سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » آثار شهید بهشتی کم است کسی دنبال نوشته های او در نمایشگاه نمی گردد/ کتاب های جمع آور...
» دلیل حذف غرفه نشر بقعه و جمع آوری برخی کتاب ها از نمایشگاه :

آثار شهید بهشتی کم است کسی دنبال نوشته های او در نمایشگاه نمی گردد/ کتاب های جمع آوری شده را مانند فال و کف بینی می بینم

چکیده :شهید بهشتی مثل شهید مطهری نبود که آثار فراوانی داشته باشد. این جنجالی که امسال می‌شود، برایم جالب است. ما در سال‌های پیش اساسا چنین بحثی نداشتیم. این‌جور نبود که کسی بگوید من دنبال آثار شهید بهشتی در نمایشگاه می‌گردم/ما سوبسید بدهیم که کتاب های فروغ، گلشیری، هدایت،دولت آبادی و... در نمایشگاه توزیع شود؟ انصاف است؟من این‌ها را مانند همان فال و کف‌بینی و این چیزها...


کلمه: محمود سالاری، مدیر کمیته ناشران داخلی نمایشگاه کتاب گفت که با همه‌ آثاری که قبل از سال ۸۴ چاپ شده‌اند و در نمایشگاه عرضه می‌شوند، برخورد می شود جز با کتاب‌های مرجع و “کتاب‌های محققانه و عالمانه که اجازه‌ عرضه دارند.”

وی در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ی ضابطه‌ی منع عرضه‌ی کتاب‌های قبل از سال ۸۴ در نمایشگاه کتاب و این‌که آیا این موضوع شامل حال همه‌ی کتاب‌ها می‌شود، عنوان کرد: ما با همه‌ی آثاری که قبل از ۸۴ نوشته شده‌اند و در نمایشگاه عرضه می‌شوند، برخورد می‌کنیم؛ منتها دو نکته وجود دارد؛ یکی کتاب‌های مرجع است و دیگری کتاب‌های محققانه و عالمانه که اجازه‌ی عرضه دارند. مثلا نشر اساطیر یک کتاب چاپ کرده که ۲۳ ‌سال طول کشید تا فروش رفت و سال گذشته، آخرین نسخه‌اش به فروش رسید. مخاطب خاص دارد که در نمایشگاه دنبال آن می‌گردد. این کتاب ولو که چاپ قبل از سال ۸۴ هست، اجازه‌ی توزیعش را می‌دهیم.

او در عین حال متذکر شد: برخلاف این‌ها، یک‌سری کتاب‌ها هست که در کتاب‌فروشی می‌تواند عرضه شود؛ خب جلو آن‌ها را در نمایشگاه می‌گیریم. اگر صحیفه‌ی سجادیه قبل از سال ۸۴ باشد؛ اما ناشر در قیمت آن دست نبرده باشد، اجازه‌ی عرضه‌اش را می‌دهیم.

سالاری در ادامه درباره‌ی این‌که گفته می‌شود در نمایشگاه کتاب، حوزه‌ی «ادبیات» زیر ذره‌بین است و حساسیت در این زمینه بالاست، گفت: بگوییم حوزه‌ی اندیشه، بهتر است. الیته برایم عجیب است که اهل فرهنگ این موضوع را مطرح می‌کنند. ما می‌گوییم هر بچه‌ای که به دنیا می‌آید، الزاما باید برود واکسن بزند؛ چرا هیچ‌کس نمی‌گوید منع آزادی است؟ می‌گویند بیماری‌ای اپیدمی می‌شود و اجبار می‌کنند همه واکسن بزنند؛ آیا استدلال می‌شود این منع آزادی است؟ کسی می‌گوید می‌خواهم مریض شوم؟ چرا به حوزه‌ی فرهنگ که می‌رسیم، از این فضا دور می‌شویم؟ در حوزه‌ی فرهنگ هم برخی از این افکار بهتر است ترویج نشود، اگر می‌خواهد ترویج شود، بیرون از نمایشگاه باشد. ما در نمایشگاه این همه انرژی صرف می‌کنیم، رواست بیاییم کف‌بینی بفروشیم؟ این یارانه‌ای که داده می‌شود…

