مشایی:سوخت ۳،۵ درصد در داخل ایران یا بیرون باشد فرقی نمیکند
چکیده :اينكه سوخت 5/3 درصد در داخل ايران يا بيرون باشد فرقی نمیكند، بحث اعتماد است. در زمانی كه ما اعلام آمادگی كرده بوديم برای تبادل سوخت ادبياتی را به كار بردند كه اجازه ندهند اين اتفاق بيافتد و جوی را بهراه انداختند كه آثار منفی در دنيا داشت و میخواستند از موضع بالا اين مسأله را حل...
اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر احمدی نژاد با رد هرگونه عقبنشینی از مواضع پیشین جمهوری اسلامی در بیانیه اخیر تهران، گفت: اینکه تبادل سوخت در کجا تحویل شود از ابتدا هم اصل ماجرا نبوده، اصل ماجرا بحث تبادل سوخت بود.
اسفندیار رحیممشایی در حاشیه چهارمین همایش روابط عمومیهای دستگاههای اجرایی در جمع خبرنگاران در تحلیل خود از بیانیه تهران با بیان اینکه این بیانیه موضع جمهوری اسلامی ایران را در یک تعامل بینالمللی به صراحت روشن کرد، اظهار داشت: همیشه دشمن تبلیغ میکرد که ایران علاقهمند به تعاملات بینالمللی نیست، در حالی که ایران همیشه با تبادل سوخت موافق بود اما شرایط را به گونهای تغییر دادند که این کار صورت نگیرد و بعد نیز به نام ما تمام شود.
وی افزود: دوستان جمهوری اسلامی چون میدانستند که موضع ایران در بحث تبادل سوخت صادقانه است در صحنه بینالملل فعال شدند و از ایران خواستند که آنها ورود پیدا کنند و پیشنهادشان به صورتی که مطرح شد این بود که جمهوری اسلامی سوخت ۵/۳ درصد را در ترکیه به امانت بگذارد و بعد آژانس از طریق کشورهایی که دارای فناوری تولید سوخت هستند سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران را برای ساخت داروها تحویل دهند.
رئیس دفتر احمدی نژاد با تاکید بر اینکه امروز مواضع جمهوری اسلامی روشن است، گفت: در این توافقنامه چند نکته مهم وجود دارد؛ اول اینکه به صورت آشکار حق ایران برای داشتن چرخه هستهای و تولید سوخت بر حق ایران تصریح شده است، ولی اساسا ما خود میتوانیم سوخت ۲۰ درصد را تولید کنیم و بیشتر به دنبال این بودیم که این تبادل را انجام دهیم، چون معتقدیم با انجام تبادل، توان و ظرفیت هستهای ما به رسمیت شناخته میشود.
رحیممشایی ادامه داد: آن موقع که ما شروع کردیم توان تولید سوخت ۲۰ درصد را نداشتیم ولی امروز نظر مسوولان مملکت این بود که این کار را انجام دهیم ولی امروز با وجود اینکه این توان را داریم نظر مسوولان این بود که این کار را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه غربیها چند قطعنامه علیه ما صادر کردند تا ما به این توانایی نرسیم، تصریح کرد: در این قطعنامه تعهد شده است که اگر بخواهند نسبت به ایران تهدیدی انجام دهند و رفتاری خلاف شان داشته باشند با درخواست ایران اورانیوم ۵/۳ درصد به کشور باز خواهد گشت و ما اساسا برای تولید سوخت مشکلی نداریم.
وی در پاسخ به این سوال که چقدر احتمال میدهید گروه وین این پیششرط را قبول کند؟ گفت: آنها دو راه بیشتر ندارند؛ یا بپذیرند یا نپذیرند ما که به سوخت آنها نیاز نداریم و امروز این دو کشور ترکیه و برزیل به نحوی نماینده جهان شدهاند و آبرو وسط گذاشتند و اگر نپذیرند دیگر نمیتوانند اتهام وارد کنند که ما اهل تبادل نیستیم و به دنبال انحراف هستیم و نمیتوانند بر این اساس جریانی را علیه ما در دنیا راه بیاندازند.
رحیم مشائی با رد هرگونه عقبنشینی از مواضع پیشین جمهوری اسلامی در بیانیه اخیر تهران اظهار داشت: اینکه تبادل سوخت در کجا تحویل شود از ابتدا هم اصل ماجرا نبوده، اصل ماجرا بحث تبادل سوخت بود.
