این روزها میگذرد ولی آثارش خواهد ماند
چکیده :اسلام و جمهوریت که همان “میزان رای ملت است” آسیب دیده است.امام میگفت تصمیم نهایی با مردم است و در بدترین شرایط هم نگذاشت برای انتخابات ابهام رخ دهد. ما وعده هایی به مردم دادیم که آن وعده ها آسیب دیده است.هنوز به جمهوری اسلامی معتقدم ولی نه به جمهوری اسلامی اینچنینی! پیش بینی نمی کردم حکومت و دولت این کار را انجام دهند و تا این میزان در رای مردم مهندسی عمل نمایند.خودم را رهبر جنبش مردمی سبز نمیدانم.ما دولت آقای احمدی نژاد را دولت مستقر میدانیم که باید پاسخگو باشد ولی دولت را شرعی و قانونی...
کلمه:مهدی کروبی در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی Corriere della Sera به سوالات خبرنگار این روزنامه پاسخ داد.
به گزارش سحام نیوز مشروح این مصاحبه بدین شرح است:
– چند ساله بودید که به مبارزه علیه رژیم شاه پرداختید؟ چرا چنین کردید؟
مبارزات من از سال ۱۳۴۱ شروع شد. ۲۴ یا ۲۵ ساله بودم و من به امام خمینی علاقه داشتم. از طرف دیگر پدرم انسانی مبارز بود. ایشان در جبهه ملی و در جنبش ملی نمودن صنعت نفت در ایران نیز حضوری فعال داشتند.
– در جایی خواندم که شما به عنوان یکی از رهروان امام خمینی بسیار مجذوب او بودید. آیا ایشان همچنان یک مدل رفتاری و عملی برای شما هستند؟
کاملاً درست است. من به امام علاقه داشته و دارم و ایشان را الگوی خود میدانم. ایشان دارای تقوا، بصیرت و دوراندیشی بودند.این علاقه من پس از رحلت ایشان حتی افزایش یافت و این به دلیل حوادث و رخدادهایی بود که در آنزمان روی داد. امام کشور را در بدترین شرایط(دهه اول انقلاب) رهبری نمودند.آن زمان کشور در جنگ بود و سران بزرگ و کوچک کشور ترور و شهید میشدند. لذا با توجه به شرایط آن زمان ممکن است تصمیم گیری های خاص نیز صورت گرفته باشد و گاهاً تند روی هایی صورت پذیرفته باشد. اما زمانی که من میگویم الگو، نمیخواهم بگویم الگویی بی عیب و نقص بوده است. لیکن تصمیمات و رفتارها را باید در همان زمان خودش مورد بررسی قرار داد و با آن شرایط که در آن هست باید سنجید.
– بدترین کاری که به نام انقلاب انجام شده است چیست؟
جمهوری اسلامی متشکل از جمهوریت و اسلامیت است. بدترین اتفاق آسیبی بود که به هردوی این اصول وارد شد. این کشور با نام جمهوری اسلامی نامیده میشود. من نمیخواهم بگویم هم اکنون چیزی از این جمهوری اسلامی باقی نمانده، ولی آسیب بسیار جدی به آن وارد شده است.
اسلام آسیب دیده و جمهوریت که همان “میزان رای ملت است” نیز آسیب دیده است.امام میگفت تصمیم نهایی با مردم است و همیشه تکیه به رای مردم میکرد و در بدترین شرایط هم نگذاشت برای انتخابات ابهام رخ دهد. ما وعده هایی به مردم دادیم که آن وعده ها آسیب دیده است.
بحث ما براندازی نظام نیست بلکه اصلاح است. هنوز به جمهوری اسلامی معتقدم ولی نه به جمهوری اسلامی اینچنینی! جمهوری اسلامی که به مردم وعده داده بودیم. جمهوری اسلامی که ۹۸% رای مردم را همراه خود داشت.جمهوری اسلامی که انتخابات آزاد داشته باشد و نه انتخابات مهندسی شده. از طرفی به اسلام مترقی،اسلام رافت،اسلام محبت معتقدم و نه اسلام خشونت و اسلام خرافی!
