    حداقل به اندازه همان آمریکای جهان خوار اجازه دهید از بازداشتگاه های کشور تحقیق وتفحص شود وخبر نگاران آزادانه اطلاع رسانی کنند
    آیا بایید حتما فرزند فرد با نفوذی مثل آقای روح الامینی در زندان کهریزک جان دهد تا با پیگیری های ایشان مردم بهفمند در این بازداشتگاه ها چه می گذرد.!!!
    از آن تعداد اندک نمایند گانی که هنوز وجدان خود را نفروخته اند هم کاری پیش نمی برند و بزودی به جرم حمایت از حق و تنها نگذاشتن مردم در مقابل ظالمان ریاکار . رد صلاحیت خواهند شد.

  8. ناشناس گفت:

    مجلسی … دستچین کرده باید… نه ملت. نماینده های اقلیت هم اگر واقعا نماینده ملت بودند باید تا به حال استعفای خود را می دادند و از مجلس خارج می شدند. چون بودن و نبودنشان فرقی برای ملت ندارد. شاید هم پول نمایندگی … !

  9. saleh گفت:

    ممکنه به من بگید کی به اینها رای داده
    نگید که همه رایها تقلبی
    من کاندیدبودم فقط به خاطر قبیله بازی رای نیاوردم
    وقتی فرهنگ عمومی جامعه انقدر پایین نگه داشته شده است که بر اساس منافع قبیلشون تصمیم میگیرن نه منافع ملی چه انتظاری دارید
    مشکل کار جای دیگه است
    مثلا رای یه کارگر با یه استاد دانشگاه برابر اینم یه جوک دیگه

  10. علی رضا گفت:

    گفته اند آنرا که حساب پاک است از محاسبه چه باک است………………………البته حساب پاک را گفتند….

  11. ناصر گفت:

    با اقتدا به ابراهیم نبوی
    سئوال اول : چرا مجلس به طرح تحقیق و تفحص رای منفی داده است ؟
    گزینه ی اول : غیر از کارت کبود ، کارت دیگری در اختیارشان نبوده است .
    گزینه ی دوم : در این مورد مجوز مورد نیاز اخذ نگردیده بود .
    گزینه ی سوم : به فکر تایید صلاحیتشان در انتخابات بعدی بوده اند .
    گزینه ی چهارم : مسئله ی تجاوز و شکنجه امری طبیعی است و احتیاجی به تحقیق و تفحص نیست .
    گزینه ی پنجم : همه ی موارد فوق درست است

    سئوال دوم : آیا با این رای منفی حیثیت مجلس در میان عامه ی مردم مغشوش نخواهد شد ؟
    گزینه ی اول : خیر زیرا قبل از این هم نزد مردم اعتباری نداشته اند .
    گزینه ی دوم : خیر چون آب که از سر گذشت چه یک وجب ، چه صد وجب.
    گزینه ی سوم : خیر زیرا به زعم نمایندگان منتصب مردم هم مانند خودشان معنی کلمه ی حیثیت را نمی دانند .
    گزینه ی چهارم : خیر چون که برای آنکه بی حیثیت شوید اول باید حیثیت داشته باشید .
    گزینه ی پنجم : هر چهار گزینه درست است .

    سئوال سوم : آیا واقعا این مجلس بدان درجه از رذالت رسیده که جان و مال و آبروی مردم برایشان اهمیت ندارد ؟
    گزینه ی اول : آفتاب آمد دلیل آفتاب
    گزینه ی دوم : اگر به این مسائل اهمیت می دادند که به این مقام عظیم منصوب نمی گردیدند .
    گزینه ی سوم : خیر موارد فوق برای آنان مهم است ، اما آنچه که از اهمیت بیشتری برخودار است جیب مبارک و صندلی عزیزتر از جانشان میباشد ، طبیعی است که این بندگان خدا اهم فی الاهم کنند .
    گزینه ی چهارم : بله ، اصولا هر که برای رسیدن به منصب شعار هدف وسیله را توجیه می کند را برگزیند ، سر انجامی جز این ندارد.
    گزینه ی پنجم : کدام آدم با وجدانی می تواند گزینه های بالا را رد کند ؟