وی ادامه داد: اینکه سوخت ۵/۳ درصد در داخل ایران یا بیرون باشد فرقی نمیکند، بحث اعتماد است. در زمانی که ما اعلام آمادگی کرده بودیم برای تبادل سوخت ادبیاتی را به کار بردند که اجازه ندهند این اتفاق بیافتد و جوی را بهراه انداختند که آثار منفی در دنیا داشت و میخواستند از موضع بالا این مسأله را حل کنند.
رحیممشایی در پایان تاکید کرد: ما هیچ عقبنشینیای نکردهایم و با ورود ترکیه و برزیل و درخواست به آنها ما قبول کردیم و چه وین بذپیرد و چه نپذیرد ایران برنده است.
کاش در قراداد ، نسبت به تحریم ها وقطع نامه های سازمان ملل ، هم اشاره میشد که حداقل تحریم ها بر چیده شود
کاش در قراداد ، مبادله نوبتی اورانیم در چند نوبت انجام میشد
کاش در قراداد ، به کامیون پول و طلا که به ترکیه رفته بود اشاره میشد و ان باز پس گرفته میشد
کاش در قرداد ، این مبادله ۱۲۰۰ کیلو اورانیم با ۱۲۰ کیلو اورانیم ۲۰ درصدی ، مطرح نمیشود که این در ازاء تحویل سخت برای نیروگاه اتمی تحقیقاتی دانشگاه تهران است چون این سوخت که در دوره های قبلی هم انجام میشد
کاش در قراداد این مبادله سوخت برای نیروگاه های جدید ، انجام میشد
کاش در قراداد ، نکات دیگری که مربوط به سوخت نیروگاه های بوشهر هم میشد تاکید میشد
ترکیه دوست و همسایه ایران ماست امانت به این بزرگی هم میگیره ضمنا ترکیه دوست اروپا هم هست عضو ناتو هم هست وضیت اقتصادی بدی هم داره حالا حساب کنید اگه به قول هاش وفا نکرد چه راه حالی برای ایران میمونه ؟؟ آیا سرمایه ملی ما به تاراج نمیره ؟
کاش ها زیاده اما متاسفانه ، نمیگذارند که جنبش سبز هم حرف بزنه جناب موسوی اکنون ما میفهمیم که چرا در آستانه این سالگرد رای گیری ، میخواهند صدای شما و جنبش سبز را خاموش کنند
قراداد های گلستان چای و ترکمان چای را فراموش نکنیم
بگذارد انتقاد ها انجام شود تا منافع کل ملت با نظر کل ملت اجرا شود
…
اگه اسم این کارشون عقب نشینی نیست پس لابد پیشرفته دیگه! وای به حال کشور که هر رو داعیه پیشرفت در انواع بخشها رو دارن
این آقایان که میخواستند این همه سوخت غنی شده رو بدن و کشورو به نقطه صفر برگردونن پس چرا دولتهای قبلی رو به خیانت و ترسو بودن متهم میکردن ؟ اصلا چرا با این همه هزینه اقتصادی و سیاسی غنی سازی رو انجام دادن؟ اخرش هم که دو دستی تحویل آقایون دادن!سوخت بیست درصدشون چی شد ؟!بخش خیلی ناچیزی از اون هزینه ای که برای غنی سازی کردن رو میدادن میتونستن به راحتی اب خوردن سوخت نیرو گاه تحقیقاتی رو بخرند بدون اینکه سازمان ملل هم علیه ما قطعنامه صادر کنه , همون کاری که زمان نخست وزیری آقای موسوی براحتی انجام میگرفت.سیاست خارجی ماجراجویانه و پشت کردن به ملت و دروغ گویی عاقبتی جز وادادگی و کرنش و باجدهی در برابر بیگانگان نداره همون که جناب موسوی بارها هشدار دادن و اصلا به همین خاطر هم وارد رقابت انتخاباتی شدند
ن چیزی که من از مقایسه سیاست های پیشین با این قرارداد می فهمم:
۱- پیشنهادی که به مراتب فایده بیشتری داشت در مذاکره با روسیه و آمریکا از دست دادیم و پای مذاکره ای با برزیل و ترکیه نشستیم. اگر قرار بود نشان دهنده استقلال و عزت نفس ِ ملی مان باشد خوب بود، اما هنوز هم با این توافق باید نگران و منتظر نظرات همانها باشیم!
