سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » حرف اصلاح طلبان پذیرش داوری کل قانون اساسی است/سبز نماد طراوت،روشنی و دوستی...
» سيد محمد خاتمي:

حرف اصلاح طلبان پذیرش داوری کل قانون اساسی است/سبز نماد طراوت،روشنی و دوستی

چکیده :حاصل كار اسلام و انقلاب، جمهوري اسلامي و محوريت مردم، تامين امنيت مردم و زمينه سازي براي پيشرفت همه جانبه جامعه است؛ ايجاد عدالت به عنوان معيارو ملاك رابطه ميان افراد با يكديگر و رابطه حكومت با مردم و نيز شخصيت دادن به مردم كه بتواند حرف بزند، انتقاد بكند، حكومت را روي كار بياورد، حكومت را بدون توسل به زور كنار بگذارد، براي انتقاد كردن از حكومت هزينه نپردازد، اسلامي است كه مورد توجه بود و ما اين اسلام و جمهوري اسلامي را مي ستاييم و هستند كساني كه اين اسلام را قبول ندارند؛ هر چند خيلي هم تظاهر به اسلاميت و انقلابي گري مي...


کلمه: رئیس دولت اصلاحات با تاکید بر توجه به کل اصول قانون اساسی، گفت: حرف اصلاح طبان برگشت به کل قانون اساسی و پذیرش داوری آن است.

به گزارش ایلنا، سید محمد خاتمی دردیدار با جمعی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها و نمایندگان انجمن در دانشگاههای تهران،تربیت مدرس،امیر کبیر، تربیت معلم و شهید بهشتی با اشاره به فرارسیدن عید نوروز اظهار داشت: در میان یادها و نام ها، نوروز ایرانی ترین نام و یاد است که مورد تایید اسلام هم قرار گرفته است و حتی دعای مخصوصی به این مناسبت نیز وارد شده است. نوروز واقعا برای ما ایرانیان و تمام کسانی که تحت تاثیرفرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی هستند و نیز کسانیکه علاقه مند به ایران و عظمت ایران در طول تاریخ بودند،عید است.

وی با بیان اینکه نوروز نشانه نبوغ و موقع سنجی ایرانی، اعتدال خواهی، نشاط جویی و طراوت خواهی ایرانی است، افزود:انتخاب این لحظه به عنوان اول سال درست در موقعیتی که کل طبیعت در معتدل ترین موقعیت خود قرار می گیرد نشانه نبوغ و ابتکار است. هر جا که که فرهنگ ایرانی مورد توجه است نوروز نیز مورد توجه است؛ همه ی سنت ها و رسم هایی که مورد نوروز در ایران وجود داشته درس اموز و قابل تامل است؛نظیرخانه تکانی که زدودن گرد و غبار از ظاهر زندگی و طبعا زدودن گرد و غبار از دل هاست؛ و یا از این موقعیت استفاده کردن برای دید و بازدیدها، رفع کدورت ها برای تقویت دوستی ها و پیوستگی ها در جامعه، تا سال را با نزدیکی و محبت به همدیگر و پشت سر گذاشته شود و کدورت‌ها و مسائلی که در زندگی هست از بین رود، به امید اینکه سراسر نو باشد و آن شعار معروفی که هست و خیلی هم گرامی است”نوروزتان پیروز، هر روزتان نوروزباد” این را در عمل هم ایرانی مورد توجه قرار می‌دهد.

رئیس جمهور سابق کشورمان با تبریک این عید به همه ایرانیان عزیز در هرکجا که هستند، تمام آنها که به ایران علاقه دارند و دلشان برای ایران می تپد و به خصوص برای ملت بزرگوار ایران که نوروز متعلق به اوست، گفت: ملت ایران افتخارات بزرگی داشته است و علاوه بر نوروز تقویمی، نوروز های زیادی در تاریخش وجود داشته از جمله این نوروزها پذیرش اسلام با آغوش باز است.ایرانی که هیشه نو خواهی،عدالت خواهی، حق طلبی و خدا پرستی در متن فرهنگش وجود داشت، در چهره اسلام همه اینها را دید و با آغوش باز آن را پذیرفت و همه ظرفیت تاریخی و اجتماعی و فکری خودش را در اختیار اسلام قرار داد و سبب ایجاد تمدن بزرگ و فرهنگ فاخر اسلامی شد.