    سئوال چهارم : چرا مجلس در مواردی مانند تحقیق و تفحص از نهاد هایی مانند شورای نگهبان، مجلس خبرگان ، مجمع تشخیص مصلحت ، ارگانهای تحت نظارت رهبر و همین مورد اخیر از خود سلب مسئولیت می کند ؟
    گزینه ی اول : برای اینکه گذشت آنزمان که آنسان گذشت ، قصه ی در راس امور بودن مجلس قضیه ای است که به تاریخ پیوسته .
    گزینه ی دوم : اگر یک وزن کشی ساده می کردید ، دیگر این سئوال را نمی پرسید .
    گزینه ی سوم : وقتی آخرالامر مجبورند اوضاع را گل وبلبل اعلام نمایند ، همان بهتر که خود را ضایع نکنند .
    گزینه ی چهارم : خودشان می دانند این فضولی ها به آنان نیامده است .
    گزینه ی پنجم : اگرهم همه ی موارد فوق درست هم باشند ، انصافا به این بندگان خدا نباید خرده گرفت ، خب زورشان نمی رسد .

    سئوال پنجم : حالا چرا اینقدر ضایع می کنند ، وقتی از این موارد به آسانی می گذرند چرا در مورد برادر حسین حساسیت نشان می دهند ؟
    گزینه ی اول : هر مسلمانی وظیفه دارد تا سر حد توانش … را تیز نماید .
    گزینه ی دوم : حتما دستور رسیده ، ما بی خبریم .
    گزینه ی سوم : از قدیم گفنه اند از سه چیز باید حذر کرد : دیوار شکسته ، زن بد زبان و آخریش را هم یادم نیست .
    گزینه ی چهارم : کیهان استراتژی نظام را تعیین می کند و حسین بازجو سیاست حاکم بر کیهان را ، بقیه اش را خودتان حدس بزنید .
    گزینه ی پنجم : اگر شما هم فضای امنیتی فعلی و رابطه ی وزارت اطلاعات با حاج حسین را می دانستید ، به هیچ یک از موارد فوق پاسخ درستی نمی دادید
    .
    سئوال ششم : شباهت های مجلس ششم با مجالس هفتم و هشتم کدامند ؟
    گزینه ی اول : مطیع بودن ، البته ششمی ها در مقابل قانون و هفت و هشتی ها در برابر رهبر و دولت عدالت پرور
    گزینه ی دوم : شجاعت ، ششمی ها در بیان حق هر چند فرد مقابلشان رهبر باشد و هفت و هشتی ها در ابراز سخنان غیر واقع و هتک حرمت هر چند مخاطبشان مردم ، یاران امام و حتی خانواده ی آن عزیز باشند .
    گزینه ی سوم : پشتکار ، منتها ششمی ها برای تنظیم لوایح و بررسی طرحهای اساسیی که مورد نیاز جامعه بوده و باعث رفع مشکلات خلق میگردید و هفت وهشتی ها در اعلام بیانیه ها ، پشتیبانی از مردم فلسطین و لبنان ، یمن یا هر جایی که برادر بودنشان به تایید رسیده باشد ، اخیرا هم که با راهپیمایی های غرور انگیز در مقابل ملت سعی و تلاش خویش را مضاعف نموده اند .
    گزینه ی چهارم : صداقت ، ششمی ها در پایبندی به پیمانی که با مردم برای پاسداری از حقوق ملت با آنان بسته بودند و هفت و هشتی ها در بیان مکنونات قلبی شان که همانا جدایی از خلق و وابستگی به کانون قدرت می باشد .
    گرینه ی پنجم : جمع بین نقیضین محال است .

    سئوال هفتم : تفاوتهای مجلس ششم با مجالس هفتم و هشتم کدامند ؟
    گزینه ی اول: اعتقاد به آزادی و حقوق ملت
    گزینه ی دوم : عمل به سوگندی که درمقابل خالق یاد کرده بودند تا به مفاد قانون اساسی عمل نمایند.
    گزینه ی سوم : ظاهر و باطن ، ادبیات و لحن ، میزان تحصیلات و کیفیت آن ، سلامت نفس ودرستی کردار
    گزینه ی چهارم : ایستادگی و مقاومت در برابر کانونهای قدرت برای استیفای حقوق ملت
    گزینه ی پنجم : علاوه بر موارد فوق جرات تحقیق و تفحص از هر کس و ناکس .