۲- گیر عمده مان خارج نکردن اورانیوم از ایران بود. می گفتیم همین جا مثلا در کیش می توانیم اورانیوم را مبادله کنیم. علاقه ای به خروج اورانیوم از ایران نداشتیم. ادعایمان این بود که از کجا معلوم این سوخت به ما باز خواهد گشت. اکنون سوختمان را به راحتی به ترکیه می فرستیم و مبادله در جای دیگری اتفاق می افتد.
۳- می گفتیم نیاز ما به سوخت و حق ما باعث می شود که نتوانیم معطل شویم تا کشورهای دیگر تصمیم بگیرند به ما سوخت دهند. نهایت زمانی که می توانیم به انها بدهیم دو یا سه ماه است. اکنون فرصتی یک ساله برای گرفتن سوخت گذاشته ایم.
گویا یادمان رفته که زمان بندی، مکان و کمیت سه جزو مهم برای مبادله اورانیوم برای ما بوده است
فرض کنیم همه چیز درست اما:
آقای احمدی نژاد در راهپیمایی بیست و دوم بهمن ماه سال گذشته را، ایشان درباره پیشنهاد ابتدایی مبادله سوخت بین کشورهای ایران، روسیه
و آمریکا چنین گفته بودند:
همه بدانند، شما می دانید طبق مقررات آژانس همه اعضا موظفند اگر یک عضوی نیاز به سوخت ۲۰ درصد داشت، بدون شرط و فقط با گرفتن هزینه آن، آن سوخت را تامین کنند. اگر کاری برای تحقیقات و یا برای پزشکی است و مصرف انسانی دارد همه اعضا موظفند این کار را انجام بدهند. ما هم برای اینکه فرصتی به آنها بدهیم که اصلاح و جبران بکنند و به راه درست برگردند در نامهای به آژانس گفتیم ما برای راکتور تهران که مصرف پزشکی و دارویی و تحقیقاتی دارد سوخت ۲۰ درصد می خواهیم . آژانس هم اعلام کرد که دو کشور آمادگی دارند که کمک کنند این کار انجام بشود آمریکا و روسیه. ما گفتیم بسیار خوب بیایید صحبت کنیم. مذاکرات وقتی شروع شد گفتند شما آن سوخت غنی شده خودتان را به ما برگردانید. ما گفتیم چنین چیزی الزام ندارد آن سوخت متعلق به خودمان است ، شما طبق مقررات به ما سوخت بدهید و پولش را بگیرید . آنها اصرار کردند و ما گفتیم بسیار خوب ما برای اینکه برای صدمین بار حسن نیت و صلابت ملت ایران را به شما نشان دهیم اشکالی ندارد بیایید حساب کنیم چقدر سوخت باید برود چقدر باید برگردد به همان میزان شما غنی کنید این سوخت اینجا هست هر موقع غنی سازی ۲۰ درصدی را آورید با هم عوض می کنیم. اما آنها گفتند نه، شما سوختتان را بدهید ما ببریم بعداً به شما سوخت می دهیم.
ببنید چه اتفاقی افتاد .ما خریدار کالا هستیم و طبق قانون آژانس آنها باید کالا را بلاشرط به ما بدهند . در دنیا رسم است اگر کسی بخواهد کالایی سفارش بدهد اوست که شرایط کالا را تعیین می کند و شرط می گذارد اینجا اینها پشت و رو عمل می کردند ، بالاخره روحیه استکباری است دیگر. اصرار کردند که شما نه. اول ایران سوخت راتحویل دهد تا بیرون ببریم بعد ما آن را به شما خواهیم داد و شروع کردند ابراز حرف های سبک ، گفتند که می خواهیم این سوخت را از ایران بگیریم ، ایران را یک مدتی از ساختن بمب اتم دور کنیم این حرف ها خیلی حرف های سخیفی بود …
به آنها گفتیم این مصرف سوخت راکتور عمده اش برای مصرف پزشکی است . این برای ۸۰۰ هزار نفر در سال دارو تولید می کند و سوختی که ۲۵ سال قبل گرفتیم در حال تمام شدن است ما زمان زیادی نداریم باید سوخت را تامین بکنیم به همین خاطر به آنها گفتیم دو تا سه ماه بیشتر فرصت نداریم . اگر آمدید سوخت را دادید بسیار خوب. اگر نیامید بدهید ما خودمان این سوخت را تولید خواهیم کرد، گفتیم یا سوخت ۲۰ درصد را بدهید پولش را بگیرید یا سوخت را بدهید معادلش سوخت ۳/۵درصد بگیرید که این هم یک پیشنهاد سخاوتمندانه از طرف ایران بود.
