دادستان تهران: دادگاه متهمان عاشورا ادامه دارد
چکیده :شيوه دستگاه قضايي در مورد متهماني که در حال حاضر در زندان هستند، تعيين تکليف سريع و ارسال پروندههاي متهماني که دلايل جدي براي اتهام آنان وجود دارد به دادگاه...
کلمه: دادستان تهران با اعلام اینکه رسیدگی به پرونده متهمان روز عاشورا ادامه خواهد یافت، خاطرنشان کرد: شیوه دستگاه قضایی در مورد متهمانی که در حال حاضر در زندان هستند، تعیین تکلیف سریع و ارسال پروندههای متهمانی که دلایل جدی برای اتهام آنان وجود دارد به دادگاه است.
عباس جعفری دولت آبادی در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که چرا قوه قضاییه فاقد سخنگو است، با بیان اینکه وجود سخنگو یکی از شیوههای اطلاع رسانی است، تصریح کرد: آن چه مهم است اعتقاد به اطلاع رسانی است و اگر چنین اعتقادی باشد، ابزار آن نیز فراهم میشود.
وی با بیان اینکه در برخی کشورها اساساً اخبار قضایی منتشر نمیشود و در ایران نیز اطلاع رسانی دچار افراط و تفریط است، اظهار کرد: شیوههای اطلاع رسانی مهم نیست، آنچه باید مورد توجه قرار گیرد؛ اطلاعرسانی به موقع، مناسب، صحیح و در چارچوب مقررات است.
دادستان تهران با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی در قوه قضاییه و انتقاد از اعلام اخبار قضایی توسط سایر دستگاهها گفت: اینکه دیگران به خود اجازه دهند که اخبار و تصمیمات دستگاه قضایی را اعلام کنند، با اشکال مواجه است و با استقلال قوه قضاییه مغایرت دارد.
کسی نمیتواند برای قاضی تعیین تکلیف کند
جعفری دولت آبادی با تأکید بر اینکه کسی نمیتواند برای قاضی در خصوص محکومیت، تبرئه، آزادی یا بازداشت افراد تعیین تکلیف کند، افزود: قاضی باید با درنظرگرفتن خدا و وجدان خود تصمیمگیری کند و این تصمیم باید در چارچوب پرونده، حفظ حقوق افراد و مصالح نظام اسلامی باشد.
وی در ادامه گفت: توجه به مصالح نظام به معنای سیاسی فکر کردن نیست. قاضی اگرچه نمیتواند از نظام سیاسی جدا باشد، اما باید پرونده را در برابر خدا، قانون و وجدان بررسی کند و براساس دلایل موجود در پرونده تصمیمگیری کند.
دستگاه قضایی نباید تابع هیجانات و فشارها باشد
وی با تأکید بر اینکه دستگاه قضایی نباید تابع هیجانات و فشارها باشد، بلکه باید ابتکار عمل را در دست بگیرد، عنوان کرد که تنها در این صورت است که دستگاه قضایی راه خروج از فشار جریان و گروههای سیاسی را که نتیجه آن حفظ استقلال است، پیدا میکند.
وی افزود: اقدامها و تصمیمهای مناسب دستگاه قضایی، رفع برخی ابهامها و تردیدها برای مردم و حفظ استقلال دستگاه قضایی موجب کاهش برخی فشارها به قوه قضاییه خواهد شد که نمونه بارز آن دوران ریاست شهید بهشتی بر قوه بود که ایشان هرهفته با حضور در تلویزیون، آخرین مواضع نظام و قوه قضاییه را بیان میکردند و بدین طریق با وجود چالشها و ابهامات، افکار عمومی مدیریت میشد.
دادستان تهران استقلال در دستگاه قضایی را نسبی خواند و گفت: این استقلال برای قاضی مطلق است. قاضی باید بتواند تصمیم نهایی را خود بگیرد. این یک آرمان بزرگ است که ممکن است در طول زمان تحقق پیدا کند.
دستگاه قضایی نمیتواند به دستگاه اجرایی وابسته باشد
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه دستگاه قضایی نمیتواند به دستگاه اجرایی وابسته باشد، خاطرنشان کرد: طبق قانون تشکیلات عدلیه که قبل از انقلاب اسلامی تصویب شده، قضات حق عضویت در احزاب سیاسی را ندارند، اما این به معنای عدم امکان گرایش سیاسی در قضات نیست. آنچه مهم است عدم دخالت گرایش سیاسی در رسیدگی به پروندهها است. بنابراین بین گرایش و وابستگی به احزاب باید تفاوت قائل شد.
قضات نمیتوانند عضو یا هوادار احزاب باشند
وی ادامه داد: قضات میتوانند در چارچوب نظام، تفکرات سیاسی داشته باشند، اما نمیتوانند عضو یا هوادار احزاب باشند، چون این امر استقلال آنها را مخدوش میکند.
دادستان تهران مصداق عملی این روش را تذکر به یکی از مدیران قضایی که در زمان مدیریت آیت الله یزدی عضو یکی از جریانات سیاسی بوده، دانست و اظهار کرد: عضویت قاضی به طور رسمی در گروهها و هواداری از احزاب، با قانون اصول تشکیلات عدلیه مغایرت دارد؛ زیرا استقلال قوه قضاییه را زیر سوال میبرد و ممکن است بیطرفی قوه را خدشهدار کند.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085