– نخست وزیر ایتالیا با اعمال تحریم علیه ایران موافقت کرده است. نظر شما در رابطه با اعمال تحریم علیه ایران چیست؟
روابط مجالس ایران و ایتالیا در زمان ریاست بنده بسیار خوب بود. حضور من در ایتالیا در آن زمان و سفر ۲ رئیس مجلس ایتالیا به ایران نشان از روابط خوب سیاسی میان دو کشور بود. حتی نامه روسای مجالس ایتالیا به سران حکومت ایران در خصوص پیامدهای بازداشت من، گویای آن روابط است که این جای تقدیر و تشکر از روسا و نمایندگان مجلس ایتالیا را دارد.
اما من در رابطه با تحریم کاملاً مخالفم. زیرا تحریم ایجاد فشار بر مردم است . این فشارها به به فشارهای اقتصادی و … که بر اثر سیاست های غلط دولت بر مردم وارد میشود، می افزاید. بی تردید سخنان ناسنجیده و مواضع غلطی که دولت در سیاست داخلی و خارجی خود داشته برای مردم پیامدهای سنگینی به همراه داشته است.
– آیا هنوز باور دارید که باید از مردم در اداره دولت استفاده نمود؟آیا به حضور بخش خصوصی در اداره بخش هایی از دولت اعتقاد دارید؟
من معتقدم تا آنجا که میتوانیم باید بخش خصوصی را فعال کنیم ولی باید موارد و ظرفیت هایش بررسی شود.
– پیش از انتخابات تصور میکردید این اتفاقات روی دهد؟(چه از جانب حکومت و چه از جانب مردم)
من پیش بینی نمی کردم حکومت و دولت این کار را انجام دهند و تا این میزان در رای مردم مهندسی عمل نمایند. از طرف دیگر حکومت بعد از انتخابات اقدام به سر سختی و عدم مدارابا مردم نمود که این باعث چنین مسائلی شد. در روز اول مردم میگفتند رای من کو؟ این مردم همان مردم هستند. اما حالا چه بر سرشان آمده که چنین شعارهایی میدهند؟ مردم به دنبال انتخابات سالم و بازگشت رای شان هستند.
– تحت چه شرایطی شما آماده مصالحه با احمدی نژاد و دولت وی هستید؟
من خودم را رهبر جنبش مردمی سبز نمیدانم. من خودم را عضوی از این جنبش و حرکت اصلاحی میدانم. حرکت من بازگشت به خواست مردم و آرمان های آنان است که آن حاکمیت خود مردم است. من با احمدی نژاد نه دعوای شخصی دارم و نه صلح و سازش! ما دولت آقای احمدی نژاد را دولت مستقر میدانیم که باید پاسخگو باشد ولی دولت را شرعی و قانونی نمیدانیم. از طرفی دیگر من کسی نیستم که بخواهم با کسی مصالحه کنم. مردم باید تشخیص دهند که با دولت مصالحه کنند یا نه! مردم به این دولت اشکال دارند و مردم اند که مدیریت را قبول ندارند.مردم قبول ندارند این شیوه ای را که احمدی نژاد در برخورد با دنیا در پیش گرفته است و ما هم جزئی از همان مردم هستیم.
– آیا فکر میکنید جمهوری اسلامی بتواند با آمریکا رابطه برقرار کند؟
بارها گفتیم فقط با اسرائیل آن هم به دلیل آواره نمودن عده انسان از وطن و سرزمین شان، ارتباط برقرار نمیکنیم. رابطه عادلانه و با احترام متقابل ضمن در نظر گرفتن حقوق دو طرف مطلوبست.لیکن این دولت دچار یک وضع خاص است که نمیتواند با آمریکا رابطه برقرار کند. دولت ایران از یک طرف به دولت آمریکا نامه مینویسد و از طرفی دیگر حرفهای تند و تیز بر ضد دولت آمریکا می گوید. متضاد عمل کردن در روابط بین الملل پاسخ نمیدهد.