رئیس مرکز بین المللی گفت‌وگو فرهنگها و تمدنها ادامه داد: ایرانی‌ها ، اعم از مسلمان و غیر مسلمان، یک خصوصیت دیگر هم داشتند که پذیرفتن اسلام یا احترامشان به اسلام از دیدگاه و زاویه تعبیر و تفسیری بود که امام علی بن ابیطالب(ع) و اهل بیت عصمت و طهارت از اسلام داشتند؛ یعنی اسلام عدالت و اسلام عقلانیت و این هم نشانه اعتدال طلبی و عدالت جویی ملت ایران است که ما به آن افتخار می کنیم.

وی تاکید کرد: در همه ایرانیان -نه تنها شیعیان- محبت و سرسپردگی به اهل بیت و نیز نگاه به اسلام و دین خدا از زاویه دید عدالت خواهانه و عقل گرایانه امیرالمومنین (ع) را می بینیم .

خاتمی با بیان اینکه در دوران اخیر، مشروطیت نوروز دیگری در تاریخ ما بود و انقلاب اسلامی نیز دیگر نوروز بزرگ تاریخی و معنوی آغاز یک حیات طیبه جالب در جامعه ما بود، خاطرنشان کرد:انقلاب ما انقلاب بزرگی است و همه دنیا شاهد بود که بدون توسل به زور و سلاح در مقابل رژیمی که مجهز به انواع سلاح‌ها و سازمان‌های مقتدر اطلاعاتی و نظامی و امنیتی بود و نیز با پشتوانه و حمایت قدرت های بزرگ بین المللی با دست تهی با کلام و منطق با محبت با گل در برابر گلوله ایستاد و با حضور فراگیر مردم این انقلاب پیروز شد.این نوروز نوروز بزرگی برای ما بود و چشم اندازی را به روی ما و به سوی آینده بهتر گشود و از دل انقلاب ما جمهوری اسلامی بر آمد.

رئیس بنیاد باران اظهار داشت: حکومت هایی که نام جمهوری اسلامی دارند، الان وجود دارند البته مثلا یک نوع حکومتی در همسایگی ما تحقق پیدا کرد که نه تنها خیانت و جنایت به ملت بزرگ و با سابقه بود بلکه بسیار لطمه به اسلام زد؛چهره اسلام را خشن ضد حقوق بشر پیشزفت و علم و ترقی نشان داد.اما در اینجا ملت ایران با بزرگواری خودش و با استمداد از همان عقلانیت و عدالت خواهی اسلامی که ایرانی پذیرفته بود و مورد احترامش بود و با رهبری ممتاز و شجاع حکیم و کار آمد توانست که این انقلاب را پیروز کند و جمهوری اسلامی را تاسیس نماید.

وی با تاکید بر اینکه همه ما دلبسته به اسلام و انقلاب هستیم، تصریح کرد:همه ما به اینکه در این موقعیت جمهوری اسلامی تحقق پیدا کرده خشنودیم. البته ممکن است امروز هم بینش ها و گرایش هایی وجود داشته باشد که خیلی سازگاری با محتوای انقلاب اسلامی و راه و رسمی که امام معین کرد و مردم ما به آن رای دادند، نداشته باشد.

خاتمی سپس هشدار داد: یکی از فاجعه‌های بزرگ همین است که تفکری که به آن اسلامی که در انقلاب بود ایمان ندارد و با امام و اندیشه او هم سازگار نیست، بخواهد میدان‌دار عرصه شود.