حالا به بندهای توافق شده بین سه کشور ایران ، برزیل و ترکیه نگاهی بیاندازیم:
براساس موارد فوق، در راستای تسهیل همکاریهای هستهای، جمهوری اسلامی ایران بر امانتگذاری یک هزار و ۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم کمتر غنی شده یا L.E.U در ترکیه موافقت میکند. این مواد در مالکیت ایران در ترکیه قرار خواهد داشت و ایران و آژانس امکان نظارت بر نگهداری ایمن این مواد را در ترکیه دارد.
ایران موافقت خود را با موارد فوق به آژانس ظرف ۷ روز پس از این بیانیه اعلام میکند. متناسب با دریافت پاسخ مثبت گروه وین (آمریکا، روسیه، فرانسه و آژانس بین المللی انرژی اتمی) جزییات بیشتر تبادل سوخت از طریق توافقنامه کتبی و ترتیبات مربوط بین جمهوری اسلامی ایران و گروه وین که به طور مشخص و متعهد به تحویل ۱۲۰ کیلوگرم سوخت لازم برای رآکتور تحقیقاتی تهران کرده است به دقت شرح داده خواهد شد.
از زمانی که گروه وین تعهد خود را به شرایط و نکات این بیانیه اعلام کند طرفین خود را به اجرای تعهدات موافقتنامه مندرج در بند ۶ ملزم کردهاند. ایران آمادگی خود را مطابق با موافقتنامه برای به امانت گذاشتن ۱۲۰۰ کیلوگرم مواد خود ظرف یک ماه اعلام میکند. گروه وین نیز طبق همین توافقنامه متعهد میشود که ۱۲۰ کیلوگرم مواد مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران را ظرف یک سال به ایران تحویل دهد.
غیر از خودشون رو که قرار نیست آدم حساب کنند، دود آتشش هم تو چشم دانشمندان هسته ای و عزتمندان دلخون ایرانی.
این جمله آخرش واقعاً خواندنی است : ” چه وین بپذیرد چه نپذیرد ما بردهایم ” !! لطفاً مارادونا رو ول کنید ، ملانصرالدین رو بگیرید.
دیپلماسی واکنشی
در زمان دولت خاتمی دیپلماسی ایران متکی به آرایشی بود که در نتیجه افزایش فشار های خارجی بخود گرفت. در زمان دولت احمدی نژاد نیز پذیرفتن شرطهای غرب و تن دادن به توافق های داوطلبانه و قبول پیش شرط ها زمانی صورت میگیرد که میزان فشار های خارجی افزایش یافته اند. در هر دو مورد، و در هر دو دولت، بدلیل عدم قرار داشتن در موضع قدرت واقعی، بجای اتخاذ دیپلماسی ابتکاری، راهبردی و پویا، از دیپلماسی انعکاسی و کوتاه نگر و انفعالی استفاده بعمل آمده است.
بموجب بند یک بیانیه تهران، جمهوری اسلامی در خواست قبول حق ایران برای ادامه فعالیتهای صلح امیز اتمی و داشتن چرخ سوخت اتمی را یکبار دیگر مطرح میسازد. بند ۵ و ۶ این بیانیه، در عمل به قبول شرط هایی میپردازد که در روح توافق نامه سعد آباد قرار داشت و آقای احمدی نژاد امضاء کنند گان آنرا به تساهل و تسامح، و غربی ها را به سوء استفاده از آن متهم ساخته بود.
بموجب موافقتنامه سعد آباد ایران به پیش شرط داوطلبانه تعلیق غنی سازی، پیش از آغاز مذاکرات با جامعه اروپا تن داده بود، و اینبار جمهوری اسلامی به پیش شرط تسلیم بخش عمده ای از محصول هفت سال غنی سازی خود، قبل از داخل شدن به گفتگو با آژانس، جامعه اروپا و گروه ۱+۵ تن داده است.