– شما یکروز قبل از راهپیمایی زمان و مکان حضور خود را اعلام کردید. آیا نترسیدید که به شما آسیب برسانند؟
خیر! چرا باید بترسیم؟از چه چیز و چه کسی باید هراس داشته باشیم؟ این حق ما بود.۲۲بهمن مسئله پیروزی ما در سال ۵۷ بود. اگر روز قدس روز مردم فلسطین بود، روز ۲۲بهمن روز پیروزی خود ما بود و باید میآمدیم.
– روز راهپیمایی ۲۲بهمن برخورد نیروهای حکومتی با مردم و معترضین خشن بود. دلیل چه بود؟
در اینکه خشن بود شکی نیست.در اینکه این برخورد با مردم بی سابقه بود کاملاً صحیح است.اینبار حاکمیت نمیخواست جمعیتی شکل بگیرد. حاکمیت از تمام ظرفیت های خود در این جهت استفاده نمود. از ارگان های مختلف نیرو آورد و دوستان و نزدیکان ما را دستگیر و برخی را نیز مورد تهدید قرار داد. و این گونه نیست که چون آنها اینهمه تدارک دیدند و لشکرکشی کردند ما نرویم. میدانستم اینگونه میشود و آمدم.آینده هم اگر راهپیمایی باشد خواهم رفت حتی اگر بدتر از این برای من پیش آید. آنان در رسانه ها گفتند مردم سران فتنه را راه ندادند! سوال من از این رسانه های وابسته به حکومت و دولت این است که آیا مردم عادی گاز اشک آور دارند؟ آیا مردم عادی باتوم و قمه دارند؟ آقایان بدانند که این روزها میگذرد ولی آثارش خواهد ماند.
– وضعیت فرزندتان “علی” چگونست؟
من دوست ندارم در مورد فرزندم چیزی بگویم؛ ولی همانگونه که در یکی از بیانیه های قبلی گفتم، خود و خانواده ام آماده پرداخت هرگونه هزینه ای هستیم. لیکن چون سوال فرمودید وضعیت جسمی فرزندم علی رو به بهبود است. شرایطش در روزهای اول بسیار بد بود. نگران وضعیت جسمی و روحی اش هستیم. البته بلاها و صدمات وارده به علی یک نمونه کوچک از آسیب ها و حوادثی است که بر دیگر فرزندان این ملت نیز گذشته است و این هزینه است که نظام متاسفانه در حال پرداخت آن است.
چی شد؟ کی بود؟
کوی دانشگاه کار کی بود؟ قدیما میگفتن مهاجما ناشناس هستن. ولی اونایی که تو فیلم دیدیم بسیجی و نیروهای امنیتی هستن؟
لازمه به بار دیگه راجع بهش به طور جدی صحبت بشه. دوست و دشمن ملت باید مشخص بشه.
چرا باید قدر انسانهای امتحان پس داده وزجر کشیده ای مثل کروبی را ندانیم . من گمان میکنم نکته همان است که کروبی ومیر حسین به
درستی روی آن انگشت گذاشته اند .وآن اینکه امام همیشه با مردم بود و هیچگاه تصمیمی نمیگرفت که نتواند به مردم بگوید حتی اگر برای آن
تصمیم حجت شرعی داشت.ولی بنظر میرسد مهندسی آرا حتی به قصد خدمت به اسلام هم باشد ،دور زدن مردم تلقی شده واین همان
چیزی است که مردم را رنجانده و نظام را از پشتوانه مردمی تهی میکند .امیدوارم واقع بینانه و به دور از تعصبات مسائل را چاره کنند والا بالاترین
افتضاح در عمر جمهوری اسلامی خواهد بود. من که در تمام دعاهایم اتخاذ تصمیم درست توسط مسئولین را از خدا میخواهم. دعاکنید.
