منتجب نیا: حکومتی که رای اکثریت را نداشته باشد دوام ندارد
چکیده :حكومتي كه امام به تاسيس آن ميانديشيد حكومتي بود مبتني بر آراء و خواستههاي مردم و هرچند كه ايشان يك مرجع تقليد بلندپايه و كارشناس عاليرتبه اسلامي بودند اما به عنوان يك مرجع تقليد دستور تاسيس حكومت را ندادند بلكه يك ايده اسلامي را مطرح كردند كه بر آراء مردم تكيه داشته...
کلمه:قائم مقام حزب اعتماد ملی معتقد است که امام خمینی(ره)هیچ گاه به تاسیس نظامی منهای جمهوریت وعدم توجه به رای مردم نمیاندیشیده است و همواره اندیشه توجه به رای مردم را در سر داشته است.
حجتالاسلام رسول منتجبنیا در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به سوالی درباره فلسفه وجودی برگزاری رفراندوم در ۱۲ فروردین ۵۸ تاکید کرد:امام خمینی(ره)در تمام طول انقلاب به تاسیس حکومتی مردمی و مبتنی بر دموکراسی میاندیشید.
وی افزود:حکومتی که امام به تاسیس آن میاندیشید حکومتی بود مبتنی بر آراء و خواستههای مردم و هرچند که ایشان یک مرجع تقلید بلندپایه و کارشناس عالیرتبه اسلامی بودند اما به عنوان یک مرجع تقلید دستور تاسیس حکومت را ندادند بلکه یک ایده اسلامی را مطرح کردند که بر آراء مردم تکیه داشته باشد.
منتجبنیا خاطرنشان کرد: هنگامیکه امام در نوفل لوشاتو حضور داشتند طی مصاحبههای خود بارها اعلام کردند که به دنبال تشکیل یک حکومت سلطنتی نیستند و تنها به رای مردم توجه دارند.
وی تصریح کرد: امام خمینی این حکومت را ماهیتا مردمی میدانست و به دنبال آن بود که این حکومت برخا سته از آراء مردم باشد و در همین راستا در بدو ورود به ایران در بهشت زهرا اعلام کردند که چون مردم ایشان را قبول دارند حکومت تشکیل میدهند و خود را نماینده مردم میدانستند و بارها اعلام کردند که انقلاب اسلامی را همین مردم به پیروزی رساندند.
این استاد دانشگاه یادآور شد: چنین دیدگاهی اقتضاء میکرد که مردم خود نوع حکومت را انتخاب کنند و امام خمینی نیز مردم را در این انتخاب آزاد گذاشتند و چنانچه مردم به نظام جمهوری اسلامی رای منفی میدادند بیشک امام چنین حکومتی را با یک اقلیت تشکیل نمیداد چراکه معتقد بود حکومتی که آراء اکثریت مردم را در پشت سر خود نداشته باشد نمیتواند مقبولیت و مشروعیت داشته باشد و حتی در آینده نیز دوامی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: امام ایده خود را به رای گذاشت و اکثریت مردم نیز به آن رای مثبت دادند و در قانون اساسی نیز به صراحتا بر اساس همین دیدگاه اعلام شده است که حکومت جمهوری اسلامی حکومتی بر پایه آراء مردم است.
این تحلیلگر سیاسی در پاسخ به سئوالی در رابطه با برخی ادعاها در مورد آنکه امام خمینی اندیشه دیگری جدای از جمهوری اسلامی در سر داشتهاند گفت: چنین ادعایی تهمتی بزرگ و ظلمی فاحش به امام است چرا که امام از دوران جوانی به مردم توجه داشت و در تمام طول انقلاب نیز از مردم و حق و حقوق آنها دم میزد.
وی تاکید کرد: کسانیکه چنین تهمتی را به امام میزنند قابل بخشش نیستند چرا که امام هیچگاه اندیشه حکومت منهای مردم را در سر نداشت و برای خوشآمد دنیا و ملاحظات دیگر نیز به رفراندوم تن نداد.
منتجبنیا خاطر نشان کرد: تمام انقلابیونی که در دوران انقلاب در خارج از کشور در خدمت امام بودند متفق هستند که امام همواره به تاسیس جمهوری اسلامی میاندیشید اما برخی برای توجیه عقاید غیر عقلانی خود چنین تهمتهایی را به امام میزنند تا جمهوریت را حذف کنند.