رئیس دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: حاصل کار اسلام و انقلاب، جمهوری اسلامی و محوریت مردم، تامین امنیت مردم و زمینه سازی برای پیشرفت همه جانبه جامعه است؛ ایجاد عدالت به عنوان معیارو ملاک رابطه میان افراد با یکدیگر و رابطه حکومت با مردم و نیز شخصیت دادن به مردم که بتواند حرف بزند، انتقاد بکند، حکومت را روی کار بیاورد، حکومت را بدون توسل به زور کنار بگذارد، برای انتقاد کردن از حکومت هزینه نپردازد، اسلامی است که مورد توجه بود و ما این اسلام و جمهوری اسلامی را می ستاییم و هستند کسانی که این اسلام را قبول ندارند؛ هر چند خیلی هم تظاهر به اسلامیت و انقلابی گری می کنند.

وی با بیان اینکه اگر نگرانی وجود دارد به خاطر وجود این تفکر نیست، افزود: اصلا ما معتقدیم که با تفکر نمی توان جنگید، با تفکر می‌توان بحث و گفتگو کرد که یا طرفین همدیگر را قانع کنند و یا حداقل این زمینه را بوجود آورند که مردم با آزادی کامل میان فکرها چیزی را انتخاب بکنند و کسی متوسل به زور نشود، اما خطر این است که تفکر انحرافی به نام اسلام عمل کند. البته من جسارت به هیچ کس و هیچ چیز نمی‌کنم، برای فکر هم احترام قائلم، ولو اینکه آن تفکر را قبول نداشته باشم. اما جفا این است مردم انقلاب کنند و دارای یک امام و راهکاری برای اداره کشور باشد، به یکباره تفکری بیاید و خودش را به جای آن تفکر جا بیاندازد و اجازه بروز و ظهور به هیچ گرایشی ندهد و از آن بدتر اینکه راه انتخاب را به روی مردم ببندد؛ مرزبندی شدیدی بکند و توهم وتفکری که با اسلام سازگار نیست بگوید عین اسلام و انقلاب است و جز آن هم حق ظهور و بروز نداشته باشد و متاسفانه بخواهد در بعضی دستگاهها نفوذ کند و نیز دل‌های پاک و صاف جوانان خوب و فداکار ما را تحت تاثیر قرار دهد و به جای اینکه این دلها پر از محبت به یکدیگر باشد خدای ناکرده پر از کینه توزی به بخش‌های جامعه و اتفاقا بخش هایی کند که نشان داده‌اند که دلبستگیشان به امام و انقلاب زیاد است این؛ امر خطرناکی است.

خاتمی اظهار داشت: مساله مهم این است که ما باید برای نظاممان و اندیشه‌هایی که معتقدیم آن اندیشه‌ها اصیل است و معتقدیم مردم ما به آن اندیشه‌ها و گرایش‌ها علاقه مند بودند و برای آن فداکاری کردند و جان دادند و به انتظار اینکه یک زندگی مطلوب و عالی داشته باشند به صحنه آمدند. این امر نباید لطمه نبیند، ما در این موضع بوده ایم و هستیم و خواهیم بود و صحبت خواهیم کرد و معتقدیم باید فضایی فراهم شود که از این خط مشی و روال و روش استفاده شود و جلو برویم.

وی ادامه داد: متاسفانه امروز می‌بینیم که راه‌ها از هر جهت برای گروه‌ها و جریاناتی باز است که تفکر انحرافی دارند و با کمال بی باکی هم مخالفان اندیشه خودشان را متهم به انواع اتهامات می کنند و امنیت برایشان وجود دارد و حتی سعی می شود آن تفکر، تفکر نظام و حکومت در جامعه القا شود. اما طرف دیگر راهها به سوی نیروهای نخبه جامعه بسته می شود و فضای نامناسبی در جامعه ما ایجاد می شود.