مدیر کمیته‌ی ناشران داخلی در ادامه‌ی این پرسش درباره‌ی این‌که موضع در زمینه‌ی ادبیات و مشخصا کتاب‌هایی مثل آثار هوشنگ گلشیری، صادق هدایت، فروغ فرخزاد و… چیست، توضیح داد: ما نمی‌گوییم این کتاب‌ها ممنوع است. من همه‌ی این‌ها را خوانده‌ام. این‌جا برای عرضه‌ی کتاب‌ها تخفیف می‌دهیم، این سوبسید را به چه کتاب‌هایی باید داد؟ به کتاب‌هایی که یک قشر خاص مخاطب دارد یا کتاب‌هایی که مخاطب عام دارد؟ به کتاب‌هایی که با مبنای تفکر و اندیشه‌ی اسلامی هم‌خوانی دارد و با تعالی‌ روح بشر سازگار است یا کتاب‌هایی که روح یأس، ناامیدی و بدبختی را می‌پاشد؟

او در ادامه متذکر شد: ما می‌خواهیم این یارانه را به کتابی بدهیم که شادابی، نشاط، طراوات و امید را به جامعه عرضه کند. کتاب‌های این دوستان را که می‌گویید، خواندن این کتاب‌ها حداقل این است که روحیه‌ی خودباوری را از انسان دور می‌کند و روحیه‌ی یأس را تزریق می‌کند. ما سوبسید بدهیم این کتاب در نمایشگاه توزیع شود؟ انصاف است؟ خب این باید برود بیرون توزیع شود.

سالاری همچنین تأکید کرد: من این‌ها را مانند همان فال و کف‌بینی و این چیزها می‌بینم. من می‌گویم این اثر سوبسید نمی‌خواهد. این‌جا ناشر دارد متری چقدر پرداخت می‌کند؟ برق و انرژی، حراست و امنیت و… تأمین است. سوبسید دولت است؛ منتی بر سر کسی نیست؛ اما دست کم، آثاری بیاید که جا باز کند. آثار نویسندگان نسل نو، نسل انقلاب بیاید، آثار حوزه‌ی اندیشه دینی ترویج شود. حوزه‌ی اندیشه‌ی دینی را حوزه‌ی روشنی می‌دانم؛ حوزه‌ی دین را متحجر نمی‌دانم. حوزه‌ی اندیشه دینی را متعالی می‌دانم. آن دست کتاب‌ها را هم ناشر برود در فروشگاهش بفروشد؛ چرا آن‌ها را در نمایشگاه کتاب عرضه کنیم؟

این در حالی است که تخفیف کتاب ها را ناشران می دهند و نه برگزارکنندگان نمایشگاه و ناشران برای شرکت در نمایشگاه و اجاره غرفه، کرایه می پردازند.

در روزهای گذشته، از فروش آثار نویسندگان و شاعرانی از جمله هوشنگ گلشیری، صادق هدایت، فروغ فرخزاد، محمود دولت آبادی و عباس معروفی جلوگیری شده است.

چرا آثار برخی روحانیون جمع آوری شد؟

مدیر کمیته‌ی ناشران داخلی نمایشگاه کتاب در بخش دیگری از گفت‌وگو با ایسنا به این‌ پرسش ‌که آیا برگزار‌کنندگان نمایشگاه، مشخصا کمیته‌ی نظارت و ارزشیابی و کمیته‌ی ناشران داخلی در اجرای ضوابط نمایشگاه با هم اختلاف‌نظر دارند، پاسخ منفی داد.

او در ادامه درباره‌ی این‌که پس اگر اختلاف‌ نظری نیست؛ چرا آثار آیت‌الله صانعی جمع‌آوری و بعد برگردانده می‌شود، گفت: در جمع‌آوری آن آثار، کمیته‌ی ناشران مطلقا دخلی نداشت. من نمی‌دانم، شاید دوستان برای ارزشیابی جمع‌آوری و بعد از ارزیابی برگردانده‌اند. کمیته‌ی ناشران داخلی نه نظر خاصی داشت، نه عمل خاصی داشت.

سالاری درباره‌ی این‌که مگر مسؤول اجرای ضوابط و نظارت نمایشگاه، کمیته‌ی ناشران داخلی نیست، عنوان کرد: علی‌القاعده کمیته‌ی ناشران داخلی مجری ضوابط انضباطی نمایشگاه است که به همراه دوستان حراست در نمایشگاه اعمال قانون می‌کنیم. آن مورد خاص که گفتید، قرار بود ارزشیابی‌اش انجام شود؛ قرار نبود جمع‌آوری شود، که اگر قرار بود جمع‌آوری شود، ما عمل می‌کردیم.

