بدنبال سرقت مجسمه های شهری؛مجسمه «شریعتی» و «مادر و فرزند» هم ربوده شد
چکیده :به دنبال اين سرقتها، طرح شكايتي را به مقامات قضايي خواهيم داشت تا اين ماجرا را پيگيري...
کلمه: به دنبال سرقت سریالی مجسمههای شهری، علاوه بر سرقت ۶ مجسمه قبلی، دو مجسمه «شریعتی» و «مادر و فرزند» هم از پارک شریعتی و شهرک قدس ربوده شدند.
روز گذشته خبری مبنی بر سرقت ۶ مجسمه «ستارخان» واقع در خیابان ستارخان، «باقرخان» واقع در خیابان شهرآرا، صنیع خاتم واقع در پارک ملت اثر حمید شانس، دو مجسمه در خانه هنرمندان ایران از آثار محمد مددی و فاطمه امدادیان، «استاد شهریار» در مقابل تئاتر شهر اثر علی قهاری روی خروجی فارس قرار گرفت که اکنون باید دو مجسمه «شریعتی» در پارک شریعتی اثر حمید شانس و «مادر و فرزند» اثر هژبر ابراهیمی واقع در شهرک غرب را نیز به این آمار اضافه کنیم.
موسوی رئیس اداره حجم سازمان زیباسازی شهرداری تهران با اعلام خبر سرقت دو مجسمه دیگر به خبرنگار هنرهای تجسمی فارس گفت: به دنبال این سرقتها، طرح شکایتی را به مقامات قضایی خواهیم داشت تا این ماجرا را پیگیری کنند.
وی همچنین محافظت از اموال عمومی را وظیفه مسؤولین هر منطقه دانست وگفت: محافظت از این مجسمهها به عهده مسؤولان هر منطقه و پلیس پارک، نگهبانان و پیمانکارانی است که محافظت از این اموال را بر عهده دارند.
وی افزود: سازمان زیباسازی شهرداری تهران پس از آن که مجسمهای ساخته و آماده نصب میشود، آن را به مسؤولان همان منطقه تحویل میدهد و محافظت از این آثار بر عهده مسؤولان آن منطقه است.
موسوی در پاسخ به این سؤال که آیا میتوان به جای متریال برنز که امکان بیشتری برای سرقت دارد، متریالهای دیگر از جمله سنگ را جایگزین آنها کنیم، توضیح داد: مجسمهها از زمان طراحی تا زمان اجرا هر کدام شرایط خاص خود را دارند در نتیجه هر طرحی را با یک متریال مشخص میتوان اجرا کرد، بسیاری از مجسمهها از جنس آهن، سنگ، فایبرگلاس یا برنز ساخته میشوند، بنابراین نمیتوانیم خودمان را محدود به یک جنس خاص کنیم یا متریال برنز را حذف کنیم چرا که در این صورت کارگاههای ریختهگری برنز و هنرمندانی که تنها با جنس برنز کار میکنند نیز حذف خواهند شد.
وی افزود: هنرمندان مختلف با متریال مختلف کار میکنند و تعداد هنرمندانی که با سنگ و یا سایر متریالها در ایران کار کنند بسیار اندک است در حالی که اغلب مجسمهسازان میتوانند با برنز کار کنند.
سرقت سریالی مجسمههای شهری به گفته مسئولین در ایام نوروز ۸۹ اتفاق افتاده و تاکنون خبر سرقت ۸ مجسمه در نقاط مختلف شهر تهران منتشر شده است.
مسوولین منطقه فقط به دنبال پاک کردن ننگ ها بوسیله رنگند، !!! کاری به کار امنیت شهر و ملت ندارند.
ای کاش مانند یک خبرنگار , شما را بابت این سرقت های سریالی این دفعه درشهرک غرب مطلع می کردم . ما خودمون ساکن شهرک غرب هستیم. بله در شهرک غرب مجسمه «مادر و فرزند» را ربودند. امیدواریم که اثار هنری پروفسور زهرا رهنورد را به سرقت نبرند. این دولتی ها خوب همه دزد هستند.
