وجود تفکری برای جداسازی جنسیتی در ادارات، پارک، سینما، قطار، آسانسور، دانشگاه و…
چکیده :تفکیک جنسیتی جزو سیاستهای فرهنگی دولت احمدینژاد است و جداسازی در اماکن عمومی از جمله ادارات، پارک، سینما، قطار، آسانسور، دانشگاه و سایر اماکن قابل...
کلمه:عباسپور، رئیس کمیسیون آموزش تفیکیک جنسیتی دانشگاه ها را توهین به دانشگاهیان دانسته است.
به گزارش خبرآنلاین، تفکیک جنسیتی دانشگاه ها که در چندماه اخیر، محل بحث و نظر در میان وزارت علومی ها و مجلسی ها بوده است، این روزها رنگ جدی تری به خود می گیرد. با تمام زمزمه هایی که از چهارسال پیش تا کنون در مورد تفکیک جنسیتی دانشگاه ها و مراکز آموزشی به گوش می رسید، این روزها این مسأله جدی تر شده است به طوری که پس از آنکه معاون آموزشی وزارت علوم چندی پیش گفت که« چنانچه از سوی دانشگاههای خصوصی و غیردولتی برای تفکیک جنسیتی تقاضا شود، آن را بررسی میکنیم» و با اینکه تعدادی از مسئولان وزارت علوم این اخبار را تکذیب کردند و گفتند هنوز این طرح جدی نشده است، اما از دانشگاه شهید بهشتی خبر می رسد که مسئولان این دنشگاه، با تفکیک لیستهای حضور و غیاب دانشجویان، آن ها را مکلف به جدا نشستن بر سر کلاسهای درس کرده اند.لاله افتخاری نماینده مجلس نیز از امکانپذیر بودن تفکیک جنسیتی حتی در آسانسور،ادارات،پارک ها و … سخن گفته است.
تفکیک جنسیتی، توهین به دانشگاهیان
هر چند پس از انتشار این خبر، مسئولان وزارت علوم، هنوز عکس العملی نشان نداده اند، اما این علی عباسپور، رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی است که نسبت به این اقدام اعتراض کرده است. علی عباسپور تهرانی در گفتوگو با ایلنا با اشاره به بحثهای مطرح شده در طول چند ماه اخیر در مورد تفکیک جنسیتی در دانشگاهها گفته است: بحث تفکیک جنسیتی در دانشگاهها نه در مجلس و نه در شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث نشده است و طرحی نیز در این مورد از وزارت علوم مطرح نمیشود و اکثر بحثها درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاها تنها در حد حرف است و هیچ طرح کارشناسی پشت آنها نیست.
او با اشاره به اینکه اگر شخصی مسئول در وزارت علوم در موردتفکیک جنسیتی در دانشگاهها صحبت کند به معنی این نیست که این طرح بخواهد در دانشگاههای کشور اجرایی شود، افزود: بحثهای متفرقه زیادی در مورد مسائل آموزشی در سراسر کشور مطرح میشود و تفکیک جنسیتی دانشگاهها هم از این قبیل بحثها است شاید مسئولی احساس میکند که با دیوار کشیدن بین دختران و پسران در دانشگاهها همه مشکلات حل میشود که این تنها نظر همان شخص مسئول است و نمیتوانیم آن را در سطحی بزرگ به جامعه به خصوص جامعه دانشگاهی سرایت دهیم.
او در ادامه با تاکید بر اینکه تفکیک جنسیتی در دانشگاهها اصلا امکانپذیر نیست، گفت: ما نمیتوانیم این بحثها را در شرایطی که مشکلاتی همچون کمبود اعضای هیات علمی در دانشگاهها و مشکلاتی از این قبیل داریم را مطرح کنیم و با توجه به زیرساختهای دانشگاهی کشور و سطح بالای شعور و فرهنگ ایرانی ـاسلامی در بین دانشجویان احساس میکنم که بحثهایی در این رابطه صحیح نیست و امکانپذیر هم نیست چرا که نگاههای برونگرای فرهنگی همچون همین طرح تفکیک جنسیتی بیشتر توهین به دانشگاهیان کشور است.
این واکنش عباسپور را باید دومین اعتراض رسمی او به برنامه های به اجرا درآمده از سوی وزارت علوم و آموزش و پرورش دولت دهم در دوفهته اخیر دانستف چرا که رئیس کمیسیون آموزش مجلس دو هفته پیش نیز پس از حذف یک دفعه دوره پیش دانشگاهی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، با ارسال نامهای به رئیس مجلس از موازی کاریهای شورایعالی انقلاب فرهنگی و سایر بخشها با وظایف قانون نمایندگان مجلس انتقاد کرد.