رئیس جمهور سابق کشورمان تصریح کرد: تهمت ها و نسبت های عجیبی که یک جریان به مخالفان خودش داده است را ببینید! بدتر اینکه این مسائل مبنایی قرار بگیرد برای برخورد و مقابله با جریانی که نمی پسندند؛ اینها مساله‌ای است که خطرناک است و بارها هم گفته ام، اینجا مساله مواجه اصولگرایی و غیر اصول گرایی نیست. کم نیستند اصولگرایان عاقل، معتدل و منطقی. ولی جریانی تند وجود دارد؛ جریانی که می‌کوشند مقدسات یعنی خدا و پیامبر واسلام را و نیزامام و رهبری را و همه آنچه که در جامعه ما مورد احترام است و نقش اساسی در جامعه دارد به نفع یک جریان فکری و رفتاری انحرافی مصادره کند؛همه جریان های دیگر منکوب و مطرود شوند و نه تنها امکان حضور نداشته باشند بلکه به عنوان کسانیکه باید با آنها برخورد شود مطرح گردد که این امر خطر ناک است.

خاتمی تصریح کرد:آن کسی به نظام و امام و انقلاب لطمه می‌زند که سعی می‌کند این چنین وضعی را در جامعه ایجاد کند و بذر کینه و نفرت و برخورد و خشونت را بپراکند .

وی در ادامه گفت: در حالی‌که جامعه ما به لحاظ مدیریتی، اقتصادی، روابط خارجی و مسائل امنیتی مشکلات فراوان دارد و بجای اینکه اندیشه ها آزاد باشند و اینها را نقد بکنند تا اصلاح شود و دست اندرکاران امور را وادار بکنند که به منطق و به معیارهای قانون تن بدهند و نیز با انتخاب آزاد ، مردم بیایند و چیزی را که مورد خواستشان است انتخاب کنند، با ایجاد مرزبندی های تصنعی و توهمی زمینه گسست و بد بینی را فراهم می‌آورند.

رئیس دولت اصلاحات با اشاره به حاضران در جلسه و بیان اینکه سابقه همه شما استادان و دانشمندان مومن، دین‌داری و دلبستگی به انقلاب مشخص است و به عنوان کسانی‌که در مهمترین بخش جامعه ما یعنی جامعه دانشگاهی و فرهیخته ما حضور داشته اید. مشخصه شما دفاع از اسلام و انقلاب و ایران در مقابل بسیاری از افکار دیگراست، خاطرنشان کرد: البته شما معتقد بودید که با افکارباید با منطق روبرو شد نه با چماق؛نمی شود با زور و خشونت و ارعاب جلوی بروز اندیشه را گرفت؛ با زور اندیشه از بین نمی رود. اندیشه درونی میشود و چون نمی‌تواند آزادانه با امنیت ابراز شود، بصورت جریانات بسیار خطرناکی در می‌آید و منشا مشکلات بزرگ اجتماعی می شود و شما در مسیر دفاع از اسلام از حقوق و حرمت مردم و پیشرفت علم و دانش تلاش کرده و می کنید.

وی تصریح کرد: باعث تاسف است که این طور جریانات سالم و سابقه دار، نه تنها برای حضور داشتن و فعالیت کردن محدودیت دارند بلکه گاه متهم به اتهام‌هایی نا روا می شوند و در معرض برخوردهای نا پسند قرار می گیرند.

خاتمی با بیان اینکه امروز واقعیت هایی در جامعه وجود دارد که مخصوصا حاکمیت و حاکمان باید متوجه این مسائل باشد تا بتواند مشکلات را حل کنند، توصیه کرد: با رجوع به روش و سنت پیامبر(ص) و امام علی(ع) و دیگر بزرگوارانی که در تاریخ بودند، ببینیم آیا واقعا آن بزرگواران اعتراض و انتقاد را به عنوان دشمنی براندازی و نابودی در نظر می گرفته اند یا تشویق می کردند که جامعه حرفش را بزند و انتقاد کند؟ حکومت اگر معتقد باشد برآمده از اراده مردم است، باید در مقابل اراده مردم تسلیم باشد و گوش به فرمان مطلبی باشد که در جامعه بیان می شود. شنیدن حرف نخبگان هم یعنی شنیدن واقعیت هایی که در جامعه وجود دارد و نیز شنیدن راهکارهایی که اگر به کار بسته شود دوام نظام و جامعه و سلامت آن بیشتر رعایت می شود.