وی خطاب به این افراد گفت: بهتر است دست از روح پاک امام بر دارند و امام را متهم نکنند که به دنبال تشکیل حکومتی غیر مردمی بوده است، ما امامی را قبول داریم که میگفت به من خدمتگذار بگویید نه رهبر!
امام خمینی یک حقیقت. همیشه زنده است.
امام خیلی صحبت های زیبایی میکرد و دل هر بچه مسلمان را به دست می اورد و بهتر بگویم همه را تحط تاثیر خودش قرار میداد.
یکی از صحبت های زیبای امام واقعا همین بود که میگفت به من خدمتگذار بگویید نه رهبر. به راستی چرا عده ای فقط میان مقابل حامیان خودشون صحبت میکنند!؟ چرا نمیان رو در روی مردم صحبت بکنند. چرا دوست ندارند درد مردم را شنوا باشند. امام علی نصفه شب میرفت در خانه یتیمان بهشون اب و غذا میداد. اون کسی متواند ادعای عدل علی بکند که مثل امام علی باشد و خدتمگذار باشد . نه اینکه بخواهد با اطرافیان خیلی اندک خود بخواد چماق بالا سر مردم بگیرد و انتظار داشته باشد که به قول معروف “مردم تو سری خور باشند” نه دیگه کاسه صبر مردم لبریز و لبریز تر خواهد شد. امام , “امام بود که دوران جنگ از غم و ناراحتی نمیتوانست ۱ دقیقه هم سر بر بالاشت بزارد.
من احساس میکنم اون اقایونی که بک روز میان اسم خٌواص را در جامعه مد میکنند و یک روز میان کشتی نجات درست میکنند. من امیدوارم یک روز از این بازیچگی در بیان و دلشان مانند امام خمینی با دل مردم باشد و به فکر مردم ایران که در دنیا زبان زد خاص و عام هستند , باشند.
جمهوری اسلامی بر اساس اسلامی ازاد و متفکرانه تشکیل شد.و حیف است که بخواهیم به خاطر برخی از منافع بی ارزش, این شعار را که امام خمینی همواره بر ان تاکید داشت , از یاد ببریم.
زنده باد جمهوری اسلامی.
پاینده باد پدرم ♥میر حسین موسوی♥ و مادرم ♥زهرا رهنورد♥
♥و درود به سایت کلمه سایت محبوب دل های جوانان ایرانی♥
سؤال آقایان: با زور و ارعاب چطور؟
darim mibinim…
با سلام و عرض تبریک سال نو بعد از پیروزی انقلاب امام ره آنقدر آزاده بودند که رفراندوم گذاشتند تا نسبت به نظر اکثریت حتی با اون جو و شور مطمین شدند ۴میلیون در تهران در حالیکه موبایل و نت قطع بود به خیابانها آمدند تهدید به مرگشان کردند.سلام ما به مرد مردستان “میرمان”برسانید
تا آخر ایستاده ایم – محکم و استوار – یا حسین میرحسین
آقای منتجب نیا خیلی تند نروید،کمی بین مردم بیایید تا حقیقت بیشتر برای شما منکشف بشود.
مثل همون که می گفتند احمدی نژاد اصلاً رای نداشته و به زور ۵ میلیون می شده.
من نیز با رفراندوم موافقم،حیف که حاکمیت واهمه دارد.
سلام بر خمینی،درود بر موسوی
همهپرسی حق آحاد شهروندان
از حکیمانه ترین مواضع مرحوم آیت الله خمینی سخنرانی ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ در بدو ورود به ایران بود. وی گفت که پدران ما دهها سال قبل هر تصمیمی گرفته اند، برای خودشان محترم . ما هم حق داریم برای تعیین مقدراتمان خودمان تصمیم بگیریم. (نقل به مضمون)
از همهپرسی جمهوری اسلامی سی و یک سال می گذرد. هرم جمعیتی ایران بسیار جوان است، بیش از هفتاد درصد زیر سی و پنج سال. معنای واضح این آمار این است که بیش از چهار پنجم جمعیت فعلی ایران و بیش از دو سوم واجدان شرائط رأی در شرائط حاضر در همهپرسی جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۸ شرکت نداشتهاند.
– بنا بر منطق مرحوم آیت الله خمینی آنها هم حق دارند نظرشان را درباره شیوه مدیریت کلان کشور ابراز کنند. همهپرسی بهترین شیوه سازگاری حاکمیت با آحاد شهروندان است. حداقل هر دو دهه لازم است یک بار به آراء عمومی مراجعه شود و الا حاکمیت نماینده واقعی توده مردم محسوب نخواهد شد.