مدیر کمیته‌ی ناشران داخلی در پاسخ به این پرسش که مگر قبل از عرضه‌ی آثار در نمایشگاه، تذکر داده نمی‌شود که چه آثاری نباید عرضه شود، متذکر شد: کمیته‌ی نظارت و ارزشیابی لیستی را به ما اعلام کرده بود که ما قبل از نمایشگاه به ناشران موارد را عرض کردیم. برخی از دوستان ناشر ما مساعدت کردند، برخی از دوستان ناشر، به نظرشان می‌آمد که کتاب با تغییرات اندکی قابل عرضه است و آوردند که ما مجددا مجبور شدیم یادآور شویم که این کتاب در نمایشگاه اجازه‌ی عرضه نمایشگاهی ندارد.

سالاری همچنین گفت، در لسیت کمیته‌ی نظارت و ارزشیابی که به آن‌ها اعلام شده، آثار آیت‌الله صانعی نبوده است.

او در ادامه تصریح کرد: همه‌ی ما باید مراقب باشیم که آسیبی به حیثیت و آبروی جمهوری اسلامی ایران نخورد. همه‌ی ما نسبت به این آبرویی که در طول این سنوات توسط شهدا و همه‌ی کسانی که دلسوزان حوزه‌ی فرهنگ بوده‌اند، جمع شده، باید مراقب باشیم که آسیبی نزنیم. هرجا که تندروی هست، سعی کنیم جلوش را بگیریم و هرجا که کند حرکت می‌کند، هل بدهیم که کار جلو برود.

سالاری سپس به حاشیه‌ی دیگر نمایشگاه امسال که در رسانه‌ها انعکاس داشت، پرداخت و درباره‌ی ناشر آثار آیت‌الله بهشتی گفت: بنیاد شهید بهشتی در نمایشگاه ثبت نام نکرد. به ضرس قاطع، می‌گویم بنیاد حفظ آثار شهید بهشتی در نمایشگاه حتا ثبت ‌نام نکرده و به عنوان کسی که از همه‌ی ثبت نام‌ها مطلع است، دارم عرض می‌کنم. آن دوستانی که درباره‌ی آثار شهید بهشتی نظر می‌دهند، برایم عجیب است. چند نفر در کل کشور ایران خبر دارند چند عنوان بوده است. شهید بهشتی مثل شهید مطهری نبود که آثار فراوانی داشته باشد. البته این‌ها بزرگان انقلاب هستند و احترام‌شان بر همه واجب است. اندیشه‌ها‌ی‌شان مبانی انقلاب ماست؛ اما این جنجالی که امسال می‌شود، برایم جالب است. ما در سال‌های پیش اساسا چنین بحثی نداشتیم. این‌جور نبود که کسی بگوید من دنبال آثار شهید بهشتی در نمایشگاه می‌گردم. این معلوم است که پشت آن جنجال‌های دیگری است؛ وگرنه آثار شهید بهشتی خیلی مفصل و مطول نیست که.

این در حالی است که یکی از مسئولان دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله بهشتی، روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت به خبرگزاری ایلنا گفته بود که مجوز برای برپایی غرفه انتشارات مربوط به آثار آیت الله بهشتی (نشر بقعه) صادر شده اما آنها پس از مراجعه به مسئولان برگزاری نمایشگاه مطلع شده اند که این انتشارات به طور کامل از حضور در نمایشگاه کتاب امسال محروم شده است.

مدیر کمیته‌ی ناشران داخلی نمایشگاه کتاب درباره‌ی دیگر حاشیه‌ی نمایشگاه امسال و خبرهای منعکس‌شده درباره‌ی عرضه‌ی آیت‌الله منتظری گفت: من بی‌اطلاع‌ام. واقعا بی‌اطلاع‌ام. آن‌چه درباره‌ی آثار مرحوم منتظری اعلام شده، این است که ناشر فقط خودش کتاب‌های او را عرضه کند و عرضه‌ی کتاب توسط غیر انجام نشود. ادامه‌ی بحث را در جریان نیستم و به ما اعلام نشده است.