زنده باد شیخ مهدی .زنده باد میر حسین . زنده باد اصلاحات
درود بر تو مهدی کروبی شجاع درود بر آرمانهای تو
ما مردم هرگز دلاوریهای تو را و ایمان حقیقت را به آزادی ایران فراموش نمی کنیم دوستت داریم چنان که ما را دوست داری
ما زنده از آنیم که ارام نگیریم…
یا مهدی شیر مهدی کروبی
بگذرد این روزگار تلخ تر از زهر
به نظر من مهمترین قسمت این مصاحبه این است: «…گاهاً تند روی هایی صورت پذیرفته باشد. اما زمانی که من میگویم الگو، نمیخواهم بگویم الگویی بی عیب و نقص بوده است. لیکن تصمیمات و رفتارها را باید در همان زمان خودش مورد بررسی قرار داد و با آن شرایط که در آن هست باید سنجید.»
باید گفت اگر نتوانیم اشکالات و تندرویهای دهه اول انقلاب را ببینیم و نقد منصفانه کنیم نمیشود که امروزمان را بسازیم و باید در صداقت ادعاهای امروز شک کرد.
با اطمینان میتوان گفت هم جناح راست و هم جناح چپ، با وجود ادعاهایشان که گاه کمرنگ و گاه پررنگ، امام را تقدیس میکنند، هیچگاه نخواستهاند و نتوانستهاند امام خمینی را آنگونه که بوده بپذیرند. و بدلیل آنکه آزاد اندیشی، جسارت و شجاعت نقد امام یا نقد شیوهی حکومتداریاش در برخی مسایل را هم نداشتهاند، همیشه تلاش کردهاند او را تفسیر به رای کنند و آنچه از او نمایش بدهند که موجب جلو افتادن و پیشرفت خودشان میشود.
اینکه بتوانیم امام را همانگونه که بودهاند بپذیریم و بدانیم انسان بزرگی بودهاند اما از اشتباه و خطا مصون و معصوم نبودهاند، گرهگشای بسیاری مسایل خواهد بود.
نقد و پذیرفتن کاستیهای دهه اول هم نشان صداقت ادعاهای مبارزه امروز خواهد بود و هم راهگشا و برطرفکننده خطاهای امروز.
درود بر تو که اینگونه از حق مردم دفاع می کنی . دست یزدان پشت و پناهت باد.
۱- آیا همه ایرانیان به یک اندازه دارای حق هستند ؟
۲- آیا هر ایرانی می تواند هر عقیده ای که مایل است داشته باشد ؟
۳- آیا شما تحمل نظر مخالف را دارید ؟
۴- ملاک شما برای مشارکت در اداره مملکت عقیده است یا شایستگی ؟
جواب شما به این سوالات هر چه باشد اگر صادقانه نباشد موفق نخواهید بود
زنده باد شیخ اصلاحات
ممنون از آقای کروبی.میرحسین عزیز چرا بیانیه نمیده؟ کجایی میرحسین عزیز که رهنمود بدی به این ملت سبز؟
یا حسین میر حسین
سلام و درود بر شیر مرد ایران زمین شیخ شجاع ما.بسیار عالی بود این مصاحبه.ممنونیم کروبی جان.تا آخرش ایستادیم.جنبش سبز پیروز است
آقایان(خاتمی،کروبی و تمام اصلاح طلب ها،چه مجلسی و چه دولتی) ،هشت سال قدرت داشتید ولی قانون،لایحه ای تصویب نکردید و تدبیری رو نیندیشید که این مسایل و زورگویی ها و خودسری ها و بی قانونی ها پیش نیاید.
ما دلمون هوای میر حسین رو کرده.ما تا اخر با سیدمون هستیم.یا حسین میر حسین.
سلام به همه سبزها
گروه سبز ما در اینجا به خودشون افتخار می کنند که عضو گروه ملیون ها نفری سبزها در ایرانند
به استاد محبوب خودمون جناب استاد شجریان هم سلام و درود می فرستیم
استاد ١ کنسرت واسه ملیون ها سبز ایرانی بزارید
همه دوست داریم استاد
یا حسین میر حسین
می بخشیم اما فراموش نمی کنیم. جای این زخم ها هیچ گاه التیام نمی یابد. از درد مادران عزادار هیچ وقت کاسته نمی شود.
و در نهایت ما پیروزیم….
دوست داریم کروبی!!!
ما به سختی وارد این سایت میشیم.