    صبر و استقامت تا صبح ظفر

  12. سمنانی گفت:

    باز گلی به جمال نماینده سمنان

  13. سبز گفت:

    برایشان جاسوسان دشمنان خونی ایران و خانواده هایشان عزیز شده اند که به قصد تحمیق مردم دنیا در مقابل رسانه های بیگانه در هتل برایشان میهمانی برگزار کنند.

    خدای ناکرده پای حاکمانشان به اینجا برسد، احمدی نژاد و آقای موسوی را از یک دار می آویزند.

    برای یک حاکم نجیب و مقتدر هیچ نعمتی بالاتر از معترض و منتقد نجیب تر، باتجربه تر، محبوب و آگاه و حقگو نیست، که از طرفی حرف حق را بگوید و از طرفی مردم را به آگاهی و آرامش فراخواند.

    امیدوارم روزی فرا رسد که حاکمان ایران هم قدر بزرگواران کشورمان را چون ملت شریف ایران بدانند.

  14. ناشناس گفت:

    مجلس که میکید آدم را یاد هر مجلسی میندازه غیر از مجلس ملی(هیچ فردی از آحاد این ملت، که شعور دموکراسی داره این مجلس را نماینده خودش نمیدونه و ان شا الله به تدریج همه ملت ایران به این فهم خواهند رسید.)

  15. ناصر گفت:

    با اقتدا به ابراهیم نبوی
    سئوال اول : چرا مجلس به طرح تحقیق و تفحص رای منفی داده است ؟
    گزینه ی اول : غیر از کارت کبود ، کارت دیگری در اختیارشان نبوده است .
    گزینه ی دوم : در این مورد مجوز مورد نیاز اخذ نگردیده بود .
    گزینه ی سوم : به فکر تایید صلاحیتشان در انتخابات بعدی بوده اند .
    گزینه ی چهارم : مسئله ی تجاوز و شکنجه امری طبیعی است و احتیاجی به تحقیق و تفحص نیست .
    گزینه ی پنجم : همه ی موارد فوق درست است

    سئوال دوم : آیا با این رای منفی حیثیت مجلس در میان عامه ی مردم مغشوش نخواهد شد ؟
    گزینه ی اول : خیر زیرا قبل از این هم نزد مردم اعتباری نداشته اند .
    گزینه ی دوم : خیر چون آب که از سر گذشت چه یک وجب ، چه صد وجب.
    گزینه ی سوم : خیر زیرا به زعم نمایندگان منتصب مردم هم مانند خودشان معنی کلمه ی حیثیت را نمی دانند .
    گزینه ی چهارم : خیر چون که برای آنکه بی حیثیت شوید اول باید حیثیت داشته باشید .
    گزینه ی پنجم : هر چهار گزینه درست است .

    سئوال سوم : آیا واقعا این مجلس بدان درجه از رذالت رسیده که جان و مال و آبروی مردم برایشان اهمیت ندارد ؟
    گزینه ی اول : آفتاب آمد دلیل آفتاب
    گزینه ی دوم : اگر به این مسائل اهمیت می دادند که به این مقام عظیم منصوب نمی گردیدند .
    گزینه ی سوم : خیر موارد فوق برای آنان مهم است ، اما آنچه که از اهمیت بیشتری برخودار است جیب مبارک و صندلی عزیزتر از جانشان میباشد ، طبیعی است که این بندگان خدا اهم فی الاهم کنند .
    گزینه ی چهارم : بله ، اصولا هر که برای رسیدن به منصب شعار هدف وسیله را توجیه می کند را برگزیند ، سر انجامی جز این ندارد.
    گزینه ی پنجم : کدام آدم با وجدانی می تواند گزینه های بالا را رد کند ؟