سالاری همچنین درباره‌ی تذکرهایی که امسال به غرفه‌داران داده شده است، گفت: نمایشگاه کتاب تهران هرچه از شروع کار به انتها می‌رسد، می‌رود به سمت کتاب‌های غیر. دلایلش هم متفاوت است. برخی از ناشران کتاب‌های‌شان تمام می‌شود، می‌روند از غرفه‌های مجاور کتاب برای عرضه‌ کردن تهیه می‌کنند. دیروز دو، یا سه غرفه را به همین دلیل تعطیل کردیم. ببینید ناشری که در نمایشگاه می‌آید، به اندازه‌ی ۱۰ روز نمایشگاه باید کتاب داشته باشد. برخی از این دوستان ندارند، موجودی‌شان تمام می‌شود و می‌روند کتاب ناشران دیگر را جمع می‌کنند و می‌آورند درغرفه‌ی خودشان.

مدیر کمیته‌ی ناشران داخلی نمایشگاه افزود: حقیقتا سخت‌گیری ما در این زمینه است؛ از ناشران هم بپرسید. عمده سخت‌گیری در این زمینه است که نمایشگاه را به مرکز پخش تبدیل نکنند. نکته‌ی دوم این است که ناشری نامه نوشته، من کتاب‌هایم تمام شده و فقط دارم سی‌دی (CD) می‌فروشم، من که می‌دانم از ابتدا می‌خواسته سی‌دی بفروشد؛ اما اجازه نداشته، چهار تا کتاب هم کنارش گذاشته است.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۶ پاسخ به “آثار شهید بهشتی کم است کسی دنبال نوشته های او در نمایشگاه نمی گردد/ کتاب های جمع آوری شده را مانند فال و کف بینی می بینم”

  1. مانی گفت:

    خدا لعنتشون کند.

    هر کسی هم صدای افراد متقلب دغل باز باشد , می شود انقلابی و پیرو ولایت. هر کسی که دنبال حق و حقوق مردم باشد و اختلاف نظر دارد با سران حاکمیت , می شود ضد انقلابی و محراب. به کجا چنین شتابان!

    مهم این است که شهید بهشتی شهید مظلوم انقلاب شناخته شد. مهم این است که شهید بهشتی در قلب ملیون های ایرانی جا دارد.

  2. ناشناس گفت:

    کروبی و موسوی چرا از نمایشگاه کتاب بازدید نمی کنند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  3. محمد گفت:

    کسی که فهمش این قدر نمی رسد که کتاب هدایت و گلشیری را با فال و کف بینی مقایسه میکند اصلاً لیاقت ادارۀ یک نهاد فرهنگی را دارد؟

  4. سعید گفت:

    چگونه است که کتاب های دکتر شریعتی آزاد است اما کتاب های بهشتی ممنوع ؟! یعنی کار به کجا رسیده ؟!!!

  5. ناشناس گفت:

    اگر فرزند شهید مطهری هم در آینده کمی از دولت انتقاد کند در نمایشگاه بعدی اثار مطهری هم جمع میشود..

  6. ناشناس گفت:

    باز خوبه نگفتن اصلا شهید بهشتی شهید نشده….اینها انگار قیم مردم هستند که میگویند مردم دنبال کتابهای ایشان نیستند…..عجب صبری خدا دارد و عجب رویی بعضی ها

  7. کتاب‌های جمع شده را مثل کتاب‌های فالگیری می‌بینید و مراد رئیس منصبی که هرچند ماه سر از هند در میاورد و برای فالگیری به سراغ مرتاض‌ها میرود را نمیبینید،وقتی‌ میدانید که مردم میدانند، وقتی‌ که میدانید ماسک‌ها و نقاب‌هایتان پاره شده چرا به دروغ اصرار میورزید، واقعاً توبه گرگ مرگ است ،و ترک عادت موجب مرض.اما ما میدانیم به قدری فرزند عزیز بهشتی‌ باعث خشم شما شده است که حتی کتاب‌های پدر او را که از آگاهان این مملکت بوده است نمیتوانید ببینید ،همانطور که از خشمی که از نوه امام داشتید بی‌ حرمتی به اعضای خانواده او را ،حمله به جماران را انجام دادید ،کارهایتان زشت و کثیف است و دلایلی که می‌‌آورید تا اعمالتان را توجیه کنید جهل و نادانی‌ شما را بیش از پیش برملا میسازد

  8. مانی گفت:

    دوست ناشناس, باید بگویم چرا موسوی و کروبی باید از این نمایشگاه دولتی و امنیتی دیدار بکنند؟ امسال حدود ۱ ملیون از این نمایشگاه دیدار کردند. در حالی که پارسال بیش از ۳ ملیون از نمایشگاه بازدید کردند. امسال هیچ کسی به این نمایشگاه پر از سانسور و تقلب نرفت. اقای موسوی کروبی هم هیچ وقت به این گونه محیط ها نخواهند رفت.

