سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » کاهش ۹۰ درصدی تعداد شاغلان فقط در عسلویه...
» گزارش اجمالی کلمه از وضعیت بحرانی اشتغال در بخش صنعت کشور

کاهش ۹۰ درصدی تعداد شاغلان فقط در عسلویه

چکیده :در منطقه عسلویه و در زمان خاتمی بیش از 20 میلیارد دلار سرمایه خارجی برای سرمایه گذاری جذب شده بود. هم اکنون با توجه با آمار اشتغال در عسلویه می توان به این نتیجه رسید که این سرمایه گذاری ها عملا به صفر کاهش یافته است .پیشرفت کار به دلیل نبود نقدینگی و نبود سرمایه گذار خارجی درپالایشگاه بزرگی که قرار بود تولید بنزین ایران را حدود 30 میلیون لیتر افزایش دهد، متوقف شده است.قرار بود که با راه اندازی تعدادی از فازهای پارس جنوبی ایران در میزان برداشت با قطر برابر شود . اما کاهش حجم سرمایه گذاری ایران و نبود سرمایه گذارخارجی همه برنامه ها را با شکست مواجه...


کلمه- گروه اقتصادی: تعداد کارگران عسلویه از ۴۰ هزار نفر در سال ۸۳ هم اکنون به ۴ هزار نفر کاهش یافته است. این کاهش ۹۰ درصدی در تعداد شاغلان در این منطقه اقتصادی انرژی کشور نشان دهنده کاهش شدید فعالیت های اقتصادی و عمرانی است. این در حالی است که منطقه پارس جنوبی و عسلویه به عنوان قطب صنعت انرژی ایران شناخته می شود.

به گزارش خبرنگار “کلمه” در منطقه عسلویه و در زمان خاتمی بیش از ۲۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی برای سرمایه گذاری جذب شده بود. هم اکنون با توجه با آمار اشتغال در عسلویه می توان به این نتیجه رسید که این سرمایه گذاری ها عملا به صفر کاهش یافته است .

از سوی دیگر پیشرفت کار به دلیل نبود نقدینگی و نبود سرمایه گذار خارجی درپالایشگاه بزرگی که قرار بود تولید بنزین ایران را حدود ۳۰ میلیون لیتر افزایش دهد، متوقف شده است . این در حالی است که این پروژه برای دولت احمدی نژاد اهمیت بسیاری دارد و خیلی ها امید به ادامه کار و بهره برداری از آن پیش از عملی شدن مخاطره آمیز تحریم فروش بنزین به ایران ، دارند . تحریمی که با اعلام نظر دو شرکت روسی و هندی عملا آغاز شده است .

هم اکنون در منطقه گازی پارس جنوبی که میدانی مشترک بین ایران و قطر است ، ایران به شدت آسیب پذیر شده است . قطر از ایران بسیار بیشتر برداشت داشته و هر لحظه فاصله اش با ایران بیشتر می شود. قرار بود که با راه اندازی تعدادی از فازهای پارس جنوبی ایران در میزان برداشت با قطر برابر شود . اما کاهش حجم سرمایه گذاری ایران و نبود سرمایه گذارخارجی همه برنامه ها را با شکست مواجه کرد .

هم اکنون درآستانه روز کارگر اراک در بزرگترین قطب صنعتی ایران و شرکت های بزرگ دولتی مستقر در آن، وضعیت بحرانی گزارش شده است. شرکت های بزرگ دولتی چند ماه است که قادر به پرداخت حقوق کارگران خود نیستند . شرکت های آذر آب ، واگن پارس و پالایشگاه اراک در این مورد وخیمترین وضعیت را دارند.

شرکت های دولتی در حالی با مشکل نبود نقدینگی روبرو هستند که هر روزه اقدام به اخراج کارگران خود می کنند . به موازات این ، در بخش خصوصی نیز اوضاع به شدت نگران کننده و بحرانی به نطر می رسد . هم اکنون دولت بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان ( برابر ۴۰ میلیارد دلار ) به پیمانکاران بخش خصوصی بدهکار است . حدود پنج هزار میلیارد تومان از این رقم ، طلب پیمانکاران صنعت برق از دولت است. صنعتی که قابلیت درآمد زایی بالایی دارد . اما به دلیل ناتوانی مدیریتی در بدترین شرایط ممکن به سر می برد .