    سئوال چهارم : چرا مجلس در مواردی مانند تحقیق و تفحص از نهاد هایی مانند شورای نگهبان، مجلس خبرگان ، مجمع تشخیص مصلحت ، ارگانهای تحت نظارت رهبر و همین مورد اخیر از خود سلب مسئولیت می کند ؟
    گزینه ی اول : برای اینکه گذشت آنزمان که آنسان گذشت ، قصه ی در راس امور بودن مجلس قضیه ای است که به تاریخ پیوسته .
    گزینه ی دوم : اگر یک وزن کشی ساده می کردید ، دیگر این سئوال را نمی پرسید .
    گزینه ی سوم : وقتی آخرالامر مجبورند اوضاع را گل وبلبل اعلام نمایند ، همان بهتر که خود را ضایع نکنند .
    گزینه ی چهارم : خودشان می دانند این فضولی ها به آنان نیامده است .
    گزینه ی پنجم : اگرهم همه ی موارد فوق درست هم باشند ، انصافا به این بندگان خدا نباید خرده گرفت ، خب زورشان نمی رسد .

    سئوال پنجم : حالا چرا اینقدر ضایع می کنند ، وقتی از این موارد به آسانی می گذرند چرا در مورد برادر حسین حساسیت نشان می دهند ؟
    گزینه ی اول : هر مسلمانی وظیفه دارد تا سر حد توانش… را تیز نماید .
    گزینه ی دوم : حتما دستور رسیده ، ما بی خبریم .
    گزینه ی سوم : از قدیم گفنه اند از سه چیز باید حذر کرد : دیوار شکسته ، زن بد زبان و آخریش را هم یادم نیست .
    گزینه ی چهارم : کیهان استراتژی نظام را تعیین می کند و حسین بازجو سیاست حاکم بر کیهان را ، بقیه اش را خودتان حدس بزنید .
    گزینه ی پنجم : اگر شما هم فضای امنیتی فعلی و رابطه ی وزارت اطلاعات با حاج حسین را می دانستید ، به هیچ یک از موارد فوق پاسخ درستی نمی دادید
    .
    سئوال ششم : شباهت های مجلس ششم با مجالس هفتم و هشتم کدامند ؟
    گزینه ی اول : مطیع بودن ، البته ششمی ها در مقابل قانون و هفت و هشتی ها در برابر رهبر و دولت عدالت پرور
    گزینه ی دوم : شجاعت ، ششمی ها در بیان حق هر چند فرد مقابلشان رهبر باشد و هفت و هشتی ها در ابراز سخنان غیر واقع و هتک حرمت هر چند مخاطبشان مردم ، یاران امام و حتی خانواده ی آن عزیز باشند .
    گزینه ی سوم : پشتکار ، منتها ششمی ها برای تنظیم لوایح و بررسی طرحهای اساسیی که مورد نیاز جامعه بوده و باعث رفع مشکلات خلق میگردید و هفت وهشتی ها در اعلام بیانیه ها ، پشتیبانی از مردم فلسطین و لبنان ، یمن یا هر جایی که برادر بودنشان به تایید رسیده باشد ، اخیرا هم که با راهپیمایی های غرور انگیز در مقابل ملت سعی و تلاش خویش را مضاعف نموده اند .
    گزینه ی چهارم : صداقت ، ششمی ها در پایبندی به پیمانی که با مردم برای پاسداری از حقوق ملت با آنان بسته بودند و هفت و هشتی ها در بیان مکنونات قلبی شان که همانا جدایی از خلق و وابستگی به کانون قدرت می باشد .
    گرینه ی پنجم : جمع بین نقیضین محال است .

    سئوال هفتم : تفاوتهای مجلس ششم با مجالس هفتم و هشتم کدامند ؟
    گزینه ی اول: اعتقاد به آزادی و حقوق ملت
    گزینه ی دوم : عمل به سوگندی که درمقابل خالق یاد کرده بودند تا به مفاد قانون اساسی عمل نمایند.
    گزینه ی سوم : ظاهر و باطن ، ادبیات و لحن ، میزان تحصیلات و کیفیت آن ، سلامت نفس ودرستی کردار
    گزینه ی چهارم : ایستادگی و مقاومت در برابر کانونهای قدرت برای استیفای حقوق ملت
    گزینه ی پنجم : علاوه بر موارد فوق جرات تحقیق و تفحص از هر کس و ناکس .

    صبر و استقامت تا صبح ظفر