رئیس بنیاد باران اظهار داشت: اصرار ما این بوده و هست که باید در چارچوب قانون عمل کنیم؛ قانون اساسی یک کل منسجم است و باید همه آن را مورد توجه قرار داد و به آن عمل کرد؛ نمی‌شود بخش خاصی از آن را با تفسیرها و تعبیرهایی که با روح قانون اساسی مخالف است گرفت و از بخش های عظیمی از آن غفلت کرد.

خاتمی با تاکید بر اینکه حرف ما اصلاح طبان برگشت به کل قانون اساسی و پذیرش داوری آن است، تصریح کرد: دولت حق ندارد بر خلاف قانون اساسی عمل کند و اگر کسی به این مساله اعتراض کرد، دلسوز انقلاب است و نه معاند نظام! البته گروه‌ها و جریانات و افکار و افراد هم حق ندارند خارج از قانون اساسی حرکت کنند.

وی با اشاره به اینکه در انتخابات اخیر اصلاح طلبی عنوان ”سبز“ را انتخاب کرد که تعبیر قشنگ و خوبی است، گفت: سبز نماد طراوت و روشنی و دوستی است؛ سبزی که مطرح شد سبزی است که دلبسته به انقلاب اسلامی است و نسبتی با سلطه طلبان و منحرفان ندارد.

خاتمی ادامه داد: ملت ما با انقلاب خود نظام سلطنتی و استبدادی وابسته را با قدرت کنار گذاشت و نیز تروریست‌ها و خشونت گرایان را دفع و رفع کرد محال است که دوباره به آن برگردد و جنبش سبز یا عنوان دیگری که داشته باشد دلبسته به نظام است و اگر حرفی دارد این است که بعضی رفتارها و سیاست‌هایی که با معیارهای اصلی انقلاب و قانون و مصلحت جامعه نمی‌سازد، اصلاح شود.

وی با اشاره به حوادث پس از انتخابات گفت: اتفاقا یکی از دستاوردهای بزرگ جریانات اخیر این است که حتی دشمنان بیرونی که همیشه با اتکا به گروه‌های معدود منحرف و پر ادعای مطرود از ملت را به عنوان اپوزوسیون آلترناتیو مطرح می‌کردند، متوجه شدند اینها در کشور ما جایگاه و پایگاه ندارند و مردم علاقه به اسلام و انقلاب و البته حق حاکمیت خود شان دارند و اتفاقا یکی از کارهایی که در روش های تبلیغاتی رسمی که می‌شود این است که دوباره همان جریانات مرده برای اینکه به دروغ حرکت اعتراضی ملت ایران را منتسب به آنها کنند؛ آنها را زنده و بزرگ می‌کنند.

رئیس دولت اصلاحات با بیان اینکه اگر همه بتوانند حرفشان را بزنند و انتخابات خوب داور مساله باشد، خیلی از مسائل حل می‌شود، اظهار داشت: توقع ما از قوه قضاییه برخورد با منطق طبق قانون اساسی و آیین دادرسی است؛ چگونه است که کسانی با اتهاماتی سست به سختی مورد برخورد واقع می‌شوند ولی جریانات منحرف آزادانه به همه کس و همه چیز، به مراجع تقلید، به عالمان وارسته،به شخصیت‌های انقلابی و با سابقه و هر کس که نمی‌پسندند بدترین اهانت‌ها و برخوردها را می‌کنند ولی کسی به کارشان کاری ندارد؟

وی ادامه داد: انتظار ما این بود در آستانه عید فضا عوض شود، زندانیان آزاد شوند و احزاب و گروه‌ها بتوانند کارشان را در چارچوب انجام بدهند و مسئولیتش را هم بپذیرند.