ممکنه خبرای بیشتری از رییس جمهور سبزمون بزارید؟
دیدن عکس و صحبتاشون بهمون انرژی میده.
شیخ مهدی شایسته ایران به تو دل بسته
دوستان سبز
بیایید روی راهکارهای شیخ کروبی پافشاری و تمرکز کنیم و از حاشیه ها بپرهیزیم: فعلا فقط رفراندوم و مجوز راهپیمایی.
نوروز سبز= بشارت پیروزی جنبش
۱۳ بدر= حضور سبز خانواده هاس سبز
سلام بخوانندگان گرامی ، سلام بمسؤلین سایت
آقای کروبی در پاسخ به این سؤال خبر نگار ایتالیائی که پرسید «بدترین کاری که به نام انقلاب انجام شده است چیست؟ » ضمن پاسخ به این مسأله هم اشاره می کنند که « بحث ما براندازی نظام نیست بلکه اصلاح است. هنوز به جمهوری اسلامی معتقدم ولی نه به جمهوری اسلامی اینچنینی! »
آقای کروبی بخوبی می دانند که اصلاح در یک نظام سیاسی ،همیشه از بالا به پائین است. به عبارت دیگرحکومت برای از میان برداشتن موانع پیشرفت کشور و یا برای نجات سیاسی نظام حکومتی ، قبل از تلاشی و سقوط ،تصمیم میگیرد که سیاست های جدیدی را اعمال نماید. سیاست های جدید با هدف جلب رضایت قشر های مشخصی از جامعه است که می توانند پایه های لرزان را برای مدتی دیگر تقویت و در نتیجه استمرار نظام را تا حدودی تضمین نماید.
در شرائط کنونی کشور و بحرانی که وجود دارد چنین پیدا است که مقاماتی که خود را مسلط بر اوضاع نشان می دهند چنین وانمود می کنند که سیاست های تاکنونی آنان اصولا” اشکالی نداشته است که نیاز به اصلاح داشته باشد. از سوی دیگر با نمایش تظاهرات ۹ دی ماه که برخلاف تبلیغات گسترده آنان که می خواهند آنرا خود جوش نشان بدهند در حالی که یک تظاهرات کاملا” دولتی و سازمان دهی شده بود که بوسیلهء سازمان تبلیغات اسلامی به ریاست آقای جنتی و استفاده از امکانات و تهدید های حکومتی برپا گردید و یا با مصادره کردن حضور مردم در روز ۲۲ بهمن ماه که همهء جریان های سیاسی و معترض هم در دعوت از مردم بمشارکت در این راهپیمائی ، شرکت داشتند ، قصد دارند چنین القاء کنند که ملت ایران مانند همیشه
و در هر مناسبتی که در خیابانها حضور می یابد ، سیاست ها و مقامات دست اندر کار این نظام را از بالا تا پائین مورد تأئید قرار داده اند و در نتیجه نه نظام در بن بست سیاسی است که نیاز به اصلاح داشته باشد و نه با مردم مشکلی دارد که برای رفع آن نیازی به اصلاح سیاست های موجود داشته باشد.
علاوه از مطالب فوق مقامات مختلف مسلط به کرات گفته اند برخی کسانی که در گذشته از خواص بوده و جزء نظام محسوب می شدند به این دلیل که تا کنون در جبههء معترضین قرار دارند ، خود خواسته از نظام خارج شده اند. اشارهء مستقیم این حضرات ، جنابان کروبی ، موسوی ، خاتمی و در برخی مواقع هم هاشمی رفسنجانی بوده و هست.
از حرکت های آقای رفسنجانی که در حال حاضر ریاست دو نهاد حکومت را در اختیار دارند و اگر هم با برخی اعتراضات و در خواستهای معترضین توافق داشته باشند شاید محذوراتی نیز داشته باشند که در حال حاضر جزء بحث من نیست ،می گذریم اما سه نفر دیگر این آقایان که در حال حاضر سمت حکومتی ندارند و با توجه به شرائطی که فوقا” اشاره کردم آنان را به سوی خارج از نظام جمهوری اسلامی هدایت کرده و می کنند باید به این نتیجه رسیده باشند که دیگر امید ی به اینکه بتوانند موفق به کوچکترین تغییری در سیاست های متولیان حکومتی گردند ، باقی نمانده است. بنا براین چه نوع راهکار هائی را بمردمی که آقایان خود را در کنار آنان می دانند ارائه خواهند کرد.