  9. behzad گفت:

    درود بر آزادیخواهان بیان و اندیشه و نشر کتاب
    مگر اندیشه کیلویی است؟ مگر اندیشه به حجم کتاب و کم بودن اثر و تعداد کتاب است؟ کتاب های ایشان هم باید آزاد باشد حتا اگر یک صفحه باشد
    چه بسا اندیشمندانی که در طول عمر کوتاهشان، کتابی کوتاه نوشته اند و جاویدان شده اند و بسیاری کتاب ها نوشته اند و خرافات از آب در آمده است
    بگذارد تا هر کس خود قضاوت کند احترام به اندیشه ، از همین نقطه آغاز میشود که هر کس خود فکر دارد و اندیشه دارد و خود باید به قضاوت بنشیند و نه اینکه دیگران برای مغز انسان دیگر تصمیم بگیرند که کدام کتاب را بخوانند یا نخوانند ؟
    اصل ۱۸ و ۱۹ حقوق بشر به آزادی اندیشه اختصاص دارد تمنا میکنم از ایرانیان عزیز که ۳۰ اصل حقوق بشر را بخوانند

  10. Behroz گفت:

    درود بر آزادیخواهان بیان و اندیشه و نشر کتاب
    مگر اندیشه کیلویی است؟ مگر اندیشه به حجم کتاب و کم بودن اثر و تعداد کتاب است؟ کتاب های ایشان هم باید آزاد باشد حتا اگر یک صفحه باشد
    چه بسا اندیشمندانی که در طول عمر کوتاهشان، کتابی کوتاه نوشته اند و جاویدان شده اند و بسیاری کتاب ها نوشته اند و خرافات از آب در آمده است
    بگذارد تا هر کس خود قضاوت کند احترام به اندیشه ، از همین نقطه آغاز میشود که هر کس خود فکر دارد و اندیشه دارد و خود باید به قضاوت بنشیند و نه اینکه دیگران برای مغز انسان دیگر تصمیم بگیرند که کدام کتاب را بخوانند یا نخوانند ؟
    اصل ۱۸ و ۱۹ حقوق بشر به آزادی اندیشه اختصاص دارد تمنا میکنم از ایرانیان عزیز که ۳۰ اصل حقوق بشر را بخوانند

  11. ناشناس گفت:

    البته برداشت ایشون اینه که ادم اگه مطللب کتابهایی که اعلام کرده اگه بخونه دچار یاس و… میشود من ودهها کتاب خوان و علاقمندان به کتاب نه تنها با خواندن کتاب این عزیزان دچار یاس نشدیم بلکه شور ز ندگی و مبارزه بر علیه تمام ظالمین عالم از شیطان بزرگ درون یا همان مبارزه با منیت وخودخواهی و خود را حق مطلق دیدن تا مظاهر ملموس ظلم در تمام عالم هستی از همه شکل و همه چهره هاکه در پشت دین سنگر گرفته و تمامی ارزشهای دینی را(که برای بازسازی واحیا و معرفی ان چه خون دلها که خورده نشد و چه رنجها که در طول تاریخ کشیده نشد)در صدد نابودی ان هستند و شهوت قدرت و زور گویی و…..انان را (در همه عالم هستی چه ایران چه دنیای سلطه به قول حضرات و چه در قبل و چه در بعد )..ایشان و رییسان ایشان در اثر دوری از مردم وانتخاب مردم به صورت سیاسی (یعنی هر که با ما نیست پس حتما بر ماست)دچار توهم *هر که با ما نیست یا دشمن است و یا ساده لوح و یا عامل و دست نشانده).این نگاه چقدر با نگاه علی علیه السلام و امام جعفر صادق علیه السلام و …سایر بزرگان همخوانی دارد ؟ باید منتظر اینده این مملکت و نگاه نسلها ی اینده بود.!براستی این نظرات با این ایه معروف چقدر همخوانی و نزدیکی دارد؟ که#فبشر عبادالذین امنوو……؟!قضاوت با اینده.اینها فقط دنبال عدد سازی و امارهای عجیب و غریب هستند.همین نمایشگاه چندین سال است که محل وقت گذرانی یکعده و …از یک رویداد فرهنگی عظیم به محلی برای اینکه بازهم به مردم دروغ تحویل بدهیم شده ..بالاترین بازدید کننده و بالاترین عنوان کتاب و…ددهها امار دروغین دیگر .به زبان ساده ایشون مثل شورای نگهبان میگه مردم شعور تشخیص ندارن که چی براشون خوبه و چی براشون بده.اونا میگن از این چند نفر که ما تشخیص میدیم شما رای به یکیشون بدین.!و در اینجا هم گفته میشه شما احتیاج به قیم دارید و از این تعداد کتاب فقط شما میتونین انتخاب کنید و بقیه اونا بدرد شما نمیخوره .!خداییش این نگاه فرهنگیه/ …یا میخوان بگن ما هم دستی در فرهنگ داریم!. البته از نوع دفعی و سلیقه ای و…