این واضح است که چه کسانی این مجسمه ها را دزدیده است. دولت کودتا که با دزدی ارای مردم سر کار امد , این دفعه با دزدی این مجسمه ها میخواهد پاشیدن رنگ های سبز روی این مجسمه ها را پاک کند. البته فکر کنم دیگر این مجسمه ها را به جای خودشون برنگردانند.
سایت جرس مطلب جالبی نوشته بود در مورد اینکه دولت و حکومت به جای بحران آفرینی جهانی ، گزینه جدیدی را برای انحراف افکار عمومی در پیش گرفتند با نام بحران سازی اجتماعی . کافی است نگاهی به مطالب و اتفاقاتی ک در این مدت میشنویم و یا میبینیم بیندازیم :
مسءله زلزله
مسئله یارانه ها
مسئله درگیری دولت ومجلس
مسئله دزدیدن مجسمه ها
مسئله چند فرزندی و افزایش جمعیت
و ….
فراموش نکنیم که حکومت به فکر انحراف افکار عمومی است .
کار کار آفتابه دزد نیست شاید وسیله ای برای سرگرم کردن من و شمای هنرمند باشه تا از مسائل اساسی تر غافل بشویم یا اینکه شاید باز یکی از اولیای ادعایی خوابنما شده برای جلوگیری از طوفان و سیل و زلزله فرمان جمع آوری این اصنام و بتان را صادر کرده بهه هر حال ارزش مطرح شدن در سایت وزین کلمه را ندارد.
امیدوارم ما را اینقدر ساده فرض نفرمائید که باور کنیم مجسمه شریعتی ربوده شده ! راستی چرا این سارقین برنز این همه خوش سلیقه اند و می آیند صاف یک مجسمه کت شلوار ( البته تندیس دکتر شریعتی بالا تنه بود و تک کت ) و کروات دار را می دزدند و مجسمه…. که چندین برابر برنز دارد از هر گونه سرقت ایمن می ماند خدا را شکر که برای فروغ فرخزاد مجسمه ای درست نشده بود چون یقین برنز آن را منهدم می کردند و کار به ذوب هم نمی رسید ! مبادا فروغی از فروغ در ریخته گری یک لوستر سازی به کار می رفت . یادم نرفته یک مجسمه بسیار زیبا هم به نام مادر و در میدان مادر ( میدان محسنی ) سابق کماکان برقرار است بیم آن دارم که آن را هم دزدیده کنند ! اشتباه نکنم اثر زهرا رهنورد است . قلم فرانسه
آرای مردم رو دزدیدند،مجسمه ها هم روی اش.
مجسمه «نرگس عاشقان» اثر خانم رهنورد (۱۳۷۳) در میدان مادر تهران نصب شدهاست.
با سلام : وقتی خبر دزدیده شدن مجسمه ها در شهر تهران رو شنیدم به نا گاه به یا د مجسمه های بودادر بامیان افغانستان افتادم که توسط طالبان بخاطر اجرای شریعت تخریب شد .در پس این دزدیهای متحجرین نقشه های شوم دیگری حتما وجود دارد واین شروع آن میباشد باید به هوش باشیم.
نظر “ایرانی” کاملا به ذهن بنده هم متبادر شد.
راستی دوستان در سوره بقره آیه جالبی وجود دارد که به پیامبر می فرماید به کسانی که بهشت را یکسره متعلق به خویش می دانند بگو که اگر راست می گویید آرزوی مرگ کنید… بلافاصله در آیه بعد می گوید هرگز آرزوی مرگ نخواهند کرد(چون می دانند چه کرده اند و شدیدا وحشت دارند!) در حالیکه حتی اگر حتی ۱۰۰۰ سال هم عمر کنند باز از آتشی که برایشان افروخته ایم رهایی نمی یابند.
به امید روزی که مردم ما آگاهترین مردم دنیا بشوند.
magar dar rooz roshan mishavad az vaste khyaban yek mojasameh sangin ra boland kard