در مقابل تعلیق داوطلبانه پیشین و مطابق توافقنامه سعد آباد، ایران وعده دست یافتن به سوخت اتمی، تکنولوژی پیشرفته اتمی، راکتور اتمی، سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز، توسعه تجارت با اروپا، مشارکت در امنیت منطقه، و ضمانت های امنیتی را دریافت داشته بود. مطابق بیانیه تهران، ایران متقاضی دریافت سوخت برای راکتور آزمایشگاهی ۴۵ ساله فرسوده ای است که بیست سال پیش میباید تعطیل میشد و امروز تنها متظاهر به فعالیت و بی شک بهانه ای برای تسلیم بلاعوض اورانیوم غنی شده است.
آیا انرژی هسته ای، که صد البته حق مسلم ماست، اولویت اول ما نیز هست؟
خاتمی ۸ سال تلاش کرد که ما به خود کفایی گندم برسیم. انرژی هسته ای مهمتر است یا نان شب مردم که آن طرح را رها کردید؟
خاتمی با مهمترین و تاثیر گذارترین کشورها روابط گرم دوستانه برقرار کرد و برای کشور آبرو خرید که شما بروید چنان آبروریزی بکنید که وقتی میخواهید حرف بزنید نصف مجلس خالی بشود. این مهمتر است یا انرژی هسته ای؟
قطر دارد گاز ما را دولپی میخورد و شما در انرژی هسته ای سرمایه گذاری میکنید؟
آقای نابغه! آقای تیز هوش! آقای به قول خودت نخبه! چجوری اولویت بندی کردی انرژی هسته ای شد اولی؟ اینقدر پول دادی به روسیه جون کو نتیجه اش؟
گفتم نخبه یادم افتاد آقا توی سایت رسمی ریاست جمهوری رتبه کنکور لیسانسشو زده ولی از معدل لیسانس و فوق لیسانس و دکتراش چیزی ننوشته.
با ارایه قطعنامه علیه ایران در زمان بسیار حساب شده توسط غرب که بنظر میرسد قبلا بر روی ان غرب به توافق رسیده بود و فقط بدلیل شکستن اقتدار ایران ارایه ان به تعویق افتاده بود نشان داد که سیاست مداران ما از غرب رو دست خوردند..؟
Man nemidoonam shoma eslah talaba koja boodid vaghti KHATAMI baraye 2 sal barnameye hasteyee e keshvar ro motevaghef kard? Man ba in kare Ahmadi ham mokhalefam vali az 2rooyee va riya kari badam miyad. Chera zamane KHATAMI kasi eteraz nemikard? in baraye man jaye soal va taajjob dare..
آقای رحیم مشایی ترکیه مولانای مارو دزدید حالا از کجا مطمئنید که این سوخت رو نمی دزده !!!!!!!!
من فقط اینو می دونم که تر کیه با استفاده از این ابزار منافع زیادی رو از غرب و امریکا بدست میاره
مهندس موسوی در جریان مناظره ها گفت سیاه را سفید نشان می دهند.
گمان کرده اند مردم ما مثل خودشان هالو هستند که ذلت را عزت ببینند.ذلتی بالاتر از این بیانیه برای ما نیست.عدول از اصول برای حکومت اسلامی سم مهلک است.
احمدی نژاد! مگر نگفتی که که اگر سوخت ۵/۳ درصد ندهند خودمان تولید می کنیم؟آیا بلوف بود؟
مشایی می گوید تفاوت نمی کند تبادل در داخل باشد یا در خارج . حداقل تفاوت آن است که ما مطمئن هستیم که اگر سوخت مورد نظر را به ما ندادند چیزی را از دست نداده ایم.مشایی می تواند بگوید که مجبور هستیم برای اعتماد سازی این کار را بکنیم نه اینکه بگوید تفاوت ندارد و مهم نیست.مردم که می فهمند که ما تحت فشار آمریکایی ها هستیم و گاهی اوقات بایستی به خاطر آنکه امریکایی ها کشورهای دیگر را با خود همراه می کنند از مواضعمان کوتاه بیاییم و خلاف عقل هم نیست.
فرصتهای طلایی در زمان خاتمی از دست رفت و عده ای مال حرام خور و حرام لقمه بر ما تسلط پیدا کرده اند.
امیدوارم جنبش سبز ما پایداری کند و مقاومت کند تا حاکمیت جور از سر مردم ما رخت بربندد و نظامی داشته باشیم که چهره رحمانی و عزتمند اسلام را به مردم تشنه حقایق قرآن بنمایاند.
به یکباره بگو :
ایران ما را ایرانی میهن پرست اداره کند و یا ایرانی برده ی استثمار فرقی نمی کند !!!!