فشار نهادهای امنیتی بر خانواده ولیان
چکیده : محمدامین ولیان که به خاطر حضور در اعتراضات مردمی روز عاشورا و پرتاب سنگی که به کسی اصابت نکرده در دادگاه به محاربه متهم و توسط قاضی صلواتی به حکم اعدام محکوم شده است، با گذشت بیش از دو ماه از بازداشتش در شهر دامغان ، هنوز از امکان ملاقات با خانواده و وکیلش محروم بوده...
کلمه:در حالی که برخی رسانه ها و جریان های وابسته به دولت در تلاش هستند حکم اعدام محمدامین ولیان دانشجوی ۲۰ ساله دامغانی را خبری دروغ جلوه دهند و به شک و شبهات در این زمینه بیفزایند یکی از نزدیکان محمدامین ولیان ضمن تایید صدور حکم اعدام برای وی در مصاحبه با ندای سبز آزادی گفت:”خانواده امین به شدت تحت فشار هستند که از مصاحبه با رسانه ها ی مستقل خودداری کنند.”
وی در گفتگویی کوتاه با ندای سبز آزادی گفت: ” مقامات اطلاعاتی به خانواده وی قول داده اند که درصورتی که این موضوع را رسانهای نکنند، به نحوی عفومقامات ارشد را برای فرزندشان بگیرند.”
وی همچنین از فشارهای غیرقابل تحمل نهادهای امنیتی برخانواده ولیان برای تکذیب حکم اعدام خبر داد و گفت: “پدرمحمد امین ولیان از مصاحبه خودداری می کند و به کسانی که با او برای خبر تماس می گیرند میگوید شماره اشتباه است. وزارت اطلاعات به پدر ولیان فشار آورده که خبر صدور حکم اعدام را در گفتگو با یکی از خبرگزاری های طرفدار دولت تکذیب کند. ”
پیش از این نیز یکی از همکلاسی های محمدامین ولیان و از فعالان دانشجویی که به دلایل امنیتی نخواسته بود نامش فاش شود، از پیگیری ها و دادخواهی های خانواده ولیان خبر داده و گفته بود:” خانواده ولیان برای دادخواهی طی روزهای گذشته به افراد متعددی مراجعه کردند. در بین این افراد شخصیت های برجسته مذهبی و دینی نیز به چشم می خورند. خانواده ولیان امیدوارند که با انجام آنچه وزارت اطلاعات از آنها خواسته است بتوانند حکم اعدام فرزندشان را بشکنند.”
این دوست محمد امین ولیان در نهایت اظهار امیدواری کرد که هر چه سریع تر و به هر طریق ممکن، چه عفو رهبری، دستور رئیس قوه قضائیه و یا قضات دیوان عالی حکم اعدام امین لغو و او زودتر آزاد شود.
ولیان همچنان در بند امنیتی سپاه و ممنوع الملاقات است
از سوی دیگر، با گذشت بیش از یک ماه از برگزاری دادگاه و اخذ آخرین دفاع به طرز کاملا غیرقانونی همچنان در در بند امنیتی «۲-الف» وابسته به اطلاعات سپاه زندانی است. حال آن که متهمان معمولی پس از رسیدگی به پرونده شان به بند عمومی زندان اوین منتقل می شوند.
محمدامین ولیان که به خاطر حضور در اعتراضات مردمی روز عاشورا و پرتاب سنگی که به کسی اصابت نکرده در دادگاه به محاربه متهم و توسط قاضی صلواتی به حکم اعدام محکوم شده است، با گذشت بیش از دو ماه از بازداشتش در شهر دامغان ، هنوز از امکان ملاقات با خانواده و وکیلش محروم بوده است.
قاضی صلواتی تاکنون از پذیرش وکالت وکیل تعیینی برای این فعال دانشجویی محکوم به اعدام جلوگیری کرده است.
این عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت در جلسه دادگاه با انکه از امکان انتخاب و ملاقات با وکیل محروم بود جانانه از خود دفاع کرد و گفت: « سنگ پرانی و حضور در تجمعات معلولی است که علتهای آن باید بررسی شود.»