ناتوانی بخش خصوصی در دریافت طلب خود از دولت و طولانی شدن فرایند آن موجب شده تا فعالیت های عمرانی بخش خصوصی به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته برسد . وضعیتی که بسیاری از کارشناسان آن را با زمان پایان جنگ ۸ ساله ایران و عراق مقایسه می کنند. به همین دلیل در چند ماه اخیر با روند اخراج کارگران واحدهای عمرانی و تولیدی روبرو بوده ایم. هم اکنون نرخ بیکاری در میان جوانان ۱۶ تا ۳۰ سال ایران بیش از ۲۵ درصد است و پیش بینی می شود افزایش یابد . این رقم در میان تحصیلکردگان بیشتر است و زنان شرایط به مراتب بدتری از مردان دارند .



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۴ پاسخ به “کاهش ۹۰ درصدی تعداد شاغلان فقط در عسلویه”

  1. خوزستان سبز گفت:

    سلام به همه
    من اهل یکی از شهرستان های نفت خیز خوزستان هستم(شهرستان امیدیه).با وجود اینکه شهر ما نفت خیز ترین جای ایران و تقریبا ۶۰ درصد نفت ایران را تامین میکنه,ولی اینجا بی کاری بی داد میکنه.خانواده ی ما از خانواده های قدیمی اینجاست.در زمین هایه ما چاه نفت کشف شده و در حال استخراج از اون هستن ولی حتی یک ریال هم به ما نرسیده در صورتی که اگر در کشورهای عربی بودیم تمام سرمایه اش مال خودمان بود.حالا ما به خاطر عشق به ایران هم اگر از این مساله بگزریم ولی نمیتونیم اینو تحمل کنیم که داخل طرح های اجرایی کشور که در محل زندگیه ما اجرا میشه به جای استفاده از مردم بومی تحصیل کرده بروند و از شهر هایی که ۸۰۰ کیلومتر با اینجا فاصله دارند بیاورند سر کار.حالا این به کنار به جایه اینکه کارها بدهند به جوانهای تحصیل کرده ی خودمان تمام کارها را میدهند به چینیها.
    من جوانم و به اطرافیانم نگاه میکنم که درس خوانده اند و لیسانس گرفته اند و خدمت سربازی را هم تمام کرده اند و ازدواج کرده اند ولی هنوز بی کار هستند از زندگی و درس و ازدواج میترسم.
    وقتی با دوستانم صحبت میکنم همه در تلاشند که از ایران مهاجرت کنند دیگر هیچ امیدی در نسل جوان نیست .تنها امید ما همین جنبش سبزه. میخواستم بگم که جنبش سبز در خوزستان خیلی طرفدار داره ولی به علت جو امنیتی نمیتونن ابراز علاقه کنن. اینجا برخورد با مردم خیلی سخت تر از تهران و اصفهان و شهرهای دیگر است. ولی دل مردم با جنبش سبزه.
    من که۱۹ سال دارم میدونم مشکملات کشورم داخل ۱۰ سال هم حل نمیشه و میخوام به خارج برم و بعد برگردم و خدمت کنم ولی هر جا که باشم سودای سبز بودن را داخل دلم دارم
    درود بر همه شما ایرانیان پاک نژاد

  2. سبز ۳۶ گفت:

    نه تنها نتوانستند کاری انجام دهند، زحمات گذشتگان ما را هم به هدر دادند.
    مردم این منطقه با نگاهی به زندگی مردم شهر مجاور در قطر که پیش روی چشمشان است و مقایسه انجا با وضع خود در ایران چه میکشند؟ با در دست داشتن منابع ثروت جهان در اوج بدبختی به سر میبرند.

  3. دوست سبز گفت:

    کارگر ؟! حق ؟! حقوق؟! اینا اصلا چیان وجود دارن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    یا شوخی دارید میکنید یا مسخره !!!
    اینا واسه کارگرا دیگه عادی شده
    ما تو دزفول زندگی میکنیم داداشم کارگر فضای سبزه الان حدود ۴ ماه از حقوقاشون رو نداند(بماند دیگه پاداش عیدی ها .و اظافه کاری ها مرخصی استحلاجی و….) چون پیمانی هم هست هیچ کس مسوئلیت قبول نمیکنه شهرداری میگه کلا دست قسمت فضای سبزه فضا سبز میگه دست پیمانکاره
    پیمانکار هم میگم پول ندارم که بهتون بدم زورتون میاید کار نکنید (نقل به مظمون ) اگه دوست دارید میتونید برید شکایت کنید !!!!!!!!!
    هر ۳_۴ ماه یه حقوق بهشون میدن !
    اینه عدالت محوری !!!

  4. ناشناس گفت:

    گارگران پی وی سی سنکسر (سمنان) ۴ ماه حقوق نگرفتند.