خاتمی با توصیه به اینکه باید از آنچه در این مدت گذشت پند بگیریم و راهی دیگر جز آنچه جریان داشته است انتخاب کنیم، تصریح کرد: هنوز زمینه‌های این امر وجود دارد؛ اگر زندانیان آزاد شوند جریانات و افراد از آزادیهای مصرح قانونی برخوردار باشند، حرفها و نقد‌ها و نیز فعالیت ها در چارچوب قانون میسر گردد و نیز زمینه‌سازی شود که انتخابات سالم و آزاد برگزار شود، بسیاری از مسائل حل می شود و جامعه می‌تواند با وجود تنوع‌ها و تفاوت‌ها با هدف وحدت برای استقرار همه جانبه مردم‌سالاری سازگار با دین و پیشرفت همه جانبه با نشاط به سوی آینده بهتر حرکت کند



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۶ پاسخ به “حرف اصلاح طلبان پذیرش داوری کل قانون اساسی است/سبز نماد طراوت،روشنی و دوستی”

  1. احسان گفت:

    سید بزرگوار! دیگه چیزی به اسم قانون برای این ملک نمانده.
    تنها چیزی که می بینیم یک عده بسیجی هستند که مردم رو میزنند، به چه جرمی هم میزنند معلوم نیست. فقط میزنند
    حرفشان هم این است: تجمع شما غیر قانونی است، حرف شما تبلیغ علیه نظام است، فکر شما مسموم است، کار شما ضد اسلام است زیرا دشمن را خوشحال میکند.
    به خود اجازه می دهند هر گونه برخورد فیزیکی و شیمیایی هم با مردم داشته باشند، تازه پس از آن کسانی را که از زیر مشت و لگد و اشک آور و باتوم آنها تن سالم به در برده باشند را به دادگاه انقلاب میبرند و به جرم اخلال در ترافیک شهر حکم محاربه برایشان جاری مینمایند.
    آری سید عزیز این است حال قانون در ایران کنونی

  2. جواد گفت:

    درود و سلام بر سید بزرگوار و اندیشمند سرز مین کهن مان, اندیشمندی که بجز سرفازی و بهروزی ملت ایران و مردم صلح جوی جهان و تحقق اندیشه گفتگوی تمدنها بر استبداد و دیکتاتورهای زمان ارزوئی دیگر ندارد و در این جهت گام بر میدارد.
    پیشاپیش سال نو را به شما سید بزرگوار و ازاد اندیش تبریک گفته و ارزوی سالی نیکو و بدور از جنگ و خشونت برای همه مردم سرزمین کهنمان ایران را ارزو میکنیم.
    ایمان داشته باشیم که سال نو سالیست پر برکت برای ملت ایران در جهت بدست اوردن ازادی و دفع استبداد.
    پیروز باشید که پیروزی ازان خوبان است, نه ظالمان!!!
    نوروزتان پیروز باد

  3. سبز ۳۶ گفت:

    فرصت گرانقدری برای ما پیش آمده تا مبانی انقلاب و اهداف بلند آن در مضامین عدالت و آزادی را از زبان دلنشین فرهیخته ترین های مجاهدان دلسوز انقلاب بشنویم و روح و جانمان را جلایی تازه و ناب دهیم.
    شکرگزار خداوند بر این نعمت ارزشمند جنبش سبز هستیم. و برای حل مشکلات پیش روی آن از درگاه خداوند متعال استعانت میجوییم.