ولیان همچنین در مورد اتهام افساد فیالارض گفت: «من فکر نمیکنم اگر تقلب یا کودتای سیاسی رخ داده باشد حضور در خیابان افساد فی الارض باشد. من برای خدمت به مملکت در خیابان حضور پیدا کردم.»
وکیل تسخیری ولیان در جلسه دادگاه در پاسخ به اتهام محاربه گفت بود:« اکثر علما، سنگ را جزو اسلحه سرد به حساب نمیآورند و امام خمینی (ره) نیز چوب و سنگ را به عنوان اسلحه محسوب نفرمودهاند. به همین دلیل اتهام محاربه و افساد فیالارض متوجه موکلم نیست و تقاضای برائت او را دارم.»
اتهام محاربه برای محمد امین ولیان به حدی غیر قابل قبول بود که حتی نماینده دادستان نیز به طرز غیر مستقیمی از ایراد اتهام عقب نشینی کرده و گفته بود: « در باب محارب اختلاف نظر زیادی وجود دارد که این موضوع جای بررسی دارد و تصمیم با ریاست دادگاه است.»
جوان این مملکت را ببینید درود برشجاعتش و به امید رها شدن ایشان از شر ظالمان.
درود بر شجاعت ولیان امیدوارم هر چه زودتر نجات یابد.
بابا سلاحی اسلحه ای چیزی سنگ زنی هم شد محارب پس ایران کم کم چهارصد هزار نفر مردم خاد جو ولی محارب دارد
سرت را بالا بگیر محمدامین ولیان
سنگ در دستان تو برای رسیدن به آزادی بوده است.
بسی مایه افتخار است که محمد امین های ۲۰ ساله هدفی جز میزان بودن رأی ملت در سر ندارند.
ایشان می گویند مرگر بر دیکتاتور و این همان شعاری است که ما اول انقلاب می دادیم.
خانواده محمد امین تردید نکنند که مردم آزاده ایران زمین اجازه اجرای چنین حکمی را به ایشان نخواهند داد.
تو به تصور اینکه عده ای خیانت در امانت کرده اند و رأی مردم را عوض کرده اند سنگ در دستانت گرفته ای و نه تنها نباید تو را سرزنش کرد که باید به تو و امثال تو مباهات کرد .
امام بزرگوار ما از ما خواسته است که در برابر انحرافات بایستیم و اکنون تو تشخیص داده ای که بخشی از حاکمیت به رأی تو خیانت کرده است و اعتراض کرده ای خواه این تشخیص تو درست باشد خواه نادرست. این حاکمیت است که وظیفه داشت تو را قانع کند و اگر نکرد به خاطر بی کفایتی و بی لیاقتی حاکمیت است که با کشتن تو و امثال تو نمی تواند وجهه برحق به خود بگیرد.
این چه عدالتی است که یک نفر مثل ریگی را می گیرند و جرم او سربریدن مردم بی گناه است و باید اعدام شود و تو را هم اعدام کنند بواسطه آنکه تعدادی سنگ در یک صحنه تحریک آمیز که توسط خود حاکمیت ایجاد شده است پرتاب کرده ای .
اگر چنین حکمی را اجرا کنند آیا ما می توانیم سرمان نزد ملتهای دنیا بالا بگیریم؟ اگر بتوانیم ملت افغان هم می توانند بواسطه مواظع و رفتارهای طالبان سرشان را بالا بگیرند.
ای روحانیون آزاده بپاخیزید.
عزت از آن خدا و رسول و مومنین است و خدا را شاکریم که رسول مکرم اسلام محمد امین را پیامبر ما قرار داد در حالی که می دانست اگر خلافت به علی نرسد چه عاقبتی در انتظار اهل بیت او و فرزندانش است ولی به علی گفت اگر مردم سوی تو نیامدند از خلافت کناره گیری کن و امیرالمومنین نیز چنین کرد.
این پیام به حاکمیتی که دم از حکومت علوی میزند می آموزد که اگر مردم چه به درستی چه به نادرستی بر امری اعتراض داشتند باید به آن به نحو مطلوب رسیدگی کند و مردم معترض را قانع کند نه آنکه اعتراضات خیابانی مردم را به خاک و خون بکشاند و به یک جوانی که در اثر جو بوجود آمده سنگی بدست گرفته محارب نام نهد و او را به اعدام محکوم کند.