این آقایان اگر که تاکنون بطور مستقیم و یا غیر مستقیم از مقامات مسلط حکومتی می خواستند به علت های مشکلات پیش آمده برخورد کرده و حقوق پایمال شده مردم را به آنان باز گردانند و یا از ادامهء بعضی خشونت ها جلوگیری بعمل آورند و یا اینکه مثلا” پیشنهاد رفراندم برای برخی تغییرات داده می شود که بتواند از بروز مجدد مشکلات جلوگیری بعمل آورد ، اکنون دیگر باید قانع شده باشند که از نظر مقامات مسلط ، در شرائط کنونی تعادل نیرو ها بمانند تعادل قدرت در مصاف گرگ و میش است و به دلیل این برتری ، گوشی برای شنیدن اینگونه حرفها وجود ندارد . بخصوص اینکه برای انجام رفراندم چنانکه خود آقایان بهتر می دانند ، موافقت مجلس و یا آقای خامنه ای ضروری است. پس چه باید کرد؟
پیشنهاد نویسنده که تاکنون خود را ملتزم به قانون اساسی دانسته بدون آنکه به برخی از اصول آن باور داشته باشد این است که جنبش راه خود را بدون اینکه نگاهی به حکام مسلط داشته باشد ، ادامه دهد. طرح های سازمان دهی جنبش چنانکه قبلا” بوسیلهء عده ای از هموطنان مطرح شده است بصورت شاخه ای و با جدیت دنبال گردد. از هر مناسبتی که وجود دارد و یا اینکه باید بوجود آورد ، برای حضور در خیابانها و با شعار های ایجابی و خواست های مشخص استفاده گردد . به سمت اعمال فشار هائی از طریق اعتصابات اخطاری و سپس اعتصابات طولانی تر و یا تحریم کردن موضوعاتی که منافع و سیاست های مقامات مسلط را به خطر انداخته و یا محدود نماید که از ابزار های مبارزات مدنی وغیر خشونت آمیز است، حرکت کرد تا مقامات مجبور شوند حق اعتراض و همچنین معترضین را به رسمیت بشناسند و به خواستهای آنان تسلیم شوند.
یدالله مع الجماعه
ربنا افرغ علینا صبرا”و ثبت اقدامنا و النصرنا علی القوم الکافرین
زنده باد شیخ اصلاحات
کروبی عزیز خدا را شکر میکنیم که اگر امام در میان ما نیست ، دوستداران و یاران همیشه همراه اماممان ، هنوز با ما هستند و ما با راهنمایی و جهت گیری های این عزیزان می توانیم راه را از چاه تشخیص دهیم.
خدا نگه دارتان باشد.
یا حسین ، میر حسین
نمی دانم حاکمان ما به چه فکر می کنند؟؟؟ اینان مدام دم از براندازی می زنند و تتغییر نظام می زنند و آن را به خورد مردم می دهند و از آنطرف می گویند که ایران کشوری آزاد و مبتنی بر دموکراسی است و دیکتاوری در این کشور وجود ندارد؟؟؟
حاکمان ما هنوز نمی دانند که براندازی در مورد نظامهایی اتفاق می افتد که مبتنی بر ایدوئولوژی و دیکتاتوری است و اگرنه در جمهوریت براندازی هر چند سال یکبار و آن هم نه به نام براندازی که به نام انتخاب مردم صورت می گیرد و کل کشور مسیر خودش را طی می کند.
امیدوارم مردم ما مطلع تر شوند و قدر آزادی را بدانند و یکپارچه آنرا طلب کنند و حاکمان از سرنوشت دیگر انحصار طلبان تاریخ پند بگیرند و کشور را بیش از این به نابودی نکشانند.
