سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » “رشته‌های علوم انسانی در قالب معارف‌اسلامی ارائه می‌شود”...

“رشته‌های علوم انسانی در قالب معارف‌اسلامی ارائه می‌شود”

چکیده :در اسلامي شدن دانشگاه‌ها برداشت‌هاي متفاوتي مي‌شود كه ما به عنوان دولت كار را بر اساس سند اسلامي شدن دانشگاه‌ها پيش مي‌بريم و اين سند براي ما ملاك عمل است و هر بحثي كه مطرح مي‌شود براي ما تنها اين سند ملاك...


کلمه: معاون فرهنگی-اجتماعی وزیر علوم با تاکید بر اینکه ناچاریم که در بحث علوم انسانی و بازنگری در آن به خصوص در نظریاتی که در رشته‌های علوم انسانی وجود دارد به سمت مهندسی معکوس برویم گفت: هم‌اکنون مدل معارف اسلامی و …. که رشته‌های علوم انسانی با معارف اسلامی ارائه شود مد نظر است و در چند دانشگاه همچون باقرالعلوم قم، امام صادق و دانشگاه مفید نیز وجود دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست خبری خود با خبرنگاران که صبح امروز برگزار شد، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ”سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها در حال حاضر در چه مرحله‌ای است و آخرین اقدامات انجام شده وزارت علوم در این زمینه چیست؟” گفت: در اسلامی شدن دانشگاه‌ها برداشت‌های متفاوتی می‌شود که ما به عنوان دولت کار را بر اساس سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها پیش می‌بریم و این سند برای ما ملاک عمل است و هر بحثی که مطرح می‌شود برای ما تنها این سند ملاک است.

وی با اشاره به اینکه در سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها شش مولفه همچون مولفه‌های دانشجو، استاد و متون در نظر گرفته شده است، گفت: کار جدیدی را از زمان روی کار آمدن دولت نهم برای سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها انجام نداده‌ایم بلکه کارهایی را که در گذشته انجام نشده است، را انجام داده‌ایم و هم و غم ما عملی کردن این سند است.

اکثر دانش‌آموختگان علوم انسانی نمی‌توانند با جامعه و اشتغال ارتباط مناسبی برقرار کنند

خواجه‌‌سروی در پاسخ به سئوال ایلنا مبنی بر اینکه وضعیت ستاد عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها در حال حاضر به چه نحوی است، گفت: تشکیل ستاد عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است که دانشگاه‌ها نیز از آنها تبعیت کرده‌اند و روشی که در دانشگاه‌ها پیش گرفته‌ایم این است که اساتید مشاور فرهنگی به ارائه مشاوره در این زمینه به دانشجویان بپردازند و طی مطالعاتی که انجام شده است، در بحث بدحجابی درصد کمی ممکن است که یک دفعه به این شکل درآمده باشد و بیشترین علت بحث تربیتی است به این معنا که به این شکل بار آمده‌اند و راه مقابله با آن نیز در دانشگاه‌ها یک راه تربیتی است.

آنچه دانش آموختگان علوم انسانی یاد می‌گیرند به دردجامعه ما نمی‌خورد

وی در ادامه با اشاره به اینکه اکثر دانش‌آموختگان علوم انسانی نمی‌توانند با جامعه ارتباط مناسبی برقرار کنند، گفت: در بحث تحول در علوم انسانی یکی از مشکل‌های ما که از حیث ملی مد نظر است این است که دانش‌‌آموختگان علوم انسانی نمی‌توانند با جامعه و اشتغال ارتباط منطقی برقرار کنند و عمده دلیل آن این است که آنچه که آنها در علوم انسانی یاد می‌گیرند در فضای تمدنی دیگری اتفاق افتاده که به دردجامعه ما نمی‌خورد.

وی افزود: علوم انسانی با فرهنگ،‌غرابت زیادی دارد و علوم انسانی باید مد نظر باشد که با فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی غرابت فرهنگی بیشتری داشته باشد.

خواجه‌سروی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا نظریات و متونی که مغایر با فرهنگ و اصول اسلامی است از سوی وزارت علوم مشخص نمی‌شود تا بحث تحول در علوم انسانی شفاف‌تر می‌شود، گفت: اگر نظریاتی که مغایر با اصول و فرهنگ ایرانی ـ اسلامی است مشخص می‌شد کار ما خیلی راحت بود اما مشکل ما این است که در رشته علوم انسانی ادبیات بومی علوم انسانی نیز کم داریم و از این فقر ادبیات و نظریه باید به سمت تولید نظریاتی برویم که در آن با نگاهی به اسلام و مشرق و جذب برخی عناصر مهم در غرب به دنبال چارچوبی ایران اسلامی برای نظریاتمان باشیم.

وی با تاکید بر اینکه ناچاریم که در بحث علوم انسانی و بازنگری در آن به خصوص در نظریاتی که در رشته‌های علوم انسانی وجود دارد به سمت مهندسی معکوس برویم گفت: هم‌اکنون مدل معارف اسلامی و …. که رشته‌های علوم انسانی با معارف اسلامی ارائه شود مد نظر است و در چند دانشگاه همچون باقرالعلوم قم، امام صادق و دانشگاه مفید نیز وجود دارد که نتیجه موفقی داشته و پیشنهاد ما نوعی سرمایه‌گذاری در این زمینه است و معنی‌اش این است که خیلی از چارچوب‌های کنونی را باید تغییر داد.

افزایش تعداد دانشگاه‌های دخترانه در دست بررسی است

وی در ادامه با اشاره به تقاضاهای مطرح شده به وزارت علوم برای احداث دانشگاه‌های خاص دختران گفت: بحث ایجاد دانشگاه‌های مختص دختران مربوط به ما نیست و بحثی است که از معاون پژوهشی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها مطرح شده است و در آن به افزایش تعداد دختران در دانشگاه‌ها و اینکه باید با این موضوع چه باید کرد اشاره شده است که ما این طرح‌ها را در وزارت علوم بررسی می‌کنیم.

وی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره طرح تحقیقاتی که درباره رابطه دختران و پسران انجام شده است، گفت: محققی از جهاد دانشگاهی این کار را انجام داده است و در جلسه‌ای هم نتایج آن را به ما اعلام کرد که نتیجه نهایی طرح ایشان این است که برای افزایش پیشرفت تحصیلی و ایجاد روابط منطقی میان دختران و پسران باید ازدواج‌های دانشجویی و تشکیل خانواده در دانشگاه‌ها تقویت شود چرا که در این طرح به این نتیجه رسیده‌اند که کسانی که رابطه‌های نامشروع با یکدیگر دارند در پیشرفت تحصیلی آنها اثر منفی داشته است که ما معتقدیم با ازدواج‌های دانشجویی می‌توان این مسائل را حق کرد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۳ پاسخ به ““رشته‌های علوم انسانی در قالب معارف‌اسلامی ارائه می‌شود””

  1. داوود گفت:

    معاونین وزارت علوم در …گویی با خود وزیر مسابقه گذاشته اند؟

  2. مهرداد نصرتی گفت:

    خودم بارها شنیده ام که : هرکسی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی هست ( دانشجو، استاد، کارمند بخش ) کافر است.
    باز خدا را شکر که می گویند کافر ، چراکه اگر بگویند محارب ( کافر حربی ) در جوی دانشگاه خون راه می افتد.
    اما کاش می دانستم که اهالی دانشکده های ادبیات و علوم انسانی چه هیزم تری فروخته اند؟

  3. نيما گفت:

    این یعنی قربانی علم در راه سیاست … واقعا که شرم اور است