  12. HAMTA گفت:

    ba salam
    salhaye avale enghelab tarafdarane Banisadr va Mojahedine khalgh(Rajavi) pas az inkeh salahiyathaye anha az tarafe mardom va majles zire alamate soal raft shaari bar alayhe shahid Beheshti dorst kardeh budand va migoftand : Beheshti -Beheshti -Taleghani ro to koshti, fekr mikonam kare dolate feli ham kam kam be hamanja bekeshad, felan keh pesare u ra be esarat gereftehand va ejazeye arzeye asare u ra ham dar namayeshgah nemidahand

  13. آرش گفت:

    دروغ از تک تک کلمات این مثلآ مسئول کاملا شنیدنی است . واقعا اینها مردم را چقدراحمق فرض کرده اند که این اراجیف که از دهانشان بیرون میاید و چه کسی باور میکند که انتشارات شهید بهشتی در نمایشگاه ثبت نام نکرده است …
    لعنت خدا بر شما باد

  14. علی گفت:

    مگر دروغگو دشمن خدا نیست ؟ این مساله که نیاز به تفصیر و فتوای آیت الله العظمی ندارد ، اصولآ دروغ در همه ادیان الهی بدترین عمل است و در اسلام بعنوان دشمن خدا معرفی شده و دروغ بدترین پدیده است ولی رئیس این دولت که به راحتی دروغ میگوید و فیلم هاله نور او پخش شده و در حضور استاد حوادی آملی بوده در فیلم دیگری در ۳۰/۲۰ صدا و سیما چنان آن را تکذیب میکند که انسان به گوش و چشمان خود هم شک میکند و نشان از هنر پیشگی یک فرد است و نترسیدن از خداوند و دروغ گفتن در محضر باریتعالی است ، هیچکس هم به او هشدار نمیدهد خوب طبیعی است که کارکنان زیر دست چنین رئیس جمهوری دروغ را فضیلت بدانند . ناشر کتب شهید بهشتی میگوید اجازه ورود آثار ایشان را ندادند ولی این آقا به صراحت دروغ میگوید که ناشر نیامده است !!!

  15. محمد گفت:

    بسمه تعالی
    این حرکت حساب شده ی حاکمیت این نکته را روشن میکند که اینها اگر روزی احساس کنند که خواندن قرآن هم به مقام و جایگاهشان آسیبی وارد میکند و یا حکومتشان را به خطر می اندازد قرآن را نیز سانسور میکنند. از آگاهی ملت نسبت به حق و حقوق خود می ترسند، نباید به سادگی از این قبیل موضوعات گذشت. واقعا بایستی به حالشان گریه کرد. شهید بهشتی هنوز هم مظلوم است، برای برطرف کردن این مظلومیت بایستی کاری کرد. با تشکر از همگی بچه های زحمتکش سایت کلمه که با تمام موانع موجود دست از اطلاع رسانی سالم و منطقی دست بر نمی دارید. یا علی

  16. kave گفت:

    kalame sansur nakon, soal in hast ke aya in aghaye beheshti aslan asarash gherehe kuri ra ya az ravane ensan baz mikonad ya na, aslan chera shoma jebhe mokhalefetan ra be doghm budan va moteaseb budan motaham mikonid va kastie khod ra nemibinid, shoma chera va be che dalayeli fekr mikonid ke hame afkare beheshti, motahari va hata sanei va hata “AZ SHOJATARIN MARDANE IRAN AGHAYE MONTAZERI” 100% dorost bude va tori elgha mikonid ke in afrad dar afkareshan eshkali yaft nemishavad (hata aghaye khomeni) shoma aghar vaghean mikhahid ke kasani ke mesle shoma fekr nemikonand ham ba shoma bashand avalan sansur nakonid, dovoman be adamha ghedasat nabakhshid hala har kas mikhahad bashad. mamnun.