امیدوارم مردم بیشتر قدر انسانهایی چون موسوی، کروبی و خاتمی را بدانند و از خودشان و آنها بیشتر از آنکه از مصدق و بازرگان حمایت نمودند، حمایت نمایند تا جنبشمان بیشتر از حرکتهای آزادیخواهانه آن بزرگواران نتیجه بخش باشد.
امیدوارم یاد بگیریم اشتباهات گذشته افراد را دائما به رخشان نکشیم و حال افراد را ببینیم و حرکت افراد را با محیطی که در آن حرکت می کنند بسنجیم نه با آنچه که خود در آن هستیم . به قول استاد شهید شریعتی: “خدایا! به من کمک کن تا وقتی می خواهم درباره راه رفتن کسی قضاوت کنم، کمی با کفش های او راه بروم. ”
به امید ایرانی آزاد.
سخنی با خودیها خدا وکیلی کروبی کم کسی بود میتوانست با کمی سکوت مانند خیلیها حالا حالاها حالش رو ببره یکم فکر کنیم میبینیم کی حاضر به خاطر پست ومقام جونش را بده
خدا شما و میرحسین را حفظ کند
انشاالله
چرا مسئولان حکومتی در مورد انتشار فیلم کوی دانشگاه و ضرب و شتم وحشیانه ی مامورین انتظامی و بسیجی که در فیلم به وضوح مشخص است سکوت کرده اند و پاسخی نمی دهند؟ چرا رهبری نظام در این باب سکوت کرده اند؟
آیا این مسئله اینقدر بی اهمیت است که مسئولین نیازی به پاسخ گویی نمی بینند؟ یا اینکه جوابی برای آن ندارند؟
یا در حال تدارک سناریویی هستند تا این فیلم را به عوامل بیگانه، منافقین و فتنه گران نسبت دهند؟
خدا را شکر که به هیچ عنوان نمی توانند آن را جعلی و ساختگی معرفی کنند.
تنها یک راه پیش رو دارند… اینکه همه ی عاملین و آمرین این جنایت را دستگیر و علنا محاکمه کنند و از مردم به خصوص ازآن دانشجویان مظلوم و خانواده های شان عذر خواهی کنند …هر چند که خون های ریخته شده را به هیچ عنوان نمی توان جبران کرد.
سلام شیخ. من همونی هستم که قبل انتخابات توی دانشگاه اراک ازتون سئوال پرسیدم. درود بر شرافتت شیخ ما
من به امید روزی هستم که بتوان درفضایی خالی ازهوچی گری وبرچسب زدن به گفتگو با مخالف پرداخت وهرگزترسی ازقدرت حاکمه نداشت. آن روز دورنیست ودیرنیست. روزی که کسی خود را سانسورنکند وبا صدای بلند انتقاد وحتی اعتراض خود را به گوش شخص اول تا آخرمملکت برساند. به امید ان روز موعود
بی شماریم ، ریشه داریم، ماندگاریم، دیگران را که در راه سبز هستند ولی نظر متفاوتی دارند را دوست داریم.
اگر مشایی رییس جمهور بشه از اسلام و انقلاب چیزی نخواهد ماند و بی حجابی و بی بندوباری کشور اسلامی را فرا خواهد گرفت او طرفداران خاص خودش را هم دارد و بی حجابی را ترویج می دهد کسانی که قدر نجابت و انقلابی بودن موسوی را ندانند در آینده باید با مشایی بجنگند!
دوست دارم کروبی و افتخار می کنم که بهت رای دادم
درود بر کروبی و موسوی دلیر
درود و سلام بر کروبی شجاع
علی ۴۵ عزیز هیچوقت دروغ و تقلب نمیتواند به نفع اسلام باشد چون در اسلام دروغ بزرگترین گناه است !!!!
کروبی زنده باد موسوی پاینده باد
درود بر تو ای شیخ بی پروا و صادق
سلام بر پرچمدارانه عدل حاضر اقای کروبی و میرحسین واقعا از رشادت شما سپاسگذاری مکنم که معامله در راه حقوق مردم نمیکنی و استدعا دارم که با انهایی که شمارا میخواهند از بدنه انقلاب و مردم جدا کنند مثل خودشان عمل کنید و حجت را بر همه تمام کنید
درود و زنده باد به مهدی کروبی
رایم را می خواهم
درود بر شیخ شجاع اصلاحات.