  4. ناشناس گفت:

    جناب آقای خاتمی عزیز حتما توجه دارند که “روش ایجابی و اقناعی” ایشان در به سر عقل آوردن مخالفین نتیجه ای در بر نداشته و احتمالا هم نخواهد داشت چون مباحثی که ایشان مطرح میکنند تنها به مسائل علمی و یا فلسفه حکومت داری “محدود” نمیشود که بتوان با گفتگو و بحث در آن به نتیجه رسید. اینجا دیگر معلوم شده است که بحث بحث “منافع” میباشد و از آنجا که هیچ جریان و گروهی منافع خود را با “گفتگو و مجاب شدن” به طرف مقابل خود واگذار نکرده است نباید انتظار داشته باشیم که مخالفان اصلاحات هم این کار را بکنند. به نظر میرسد که فرض برادر بزرگوارمان آقای خاتمی این است که طرف مقابل ایشان که به هر حال معتقد به اسلام و انقلاب و سربلندی ایران میباشند در صورتی که “مجاب” بشوند که هر سه اینها با این روش حکومت داری به خطر افتاده اند شاید در روش خود تجدید نظر بکنند. این در حالی است که طرف مخالف “اصلاحات” هرگز از طریق بحث و گفتگو و اقامه شواهد و ادله مجاب نخواهد شد که اصلاحات یک نیاز واقعی و اساسی است و برعکس اصلا طرح نیاز به اصلاحات از نظر آنها به خودی خود نوعی توهین و تعرض محسوب میشود. هیچ تجربه تاریخی هم وجود ندارد که گواه “مجاب شدن” حاکمین به تغییر رویه حکومتی از طریق گفتگو باشد و از آن گذشته تجربه بیش از یک دهه اخیر هم نادرستی این فرض را نشان میدهد. علت اصلی اینکه حکومت اجازه “طرح” این مباحث را به رقبا میدهد این است که برد افکار عمومی در ایجاد تغییرات را ناچیز میداند چون خود را در هر حال تابعی از آن نمیداند و کاملا برعکس خود را در موقعیتی میبیند که میتواند افکار عمومی را “مهندسی” کرده و در صورت لزوم با استفاده از قوه قهریه از ظهور و بروز آن جلوگیری کند. طرح صد باره اینکه مهندسی آراء با استفاده از مقدسات دینی به اسلام و باور مردم لطمه میزند مانع از انجام آن توسط حکومت نخواهد شد. متاسفانه راه کم هزینه و ساده ای برای وادار کردن حکومت به انجام اصلاحات فراگیر و خانه تکانی نوروزی در کشور وجود ندارد. در شرایط کنونی شاید رهبران اصلاحات طی یک فراخوان آرام و بی سر و صدا بایستی از عموم ملت بخواهند که راهکار های خود را برای “بیدار” کردن حکومت و وادار کردن آن به ایجاد سیستمی کارآمد که مانع اتلاف سرمایه های ملی بشود را اعلام بکنند. راه سبز در هر حال رو به “آینده” است و احدی نخواهد توانست راه ملت را در رسیدن به آرزوی خود که استقلال آزادی و پیشرفت است سد شود .

  5. سیدساسان گفت:

    قانون کجاست ؟
    باید پیدایش کنیم

  6. ناشناس گفت:

    دوست داریم آقای خاتمی به خاطر همه چیز

  7. خاتمی عزیز خیلی‌ دوست دارم.

  8. be aghaye khatami گفت:

    aghaye khatami, man be onvaane yek daneshjooye NOKHBE!! khaareje keshvar, ghaanoone asaasie shoma ro az asaas ghabool nadaaram, be ki bayad begam?? ba tashakor! 

  9. فرا رسیدن سال نو همیشه نویدبخش افکار نو،کردار نو و تصمیمهای نو برای آینده است. مهر و دوستی و عشق را برای همه عزیزان آرزومندم.