حاکمیت در چهار مرحله بازنده شد:
۱- اجازه داد هاشمی توسط احمدی نژاد تخریب شود در حالیکه پس از پایان هشت ساله دوره هاشمی با گفتن هیچکس برای من مثل هاشمی نمی شود مهر تأیید بر عملکرد او زده بود.
۱- هنگامی که احمدی نژاد را با تمام عیوبی که داشت ( اقدامات شتابزده ، سیاه نمایی و زیر سوال بردن نظام در ۲۵ سال گذشته ، حذف افراد با تجریه از سطوح مدیریتی و بکارگماردن جوانان کم تجربه ، وعده های دست نیافتنی ، با زبان تند با دنیایی که تعامل با آن ضروری است سخن گفتن ، مصادره کردن دستیابی های هسته ای به نفع خود ، توزیع ناعادلانه سرمایه های دولت با نام سهام عدالت به نام خصوصی سازی و … ) اصلح دانست.
۲- هنگامی که نتایج انتخابات را عجولانه تأیید کرد.
۳- هنگامی که در ۲۲ بهمن راهپیمایی مهندسی و به نفع خود مصادره کرد.
بنابراین حاکمیت بازنده است که حکم اعدام جوان ۲۰ ساله این مرز و بوم را می دهد و هرگز چنین اعدامی در ایران واقع نخواهد شد مگر اینکه ملت بمیرد.
بنظر من او با انداختن سنگ از نظام دفاع کرده است چون اگر سنگی انداخته نمی شد لباس شخصی ها و یگان ویزه افراد بیشتری را می کشتند وچهره نظام لکه دار تر می شد
واقعا خجالت دارد. سال ۲۰۱۰ هستیم، سر چه موضوع های چرت و پرتی داریم بحث می کنیم. آخه مگه جون انسان اسباب بازیه که به همین راحتی میگن فلانی باید اعدام بشه. اینجوری می خواهیم اسلام رو به دنیا معرفی کنیم. اینه اسلام برتر. هر جای دنیای دموکراتیک این حرفها و این حکمها مطرح بشه، میشه سوژه خنده اون هفته روزنامه هاشون. پسری که سنگ پرت کرد اعدام می گردد. واقعا خنده دار نیست؟؟؟ خوبه آدم نکشته. تو غرب آدم هم میکشند، حبس ابد میدهند نه اعدام. خدا عاقبتمون را بخیر کنه. این نفته تموم بشه همه چیز حله. به امید اون روز. دیگه چیزی باقی نمیمونه که سرش دعوا کنیم. اون موقع مثل بچه آدم میشینیم دور هم، فکر میکنیم چه جوری با جذب توریست نون شبمون رو در بیاریم.
با سلام
واقعا گل گفتی سبز پوش جان همینطورهست که می فرمایین خدا آخر و عاقبتمون را بخیر کنه
هر زمان یاد اعدام ولیان می افتم اعصابم داغون میشه. به خودم و دنیا فحش میدم. آخه بنده خدا چه گناهی کرده؟ مگه به کسی آسیب رسونده؟ مگه آدم کشته؟ بر فرض که به مقامات ارشد نظام هم تهمت زده باشه؟ مگه ما ادعا نمی کنیم بالاترین دموکراسی را توی دنیا داریم؟ از یه طرف میگیم فلانی توی آمریکا در مراسم جایزه اسکار، به بدترین شکل از آقای بوش انتقاد کرد و از طرف دیگه مدعی هستیم که نظام ما دموکرات تر از آمریکا است. خوب کو؟ کجاست این دموکراسی؟
والا به خدا برای این بچه، پدر و مادرش ۲۰ سال زحمت کشیدن، ۲۰ سال خون دل خوردن تا بزرگ بشه. مملکت ۲۰ سال بودجه خرج این بچه کرده تا بزرگ بشه. کسانی که این حکمها را صادر میکنید، اگر دل دارید، اگر منطق دارید، یک لحظه فکر کنید پسر خودتونه. باز هم راضی می شدید اینجوری حکم بدید. از مراجعی که ۷۰ تا ۸۰ سال عمر کردن خواهش میکنم چیزی بگن. مگه شماها نیستین که میگین مادیات دنیا ارزش نداره، به فکر آخرت باشین.