متن این مصاحبه متأسفانه به طور کامل به فارسی برگرداننده نشده. آقای کروبی حرف های بسیار مهم دیگری هم زده اند که در متن ایتالیایی آن در روزنامه چاپ شده، ای کاش متن فارسی هم کامل در اختیار مردم قرار میگرفت..
چشمان را بستند
زبانم را بریدند
گوش هایم را کر کردند
با روح سبز من چه خواهند کرد؟؟؟
درود بر شیخ اصلاحات
در جواب صحبتهای کروبی که به شرح ذیل آمده باید گفت :
اسلام و جمهوریت که همان “میزان رای ملت است” آسیب دیده است.امام میگفت تصمیم نهایی با مردم است و در بدترین شرایط هم نگذاشت برای انتخابات ابهام رخ دهد. ما وعده هایی به مردم دادیم که آن وعده ها آسیب دیده است.هنوز به جمهوری اسلامی معتقدم ولی نه به جمهوری اسلامی اینچنینی! پیش بینی نمی کردم حکومت و دولت این کار را انجام دهند و تا این میزان در رای مردم مهندسی عمل نمایند.خودم را رهبر جنبش مردمی سبز نمیدانم.ما دولت آقای احمدی نژاد را دولت مستقر میدانیم که باید پاسخگو باشد ولی دولت را شرعی و قانونی نمیدانیم.
۱- اولا خدا شاهد است که در آرای مردم هیچ دستی برده نشده است .
۲- شما اصلا امام را قبول دارید که حرف امام را می زنید .
۳- شما چه مسئولیتی در این نظام دارید که دم از وعده ها می زنی . تو حداقل باید به اندکی افرادی که به شما رای دادند وعده بدهی .
۴- جمهوری اسلامی ایران همان جمهوری اسلامی است فقط فرقی که کرده این است که دست مفتخورها را از بیت المال قطع کرده است .
۵- ایا شما به شرع و قانون اصلا اعتقاد داری که می گویی به دولت را شرعی و قانونی نمی دانی .
۶- از طرف مردم تصمیم نگیر . اصلا حق نداری از طرف مردم تصمیم بگیری .
۷- ضمنا طبق قانون اساسی سن بازنشستگی شما فرا رسیده است .
زنده باد شیخ! وختی که بحرانی پیش میاید ۲ راه برای حال بحران وجود دارد:
۱- سرکوب و نفی بحران
۲- بر رسی کردن بحران و مذاکره
فعلا راه اول بگزیدهٔ این دولت است.این راه پاک کردن صورت مسٔله است که باعث کم شدن مشروعیت آنها که بحران را نفی میکنند میشود. اگر به حق ادعای مشروعیت داشتند باید با دلیل و برهان جلو میامده و با مذاکره این را اثبات میکردند. اینکه تصمیم به سرکوب گرفتند خود نشان آن است که حتی خود آنها در خلوت خود میدانند که مشروعیت ندارند.
آقای ناشناس که به آقای کروبی پند و اندرز میدهی اولاً پای خدا را وسط نکش لطفاً که او را شاهد میگیری بر عدم تقلب در انتخابات. مردم با دست خود رأی دادند و میدانند تقلب شده نه. ثانیاً برای حق خواهی و ستاندن داد مظلوم از ظالم سن بازنشستگی وجود ندارد. پس بهتر است با ادبیات سخیف که البته نشانگر روش فکری فرقه تان است سعی بر استدلال موضع نکنید. جالب اینکه همه این استدلال ها مبتنی بر فرض بر عدم تقلب در انتخابات است که از پایه اشکال دارد. در مورد دست مفت خورها و دست درازی به بیت المال و قانون مداری هم اجازه بدهید سکوت کنم و قضاوت را به وجدان های هنوز بیدار بسپارم.