  10. محمود گفت:

    ابشان می فرمایند “حکومت اگر معتقد باشد برآمده از اراده مردم است، باید در مقابل اراده مردم تسلیم باشد” خوب باید دید چه کسی در برابر اراده ۴۰ میلیونی ملت که در رأی ۲۵ میلیونی به رئیس جمهور تبلور یافت تسلیم نشد و آنرا انکار کرد . یا ایهاالذین امنو لم تقولون ما لا تفعلون.کبر مقتاً عندالله ان تقولو ما لا تفعلون.( قران کریم، سوره صف)

  11. احسان گفت:

    متأسفانه قانون اساسی به خصوص بعد از تغییرات آن در سال ۶۸ دچار اشکالاتی است که وجود و بروز نهادهای استبدادی را آسان کرده. انتخابی بودن همه نهاد ها و محدود بودنشان به زمان مشخص و کنترل عملکرد نهاد های زیر مجموعه، استقلال صدا و سیما و قوه قضایی، قانون منسجم انتخابات، مطبوعات و دیگر رسانه ها،.. مواردی است که احتیاج به بررسی و تغییر دارند..

  12. مهران گفت:

    نوشته بالا از آقا یا خانم ناشناس، اسفند ۲۶م, ۱۳۸۸ at ۳:۲۳ ب.ظ، بسیار جالب بود.

    کاملاً با آن موافقم. ایشان به درستی به اشتباهات تاکتیکی آقای خاتمی عزیز در دوران اصلاحات نیز اشاره کرده اند و نیاز ارزیابی آن سیاست را با توجه به عملکرد و روش طرف مخالف یاداوری کرده اند. امیدوارم رهبران جنبش با توجه به خواست و واقعیات جامعه راهکار های جدیدی در این زمینه ارائه دهند.

  13. آرش گفت:

    محمود جان
    رایی که با تقلب آمده باشد که دیگر خواست ملت نیست. برگه های تا نشده در بازشماری را ندیدی . صندوق های پیدا شده در کتابخانه شیراز ندیدی ؟ این همه اخراج ناظران اصلاح طلب را ندیدی؟
    می خواستند ملت را بفریبند که به حول قوه الهی دستشان برای ملت رو شد.
    ومکروا و مکرالله و الله خیر الماکرین

  14. محمود گفت:

    آرش جان
    سازوکار رسیدگی به ادعای تقلب در قانون پیش بینی شده و قانون مرجع رسیدگی به آن را شورای نگهبان معرفی کرده است و در اینجا سؤال اینست که چرا افراد در مسابقه ای شرکت کرده اند که داور و ناظرش را قبول ندارند ؟ در اینجا بیاد سخن بسیار پسندیده ای از آقای مهندس موسوی در ایام انتخابات افتادم که فرمودند اگر رئیس جمهور شدند نظارت استصوابی شورای نگهبان را تا موقعی که قانون است با وجود آنکه با آن مخالف است اجرا خواهد کرد و دوباره به یاد این آیه قران کریم می افتم که ” یا ایهاالذین امنو لم تقولون ما لا تفعلون.کبر مقتاً عندالله ان تقولو ما لا تفعلون.”

  15. هم وطن گفت:

    آقا محمود در دولتی که بر اساس قانون اساسی قدم برداره حرف شما صادقه در غیر اینصورت، این حرف میشه یه توجیه تکراری واسه تمام سوالای بی جواب یه ملت!

  16. علی گفت:

    خوب پس آقای محمود قبول دارد که قوانین بازی نا عادلانه و جناحی است و توقع دارد حال که چنین است همه بکشند کنار و گوی و میدان را به ما بسپارند که دوره دوره تاختن ماست. پروژه تقلب و اجرای اصل موهن نظارت استصوابی در انتخابات ها از انتخابات مجلس هفتم کلید خورد، چرا که جز این اقتدارگرایان خود را از آن پس بازنده بلا مناضع انتخابات ها میدانستند و چون حاضر به تغییر رویه و تن دادن به خواست های مردمی نبودند بهترین راه را در دست بردن در انتخابات یافتند. ولی تمام این واقعیات و کج روی ها دلیل بر تحریم انتخابات و تمکین به نتایج مهندسی شده و خنده آور اعلام شده دشمنان رأی مردم نبوده و نیست.