وزیر مخالف است یا موافق؟
شروع تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها در حالی اتفاق می افتد که چندی پیش، کامران دانشجو، وزیر علوم در واکنش به اخباری مبنی بر قصد دولت دهم برای تفکیک جنسیتی دانشگاه ها گفت: «درباره بحث تفکیک جنسیتی در دانشگاهها نظرات عنوان می شوند، ما نیز می شنویم و آن را در معرض کار کارشناسی قرار می دهیم. آنچه که با جهان بینی اسلامی بخواند و خواست و مطالبه مردم هم باشد را انجام می دهیم. در حال حاضر تفکیک جنسیتی نه در بحث کارشناسی اش وجود دارد، نه بحث است و نه موج. در صدد ایجاد موج هم نباشند.»
جداسازی جنسیتی در سال ۸۷ بعد از اعتراضات گسترده به این طرح، از سوی برخی از مقام های دولتی مورد تاکید قرار گرفت و برخی از وزارتخانه ها از جمله وزارتخانه های بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و آموزش عالی از جمله پیشگامان به اجرا درآوردن این طرح بودند. تا جاییکه حتی طرح تفکیک کتاب های درسی دانش آموزان دختر و پسر از یکدیگر نیز در دستور کار قرار گرفت.
اشرف بروجردی، عضوهیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی وفرهنگی در این مورد می گوید: « زن ومرد باید بتوانند در تمامی عرصه ها در کنار هم کار کنند ونیاز است که با همکاری و هم فکری هم در تمامی فضاهای اجتماعی اعم از مراکز آموزشی ،تجاری ،اداری ،پژوهشی و…بتوانند جامعه را در کمال آرامش اداره نمایند .کسانی که مسئله تفکیک جنسیتی را مطرح می کنند می خواهند چه مشکلی را مطرح نمایند .در حال حاضر زن و مرد در کنار هم در تمامی عرصه ها کار می کنند و این امکان پذیر نیست که بتوانیم این رویه را مردود اعلام نماییم .با این روش نمی توان جامعه را مصون نگه داشت این روش نه تنها جامعه را مصون نمی کند بلکه ان را به مخاطره می اند ازد در هیچ کجا نتوانستیم با تفکیک جنسیتی مصونیت به وجود آوریم مصونیت با جداسازی تحقق نمی یابد .»
از دانشگاه تا اداره
طرحهای سهمیهبندی جنسیتی دانشگاهها و بومی گزینی دانشگاهها، در دولت نهم اجرایی شد و بسیاری از کارشناسان با آن مخالفت کردند ولی به نظر میرسد نه تنها مسئولان وزارت علوم و سازمان سنجش کشور به این مخالفتها توجهی نکردهاند، بلکه حامیان بسیاری هم دارد یکی از آنان «لاله افتخاری»، نماینده اصولگرای مجلس هشتم است.
او در این باره به خبر میگوید: «تفکیک جنسیتی جزو سیاستهای فرهنگی دولت احمدینژاد است و جداسازی در اماکن عمومی از جمله ادارات، پارک، سینما، قطار، آسانسور، دانشگاه و سایر اماکن قابل اجراست».
«فاطمه رهبر» نماینده اصولگرای مجلس هشتم هم در این باره میگوید: «بحث سهمیهبندی جنسیتی بحثی نیست که ما تازه به آن رسیده باشیم. چند سالی است که این بحث به این صورت مطرح است که در برخی رشتهها به بعضی دلایل از جمله سختی کار و یا زیانبار بودن نوع اشتغال بعد از تحصیل مانند رشته معدن یا رشته صنایع سنگین برای خانمها و ناهمخوانی آن با فیزیک و خلق و خوی بانوان بهتر است به نوعی برنامهریزی صورت بگیرد که آقایان بیشتر در این رشته حضور یابند.»پس از این اتفاق، با وجود واکنش فعالان حقوق زنان به آغاز تشدید تفکیک جنسیتی در همان زمان، در سال ۸۵ وزارت آموزش پرورش برنامه حذف دبیران مرد از دبیرستانهای دخترانه را به اجرا درآورد اگرچه این طرح به دلیل کمبود نیروی انسانی نتوانست به طور کامل به اجرا در آید.
تکذیب تفکیک جنسیتی در دانشگاه شهید بهشتی
اما از سوی دیگر رئیس دانشگاه شهید بهشتی تفکیک جنسیتی در این دانشگاه را تکذیب کرد و گفت: واقعا عجیب است که این بحثها بدون کوچکترین هماهنگی با مسئولان و به دور از واقعیت مطرح می شود.
احمد شعبانی به مهر گفت: من که رئیس دانشگاه شهید بهشتی هستم روحم نیز از این جریان خبر ندارد چه برسد به اینکه طرح تفکیک جنسیتی بخواهد اجرا شود.
وی افزود: من نمی فهمم چه منظوری از طرح این مسائل دارند و اصولا در محیط دانشگاه حضور و غیاب چه معنایی دارد.
گزارشهایی مبنی بر مکلف شدن اساتید دانشگاه شهید بهشتی به تفکیک جنسیتی کلاسها و همچنین تفکیک ورودیهای دانشکده های مختلف دانشگاه شهید بهشتی طی روزهای گذشته منتشر شده بود.
اینا رو ولشون کنی توی خانواده ها هم تفکیک جنسیتی رو به اجرا در میارن !!!
تفکر طالبانیسم. با این کارا مطمینا تمام مشکلات ما حل خواهد شد .
از این به بعد همسران هم باید جدا باشند. غیابی ازدواج کنن غیابی بچه دار شند و غیابی بمیرن … توهین از این بیشتر داریم …اگر کل دنیا جمع میشدن و هزینه می کردند باز هم نمی تونستند اینطور که آقایان به اسلام ضربه زدند ضربه بزن که هر اراجیفی را به نام دین پیاده کنن
الله اکبر
جاهلین عصر پیامبر هم دوباره زنده شدن
خدایا کجای دین ،قران،کتب شیعی نوشته این حرکتارو بکنن
دجالی که میگفتن موقع ظهور میان همینا هستن
دار و دسته این کوته فکرا
خدایا میر ما و علمدار سبز مارا نگهدار .
خدایا ظهور اقا امام زمان را به تعویق بیانداز .
خدایا بزار تا میتونن بلا بیارن ولی یکدفعه حالشونو بگیر
الهی آمین
ما در کدام سیاره ی ناشناخته زندگی می کنیم؟!
اینجا جنگل آمازون است یا کشوری با تمدنی چند هزار ساله؟!
کشوری ابرقدرت و با افتخار جهانی در گذشته، اکنون به چه خاری و زبونی ای رسیده!
برترین دشمن پیشرفت ایران و ایرانی در دنیا، مگر می تواند کسانی جز این…نادان باشند؟!
دانشگاههای ما که از امکانات رایج دنیا بی بهره اند اساتید باتجربه هم پیش از موعد بازنشسته میشوند یا اخراج. درنتیجه دانشجویان که پس از گذشت از سد کنکور و خسته و سردرگم پا به دانشگاه میگذراند چکار باید بکنند.
به نظر من تفکیک جنسیتی هم کارساز نیست. بهتر است با این رسم اداره امور، دانشگاه ها را تعطیل کنند و هزینه آزاد شده ان را کاملا به دولتمردان بسپارند و هیچ ادعا و تعقیبی هم پشت سر ان نباشد.
آقا ، خانوم ! تعطیل کنید.
ادارات، پارک، سینما، قطار، آسانسور، دانشگاه و سایر اماکن همه را تعطیل کنید.
روزنامه ها تعطیل، اماکن تعطیل، زن و مرد تعطیل، ایران تعطیل.
“او در ادامه با تاکید بر اینکه تفکیک جنسیتی در دانشگاهها اصلا امکانپذیر نیست، گفت: ما نمیتوانیم این بحثها را در شرایطی که مشکلاتی همچون کمبود اعضای هیات علمی در دانشگاهها و مشکلاتی از این قبیل داریم را مطرح کنیم …”
آقای عباسپور عزیز با توجه به کمبود هیئت علمی و اساتید مجرب در دانشگاه ها، آیا این اخراجهای محترمانه که به نام بازنشستگی و … جدیدا در دانشگاه ها در حال انجام است برای شما که رئیس کمیسیون آموزش مجلس هستید هیچ جای اعتراض و تذکری ندارد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!
از شما که خود از اساتید دانشگاه هستید انتظار بیشتری داریم تا برخی نمایندگان…
خوب است که خودتان میدانید ولی هیچ کاری نمیکنید، واقعا جای تاسف دارد.
یا حسین میرحسین
آقا! حقمونه ها
حقمونه که وزیر مون کامران خان دانشجو باشه که تو منچستر کتابفروشی آتیش میزد